San Francisco-Berkeley dolmusudur o [emoji23][emoji23]
Printable View
Dudu yazında klima parası verirsin.soguktan olmesın ama sıcak kotudur...AVM ye git otur...
Birde şu husus var. Merkezi sistem sitelere tek fatura gelir.sonra pay ölçerlere göre yönetim dağıtır.zaten ekonomi kötü; sitede oturanların yarısı faturaları ucu ucuna ödüyor. Şimdi 1000-2000 dairelik sitelere gelecek faturalar 1 senede %80 arttı. Bu faturalar ödenmediğinde siz kendi payınızı ödeseniz bile gazsız kalacaksınız.. özellikle büyük sitelerde oturanlar ciddi sıkıntı yaşayacak.. son 1 haftadır haberlerde denk geldim. Site elektrik borcu ödenmediği için koskoca siteler elektriksiz. Gaz daha pahalı.. kışın çok sorun yaşanacak.
Doğalgaz zammından sonra başlıkta muhabbet aynen mevduat başlığındaki "EFT ve işletim ücreti alıyor mu almıyor mu ?" havasına dönmüş...
Evini satıp Antalya'da ev kiralayan mı dersiniz...
Sobalı günlere özlem mi dersiniz...
Bir telaş.
:)
Ben büyücek bir evde oturuyorum.
Geçen yıl 23 derece ortalama sıcaklıkta bir kombi çalışmasında 2500-3000 lira yıllık ücret veriyorum.
İnsafsız % 30 zamla bu masraf 1000 lira artacak.
Çok mu ? Az değil.
İyi de bunun için Antalya'ya gitmek, soba özlemek doğru mu?
Orası size kalmış. :)
İyi pazarlar.
Damat zamlari geciriyoruz ama tepki nasil itiraz eden var mi
Yok başkan kimseden cit bile cikmiyor
Ay basi da dogalgaza yapistirmistik
Itiraz fln olmaz dimi ayda 2 kez diye
Yok baskan olmaz sesi cikmaz bunlarin
Bak hayvan gibi zam yapiyoruz herseye enflasyon %100 e yakin buna karsilik %4 zam yapiyoruz
Hala mi uyanmiyorlar
Bende sasiriyorum baskan ama aynen devam ediyorlar degisiklik yok
Gecir o zaman bir %15 daha
Bence itiraz farklı yolla geliyor.
İlki dolar fiyatı, ikincisi Bist'in durumu.
Bu bist'in 82.000 lerin çok daha altına kayacağını sanıyorum.
12 Eylül PPK toplantısının, yatırımcı kararlarında çok etkili olacağını düşünüyorum.
Yatırımcı, enflasyonla mücadele tamam, acı ilacı içelim ama hırsızlık ve yolsuzluğa hayır diyor.
Suriye sınırında toplanan yeni 1 milyona yakın sığınmacı var.
Bunlar 4.5 Milyonu içeri alırken, AB den 6 Milyar Euro sözü almıştı. Bu para geldi, fakat harcamalar konusunu gizliyorlar.
Yeni gelen grup için 3 Milyar Euro sözü alırlarsa, bu sığınmacılar kesin içeri alınır.
Bu parayı götürmek,bence TTKOM soygunundan çok daha kolay.
Bu halk da 2 durum var
Biri vurdumduymazlik
Ikincisi sukrolsun hamdolsun daha kotu olmayalim....din denen seyin baskisiyla kabullenme
Adamlar bunun farkinda vurdukca vuruyor kırbacı
Bu zamların ustune berat yarin cikacak cok iyi yoldayız diyecek siritarak
Bu zamlar bence devlet butce acigi icin degil akp yandas yiyicileri beslemek icin yapiliyor
Hani bir fıkra varya aynı onun gibi . Vezirler toplanmış hazine de beş kuruş bile yok padişahım ne yapalım derler padişah derki ülkedeki köprülerin girişine birer adam koyun vergi toplasin. Aradan vakit geçer halktan tepki varmi diye sorar padişah vezirler tepki yok deyince padişah köprü çıkışında adam koyun vergi toplasin der. Aradan vakit geçer padişah sorar halktan tepki varmi diye vezirler yine yok der. Padişah derki köprülerin ortasına birer adam koyun geleni geçeni becersin der . Vakit geçer padişah sorar halktan tepki varmi diye vezirler yok deyince halkin arasina inmeye karar verir padisah. padişah halka sorar sikayetiniz var mı. Ses yok. Tekrar sorar sikayetiniz varmi . Halktan tepki yok. Padişah hiddetle yeniden sorar sikayetiniz varmi diye . Aradan cılız bir ses çıkar ve padişahım halimiz iyide şu ortaya koydugunuz adam var ya akşamları çok sıra oluyor eve geç gidiyoruz oraya bir kişi daha koysaniz der....
Vurdumduymazlıktan daha çok korku var.
Mücadele koyanların çocuklarını aç bırakıyorlar.
