Site son halini almaya başladı
Printable View
Hadi bismillah diyelim o zaman site şekillenmeye başladı o zaman.
atatp green x i odağına almış...tıpkı benim gibi...aylardır en önemli konunun bu olduğuna değiniyordum...tamam bilanço da çok önemli ama bilanço her halükarda iyiye gidecek ama green x çok potansiyelli bir iş ....bu iş hem ciddi bir kredibilite sağlayacak hem de hayırlı kapıların açılmasına zemin hazırlayacak..bana göre green x ile atatp şampiyonlar ligine çıkıyor...lansman ile birlikte farkındalığın artmasını bekliyorum...brüt yasağımızın bitmesi ile ve lansman ile birlikte geçen ay olduğu gibi oldukça heyecanlı seansların olacağını tahmin ediyorum..
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1211855
miatk ye ait geçen gün bir kap haberi düşmüştü...
Şirketimizin sağlık alanında sahip olduğu yazılımlara ilişkin lisans hakları ile ilgili olarak, sağlık yazılımı alanında önde gelen A.B.D. merkezli bir firma ile yatırım bazlı görüşmeler yapıldığı daha önceden 13.07.2023 tarihli Özel Durum Açıklaması ile bildirilmiştir.
Anılan firma ile sürdürülen görüşmeler neticesinde, şirketimizin sağlık alanında sahip olduğu yazılımlara ilişkin lisans haklarının, geçtiğimiz yıl Amerika'da kurulan ve paylarının tamamı Şirketimize ait olan New York merkezli MIA Tech Corporation unvanlı iştirakimize devredilmesi ve yine bu iştirakin %51 hissesinin 46 Milyon ABD Doları karşısında satılmasına ilişkin bir "Niyet Mektubu" 30.10.2023 tarihinde imzalanmıştır.
Niyet Mektubu sonrasında süreçte, gerekli yasal işlemlerin tamamlanarak lisans devir ve pay devir sözleşmelerinin imzalanması ve söz konusu lisans aktarımlarının tamamlanması beklenmektedir. Niyet Mektubunun imzalanması sonrasında taraflar arasındaki görüşmeler devam etmekte olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Bu süreç ile birlikte Körfez ülkeleri ve Kuzey Amerika kıtası başta olmak üzere, uluslararası sağlık bilişim piyasasında iş geliştirme faaliyetlerine hız verilecektir. Mezkûr devir işlemleri, Alıcı şirketin bağlı olduğu holding bünyesi tarafından garanti altına alınacaktır. Alıcının dahil olduğu holding; teknoloji, sağlık, finans, ulaştırma ve emlak başta olmak üzere çeşitli yatırım ve iş geliştirme faaliyetleri sürdürmekte olan Amerika Birleşik Devletleri merkezli küresel bir yatırım şirketidir.
Anılan şirketin bağlı bulunduğu holding 2 milyar doların üzerinde olan şirket sermayesi ile birçok ülkede faaliyet göstermektedir.
miatk amerikada sağlık alanında yazılım yapan bir iştirakinin %51 ini 46 milyon dolara satacağını bildirdi...demek ki tamamı 90 milyon dolar ediyor iştirakinin....90 milyon dolar da 2,5 milyar tl ediyor...atatp ise bir çok alan ile ilgili yazılım yapmasına rağmen şu anki değeri yaklaşık 5,7 milyar tl...
geçen haftalarda da amerikada finans sektörüne yazılım yazan bir şirketin 10 milyar dolardan satıldığını paylaşmış idik...atatp bir çok alana yazılım yazıyor...amerikada atatp işlem görse herhalde oda xx milyar dolarlardan değer görürdü...ama biz türkiye şartlarında yaşıyoruz...o yüzden de gözümüz çok yükseklerde değil...=))) bize 1 milyar dolarlık değer yeterdir..bu değer 28,2 milyar TL lik bir değere işaret ediyor...borsa fiyatı olarak da 300 tl....=)))
bakalım ileriki zaman diliminde piyasa bunu fark edecek mi ?? gereken değeri verecek mi ??
Verir bence sn.keko piyasa güzel hikayeleri hep sevdi,hep sevecek
300K lot ile %9 aşağı.