990k tl 17 gün 5.55 tl den Dolar alma opsiyonu : prim 5000 tl net
Printable View
990k tl 17 gün 5.55 tl den Dolar alma opsiyonu : prim 5000 tl net
Grafige bakınca "Verilen Krediler" deki 2018'den itibaren olan artış dikkatimi çekti
Paylaştığım raporda ise TL kredilerde ciddi bir artış yok ama YP kredilerde artış var
Bu artışın sebebi de grafikte ve raporda verilen tutarları TL bazlı olması.
Yani dolar bazında kredilerde ciddi bir artış yok ama 4.x yerine 5.x gibi bir kurla çarpıldığı için bu artış
Haa neden tüketici kredilerinde ve kredi kartlarında yok böyle bir artış derseniz onların YP kullandırımı yok diye biliyorum
eyyorlamam bu kadar
yanlışım varsa bilenler düzeltirse sevinirim
vade gününe 89 gün kalan 100000 nominal 95.350 tl borsa fiyatı olan basit 20 diyor .
bu mevduat karşılığı olarak nasıl hesaplanıyor bilgi verebilecek olan birisi var mı acaba
16.75 günlük arı hesap 18'e güncellemedi.teb marifetli günlük 19.50 olarak taşındı.3500 boşta 18.81 denk
2 yıllık gösterge tahvil faizinin 28 den 25 gelmesi,
25 de çanak tamamlayan ve geçen faizinin
geri gelmesi onay alma çalışması olarak değerlendirilir
teknik analizciler tarafından.
25 den onay alır yükşelişine devam eder ve 28.29 oranını geçerse hedefin 46-48 kadar gidebileceğini daha önce belirtmiştim.
While Turkey's economy is fairly unimportant globally, the country itself holds an important strategic position as a buffer zone between the West and the Middle East, and as such has outsized influence in foreign policy circles. As such, any economic crisis in the country could be a major threat to the West.
Business Insider da TR buffer zone’dur demiş.
Yani benim dusundugum dogru.
Bizi siki bir hirpalarlar ama gocertmeye cesaret edemezler.
Oyle bir durumda kendileri ortadogu kenef cukuru ile sinirdas olacaklar..
Iclerine de almazlar...
Boyle devam ettirirler.
Syg,
dolares düşen dirençi kırmış,
belki büyük kanal desteğinden yine onay almak için dönebilir,
hedefine yukarıdaki kanal dirençini hedefe almış,
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...f98af9ab81.png
Ne yaparlarsa yapsınlar.!!
Hepsi pansuman dan öte gitmez.!!
Sadece günü, haftayı kurtarırlar.!!
Ülke dış borç batağında.!!
Hiperpower enflasyon
Hiperpower stagflasyon
Hüm HIZIYLA otobanda.!!
Anlık,saatlık,günlük heyecana kapılanlar.!!
Büyük resimde hep kaybeden tarafta olurlar.!!
Mynet finansta dolar 6,01 olarak görünüyor yine. Dün güya 6000 yatırımcıya söylenen şeyler geçmiştekilerle aynı diyor yorumcular.
TLnin güçlenmesi için tek şart 1000 bp gibi bir şok artış yoksa öyle yan yollarla ancak birkaç günlüğüne biraz güçlendirirsin ama hükümet ideolojik nedenlerle ve inat için faizi artırmayacak.
Ben 13 Eylüldeki toplantıdan da faiz artışı falan beklemiyorum...Dün de zaten bloombergde özlem derici isimli bir konuk vardı ve 13 eylülde 100 bp civarı atış olabilir diyordu, vallahi komedi...100bp ne, bari indirsin de tam sıvasınlar...
Merhabalar, aranıza yeni katıldım ve kullandığınız bazı terimlere yabancıyım. Yeri geldikçe sizlere danışacağım. Örneğin, bono yanında kullanılan ''kirli'' ve ''temiz'' ne demek ?
