Bunlar için çerez parası
Printable View
Bunlar için çerez parası
Yazı dizileri ile bu patronları öve öve yere göğe sığdıramayan “Borsa gündem” yukarıdaki spk nın belirttiği ilişkili taraf alavere dalevere marifetlerini de yazı dizisi tapar mı acaba? Yıllarca ilişkili taraf işlemleri ile halka acık şirketin varlıklarını nasıl sömürdüklerini ve pasifize ettiklerini de araştırarak yatınlar mı acaba?
Düşük bedelli sermaye artışı yaparak, parası olmayan bedelliye katılamayan yatırımcıların rüchan haklarını en ucuza alıp en düşük fiyattan ortaklık oranlarını artırmayı amaçlamış olabileceklerini de arguman ve araştırma konusu yaparlar mı acaba?
Hisse geri alımı yapacağız bildirimi yaptılar, sonra hiç bir şey yapmamış olduklarınıda yayınlarlar mı?
Çeşmedeki villaların satışı sürecini başlatıyoruz bildirimi yaptılar. Ama aylar gecti yıllar gecti hersey masala dönüştüğünü, bunun nasıl yanıltma oluşturduğunu yazılarına arguman eder mi?
Daha sonra çok cezbedici rakamlar vererek, çeşmedeki hoteli satacağız bildirimi yapılması ama yıllı aşmasına rapmen her hangi somut bir şeyin gercekleşmemesinin herseyin efsaneye dönüşmesinin anlam ve önemini analiz ederler mi?
Bedelli sermaye artışıyla finans borçları temizleyeceğiz bildirimi yaptılar, ama bedelliden sonra, ilişkili taraf alacakları düzenekleriyle, kendilerine ait külüstür şirketi halka açık tektu ya sattılar, tektunun nakitcikleri kendilerine aktarılmış olunduğunu, böylece halka açık tektu finans borçlar faizi ve doviz farkı yükü altında zarar ederek özsernaye eksilterek sürmeye devam ettiğini, Oysa patronlara ait hantal varlıklar alınmasa idi, bu kaynaklarla tektu nun finans borcları temizlenseydi, tektu nun finans borcu olmayacak buna ilaveten artı likiti olacaktı, finans borcu yüzünden özsernaye erimesi olmayacak, aksine özsermaye artışı ile şirketin özsernayesi çok daha yukarı rakamlarda olabileceğini yayınlarına araştırma konusu yaparlar mı acaba?
Yatırımcının sesi “Borsa gündem”
Şişko domuz ve ***leri
Hisseden para kazanıp kazanmadığınızı bilmiyorum ama maaşınız tıkır tıkır yatıyordur :) Büyük ihtimal asgari ücretten fazla değildir. Herkes işini kaybederken buna da şükür dersiniz heralde. Sonuçta yaptığınız tek şeyin ne olduğunu gönderilerinize bakan herkes anlar. Ama zeka seviyeniz gerçekten bu maaşı hak etmiyor bence:) Yine de patronlarınız doğrusunu bilir. Saygılar. Hürmetler:)
Siz kim manipülasyon yapıyor kim yapmıyor anlamayacak kadar safsanız benim diyeceğim bir şey yok artık
verdiimiz gidiyo namussuz ırz düşmanları
10 senedir 0.60-0.70 arasında tutuğu kağıdı, turizm için en olumsuz durum olan virüs salgının da alıp yukarıya götürürse, bu şişko domuzun Abv
Borsa aleminin en ********i
turizm coronadan yere çaklıacagı zamanda hissenin cezadan sonra gidecegi tuttu ..?
((((BY kötü zamanda al iyi zamanda sat mantıgı)))) bence çalıştırıyor..bundan kötüsü olmaz herhalde biraz mal almıştım..
götürecklerse 3.00 veya 5.00 tl den duruma göre alır..
2.00 üstüne atsın geridi sizin olsun. Adamların her bildirimi bir yılı gecti hepsi yalan oldu. Somut oluşumlar veya net niyet yoksa niye böyle yıllarca gercekleşmeyecek bildirimler yaparlar ki.
Farkınmısınız, gecen gecen hepsi patrongiller familyası usulsüzlüklerden spk da. ceza yedi, ama gündem hiç haber bile yapmadı!!
TEKTU pek güven veren bir hisse degil heleki yönetim güvensiz olunca ..?
bakıyorum bazı hisseler uçuk rakkamlara gitmiş yaparmı imkansız .. ?
olur veya olmaz bir miktar aldım kötü günde al iyi günde sat mantıgı ile ..?
bu yıl turizm batmış durumda coronadan dolayı..en kötü zaman ...en iyi zamanıda gördük ...ters mantık takılıyorum hayırlısı ..
Tektu gibi bütün turizm kağıtları uçuşa geçti, demek ki Türkiye'deki turizm kağıtlarının yükselmesi için, her yıl turizmin gelirlerinin rekorlar kırması gibi olaylar değil, tüm dünyayı virüs salgınının sarması ,tatil köylerinin kapanması, erken rezervasyonların iptal edilmesi ,yurt dışından tek bir rezervasyon alınamaması , turizm şirketlerinin külliyen zarar etmesi gerekliymiş.
13 martta fiyat 0,8x kuruşlarda iken yazmıştım.
