komedisin.. zirvalarını hala devam ettiriyorsun..yazdıklarını tekrar oku... hahaha.. umutsuz vakasın..
Printable View
https://i.imgyukle.com/2021/06/07/O4Oli8.png
endeks 30
yükselen ilk 5 vs düşen ilk 5
Borsa düşmez..
Düşemez..
Düşer gibi olursa joker hisseleri devreye alırlar..
Yine düşmez..:oleyo:
son günlerde sise hareketli..yurtdışı operasyonları çok güçlü (ciddi dolar kazancı olan) ve dünyada lider firmalardan birisi alanında.. bünyesinde artık soda sanayi de var geçen seneki birleşmeden sonra.
Dün anladık ki lgs sınavı SADECE MATEMATİK SINAVI OLMUŞ.
ciddi çalışan öğrenciler için eleme MATEMATİK ile olacak.
O zaman diğer testlere gerek yok.:)
Sadece mat. sınavı olsun.MATEMATİK, muhakeme olduğundan ağırlığı en fazla olmalı ama diğerleri de etkisiz olmamalı(çoğu kimse full yapınca eleyici olmaktan çıkıyor).
Matematik dışında diğerleri ilk 100.000 e giren ler için kolaymış..dolayısıyla eleme mat. ile olacak..
TÜRKÇE-FEN e de mutlaka 5 tane eleyici soru konulmalıydı.Bu dersleri iyi bilenle orta bileni ayırt etmek için.Eleme sadece mat. kalmamalı.
Bu soruları kim,hangi mantıkla hazırlıyor?
Asıl hareketi Halk bankasında yapıyorlar, çok sinsice gidiyor..Takaslarda ilginç...
Görüşme öncesi alınması sanki bir beklentiye sokuluyor gibi...
Umarım sağ gösterilip sol vurmazlar..
4.20 lerden biraz toplamaya başlamıştım ama fazla riske girmemek için az bir karla verdim...
Aslında 4 'lerin altını bekliyordum..
Ama mümkün olmayacak gibi... dava fazla hasarsız sonuçlanırsa endeksi sürükleyecek olan hisse bu olacak bence...
geldik bakalım dirence...
https://i.hizliresim.com/a80murc.jpg
Bu ani ve nedeni açıklanmamış MB değişikliği..
Faiz düşürürüz haaaa açıklamaları 2 aydır..Milleti dolara kilitlemeleri..
Borsanın 2 günde yüzde 20 düşerek millete korku salınması..
Sanki bademler bankalarda pozisyona giriyor gibi bir intiba uyandırdı bende..
Peki neden girerler ..
Aklıma ilk gelen de HALKB davası oluyor..
Düştü de haberimizmi yok acaba..:oleyo:
Sahi bu yabancının bankalarda sattığı malı kim karşıladı..?
Badem katar sporun katar bacağı olmasın..Hazır dolar da 8 8.50 lerin üzerine zıplatılmışken?
Bankaların toplandığına dair bence de kuvvetli işaretler var. Geçen sene eylül ekim aylarına benziyor. Bankalara basacağım tutar konusunda ama muhafazakar davranmayı düşünüyorum. Süründü mü sürünüyor..
3000 puan lara düşen xu100 xu030 farkı 10.000 puan da yeniden..
Pandemi öncesi yıllarda 30.000 idi..
xu030 daki hisselere çaktırmadan bir giriş var gibi..
Özellikle bankalar tuprs sahol kchol thy(havacılık)
Bademler bankalara girmezler çünkü Faiz HARAM..
Son 10 yıldır Paranın sahibi bademler olduğundan dolayıdır ki bankalar sürekli dolar bazlı tarihi diplerde..
Bademlerin gitmeden de bankaların kalkması zor görünüyor. Bademler endeksi sanayilerle kaldırıyor ya da havacılık vb sektörlerle...
Ne zaman ki faiz haramdır zihniyeti değişir o zaman bankalar eski güzel günlerine geri döner..
ABD verileri kısmı hikaye..
Yıllardır böyle idi böyle de olacak..
Orası ile korele değiliz..
Öyle imiş gibi gösteriliyor ama değil..
DOW bugünden yarına düşmez..Düşse bile toparlar..Sonra yine düşer sonra yine toparlar..
