99.9 raziyiz artık..
Printable View
BISTECH Pay Piyasası Alım Satım Sistemi Duyurusu 2024-03-13
Dil Seçimi
Dil seçimi
İngilizce
Türkçe
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BANVT.E ve LINK.E payları 14/03/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/04/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
Bizi bitirdin be
Daha ne kadar düşeceksin
200 den
150 ye kadar mı kötü oldu
Namussuz bir çağ yangını
Bizi bitirdin be
Daha ne kadar düşeceksin
200 den
150 ye kadar mı kötü oldu
bir çağ yangını
Mart'ta AYLIK bazda fiyatı en çok artan temel gıda ürünleri
Kuzu eti â¡ï¸ %18,6
Dana eti â¡ï¸ %14,7
Tavuk eti â¡ï¸ %12,2
3 harfli 4 harfli 5 harfli marketler de tavuk eti yok bu yerinde sayıyor...
merhaba enflasyon muhasebesinin banvitin ilk çeyrek bilançosuna yansıması ne şekilde olur bu konurda bilgi sahibi biri değerlendirme yapabilir mi ?
Sayın yuxel kurtay;diğer köyde cep numaramı istemişsin,buraya kayıtlı isen
özelden yazayım.
herkese merhaba,
abd'de borsaya açık tavuk ve kanatlı hayvan segmentinde faaliyet gösteren 2 şirketin 23q4 yatırımcı sunumlarını inceledim. iki sunumda da incelediklerimden şu sonucu çıkardım: banvit için bence hikaye kesinlikle devam ediyor.
incelediğim şirketler ve mini yorumlarımla birlikte 2 şirketin de yatırımcı sunumlarını aşağıda paylaşıyorum.
tyson foods
tavuk segmentinde satış tutarında 2022q4'e göre bir düşüş var ancak mısır ve soya fasulyesi fiyatlarındaki düşüşler nedeniyle kar marjında iyileşme var. %1.8 -> %4.8
buna istinaden de tavuk segmentinde 77 milyon dolardan 192 milyon dolara çıkan bir kâr sonucu görünüyor, şirket kâr anlamında en iyi büyümeyi bu segmentte yakalıyor.
https://ir.tyson.com/files/doc_finan...on_FINAL-4.pdf
pilgrim's
favök marjı 1.5'ten 6.8'e çıkıyor. sunumda tavuk fiyatlarının 2024 yılında yükseldiğini görüyorum. 155 milyon dolar zarardan 134 milyon dolar kâra gelen bir nokta.
https://ir.pilgrims.com/static-files...b-303cf869ca8d
Dostum... türk piyasayıni ABD ile bir tutman çok anlamsız bu ülkede %de %de enflasyon var 2nci si ABD de kırmızı et fiyatları son 1 yılda ne kadar yükselmiş Türkiye'de ne kadar yükselmiş.. Türkiye'de son 5 ayda beyaz et fiyatları %200 yükselmiş.. böyle bir yükseliş dünyanin neresinde var .. Türkiye'de beyaz e talebin en büyük nedeni kırmızı et fiyatlarının artık ulaşılmaz hâle gelmesi.. bugün 3 kg tavuk etini (bütün Tavuk olarak nitelendirirsen 300 TL ) bugün 3 kg kıyma 1500 3 kg pirzola 3000 TL .. Türkiye'de bu saatten sonra Beyaz et fiyatlarinin düşmesi mümkün değil aksine yükselmeye devam edecek... nereye kadar kırmızı et fiyatları düşene kadar.. kırmızı etin düşmesi önünüzdeki 2 yıl düşmesi öngörülmüyör.. dişi hayvan sayısı artarsa anca... bugün bir dişi hayvan fiyatı 200 bin TL .. artık küçük aile işletmeciliği bitmiştir.. çünkü rakamlar o kadar yüksek ki bir inek 200 bin TL 5 inek 1 milyon..yani ez cümle böyle bir sermaye yok dostum köylüde..
dostum benim yazmak istediklerimi sen anladığına emin misin? ben maliyet tarafındaki azalışa dikkat çekmek istedim, yazdığın şeylerle benimkilerin alakasını kuramadım. tavuk yem maliyetleri ugandaya da gitsen sri lankaya da gitsen aynı girdiden oluşur. ticarete yansıyan fiyatlar ikincil planda benim için. maliyetin düşmesi her zaman çok daha olumludur. kafadan marjını artırıyosun çünkü.
Sıkıntı olacağını düşünmüyorum, şahsi görüşüm her düşüş alım fırsatıdır.
Ocak Şubat Mart toplam ;
6,5 milyar ciro..
850 milyon kar bekliyorum
1 milyar da sürpriz olmaz...
Sizin dediğiniz rakam olursa yaz sezonunu da göz önünde bulundurduğumuzda,
yıllık ciro 30 milyar tl nin üzerinde olur.Bu da yıllık karın 4 milyar tl civarına
denk gelir.Yani sermayenin 40 katına denk gelen bir kar olur.Öz sermayesi
kadar da bir kar açıklanmış olur.Bu da hisse başı 40 tl kar demektir.
Bir yıl içinde bu kar ile, hissenin fiyatı en az 400 tl civarına denk gelir.180 tl lik bir hisse için güzel
bir kar marjı ortaya çıkar.
Em bu hesabı yanıltabilir hocam.
