% 90 u aynı fikirdeyiz , sadece ilk kısım hariç , bırak gelsin 😂😂😂
Printable View
Nosfecagri dostum işin içine ettin 😂 , bak senin yüzünden enver kaçıyor şimdi , enverrr gel kaçma sen , korkma nosfecagri abin birşey yapmaz , ge pisi pisi 😂😂😂
Hocam bilançodan anlamasak 5.35 maliyetli malı 2 yıl taşımazdık. Gelir tablosunu aç, ilk 2 kaleme bak sadece, bildiğin karsız mal satmış şirket son 3 ay. 2. çeyrekten gelen etkiyi karıştırıyorsun işin içine sen. 2. çeyrekle 20 üzeri gitmeliydi gitmedi ve ciddi mal boşaltıldı 3 aylık süre zarfında. Sebebi de zayıf gelecek bilanço ile her zamanki klimasan hareketini yapmak içinmiş benim düşünceme göre.
Net kardaki zayıflama gider kalemlerinden kaynaklansa sorun etmezdim, brüt kar marjından (maliyet) kaynaklı olması sıkıntılı bir durumdur benim gözümde. 3. çeyrek ile temeldeki büyü bozuldu, 4. çeyrekte de devam ederse 1. çeyrek beklentisi ile hareket olur ancak. Enver manipüle ederse orasını bilmem, bu da kumar kapsamında değerlendirilmeli yatırım değil.
Benim tahminime göre maliyet artışı ve kur baskılanması kaynaklı bu durum. 4. çeyrek için de farklı bir durum yok ülkede. 2. çeyrek döneminde dolar bir süre 6 üzeri seyretmişti, enerji maliyetleri daha düşüktü onun etkisi oldu ihracat kar marjına bence.
Çeyreklik satış büyümesi inanılmaz. Mükemmel. Dolar hatırlarsanız 3. çeyreği 5.66 kapattı, geçen sene kapanışı 6.05. Dolarda gerçekleşecek 6 lira üstü kalıcı ve sabit bir değerleme ile kar rakamında da çok ciddi artışlar görülecek, geçen yılın üzerine inşallah geçilecektir. Ben fırsat olarak görüyorum siz de karınızı realize etmek amacıyla olumsuz düşüncelerinizdne dolayı satıyorsunuz bu olmazsa piyasa olmaz hocam. Alsatlarla 9 liranın altına inmiş benim maliyet, aylar geçtikçe binecek olan taşıma maliyeti de var, alternative yatırım araçlarından fırsat maliyeti de var, hepsin düşündük taşındık bir kısım portföy ile buradayız herkes hesabını kitabını yapacak gerisine karışmak bize düşmez.
Yanlışsın hocam , büyü niye bozulsun , adamlar niye karsız mal satsın , analizin tamamen yanlış , gerçi seni bağlıyor , 2,çeyrekle gel sen 3.çeyreği karşıla olmaz , genel üretim giderlerinin toplam maliyet içindeki payı % 4 halbuki bunun içinde işçilik vs birçok gider kalemi daha var , onun için elektrik maliyeti çok düşük , elektrik yoğun kullanılan bir üretim modeli de yok bunun , kur geçişmesinden dolayı bir kar geçişmesi olacak 3 ile 4. Çeyrek arasında , stok kalemlerini yüksek kur ile alındı 2.çeyrek sonu itibariyle , son çeyrektede kur düşünce ihracat geliri de düşük kaldı yaklaşık 10-15 milyon arası bir geçişme olacak (3 ile 4 çeyrek arasında ) , 4.çeyrekte kur artışta dolayısıyla 4.çeyrekte olumlu katkısı olacak bu durumun , olay bu büyü mü yü karıştırma yanılıyorsun , stok ortalama maliyet bir araştır bence saygılar
Tahtada resmen filler kapışıyor çimenler eziliyor..
PhillipCapital, Merrill'in robotuna oynuyor :)