abi hadi barışalım özür dilerim
Asgari maaş inşallah seneye 3000 tl olur
Printable View
Katrilyon trilyon falan kafa karışıyor tabi.Sn rxpu siz derdimi anladınız hesap yaparken devletin ödediği maaşlarda sadece net ücretleri düşünün gerisi devlet için önemsizdir gerisini aslında ödemez.Dolar olarak ne kadar yük geldi olayı ise yıl içindeki dolar kuru ortalaması belli olsun gene konuşuruz.Geçen yıl 4 lira dolar kurundan hesap yapıldı neler oldu,bu yılda aynısı olacak.
Devlet 293 milyar TL memur maaşı ödüyor.55 milyar dolar. Bu bütçenin %35-40'ını bulan büyüklükte bir rakam. Bu ödenen maaş sizin deyiminizle net maaşlar. devlet 55 milyar dolar 293 milyar TL *net* maaş ödeyecek.
Özel sektör de 250 milyar dolara yakın maaş ödeyecek.
Bu rakamlar çok büyük. ekonomimizin üretim çıktısı ile uyumlu değil.
abim bu seferki maaşın artışının enflasyona sebep olacağını hesaplamak için hiçbir veriye ve dört işleme ihtiyacın yok, bütün küçük büyük esnaf çalışan hepsi zararda, uzun zamandır hem girdileri düşük fiyattandı hemde satış yapamayacak diye zam yapamıyorud, şimdi seçimden hemen sonra birazda asgari maaşdaki 200 tlye göz dikecekler ve zamlar ardı arkasına gelecek, buna emin olabilirsin, geçen evin köşesindeki bakkal bile ' iyi 400 tl zam geldi, bizde biraz çeki düzen veririz, malum benimde kira arttı biraz' diyordu.
Çevremdekiler karekterimin en iyi/parlak yönlerinden birinin "UZLAŞMACI YAPIM" olduğunu söylerler....
Uzlaşmacı yapım gereği bana 1 adım gelene ben 10 adım gelirim
Ben senden ÖZÜR DİLERİM
Bundan sonra kardeşimsin asgari ücrete ve ücretlilere laf etmediğin sürece
saygımı gene hak ettin
saygılar/başarılar
Eğer durum çok ciddi ve uzun süreli bir resesyona evrilirse cari fazla vermeye devam edebiliriz. Bu da dövizin artışını sınırlar. O nedenle içeride yaşanan kriz, işsizlik ve açlık ile dövizin seviyesini her zaman bağdaştıramayabiliriz.
Bazen eksi büyüme de açlık ta resesyon da dövizi frenleyebilir.
Hiç zam yamasaydı daha az borçlanması gerekecekti. Bu da faizleri daha az baskılayacak ve bütçe açığını azaltacaktı. Devlet bütçesi zaten her yıl iç borçlanma ile dönüyor. Önemli olan bütçenin ne kadarını borçlandığınız.
10 milyar dolar daha az para harcayacak olması iç borçlanma tahvili faizlerinde ciddi bir aşağı yönlü baskı yaratırdı.
Yok ben yüzde 80 gram altındayım ,bu topiği katılımcılarını sevdiğimden ve seviyesi nedeniyle seviyorum.Yalan yok benim mevduatla işim olmaz.Bu yıl kaos yılı işler düzelmez düzelmeyecek,hem sade bizde değil tüm dünyada ben 1929 tarzı bir şey bekliyorum.Heryerde altyapısı hazırlandı kaosun yakında düğmeye basarlar.Biz de zaten olay bitmiş durumda kurtuluşumuz imkansız,baya sıkıntı olacak.
Evet mümkün, zira Türkiye ekonomisinin düşük katma değerli ve sabit bir ihracatı var. Ama büyümeye direk bağlı tüketim ekonomisi ile körüklenen devasa bir ithalatı da var. Büyüme düşünce ihracat azalmıyor. Ama ithalat direk çakılıyor. Bu nedenle uzun süreli bir resesyon beraberinde uzun süreli cari fazlayı da getirecektir.
Herkese iyi geceler ben yatar.
Sn rxpu ben iç borçlanma olayını anlamadım bizim gavurlara borcumuz yok mu o parayı nasıl ödüyoruz.
birikimin küçüğü büyüğü olmaz birikim birikimdir fakat 80 gram altın çokda büyük bir para olmadığından en azından 200-250 bini aşmadığından bukadar kötü bir buhran beklentiniz varsa - ki bazen bende olur mu diye düşünüyorum - mevduatta tutmaktan daha çok daha güvenli belki mevduata nazaran azıcık daha az kazanç getirecekde olsa, hareketinizi mantıklı buldum.
Neyse boşverin sn rxpu son soruyu sormamış sayın size iyi geceler.:)))))))
[QUOTE=HAKEM;3022562]Hayır bence bu yanlış bir önerme faizi borç veren belirler,miktar önemli değildir,paran yoksa, mecbursan borç almaya tefeci ne kadar isterse vereceksin o kadar faizi piyasa böyle işler.Tefecinin elindeyiz maalesef.[/QUOT
çok ince bir noktaya değindin, herkes diyorki kredi talebi yok cart curt faizler nasıl yükselcek para bankanın elinde diyor, nerden biliyorsun diyorum herkese soruyom kredi çekmiyorlar vs. diyor, geçen tbb nin rakamlarıymış galiba yayımlanmış bankalar baya bayada kredi dağıtmışlar, bazı bankalar muhtemelen hortumlanmaya başlamış mevduatları el altından saçma sapan adamlara kredi vererek buda ciddi bir iddia olacak fakat diğer adı bilinmiş bankalarda baya baya kredi dağıtmış vaziyette , yani para ellerinde kalmamış oldukça yüksek faizlerle millete kitlemişler kredileri,
söylemem oki sizinde dediğiniz gibi para ihtiyaç olduktan sonra faizi kaçmış önemli olmadan çekmek zorundasın, tefeci elindesin.
Eğer yazarsan seni görgüsüzlükle itham ederim...
Ayıplarım....
Senin kaç gram altının olduğu kimseyi ilgilendirmiyor..
Kimsenin merak ettiğini de sanmıyorum...
Ama senin kaç gram aklın olduğu hepimizi ilgilendiriyor...
Çünkü ona maruz kalıyoruz....
saygılar/başarılar
ne kadar güzel, sizin adınıza sevindim, masaçusetse gidecek ve terk edecek varlık içinde yetişmişsiniz, hayatta her tatlı pınarın suyunun tadına bakabilmiş ve insanların hakkını aramaya başlayabilmişsiniz. oraya gidipte ne cevherler yaratacak, hep bahsettiğimiz 'katma değerli üretimi' yapabilecek gençlerimiz var, inşallah birgün öyle bir çocuğu bulup bir elin verdiğini bir el görmeden okutmak isterim. Dışardan pırıl pırıl parlayan, gelecek vaad eden.
saygılar/başarılar
Özel hayatıma dair,sanal da detay paylaşmayı sevmiyorum...
Ama bazı cümleleriniz o kadar kışkırtıcı ki ,insanın söyleyesi geliyor ama gerek yok...
Şu kadarını söyleyeyim;Varlıktan değil, yokluktan gittik gurbet ellere,varlıktan değil,sevdadan/bir çiçek den ötürü, terk-i diyar ettik
saygılar/başarılar