Muhtaç duruma düşürüyor ki, kimse kafayı kaldırmasın.
@dolar_dede
Doğalgaz fiyatları son bir yılda neredeyse %50 düştü dünyada bizde ise tam tersi zam yapılıyor. Bir ülke neden bile bile enflasyon yaratmak ve halkın alım gücünü düşürmek ister. Nasıl bir ekonomi politikası bu? Ekonominin en temel kuralı enerji fiyatlarını düşük tutmaktır.
https://pbs.twimg.com/media/EDP3r8CXsAA3Tj8.jpg
:oleyo:
https://resmim.net/f/FzivjI.jpg
açığı kapatmak ve tüm varlığı kamuyu söğüşlemek üzerine kurulu islamcı sermayenin ayakta tutulması için kaynak lazım.Belediye yağması da durunca, tek kamu kaynağı vergiler, yeraltı zenginlikleri, araziler kaldı. Onları da bitirdiğinde çekirge sürüsünün buğday tarlasını terketmesi gibi gidecekler.Peki milyonlarca vatandaşın durumu ne olacak, göbelles'in almanlar için söylediği gibi "sivil kayıplar bizi zerre ilgilendirmez führeri onlar seçip bu yetkiyi verdiler".
Bence istanbul secimleri tekrar edilsin %10 indirim olacaktı %32 zam geldi.
[emoji16][emoji16]
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bora abi sanırım Izmir'de oturuyorsunuz.Kışın sert geçtiği yerlerde doğalgaz faturası gerçekten acıtır insanların canını.Sobayi kimsenin özleyecegini sanmıyorum.Taşınmaya gelince göktaşı düşmesi,deprem veya tsunami gibi afetler dışında fantezi olur :)
kışın hava sıcaklığı çok düşmeyen bir bolgedeyseniz inverter klimayla ısının daha hesaplı.
Evet İzmir'de oturmanın bir farkı var. Biliyorum.
Ama ben İstanbul'da da oturdum.
Çok fazla farkı yoktur. Erzurum olsa anlarım...:)
Bir de insan bir şekilde oturduğu iklime adapte oluyor.
Ankara'nın kışından, bir Ocak ayında taşındığımız İzmir'de ilk yıl elektrik sobası ile gayet iyi idare ettik. Ama ertesi sene İzmir'in havasına adapte olunca, üşümeye başladık. :)
Neyse .
Ben aslında oransal olarak olaya yaklaştım.
Erzurum'da da olsanız, bu % 30 zam geçen yıl ki faturanızı % 30 artıracak. O kadar.
Her yer için orantısal olarak aynı durum.
Ama diyelim bir polis memuru olarak İzmir'den Kars'a tayin olursanız doğalgaz faturası yıkıcı olur tabi.
Benim evim de buyucek bu kis saglam usuyecegim korkarim..
En guzeli Kanada'ya cocuklarin yanina gidip salonda yer yataginda yatmak.
Orada isitma ve elektrik kiraya dahil.
Bir tek internete para odeniyor...
Ya da evi kapatip Antalya'da dolasacagim kis gunleri.
Afyon'daki termal oteller de siki kampanya yapiyorlar..
2 ogun tika basa yemek yerim, sicak sulara girer yatarim makak maymunlari gibi, ne fatura dusunurum ne alisveris..
Tam bi dolce vita
Syg,
Avmler de dolar taşar bu kış:)
Doğalgazda, bu kadarına da pes dedirtecek, akla hayale gelmeyecek "ballı" bir kaçak yöntemi ortaya çıkarıldı.
Abone, doğalgaz sayacına bal döktü. Bal, abonenin tükettiği doğalgazın ölçümünü yapan diskin dönüş hızını ciddi biçimde yavaşlattı. Abone, örneğin 10 birim doğalgaz tüketmesine karşın faturaya yalnızca 1 birim yansıdı. Sağlık alanında her derde deva gösterilen bal, bu kez doğalgaz sektöründe boy gösterdi. Dünya doğalgaz tarihine geçecek bir olayla bal, bir abonenin kaçak doğalgaz kullanmak için kullandığı ürün oldu
https://www.ahaber.com.tr/ekonomi/20...en-kacak-icadi
Her zam , EFT ücreti , taksi zammı , minübüs zammı , benzin zammından benzer yorumlar yapıyorsun..
Hemen söylim hiç de birşey yapamazsın..:)
Bu kışda evinde oturup doğalgazı da kökleyeceksin..
Yine lüks arabana bineceksin
Yine yıllardır her ne hikmetse satamadığın evini satışa koyacaksın
yine yine yine..
Yok kanada da yer yatağı
Yok antalyada küçük bir ev..
Brexit çıkışı sonrası ne olacak göreceğiz, İspanya,Portekiz, İtalya gibi ülkelerde dünyanın mülkünü aldı İngiliz emekliler.
