- Hocam sizin bir tek analizinizi seviyorum.
- Hangisi?
Printable View
- Hocam sizin bir tek analizinizi seviyorum.
- Hangisi?
- "En mühim temel analiz, ailenizdir." sözünüz.
- Evet.
- Bir de şey var hocam, neydi ya, dur bakayım, hah: "Vadem uzun, yarım param cebimde." sözünüz. Ben de onu seviyorum.
- O da önemli.
- Arkadaşlar iyi geceler, ben uyuyacağım.
- İyi geceler hocam.
- Allah rahatlık versin hocam.
- Hocam tavuk musun bu saatte yatıyorsun?
- Hayırlı geceler hocam.
- Size de hocam.
Doların 2020'nin birinci ayından itibaren olan pandemi rallisi 5.50 civarından başlamıştı: https://invst.ly/uvw5y
Bugün de vaka sayısı düşmeye devam etti. Öğretmenlere de aşı vurulmaya başlandı. Yine bugün 60 milyon daha aşı anlaşması yapıldığı haberi düştü kanallara.
Dolar pandemi öncesi seviyelere geriler mi? Neden olmasın?
Dolar grafiğinde ikili tepe görünümü görüyorum: https://invst.ly/uvw84
- Abi dolar o kadar düşerse araba fiyatları da düşer mi?
- Vallaha onu bilemiyorum ya, kafam o kadar çalışmıyor.
Sabancı holding te tobo gibi görüntü var.izlemeye değer diye düşünüyorum.işlem hacmi yine yerle yeksan.bankalarla işi götürmeye çalışıyorlar ama nafile
Akaryakıt fiyatları yükselmiş.yine 1 dolara eşitlerler mı acaba
dow1973 Hoca'm pandemiyle ilgili olumlu gelişmeler piyasaları sırtlayacak sanki.
Korona aşı ruhsatlarının kaldırılması konusu da dünya gündeminde.
İnşallah diyelim sayın TEK hocam.bitsin şu meret.piyasanın ayarlarını kaçırdı bu resmen.
Bence de aşı ruhsatlarının kaldırılması, insanlığın ortak bir paydada birleşebilmesi lazım. Nitekim bir kişi kötü olduğunda 8 milyar kişi kendini iyi hissedemez.
Çok haklısınız sayın tek.kalkması lazım
Toplam 120 milyon aşı anlaşması, bu haber tekniği filan tutup yere çalacak kadar güzel bir haber bence: https://www.bloomberght.com/biontech...-yapti-2280537
Bu haber aşı tedarikinin de kolaylaştığını gösteren bütün dünya piyasalarını olumlu etkileyecek bir haber.
Para piyasalarında aslolan temel analizdir.
Temel analiz yapmak da yetmiyor, hangi temel analizin piyasalarca önemseneceğin de temel analizini yapmak gerekiyor.
Yoksa, "Bugün hava güneşli, borsa yükselir." demek de temel analizdir.
Buraya canın yongası olan para-mal yatırılıyorsa onu canın yongası(parçası) gibi önemsemek lazım.
Kesinlikle.temel ve tekniği iyi kullanmak finansal okuryazarlık adına çok önemli.önce bilgi sahibi sonra fikir sahibi olmalı
Borsaya çalışılmadan yatırım yapılıp para kaybedildiğinde canımın yongası gitti denilmemeli. Sen ona canın yongası gibi davranmadın ki. Şımarıklık yaptın. Ticaret şımarıklığı sevmez.
Daha ucuz pilavlık pirinç almak için beş market geziyoruz, borsada pirinç tarlası kaybediyoruz.
Arabamızı güneş döndükçe gölgeye çekiyoruz, borsada araba parası kaybediyoruz.
İyi çalışmalar iyi geceler sayın tek.şans hep yanınızda olsun
Daha ucuz diye tavuk sucuğu alıyoruz, burada bir mandıra parası kaybediyoruz.
MSCI açılışına kadar bekleyeceğim, MSCI bugün 23.90 üstüne yükselemezse nakide geçeceğim.
Sonrasında MSCI'de 23.90 ve BİST 100'de 145500 üstünde üç günlük ardışık kapanışları gözleyeceğim.
MSCI 23.90 üstünde açılış yapınca longda kaldım.
Bu vadenin bitmesine altı iş günü kaldı, ya herrü ya merrü mantığı bir bankın üstünde yalnız başına ufku seyretmekle sonlanıyor genelde.
Vade seçimi çok önemli.
- Hocam ceviz çırpacağız mesela, elimizdeki sopa kısa olursa çırpamayız.
- Git çay getir, konuşma!
- TEK noldu senin MSCI'deki 23.90'a. Bir rakam uyduruyorsun, sonra ona kendin de inanıyorsun!
- !!!
- Çoluk çocuk işi değil yeğenim borsa!
- !!!
MSCI'de 23.90 etrafında dolaşıp durmamız bu rakamın izlenmesi gereken bir rakam olduğunu bana gösteriyor.
Aşıyla ilgili olumlu gelişmeler, Gazze'deki ateşkes iyimserliğimi artırdı.