https://www.youtube.com/watch?v=IVuBzWz3LQc
Bu analizi yorumlayacak bir üstad yok mu ?
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=IVuBzWz3LQc
Bu analizi yorumlayacak bir üstad yok mu ?
Goldman'a göre Türk Lirası'ndan kaçınılmaksı gerekiyor. Kuruma göre ülkenin petrol ithalatçısı olması, Merkez Bankası'nın faizleri çok düşük bırakmasının ardından enflasyon kapanına yakalanma riski bulunması ve önemli siyasi riskler dolayısıyla TL "değer kapanı" gibi görünüyor.
http://www.bloomberght.com/haberler/...nmak-gerekiyor
Bunların fantastik terimlerle durumu ifade etmesine hastayım!:oleyo:
Goldman'ın söylediklerini dikkate almakta fayda var...
Erdoğan, "Menbiç'e gireceğiz" diye ABD li güçlere, "Menbiç'i boşaltın" derken Suriye'de son derece ciddi şeyler oluyor...ABD'nin Suriye'deki generali Funk Türkiye'ye uyarıda bulunuyor ve hiza veriyor...
Bakın Hürriyet'te Deniz Zeyrek şöyle yazmakta:
"Yaşananlar konusunda kaygılandığı şeyin “Miscalculation (yanlış hesap)” olduğunu söyleyen General Funk’ın, Türkiye’ye “Menbiç’te karşınızdaki güç biziz, yanlış hesap yapmayın” mesajı verdiğini anlamak da zor olmasa gerek.
Son detay da YPG ile ilgili. General Funk’a göre Türkiye YPG’yi istediği kadar terör örgütü olarak görebilir, çünkü kendisi IŞİD’e karşı savaşan herkesi kim olduğuna bakmadan “kahraman” olarak görüyor.
McMaster ile Tillerson, General Funk’ın Menbiç’ten verdiği mesajı, doğrudan Ankara’ya iletmek üzere geliyor olabilir. Böyle bir durum yaşanırsa Ankara’nın tepkisi sert olabilir ve Türk-Amerikan ilişkilerindeki olumsuz tablo daha da kötüleşebilir. "
Eğer Türkiye-ABD anlaşamazlarsa (ki zor görünüyor), işler Suriye'de hiç tahmin edemeyeceğimiz kadar berbat sonuçlar verecek bir kerteye doğru hızla yol alıyor.
Son söz: Kısa vadeli analizleri bir kenara bırakmanın tam da zamanıdır...
3.82 ustunde tutunamiyor goruntusu veriyor , nsa da pozisyon bozmak gerekir lakin doke doke gidecek hissiyati verdigi icin ilismedim pozisyona; gidip bistte bi yuzde 3/4 alinabilir sanki ve fakat kararsiz kaldim; bosta parasi olan varsa aselsan veya kozal alabilir..ytd
su an aselsan 30.60 ; kozal 34.06
Türkiye ile ABD artık iki hasım ülke
Türkiye ile ABD’yi bugün iki müttefikten çok çatışma hali içinde olan iki hasım olarak kabul etmemiz gerekiyor. Aralarındaki ilişki daha önce benzeri yaşanmamış sertlikte bir kriz sarmalının içinde hızla yokuş aşağı gidiyor.
Bu tehlikeli gidişte askeri seçeneklerin telaffuz edilmeye başlanmış olması, kontrol altına alınamadığı takdirde nereye gideceği belli olmayan, yüksek riskler içeren, ucu açık bir durumun yaşandığına işaret ediyor.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...-ulke-40735991
Bugün Kore li bi kızlan tanıştım
Dedim bana borcun var
Niye dedi
Size dedim. Amariha içün mu asker gönderdik la
Face ten arkideslik yolladim sonra laf olsuna
İnanmayana ispatı da ossun deye
Harbi içim acidı ya gelsin o kız gezinsin diyemi öldük la biz
Demem o ki ilk yakınlaşma Kore cengi esnasiyla oldu sonra kolu verdin gömlek gitti
Gerci amerika nin bizle ayrı düştüğü taraflar harici homojen ırk devlet olmadigindan dünyayı yönetmesine itirazım önceden olmamıştı en azından karma uluslar bileskesi tek tek irksal Sınıflama yapmaz deye dusunduydum emme Kore cengiylen basliyan Suriye cengiyle bitti herhal
3.8422 ustunde kapatirsa pazartesi 3.86 direncine gidecektir, geri kalan kisim teferruat ve goygoydur..