Hammaddesi değişken olan şirketler için yıl sonunu görmek zor oluyor.
Bedelli ve bedelsiz kısmı belki şirkete can katar. Hem em den dolayı bedelsiz verirse vergi yükünden de kurtarır.
Net borç negatif olursa o taraftan Q3 de kar yazabilir
Ciro tahmin modeliniz nasıl
Bedelli verme ihtimali çok zayıf, çünkü sadece yüzde 8 halka açık.
Bu da şu demek; bedelli olursa yüzde 92 patron verecek demek.
Yani yüksek oranda bir bedelli, bence şirket için tek kelime muhteşem olur
ama yapmazlar.
2 ila 3 yıl sonra yüksek bir bedelsiz gelme ihtimali var.
akşam kap gelmişti
Bu daha önce açıklanan kap
Şimdi bu hisse orta ve uzun vadede
400 olur mu acaba diye merak ediyorum ne kadar sürer
Arkadaşlar 3 aylık kar bana göre çok güzel,asıl muhteşem karlarımızı 6 ve 9 aylıkta göreceğiz.Bir başka güzellik de öz sermayenin 4 milyar tl den 5.8 milyara çıkmasıdır.Bu da 58 kat bedelsiz potansiyeli taşıdığı anlamına gelir. 666 milyon kar
bilanço hepimize hayırlı olsun. 2024q1 itibariyle şirketimiz net nakit pozisyonuna geçmiş durumda. f/k ve fd/favök oranı düşüyor. özellikle q2 bilançosunu çok merak ediyorum.
vay aminyum ne cevher varmış görmemişiz
biz bunları vakti zamanında yazdık çizdik. kırmızı et fiyatlarındaki asıl artış Nisan başında patladı ve beyaz et uçuşa geçti. 2. ceyrek daha iyi bekliyorum. Hem satış fiyat artısından dolayı hem de dönemsellik olarak en iyisi 2. ve 3. ceyrekler zaten.
Denge fiyatı, tavandan işllem görüyor. hatta tavabda alıcı 750 adet toplam işlem 68 bn adet silmezler ise tabi
Son sandisede 300 bın adet alış yolladı tavana. cüzzi bir alış vardı tavanda.
Tavanda alıcı 400 bn adet işlem ise 233 bn adet
Ne zaman dahada devam edip 400 TL'lik seviye ye ulaşır acaba
Hedefimiz 400tl olur mu yoksa 3 ay sonunda 500tl gibi bir durum var mı acaba diye düşünüyorum ama ben hala bekliyorum
Arkadaşlar, genel kurulda bedelsiz çıkma ihtimali %1 dahi yoktur;kendinizi kandırmayın.Hatta,benim şahsi görüşüm 3 ila 5 yıl arasında bir bedelsiz gelme ihtimali %50 dir,diğer %50 ise 5 yıldan sonradır.Altta bir arkadaş kimin kucağına bırakılacağını söylüyor,bu hisse kucağa bırakılacak hisse değildir.Tabi ki kar satışları gelebilir ama bu karlılık devam ettiği sürece ileride 3 ila 5 binli rakamlar asla hayal değildir.
hocam 3-5 bin tl inanılmaz uçuk hedef fiyatlar bence, hisse 3 bin tl olduğunda piyasa değeri 300 milyar tl yapar tüpraşın piyasa değeri 360 milyar zaten. ha dersen ki 10 sene sonra filan o zaman mantıklı gelebilir. ama şu konjonktürde bana göre zor bi hedef. özkaynaklarını iyi bir şekilde artırırsa bu hedef gerçekleşebilir gibi. (borçluluk bittiği için güzel bir fırsat) satış hacminin globale taşınması gerekir. kent gıda örneğini vermek istemiyorum çünkü çok uçuk bir örnek (çarpanlar, özkaynaklar vs) gerçekçi bakmak istedim.
Tavuk fiyatları hızla düşüyor....!!!!!!!!!!
Tavuk döner yemekten millet olarak kırmızı etin tadını unuttu
Ben de çok iyi bir şekilde devam eder mi acaba diye düşünüyorum
Bankof elinde mal tutmaz doğrudur, tabi aldıkları kendine ise tutmaz.Fakat,bankof aldığı malları city banka aktardığı için 13.sıradan büyük bir ihtimalle çarşamba günü 4.sıraya yükselecek.Pasta ve takas gerçekten çok güzel,kısa vadede müthiş bir karım olmasına rağmen hisseleri elimde tutmaya devam ediyorum.Tek endişem,yarınki genel kuruldur;burada gördüğüm kadarıyla bir bedelsiz beklentisi oluşmuştur.Bu beklenti bende %1 dahi yoktur,olursa benim için büyük sürpriz olur.Endişem ise,bedelsiz çıkmadığında panik satışlarıdır (ben hariç).
Diğer köyde düşüncelerimi paylaştım.
İlgili Şirketler
[BANVT, BEYAZ, MRSHL]
İlgili Fonlar
[]
BISTECH Pay Piyasası Alım Satım Sistemi Duyurusu
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BANVT.E, BEYAZ.E ve MRSHL.E payları 14/05/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 13/06/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
Bedelsiz olmasa daha iyi ama
Neden lot artırımı için herkes hevesli anlamıyorum
Az lot ile uzaya bile çıkılır
Çok lot ile bir yere varılmaz
Nerdesin