Biz bu arada 2 ralli 2 çöküş yaşarız..:oleyo:
Şu an çizgi mi değiştiriyoruz değiştirmiyormuyuz durumları..
rusya iran çin den nato abd avrupa çizgisine geri dönüş mü yapılacak..
abd ile canciğer mi olacak yine eskisi gibi..
Ben taaa biden geldiğinde trump den kurtulduk oh bee demiştim..
O zamanlar trump tr için kurtarıcı diye görülüyordu..
(adam geldiğinde 2.9 olan kur giderken 8.60 idi ama neyse)
Demokratlarla TR hep daha iyi geçinmiştir..
Bir türlü açılamayan HALKB davası bi türlü kurulamayan s400 ler..
Her gün pkk pyd terör diyen lerin bir anda susması derken..
Bakalım..
Mart ayındaki günlük 2 çubuğun benzerini acaba bu sefer yeşil olarak görebilir miyiz diye düşünüyorum çok açık söylim..
Xbank sıkışmadan yukarı yönlü olarak çıkıyor gibi
Akbank Ve Garanti grafiklerinden
Akbank sanki dirençleri kırdı gibi
daha hızlı gidebilir
https://i.resmim.net/wjYZjE.png
2009 yılından beri "bugünkü değerler ile"
GARAN 5.80-6 tl lerden
AKBNK 4.70-5 tl lerden kaç kere yukarı kopmuş sayamadım bile..
Bu korelasyondan hareketle 9-10 tl lerde olması gereken HALKB şu bitmek bilmeyen dava yüzünden 4.90 dan zor bela fiyatlanıyor
Akçay,
Var mı bir gelişme?
Tabi herkes bir değerlendirme ve tahmın yapıyor
ona görede poz taşıyor
kasım sonrası piyasa giren büyük para piyasadan çıktı
üste yeni arzlarla da para çıkmış oldu
ya yeni para girecek
yada hareketler sınırlı kalacak
zaten piyasa bir yöne gidiyor ve para girmişse
başkaları bizi alakadar etmiyor
ama para girmeden olan hareketler de
düşüş için de bahane lazım oluyor
işte o durumda
ben kendi adıma
yurt dışını risk olarak görmekteyim
diğer yazdıklarında haklısın
bu hafta bakalım ne olur
ama nato toplantısı öncesi
ben perşembe abd enflasyonunu önemsiyorum
halkb mevzusu çok uzatılıyor.. banka almak isteyen için bir sürü diğer seçenek var.. zerre ilgilimi çekmeyen bir hisse..
halkb ile amaç ne?? birden %100 kazanmak mı? çok mu düştü o nedenle %100 çıkacak??
"eskiden 10 dolardı oraya gelse süper olur abi" filan, mantık bu mu??
garan aldığında..biliyorsun bilançoyu aşağı yukarı tahmin edebiliyorsun.. veya diğer özel bankaları.. özellkle garan akbank isctr.. bunların bilançolarını nerdeyse milimetrik hesaplıyorlar.. ki piyasa faizi belli.. eurobondlar belli.. yani bir çok makro şey belli.. ne kadar kredi büyümesi yapmışlar.. mevduat tabanları ne kadar genişlemiş (fonlama kaynakları yani)..aşağı yukarı oturmuş bir süreç var bu tahminlerde..
aynı şey halkb için geçerli mi?? değil.. ne olacağını bilmiyorsun.. bilançosunu tahmin etmek imkansıza yakın.. kamu müdaheleleri nedeniyle..
halkb ve garan.. ikisi de borsaya açık diye ikisi de aynı kurallara tabi manasına gelmiyor fiyatlamada.. yatırımcı mümkün olan en şeffafı seçer..ki yıllardır zaten bunu yapıyor..halkb açısından mevzu sadece halkb davası değil.. şeffaflık..
En az 3 ay uçmayan kaçmayan ama aynı zamanda da çökmeyen yatay testere piyasası bekliyorum.
Ama erken seçim vb açıklanırsa işte o zaman büyük hareketler beklerim.
Böyle bir dönemde erken seçim olursa kaybedeceklerini bildiğinden dolayı erken seçim yapamazlar. Muhalefet de mevcudu koruma ve koltuk sevdasında... hal böyle olunca 2023'e kadar seçim meçim olmaz.
Borsa açısından beklenti olmadığından yatayda sallan yuvarlan dönemi...