dolar sadece fed'den etkilenir su anda da 21 mart toplantisini fiyatlamaktadir, cop adini verdigimiz gazetelerde yazanlar aptallar bazi seylere inansin diye yazilir, the end..
ytd
Bir önceki gecenin en yükseğine 1 kuruş ekleyerek ilerliyor dolar kuru...
Afrin işinin uzamasına seviniyorum...
Menbiç'in ertelenmesi hayırlı...
ABD li yetkililerin ne isteyecekleri ne söyleyecekleri fazlaca bilinmez değil.
Umarım tatsızlık çıkmaz.
Ev alma durumu vardı az bir zarar ile verdik dolaresleri. Az bir para ile hissedeyim. Ama bazı arkadaşlara dolares tavsiye ettik. 3.77 civarlarından.
Sizin görüşlerinize lafım yok elbette. Hürriyetin haberi biraz goygoy bana göre.. malum seçim sathı mahalline girdik gibiyiz..
ABD ile ciddi ters düşmemiz için ancak NATO dan çıkmamız gerekir görüşümün arkasındayım. Yoksa sınır ötesi operasyonları taa Özal dan beridir yapıyoruz. Yeni bişey değil bunlar..
XPTUSD al beni al beni diye bağırıyor. :) :)
Platinium madeni alın bir miktar arkadaşlar. Portföyü azıcık çeşitlendirin. Diplerde geziniyor.
https://www.investing.com/currencies/xpt-usd
SAYIN Cumhur Başkanımız : " OHAL SEÇİMLERE KADAR DEVAM EDECEKTİR " demiş...
3,8263 an itibariyle
Tüm forumdaşlarımın sonuna kadar izlemesini tavsiye ederim.
2018 Davos tan :
https://www.youtube.com/watch?v=RDAZ1DrTRKA
Dolarda Önemsediğimiz Kritik Seviyeler;
3.85 önemli. Aşılması durumunda 3.90 ve 3.95 hedef değerler olurken, 3.80 üzerinde duramaması durumunda 3.77 ve 3.7250 destekler olacaktır.
ABD tarafında bu hafta enflasyon verisi açıklanacak. Beklentilerin altında bir veri doların zayıflamasını ve FED başkanlarının konuşmalarında yer verdikleri 3-4 faiz artışı ihtimalinin kısmen zayıflamasına yardımcı olabilir. Ve böyle bir olasılık piyasalara yeniden nefes alabilecek alışları getirebilir. Önemsiyoruz. A1 KAPİTAL
Küresel Piyasalar Veri Ajandası;
14 Şubat Çarşamba
13:00/Euro Bölgesi/Sanayi Üretimi (aylık)/Aralık/Beklenti: – % 0.2/Önceki: + % 1.0
13:00/Euro Bölgesi/Sanayi Üretimi (yıllık)/Aralık/Beklenti: + % 4.0/Önceki: + % 3.2
13:00/Euro Bölgesi/GSYH (çeyrek)/4. Çeyrek/Beklenti: + % 0.6/Önceki: + % 0.6
13:00/Euro Bölgesi/GSYH (yıllık)/4. Çeyrek/Beklenti: + % 2.7/Önceki: + % 2.7
16:30/ABD/TÜFE (aylık)/Ocak/Beklenti: + % 0.4/Önceki: + % 0.1/Revize: + % 0.2
16:30/ABD/TÜFE-Gıda ve Enerji Hariç (aylık)/Ocak/Beklenti: + % 0.2/Önceki: + % 0.3/Revize: + % 0.2
16:30/ABD/TÜFE (yıllık)/Ocak/Beklenti: + % 2.0/Önceki: + % 2.1
16:30/ABD/TÜFE-Gıda ve Enerji Hariç (yıllık)/Ocak/Beklenti: + % 1.7/Önceki: + % 1.8
16:30/ABD/Perakende Satışlar (aylık)/Ocak/Beklenti: + % 0.3/Önceki: + % 0.4
16:30/ABD/Reel Ortalama Haftalık Kazançlar (aylık)/Ocak/Önceki: + % 0.7/Revize: + % 0.9
16:30/ABD/Reel Ortalama Saatlik Kazançlar (aylık)/Ocak/Önceki: + % 0.4/Revize: + % 0.6
15 Şubat Perşembe
