Şube müdürü kupon faizine , alım satıma vergi hiç yok direk hepsi size kalıyor diye demiş ben var dedim ama dinlemedi
Printable View
Hazir beyan tarafi da cok zor degil, manueller var zaten
extra kira yada is geliri de yoksa cok basit, onlar varsa da girecek siniz zaten sistem excel tarzi tabanli en altta sonucu veriyor once kaydediyorsunuz sonra da hazir oldugunuz da onay kismi islemini yapiyorsunuz hersey tamam olunca da internet vergi dairesinden istediginiz odeme sekli ile oduyorsunuz havale eft yada kredi karti........
Ben 25i civarinda hallederim, belki yaptigim isi de bir video yaparim data kisimlari fulu yaparim sonra youtube a ekler link paylasim yaparim sizler icin...
Saygilarimla...
peki atıyorum 80k vergi çıktı. kredi kartıyla nasıl ödüyorsunuz. o kadar limit pek herkesin harcı değil. ikiye bölünüyor sonra taksitlendiriliyor galiba ama değil mi?
valla videosunu yaparsanız eşsiz bir hizmet olur. ben örneğini görmedim (eurobond ile ilgili) youtube vesairede.
arkadaşlar bu 53 bin tl beyan sanırını için elde ettğimiz ev kira gelirimiz ve kupon faizimiz toplamı 53 bin 200 tl olsa mesela gecmiş sayiliyormuyuz yoksa 54 bin tl mi olması lazım gecmek için minimum bilen varmı? yani 53.998 veya 53.150 tl olsa gecmiş sayiliyormu acaba yoksa 54 ve katları mi gecmiş sayiliyor.
https://www.finansgundem.com/yazarla...yazisi/1634470
Konu vergi olduğu için yazıda bahsedilen genelge , kanun maddesi gibi noktalara sizde bir gözucuyla bakın
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Örnek:3
- Eurobond nominal bedel : 100.000 USD
- Eurobond alış fiyatı (kirli fiyat) : 104.843 USD
- İşlemiş faiz tutarı : 3.114 USD
- Eurobond temiz alış fiyatı : 101.729 USD
Yıllık %7,375 faizli olan (2 kupon ile toplamda yıllık 7.735 USD faiz tahsilatı) bu kıymetin 05.02.2022 tarihindeki ilk kupon faiz tahsilinde alınan 3.687,5 USD’lık tutardan alışta ödenmiş olan 3.114 USD düşülür ve ilk kupon faiz geliri olarak 573,5 USD dikkate alınır. Dolayısıyla kişi yılda toplamda 573,5+3.687,5= 4.261 USD faiz geliri elde etmiş olur.
Bu durumda matrah hesaplanırken geliri 7735 yerine 4261 alınıyor diye anladım sizlerin görüşü nedir ?
https://www.finansgundem.com/yazarla...yazisi/1634470
Abd 10y tahvil= 2.40
Getiri garantili eurobond fonu bildiğiniz varmı?
Mesela 3 ay kalma şartıyla %5 yıllık getiri ile fon alıp yüzde 10 vergi vererek hiç gelir vergisine bulasmamak.
Teb:
USM88269US88 vade 24/09/2027 getiri 8,35%, girilir mi?
İyi gibi.
ytd
Ben geçen günlerde farklı bir eurobond aldım.
Bizim merkez kararı geldi, fed yolunu belirtti, rusya-ukrayna savaşının yayılma riski azaldı. Dolayısıyla belirsizlikler bir miktar azaldı.
Şimdi ikinci kısımdayız.
Fed hızlı davranır mı ?
Turizm sezonu kötü geçer mi ?
Rusya çılgınlık yapar mı ?
Seçim olur mu ?
Bunun sonucuna göre başka bir alım kararı verip vermeyeceğimi değerlendireceğim.
Kendi adıma gerilimin zirvesini bulamayacağım için zirveden düşmeye başlayınca almayı tercih ediyorum.
Benden %1 kadar daha hesaplı almışşınız. Tabii ben biraz daha önce aldım.
Bir aracı kurumdan ya da bankadan hesabınız olmadan alabiliyor musunuz? 2-3 yerden teklif alıp oyle alım yapmak en doğrusu. Ufak alımlarda pek farketmez ama yuklu alımlarda bir kaç bin dolar oynayabiliyor.
İlk iki bondumu burgandan almıştım. 2036 altı vadelilere nazlanıyor 100k nom istiyor. TEB benim gördüğüm hem min tutar düşük (1000 nom) hem fiyatlar uygun.
Bundan sonraki alımlarımı da TEB'den giderim.
ytd
Eurobondlarda bu hafta CDS ile ters bir hareket gerçekleşti. CDS nispeten 650'li seviyelerden 580'li seviyelere düşerken eurbond fiyatları düştü.
Bunu biraz da bu hafta başı Amerikan 10 ve 2 yıllıklardaki sıçramaya bağlıyorum.
O nedenle eurobond alırken Amerikan 10 yıllık ve 2 yıllık faizlerini de takip etmek gerekli. Orada bir yükseliş olursa bizim eurobondlar CDS seviyesi aynı kalsa hatta hafif düşse dahi olumsuz ayrışıyor.
Kodu HGC idi serbest fonun sadece ilgili bankadan alınabiliyor
Eurobondlarin grafiklerini görebileceğimiz web sayfası varmı?
İnvesting.com dışında..
https://www.vakifbank.com.tr/Default.aspx?pageID=2378
Vakıf'ta da yok. Yeni diye eklememişlerdir daha.
Eurobond hazırbeyan nasıl doldurulur?
Eurobond vergilerini internet vergi dairesi üzerinden hazırbeyan sistemi ile nasıl doldurup, beyannamemizi verebiliriz.
2021 yılı için kupon gelirleri için beyan limiti 53.000 tl olarak tespit edilmiştir, eğer bu değerin üzerinde gelir elde edildi ise mart 2021 içinde bunun beyan edilmesi ve ilk taksidin mart ayı içinde ve ikinci taksidin de temmuz ayi içinde ödenmesi gereklidir.
2021 yılı için herhangi bir anapara satışı olduğu takdirde onun değerine bakılmaksızın kar oluştuğu durumlarda beyan edilmelidir.
#eurobond #vergi #hazırbeyan
https://youtu.be/-32xozH_Aq8
merhaba arkadaslar size bir soru soracagim. mevcut bankam ile papaz olduk hesaplarimi kapadim ancak eurobond yatirimim halen bankada bunu baska bankaya aktartabilir miyim? sonucta hisse senetleri aktarilabiliniyor, ama eurobond icin bir fikrim yok. simdiden tesekkurler yorumlariniz icin