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir...
bir zaman 5 vakit namaz da kılmış biri olarak, % 90 insan zaten Tanrıya inanıyor. o konuda sorun yok. sorun dinlerin algılanış biçimi. dinler temelde iyiye, doğruya yönlendirmeye çalışıyor. bir yerde toplumsal düzenin sağlanmasına katkı sağlıyor. lakin siyasete alet edildiğinde, diğer kesim dinden tümden uzaklaşıyor.
diğer taraftan benim dinim iyidir anlayışı, yüzyıllardır milyonlarca insanın birbirini öldürmesine neden olmuş. bu itibarla her şeyde olduğu gibi azı karar, çoğu zarar.
bankalarda ciddi bir hazırlık var ama bunlardaki şeytanlık bitmez
Short 14,
geriye kalan long kontrat sayısı 19.
bofa dayadı kamyonu bakalım kıracak mı?
https://i.hizliresim.com/ieml3j9.jpg
Oğlum lgs ye girdi...sürecin 1,5 yıldır yakından içindeyim...yazdıklarınla %100 aynı düşünüyorum(genelde pek olmaz bu durum:)
Kimisi diyor ki zorsa herkese zor..iyi bir seçicilik için zor olması daha iyi bile olabilir. ama diğer tüm dersler ortalama zorlukta, hatta bir tık kola iken..matı çok zor yaparsan..sadece matı iyi öğrenciler %5 lik dilime girer.
Bu sınavda mat dışındaki 70 soruda 2-3 yanlışı olup, 20 mat da 15 yanlışı olan...hatta diğer dersleri fulleyip 10 mat yanlışı olan çok öğrenci çıkacaktır...20 mat dan 10 mat yapamayınca zaten %5 e girmen imkansız gibi bir şey.
Sözel zeka, sayısal zeka denen bir şey var...bunlar birazda doğuştan gelen şeyler, özellikle mat sonradan çalışarak iyi olmak kolay değil...özellikle sözel zekası çok iyi, sayısal zekası nispeten az olan kız öğrenciler doğranmış oldu.
Bizim çocuğun en iyi dersi mat olduğu için, bu saçma sınavı az hasarla atlatan çocuklardan oldu..öte yandan devlet okullarında 1,5 yıldır pandemi kaynaklı yüz yüze eğitim çok az oldu..mat yüz yüze ile en çok faydası görebilecek derslerden...oradan da darbe yedi bazı çocuklar.
İşlerinde dini bütün insanlar var saygımda sonsuz herkese ,
Yalnız iş hayatımın içinde ihalelerden tutun ve çevremde öyle şeyler mevcut ki artık işler tamamen kokmaya başlamış durumda.
Geçen peker ihale ile ilgili ve taşeronla ilgili konuşma yayınladı dediği doğru , bacanağımın sektörü yol,viyadük ,köprü vs yurt içi yurt dışı bir nevi taşeron hizmeti mevcut güzel paralar kazanıyor.
Daha bir sürü hikaye mevcut vakti saati gelince hiç birşey gizli kalmaz .
Yalnız burada bazı arkadaşlar yönetenler den dolayı kabul ederler etmezler dinen yanlış yorumlara giriyor.
Hükümetin istediği kutuplaşma tuzağına düşüyorlar , herkes istediğine inanmakta özgür,inançlarla dalga geçilip olayları farklı konuma taşımak hiç birimize birşey kazandırmaz diye düşünüyorum.
kolay gelsin.
pıst de dolares 8.60 altı fiyatlamasına geçerse 1475-80 bandı hedef olacakdır benim graflarda.
Pambık ören eğer ziraay bankası borcunu ödemediyse, gerçekler çok daha acı olabilir.
https://i.hizliresim.com/e9fgspj.png
şaka değil.. dünya hegemonu emperyalist kampın en tepe iki lideri, şansölye merkel ve başkan bidon, ücra bir anadolu kasabasında yenilenecek olan belediye seçimine konsantre olmuş durumda
haber kaynağı güvenilir olmasa inanmazdım, ama alman istihbaratı tarafından fonlanan ve malum tayfanın en güvendiği haber sitelerinden biri
Hiçççççç bişi olmaz..
Ödedi ödemedi..
Ödemedikse biz ödemedik..size ne..
İslamiyette borcu kurcalamak caiz değildir..
Ödemedik ama zaten alacağımız vardı ona saydık..
Zaten 2 sene geri ödemesiz idi..
Borç mu ne borcu..
Borç orada ve elbette ödenecektir..
Falan filan geçiştirilir gider..
S.Peker videoları komple magazin de öteye gidemez..