16:30/ABD/İşsizlik başvuruları/10 Şubat/Önceki: 221,000
16:30/ABD/Süregelen İşsizlik başvuruları/3 Şubat/Önceki: 1,923,000
16:30/ABD/ÜFE (aylık)/Ocak/Beklenti: + % 0.4/Önceki: – % 0.1
16:30/ABD/ÜFE (yıllık)/Ocak/Beklenti: + % 2.5/Önceki: + % 2.6
17:15/ABD/Sanayi Üretimi (aylık)/Ocak/Beklenti: + % 0.2/Önceki: + % 0.9
17:15/ABD/İmalat Sanayi Üretimi (aylık)/Ocak/Beklenti: + % 0.3/Önceki: + % 0.1
17:15/ABD/Kapasite Kullanım Oranı/Ocak/Beklenti: % 78.0/Önceki: % 77.9
16 Şubat Cuma
18:00/ABD/Michigan Üniversitesi Güven Endeksi/Şubat/Beklenti: 95.5/Önceki: 95.7
Çok büyük bir holdingin 6 Şubat günü borçlu olduğu tüm bankaları yazı ile çağırıp, grubun kredi borçlarını ödeme zorluğu temelinde, borçlarını, ilk 3 yılı ödemesiz 10 yılda geri ödeme teklifinde bulunduğu haberleriyle ilgili belgeler var.
Gözümle gördüm.
Ama hala dillendirilmedi bu büyük grup.
Şirket değerlerini yurtdışına transfer ettikten sonra bu teklifi yaptığı borç tutarının 9 milyar dolar olduğu söyleniyor.
Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri temelinde grup adı ......
İyi haftalar.
İlgili şirket açıklama yaptı, aslında sermaye ve finansal yapıları taş gibiymiş ama dahada büyümek için kredi ihtiyaçları hasıl olduğundan borçları ötelemek istiyorlarmış. Piyasa şimdilik bu haberi bardağın dolu kısmından gördü . Piyasa bu istediği zaman istediği şekilde algılarla oynar ama piyasada sona kalan dona kalır .
açıklama yaptılar bende okudum
en çok düşenelr listesinde ama %3 düşmüş
onların kredi talep ediyor yada kendilerine göre daha da büyümek için kredi talep ettikleri savına karşılık bankaların (hükümetin tavrı ) önemli zira bu gurup benim bildiğim son zamanlarda tüm şirketlerini yurt dışına çıkardı. şirketlerin tamamı yurtdışında kurulan şirketlere aktarıldı.
bide tüm kredilerini yeniden yapılandıracak bir adım attılar mı mal varlıkları dışarıda borçları içeride bi şirket haline gelecek
üstelik son zamanlarda iktidarlada arasının iyi olmadığı söylenen bir şirket bu
hatta bir dönem fetöden operasyon yapılacağı bile söylendi
kredi bulamazsa tabanlara yerleşir
Başganım özellikle sen izle, hem kırmızı donu da açıklıyor!:kahkah:
Şaka bir yana çok ilham verici bir söyleyişi, "İnsanların kodları hacklenmiş" ve gelecekti insanı bekleyen büyük tehlike "Dijital Diktatörlük"
Sevindirici nokta insanların genlerini değiştirebilirler bu da MAL insanları yok eder.:whistling:
Dolar için herkes kaka diyor, abd nin gücü zayıfladı diyorlar ama ne olursa olsun bu ****** abd parası er geç küllerinden doğar her zaman. 2008 yılın mortgage krizi patladığında dolara çöp muamelesi yapıldı bir süre sonra ise dolar sanıldığının aksine küresel ana para olarak sahalara daha güçlü döndü. Aynı senaryo yine gündem bence bir kaç aya kalmaz dolarda büyük bir ralli olacak gibi bir hissim var.