Ya zaten demiri çeliği büküp, Almanlara yolluyoruz… Adamların fasoncuyuz. Onlar enerji maliyetlerimizi bizden iyi tskip ediyorlar
Printable View
Bedelli askerlik 150.000 tl olacak diyorlar. Size bir soru , 6 ay askerlik yapıp 30k lot Ak enerji mi yoksa bedelli askerlik yapmak mı…. “ Yerli ve milli “ ekonomi modeli ile şahlanış diriliş 2023
Tahtaci çocuğun lotlarını kim alıp sakladıysa geri versin
Dinçköklerle tanışın. Çok iyi bir ailedir.
Yeni yılda özsermayeyi 1milyar eksiye düşürür , yine alır elinizden
İsterse batirsinlar abi girdik artık yapacak bişey yok. Böyle basarsa daha da kaybedecek önümüzdeki hafta.ceksin 6 üstüne sulh içinde çözülsün.belki kredililer verir birazını.
Bence İspanyol bu işi biliyor. Onun dediği gibi geri alana kadar süründürebilirler. Sonuçta bilanço 8 gün sonra belli olacak ama açıklanana kadar olumsuzluğu kullanmamaları için sebep yok...
Ben kredili işlem yapmam, kimseye de tavsiye etmem. Bankalar bu sistemleri kimseye para kazandırmak için kurmuyorlar sonuçta...
Ben de tahtacı olsam aynen böyle yapardım. Bu açgözlü fırsatçıları felan dökerdim hisseyi yükseltmeden önce....
Avrupa yeni bir döneme giriyor. Bu yıl enerjinin fazladan 1 Trilyon Dolar maliyeti var onlara. Bu da ilk altı ay ucuzdan aldıkları Rus gazı sayesinde. Önümüzdeki dönemde bu fiyatlarla kimya, demir çelik vs endüstrileri nasıl üretim yapacak? Bunun cevabını verebilecek kişi Nobel Ekonomi ödülüne ilk sıradan aday olur...
Enerji krizi daha yeni başlıyor. Bu yıl olan biten fragman sayılır. Amerika Avrupa'nın gözünün yaşına bakmayacak bence. Bu Türkiye'nin işine yarayacak. Öyle ya da böyle...
13 mart 2023 konsolide bilançolar için son tarih.
yani epey vakti var.
Bilançoda ne yazması gerektiği 3 aşağı 5 yukarı belli.
1.4milyar yıllık net zarar, 7-8milyar civarı özsermaye.
Onun haricinde her türlü kalem oynatır dinçkökler.
misal
Grup şirketlerinden birine (yani sedaş sepaş) kesmesi gereken 2-3 milyar liralık faturayı aralık ayında kesmez de 2 ocakta keser misal. ama her halukarda sedaşın hisse devri kesinleşmeden bu işi temizlemeleri lazım.
o zamana kadar isterse 4.80e isterse 3.80e indirir.
bakti marta kadar toplayamadi, 4.80den millete taşıtır, bilançoyu itin gözüne sokar, 2.80e indirir öylece bekler.
ama baktı ki tahtacısı yeterince istifledi, martta güzel bilanço açıklar...