Bununla beraber, kayıtlara geçmesini isterseniz, 2 Ağustos'ta İş Bankası'nda 32 günlük vade ile %18,80 oranla 1M+ mevduat çevirdim.
Burgan en son %21.25 diyor forumdaşlar. Daha yüksek oran alabilen var mı? 500k altı 32 gün temdit.
Swapta indi tl yi nereden buluyorlar da yükseltiyorlar yazmışlar kimi yerlerde ...en büyük buldukları yer borsa ...birkaç gündür borsadaki hisseleri devamlı satıp TL topladılar...bu acik..sonra fonlar ve bono tahvil den...ama en önemli miktar borsadan ...borsadaki bu duruma bir yol bulmalilar ......tatil günlerinde ne yapacaklar asıl soru bu ...ne gibi tedbirler alacaklar...hacimsiz piyasa..en ufak bir talep 10 kuruş yaptiriyor
Bayram öncesi faiz artışı özellikle de şok bir artış aklı selim olan. Ancak yapılmayacağı kesin. Dolar 6'yı geçti tekrar. Bayramda TL'sını inim inim inletmezler umarım. Ama son kalan TL mevduatçısını da dövizci yapmadan faiz artırmayacaklar gibi. Son 3 senede kademe kademe dolara geçtim ama halen TL ağırlığı daha fazla. Eylül'de yeni bir fırsat olursa 5.5-6 arası döviz ağırlığımı iyice artırıcam.
BES'lerde devlet katkı fonu 2013 seviyelerine döndü. İnsanların tasarruflarını eritme üstüne kurulu ekonomik düzene lanet olsun. Çoğu insan fon nedir bilmediğinden parasının çoğunu DİBS fonlarında tutuyor üstelik. Devletin vatandaşını koruması gerekirken kaz gibi yolunmasına göz yumması ayrı bir hikaye.
Umarım bayram için tedbirler alırlar. Yoksa bayramda yurt dışı kaynaklı bir haberle (Trampetin sağı solu belli olmuyor) dolar büyük ihtimal yeniden coşacak. Olan da bizim TL'larına oluyor.
Hoşgeldiniz. Tahviller kuponlu olduğunda genelde 6 ayda bir size kupon öderler. Mesela bir tahvilin ihraç tarihi bugün olsun (17 Ağustos 2018). İlk kupon tarihi 17 şubat 2019 olur. Sonraki 17 ağustos 2019'dur. Şimdi siz bu tahvili 20 eylül 2018'de almaya kalkarsanız bu tahvilin fiyatı şu şekilde belirlenir. Tahvilin temiz fiyatı alacağınız gündeki piyasa fiyatıdır. Kirli fiyat ise temiz fiyatın üstüne 17 ağustos 2018 ile 20 eylül 2018 arasındaki sürede kuponun parçalı faizinin eklenmesiyle oluşur.
Siz 20 eylül 2018'e kadar birikmiş olan kupon faizini de baştan ödediğiniz için, 17 şubat 2019'da kupon faizinin tamamını alma hakkına sahip olursunuz.
Dolara ne oldu? 5.75 den 6.34 olmuş. Bugün Sp notu açıklayacak ondan mı? Bilgisi veya yorumu olan var mıdır?
Bunlar faiz haram Vs desinler, dolar mokoko yapıyor
Nurol 32 gün 160 bin 23,50.....
dolar düzeltmesini yaptı,sabah da yazdım yukarıya 7.29 işaretlendi er geç görür orayı,sp değerlendirmesinin tek başına etken olacağını sanmıyorum abd her an daha sert yaptırım açıklayabilir,bayram öncesi tl'de kalmak riskli ayrıca mb sert faiz artırımı hariç her şeyi yaptı,bilmiyorum bugün 6.40 üstü yok ama yine 2 saat önce 5.75 idi (hatta makasa rağmen 1000 dolar daha almıştım) 60 kuruş yukarı attı kendini(6.35 gördü) tl'de kalmak gerçekten can sıkıcı artık günlük oynaklık 40-50 kuruş.