Burgan pazarlıksız 14,85% veriyordu geçen hafta sanırım pazarlıkla 15,00% alınabiliyor.
Syg.
Printable View
Burgan pazarlıksız 14,85% veriyordu geçen hafta sanırım pazarlıkla 15,00% alınabiliyor.
Syg.
TEB Özel hala %14.50 de TL ısrar ediyor. Bilginize.
Az diyorsanız TEB e bulaşmayın. Siz bilirsiniz.
Arkadaşlar bir yıl boyunca 12 defa 32 günlük yuzde 14 brut ile bagladıgımız mevduatımız. Yıllık bilesık yuzde kac net faiz alır.
Beni hesabıma göre 12x32 =384 gün için bileşik net faiz %15i buluyor.
Dogru mudur?
9000 gün yani 300 ay ödenen prim bugüne yaşlandırıldığında 500kTL'nin üzerinde bir birikim yapıyor. 500kTL bugün aylık 5500 TL getiriye sahip. Yine kabaca ileriye yaşlandırma yaparsak aslında Dudu aldığından çok daha fazlasını devlete ödemiş olacak. Zira nakit 500kTL'yi aylık 1200TL ile 1200 TL'nin enflasyon oranında güncelleneceğini hesaplasak dahi yakalamak epey zor.
Şu çok açık 9000 gün üzeri prim yatıran bağkurlular , bir bakıma 5000 iş günü ile emekli olacak olan SSK'lıları finanse ediyor. Bir bağkurlu olarak bu bana göre büyük bir haksızlık.
Değildir gibime geliyor. 13.22% buldum.
https://bilesik-faiz-hesaplama.hesabet.com/
bende bağkurluyum bağkurlu hem en yüksek primi öder hemde en az emekli maaşı alır gitgide aylık bağlama oranları da düşmekte !! 2008 den sonra full bağkurlu olanın bugün emekliiğe hak kazandığını düşünürsek bağlanacak maaş 640 tl civarı olacak ! kendimi enayi gibi hissediyorum ! sanırım 5400 prim gününü doldurup yaştan emekli olmak en mantıklısı !!
Evet hep bağkurlular ssk'lı emeklileri finanse eder. Bğkur ödeyen patronlar esnaflar her zaman suçludur. Patronlardan ya da beyaz yakadan alınan vergiler alt düzey gelir gruplarını finanse etmekte kullanılır. Her zaman patrona suçlu gözüyle bakılır bizim ülkemizde.Şimdiye kadar işçi-işveren uyuşmazlıklarında işveren lehine bir mahkeme kararı görmedim.
Sanırım devlet bu şekilde işverenlere finanse ettirerek işverenin cebinden sosyal adaleti sağlıyor.
%12,57 yıllık net faiz oranını aylık bağlarsak
yıllık bileşiği brüt %15,67 oluyor.
Oran alan yok mu arkadaşlar?
Avrupa bes'e geçti ikinci emeklilik şart artık .bir emekli maaşıyla geçinilmesi zor .Yani devlet tamam ucuz kaynaklı kredi vs diye zorluyor beside kazın ayağı öyle değil ....Bahri söylemiş işte gittikçe düşecek diye... .Devlette diyor ki artık benim sistemime çok güvenmeyin bes yaptırın .ikinci bir geliriniz olsun emeklilikte .hele ki çalışanlar zorunlu besi bi sövüyorlar ki anlamak mümkün değil..Bize lazım zorla tasarruf .çünkü o kültürümüz yok .sgk genel mantığı aktif -pasife dayanır aktif prim ödeyenler pasif maaşı alan emekliler.pasif sayısı artrsa aktifler pasifleri bakamaz .devlet bu istatistikleri yapıyor 30 sene sonra durum vahim diyor .herkes ona göre önlemini alsın babında.... boşuna birazda 4 çocuk denmiyor ..hep aktif onlar işte genç nüfus çoğaldığı zaman ne kadar aktif ssk lı o kadar pasifi bakacak .
Şimdi kontrol ettim.
100.000 tl ana paramız 12 sefer arka arkaya %14 brüt (%11.9 net) baglarsak ki bu 384 güne tekabul eder.
384 gün sonunda 113.264 tl olur. bu da %13.26 net faiz eder.
13.26/1.05 =12.62 yıllık net eder.
Diye düşünüyorum...
Ocak zammi ile daha yeni 1680 TL oldu.
Amacim en dusukten odeyip olasi bir agir hastalikta saglik guvencesine sahip olmakti yoksa odedigim prime gore dusuk bir maas alacagimi biliyordum, bu nedenle ne kadar dusuk odersem deyip asgariden odeyerek aradaki farki hisse senedi biriktirmek icin kullandim.
Iyiki de oyle yapmisim diyorum.
Syg,
Kesinlikle dogru...
Deli gibi calisin, cok kazanin, hint fakiri gibi yasayin aradaki farki akilli yatirimlara yonlendirin ve 20 sene sonra emeklilik yasini da beklemeden rahat edin.
Yoksa yaslilikda rezil rusva olursunuz.
Devletimiz o gun geldiginde ben size BES de yapin dedim ama beni dinlemediniz, kendi dusen aglamaz diyecek.
Syg,
Kesinti oranları çok yüksek. İstemeseniz de "ben yemedim alın siz yeyin" durumuna düşürülüyorsunuz.
Kendiniz mevduat, bono, döviz, hisse portföyünüzü oluştursanız her yıl portföyünüzün toplam değerinin ortalama %2'si kadar fon işletim gideri kesintisinden kurtulursunuz, portföy içeriğinde istediğiniz kadar değişiklik yapabilirsiniz.
arkadaşlar mrb. 200 k+ mevduata güvenilir bir bankadan vadeli açmak istiyorum.bilgi verebilecek olan var mı? 35 günl
k açacam.ama mutlaka güvenilir olmalı. syg.
Ben ING'den günlük faiz hesabı açmıyorken Şekerbank diğer alternatifimdi. Lakin o dönemde Şekerbank ın faizi daha düşüktü. O yüzden İNG 'yi tercih etmiştim.
Bence Şekerbank güvenilir ve sermaye sorunu yok .Ardında şeker kooperatifi var sonuçta.
14.7 oda ite kaka burgan temdit
ASUS_X008D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şeker 14.5 zar zor
ASUS_X008D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
daha ilk ay dolmadan tcmb 2018 sonu enflasyon tahminini 7 den 7,9 a revize etti. nasıl bir tcmb miz var, anlamak mümkün değil.
Merhabalar benimde bugün marifetlinin günü doldu. Burgan günlükte 14.50 32 güne 15 veriyor. Ayda 5-7k hesaba ilave yaparım. Sizce 32 günlük mü tercih etmeliyim, yoksa günlük mü? Günlükte 2000 üzerine vade işliyor, ancak atm den dilediğim zaman ilave şansım var. Diğeri yüksek lakin, vade sonu günü ilave edebilirim. Hangisi mantıklı sizce?
Merhaba ana paranızı 15 ten bağlayın. Daha sonra elinize geçen olursa günlük yapın. Şekerbank günlükte 14.50 boşta kalma yok.
LG-K535 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akbank 1M+ temdit 14.30 dedi, akbanktan bu ara bağlayan yada oran alan var mı dostlar?
450 bin tl vakıf yeni 15 ..finans 14,60 temdit.finans dolar faizi 120 bin usd 3,90