Vesbe %80 ihracat, %20 iç pazar. Bunu unutmamak lazım
Printable View
Vesbe %80 ihracat, %20 iç pazar. Bunu unutmamak lazım
hareket olmaz bu hissede çünkü dünyanın en zalim insanlarından biri nazif zorludur.acımasız ölmeyeceğini sanan kendinden başkasını asla düşünmeyen şirketin karını daima iç edip düşük gösteren ve hissenin yükselmesi esnasında ansızın milyonlarca lotu satan zalim bir adam güven duygusunu yokeden bir canavar gibi ....dua edinde bu adamdan hissedeki küçük yatırımcı kurtulsun.hülasa işimiz ALLAHA kaldı arkadaşlar.hisse bir türlü nazif zorlunun yüzünden kendine gelemiyor. ALLAH bu adamın gözünü toprakla doyursun AMİN.. İNŞALLAH.
dün 8,5 milyon lot, bu gün 5 milyon lot iki günde 13,5 milyon lot sattı.
sattım kurtuldum bu hisseden. darısı kalanlara:halay:
Bende zararına sattım kurtuldum.
79 yaşındaki ahmet nazif zorlu türkiyenin en varlıklı imparatorlarından biridir.en az 21 yıl daha yaşayabilir.şirketin ortakları yalaşık yüzde 46 ile zorlu ailesinin payı.yüzde 34 ü vestel elektroniğin.yaklaşık yüzde 20 si halka açık.bu yıl vestel beyaz kabuğunu çatlatabilir.yıllardır uykuda bir şirket.ihracat lideri.ömrü olan yaşayıp görecek.ama şahsen ben bu şahlanışı göremiyeceğim.yaşım ve hastalıklarım bunu gerektriyor.çok sabırlıysanız çok kazanabilirsiniz herkese bol kazançlar.
Yaşım 46 peruklu beni bile gömer
sıfır maliyet olarak 10.000 lot vesbe mi yaptım attım emeklilik portfoyune ömür boyu temetttü günleri 10 bin lotumla anacağım.
endekse ve dövizin yükselişine göre çöp fiyatına işlem görüyor vestel beyaz.yatırımcısına kaybettirmeye devam ediyor.çok sorumsuz bir şirket sahibi ve şirketin çeyreksel bazda kar beklentisindeki belirsizlik çok etkiliyor. Ahmet nazif zorlu şirketi değerli hale getirmek için gerekli çabayı göstermiyor.
Sebep ne peki hocam, istese iyi fiyata getirebilir anladigim kadariyla neden yapmiyor
SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şirketin karını perdeliyor .şirket iyi kar ederse fiyatı değerlenir . yıldız holdingde olduğu gibi buradada şirker karı gerçekçi olarak yansıtılmıyor..yani gizli örtülü bir para çalma olayı olduğunu tahmin ediyorum..ürettiği malın yüzde 80 nini ihraç eden bir şirketin fiyatı 13 tl olması kadar komik bir şey olamaz.önümüzdeki 15 gün içinde 15 tl yi geçmesi gerekiyor bekleyip görelim.
şirketin yaklaşık yüzde 80 ni ahmet nazif zorlunun sayılır. bu adam halka açık yüzde 20 nin nasibiyle oynar mı bilemiyorum eğer yüzde 20 lik halka açık kısımla oynarsa yedi 24 ömrünün sonuna kadar küfür hakaret ve beddualara maruz kalır. aklı başında hiç kimse buna tevessül eder mi benim aklım almıyor.umarım ahmet nazif zorlu böyle bir alçaklığa tenezzül etmez.10 ağustosa kadar hisse 16-17 bandına gelmeli. bekliyeceğiz.
Vestel eksi
Vesbe artı
Neden?
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...0oL1pLbhg&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü dağıtımından sonra fiyat düşer mi?Tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi?
Temettuden sonra %20 Düştüğü yıl da oldu, arkasına bakmadan yukarı gittiği de. Hep aynı olmuyor hareletleri. %50 prim yapti son 4 aylık dibinden. Bence 60 cent onemli nokta. Üzerinde kalirsa 80 centi dener
Bilançosunu tam incelemeden yazıyorum. Çok iyi değil ama toparlanma var. Hasılat artışı iyi. Geçen sene 3. Çeyrek ve 4. Çeyrek kötüydü. Simdi onların da baz etkisiyle muhtemeldir ki güzel bir 2023 karı gelecek.
İş Yatırım, #VESBE için hedef fiyatını 18,8 TL'den 23,8 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.
İlginç Mısıra fabrika kurulum haberinden sonra biz değil Vestel prim yapmış dün!
Selamlar, bu sayfayı niye boş bırakıyorsunuz?
2 hafta endekse göre güzel ilerledik maşallah.
Karşıt yatırımın tam zamanı gibi
2019'daki hareketlere benziyor. Hergün %2-5 arasında güçlü bir momentum ile 10'dan 19'a gitmişti.
