Sabah sabah borsanin icinden gecmek şart miydi be Memed
Printable View
Sabah sabah borsanin icinden gecmek şart miydi be Memed
Sayın abim mevcut iktidar döneminde en mağdur olan kesim emeklilerdir bunda hiç şüphe yok. Tabi emekli olacak, potansiyel emeklilerdir de. Yani ben 60 yaşında emekli olacağım. Yaşarsam. 17 yıllık devlet hizmetim var. 19 yıl daha çalışıp 36 sene hizmetten emekli olma hakkı veriyor bana.
Bugün ortalama memur maaşı 1100-1150 dolar seviyesinde. Ki doların olması gereken yerden çok uzakta olduğunu, buna rağmen mal ve hizmet fiyatlarının uçtuğunu yani alım gücünün olmadığını hepimiz biliyoruz.
Kamu işçisi kesimi ayrı ama memuriyet tarafında, düz memur dediğimiz kesimden mesai alan bir kaç kurum var. Onların da mesai ücretleri komik ötesi.
Küçük Anadolu şehirlerinde bile kiralar 400-500 USD olmuşken 1100-1150 USD ortalama memur maaşı çok değil. Kaldı ki İstanbul-Ankara-İzmir-Antalya gibi şehirlerden hiç bahsetmiyorum.
17 yıllık Akademisyen kamu çalışanıyım. 2/2 derece kademem var. Eş yardımı, iki çocuk yardımı ve az da olsa geliştirme ödeneği ile mevcut maaşım 1550 USD. Ama alım gücüm maaşımın 1000-1100 USD olduğu zamanlardaki kadar yok.
Şeyini şey ettiğimin şeyleri