Hemen tümü AB yasaları içinde sağlık imkanlarını kullanıyor.
Eğer anlaşmasız çıkarlarsa, AB bu ingilizi affetmez diye düşünüyorum.
Ayrıca İskoç emekliler var, onlar % 62 oyla, AB de kalalım fikrindeler.
Bakalım ne olacak.
Dün Twitter'a baktım, zamlar yerine zikindirik bir futbol muhabbeti TT yapmış. Allah belanızı versin deyip ne kadar futbol üzerine yazan varsa (ki bazıları da sözde borsacı) hepsini engelledim. Bu millet adam falan olmaz, boşuna çenemizi yormayalım.
Deveye diken misali.
Lanet olsun.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu kış doğalgaz zamları cepleri yakacak belli. Ama daha da belli olan bir şey var, ispat-ı vücut için sn. Dudu'ya sataşmak da prim yapacak. :)
Sn. Dudu'nun ironik yazıları, meselenin özüne değil şekline göre değerlendirenler için gol atma vesilesi olarak değerlendiriliyor maalesef. Bu durum kişilerin anlama kapasiteleri ve atar yapma ihtiyaçları ile doğrudan ilintili tabi.
Ben durumu ciddiye aldım, kendimce bir şeyler karaladım ama Sn. Dudu'nun bir tarafında olmayacağından eminim. Bu da onun güzelliği.
Not: Sn. Dudu'da bir şeyler karalamış aslında. Sonunda onu da çileden çıkarttınız ya, diyeceğim bir şey yok artık.
Bunca zamma ragmen konut dogalgazinda 1000 m3 te hala 65-70 dolar zarar yaziyormus Botas. Takriben 380-410 lira arasi subvansiyon varmis hala her 1000 m3 te.
Haziran-Eylul arasi 4 ay Tarim, turizm,insaat gibi ana sektorlerde hem ticari faaliyet hem de istihdamin zirve yaptigi aylar. Ozellikle turizmde sadece yogun yabanci turist gelisi degil yerli turist hareketlerinin ve iktisadi faaliyetlerin zirve yaptigi aylar. Gurbetci etkisi de azimsanmayacak duzeyde. İki bayram bu 4 ay icinde. Eylul de okullarin acilmasiyla kresten universiteye kadar egitim sektorunde canlanma oluyor. Ekim ayiyla birlikte yine can acitici gerceklerle yuzlesmeye baslayacagiz muhtemelen.
elektrik ve doğalgaz zamları.. sanayi üretiminde maliyetleri ciddi olarak arttıracak unsurlar..
enflasyonu arttıracağı için dolarda yükseliş kaçınılmaz..
geçen haftalarda gördük.. olay masada kalıp kalamadığınız.. sizi masadan atmaya çalıştılar.. dolara baskı yaptılar.. düşürmeye çalıştılar.. güdümlü medya üzerinden haberlerle desteklediler eylemlerini.. trolleri üzerimize saldılar..
ama masada kaldıysan.. ve hatta akıllıca ve kademeli biçimde pozisyonunu arttırdıysan.. ve hatta diğer karlı pozisyonlarını kapatarak dolara döndüysen..
evet.. tebrikler.. masada kaldın.. ve karlı çıktın..
Damat ne sokalım bunlara yeni zam bulmak lazim kaynaklar gidiyor bir bir ibb den akiyordu ne guzel
Elektrik %15 bu hafta olur mu ??
Belediyeden kovulan trolleri sağlık bakanligimi ise aldı, yeni yeni troller gelmis.
bu adamların hangi işi doğru ki sağlık sistemi savunuluyor TR deki..
adamlar her şeyi batırmış işte.. net gerçek.. olay sürekli rant yaratmak.. olanı yıkmak ve yenisini yaparken rantı kendi yandaşlarına dağıtmak..
eğitim.. sağlık.. dış politika.. ekonomi.. nereye baksan rezillik dizboyu..
bu kadar yüksek vergiye rağmen bu kadar rezil durumdayız.. zira vergilerimiz toplanma amaçları için harcanmıyor.. siyasal islamın "muzaffer" olması için desteklenmesi gereken kesimler destekleniyor..
Ankara otobüs fiyatlarına zam geldi
Tam 2.50 TL’den 3.25 TL’ye çıkarıldı. İndirimli biniş ise 1.75 olarak aynı kaldı.
3 TL olan Dolmuşlar ise 3.50 TL oldu.
1 TL olan tam aktarma 1.60, 25 krş olan indirimli aktarma ise 75 krş oldu.
Zam 2 Eylül Pazartesi günü başlıyor.
Tam biletler 2,50 TL 'den 3,25 TL ye çıkartıldı.
-Tek binişlik kullan at kart 3 TL den 4 TL ye çıkarıldı.
-Tam aktarma ücreti, daha önce 1 TL iken yeni düzenleme ile 1,60 TL oldu.
-Minibüs ücretleri 3,50 TL'ye yükseltildi.