Vesbe kısa vade düşen direnci kırdıktan sonra 18,79 seviyesine kadar güzel bir çıkış yaptı, ancak orta vade yükselen kalan direncine tosladı ve aşağı salınmaya başladı. Düşüşte hacmin düşük olması avantaj- şimdilik- kısa vade 17,55 ve 17,22 önemli destekler.
Eğer bu desteklerde tutunabilirse yön sert yukarı olabilir. Aksi durumda satışlar sertleşebilir.
Ek 29757
geçen senenin üzerinde giden ihracat ve iç satışlar + kurun yüzde 10 un altında artacak olması çok iyi bir bilançoya işaret ediyor...
Aşırı artmayan kur genelde vesbe ye iyi etki yapar dediğiniz gibi...Bu bilanço ile iyi günleri başlar inşallah
Keşke Tokkan buralarda olsa da bir grafik koysaydı eskisi gibi.
Endeks kötü olmasa haftalık grafik çok güzel, 0,8$ hedefi var gibi.
https://i.hizliresim.com/s7rypb0.png
FOREKS HABER ANKETİ - VESBE 2023 yılı 3.çeyrek net dönem karının 2.239,4 milyon TL olması bekleniyor(2022 3Ç 173,5 milyon TL)
Yatırımların geri dönüşü gelecek gibi...
Çeyreklik 1 Milyar üstü karlar. Zamanı geldi dostlar.
Üçüncü çeyreği iyi gelenlerden.
Esen kalın
Şimdi projeksiyonu şöyle çizmek lazım. Biraz ihtimaller konuşalım.
Vesbe ortalama 8-10 fk arasında gidip gelen bir şirkettir. Bu tarihsel veri. Yıllardır böyle. En az 5 fk ile lot aldığım da oldu. 15 fk gördüğümde oldu. Şimdi fk yine ortalamasına geldi. 8-10 fk bizim baz noktamız olsun.
Burdan hareketle 4. çeyreği tahmin edelim. Yıl sonu dolar kuru beklentisi MB'ye göre 30 TL'nin hafif üstü. Ben de böyle bekliyorum. Şu an 28 TL dolar. Yani %10 gitse yaklaşık beklenti dahilinde gider. Bu bilançoyu bozmaz. Yani yine 2 Milyar kar olası. Bu birinci olasılık.
Hiç dolar artmasa herşey yerinde saysa Vesbe'nin karı bu satışlarla bence 1.5 milyar olur. Yani kambiyo karı olmadan zaten sermaye kadar kazanıyoruz. Bu da ikinci olasılık.
Sermayesi kadar yıllık kar eden bir firma ortalama 10 fk ile 10 TL eder. Bu genel bir görüştür. Ortalama konsensus. Bilançodan ve borsadan anlayan herkes bunu bilir.
Yani bir çeyrekte sermayesini kazanan şirket 4 çeyrekte 10X4'den 40 TL eder.
Kaldı ki Vesbe her çeyrek bundan sonra 2,0 ile 2,5 lira arası kar elde edecek. Konjenktür üzün süre böyle gidecek. En azından 3 çeyrek daha böyleyiz. Böyle giderse 8 milyar ile 10 milyar arasında kümülatif kar görme olasılığımız da hiç azımsanacak seviyede.
10 Milyarı sermayeye bölersek yaklaşık 6.25 TL hisse başı kar elde eder. Bu da 10 fk ile 62 TL hisse değerine götürür bizleri.
Agrasif yada tutumlu ne olursa olsun. Şirket 1 yıllık periyot içinde 40-60 TL hisse performansını şimdiden işaret ediyor.
Bu ön görü ne durumlarda geçersiz olur. Yani riskler ne?
1. Bölgesel bir savaşın ortasında kalınması. Ukrayna ve Filistin riskleri
2. Enflasyonu düşürmek için harcamaların bıçak gibi kesilmesi
3. Avrupada derin resesyon
Bu yukarıda saydıklarım veya gelecekte başımıza gelebilecek herhangibir kötü senaryo -ki ne demişti Demirel: Türkiye için 24 saat çok uzun bir zaman dilimi- bizi 40-60 hedef fiyatından uzaklaştırır.
Hiç bir aracı kurum hedef fiyatı 25 liranın üzerinde veremezken ben hodri meydan diyorum. Vesbenin hedef fiyatı benim gözümde 40 üstüdür.
Yatırım tavsiyesi değildir. Vesbe sevgisidir... Hissenize sahip çıkın.
Sn kadraj cok guzel ozetlemissiniz, bilanco performansi fiyata neden yansimiyor olabilir sizce, birçok sirker afaki fiyatlarla fiyatlanirken vesbe ederine bile gelemiyor. Guzel bilanco sonrasinda bile guc bela arti kapattik.
SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilançonun maşallahı var.
Benim kafamdaki sorular;
-Karlılık sürdürülebilir mi?
-Yüksek oranda temettü dağıtma politikası devam eder mi? (HAO eskisi gibi % 97 civarı değil artık)