Tek lot almadım
mevcut şartlarda almam mümkün değil
yıllardır tahtayı sömüren grup
otel açılışını turizm rekorlarını bahane edip hep bizlerin tahtaya yöneldiği dönemlerde mal satmkla meşguldü.
bugün otelin açılıp açılmayacağı bile belli değil bu yıl ama uçuş modunda
birkez daha gördükki temel verilerin bi anlamı yokmuş
pegasus tüm uçakları yerde ama 1 ayda 2 ye katladı dahada gidiyor
aldığınız senedin tahtacısı istemişse yürüyor adına da borsa diyorlar menkul kıymetler borsası
https://invst.ly/qhgoq
KAP: haberlerini olurken özderici gyo gözüme takıldı..? okumanızı tavsiye ederim..kıssaca
SPK bunu dikkate almış ve dava konusu olmuş yatırımcılar ettikleri zarar telefisi için Y.K dava açıp zararlarını tanzim edebilirler diye bir yazı var..
hani diyecegim TEKTU,da bedelli yaptı ya borçları yapılandırmak için demişti fakat bunu yapmadı ve bilançoda eksik hesap gösterdiginden yılmazlara adam başına 484 bin tl ceza vermişti ve ayrıcada mahkemeye ..bu haberden sonra ne hikmetse turizm en kötü zamanında bile %80 pirim yaptı..?
daha önce yazmıştım ya bu hissenin D.D 1.00 dahi olsa bile enaz 3.00 tl olması lazım diye ..?
şimdi SPK bu hisse üzerinde oyun oynayan aracı kurumlarıdı her halde dikizliyordur en sonunda hisseyi bir müddet rahat bırakacaklar diye düşünüyorum:burda az ky ahı yok bunların üzerinde ..:yes:
Ülke doviz cari açığı durumuna bakılınca sanki finansal piyasalara bir cisim yaklaşıyor. Şirketin yüksek doviz borçları önemli sorun.
Bu Turizm kötü olacak gibi ve tektu nun turizm gelirleri çok kısıtlı olacak. Bu da finansal borç yükünün dahada ağırlaşmaması demek. iMesela villaların arsaları hotel arsasından ayrıştıracak, yeni arsa ve unite tapuları alınarak, borçları ödeyecek miktarda villa satışı veya başka bir varlık satışıyla borçları temizleme olanağı oluşur mu?
Bedelli ile kaynak bulmaları zor gibi. Daha önceki Bedelli sermaye artışıyla sözde finans borçları ödeyeceklerdi ama patronlar gittiler kendilerine ait dandik şirleketi tektu ya satın aldırdılar. (aslında bu durum, patronların bedelliye nakit koymamış, sadece piyasadan nakit çekmiş olmuş oluyorlar diye de yorumlanabilir) Sanırım bundan dolayı SPK nın ikinci bir bedelli sermaye artışına onay vermedi.
Uzun yıllar önce sadece borsaya açıldığı yıl hissede yükseklere gitmiş, ve canlı hareketler yapmış, hisseler yukarıdan kucaklara dökülmüş.
O gündür bu gündür Sadece bir defa değerlenme farkı ile artı değer olmuş, onun dışında hep zarar ziyan, doğru dürüst bir faliyet karı veya kar dağıtma diye bir şey olmamış. Borsanın yüz karalarından
Arkadaşlar geçen haftalarda Spk Tektuya ceza kesmişti ve mağdur olan yatırımcılara mahkeme yolunu göstermişti. O dönem bende hisse alıp Bedelliyede katılmıştım ve 1.20 maliyetli hisselerimi 0.70 lerden satmak zarunda kalmıştım. Bunun için nasıl mahkemeye verebilirim?
Mi Note 3 cihazımdan gönderildi. Yatırım tavsiyesi değildir.
1.19 tam bıçak sırtında kapattı : bakalım pazartesi nasıl bir sınav verecek..?
Yarın 1,30 üzeri gelir gibi duruyor
Mi A1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Corona düşüşünden donra diğer turizm şirket hisseleri toparladı tekrar. Diğer şirketlerde genelde Hisse piyasa değeri şirketin gercek özsermaye değeri ile daha orantısal işlem görüyor. Tektu yine en geride ağır aksak kaldı.
Ülkede gelişen finasal ve ekonomik koşullarda şirketin varlıkları veya hisse değerleti doviz ve altına karşı bayağı değer kaybedecek gibi görünüyor. Corona dan olayı yatırımcıların elindeki hisse fiyatlarını da çok düşürdü son zamanlar. Yatırımcıların yön bulması çok zor.
Spk nın bellirtiğine göre, bedelli sermaye artışından s sonra kendilerine ait şirketi çok şişik fiyattan Tektu ya satmışlar, tektu yu 48 milyon lira zarara sokmuşlar. Ne deneli bu insanlara?
Bir an önce faiziyle birlikte bu 48 milyonu lirayı tekrar Tektu nun kasasına geri koymalılar. Veya Tektu ya sattıkları niteliksiz malları geri alıp, faiziyle birlikte tektunun parasını geri ödemeleri gerekir.
Ayrıca tektunun patron veya patron şirketlerinden önemli miktar alacakları var, alacaklarını da bir an önce Tektu ya ödemeliler. Bu paralarla paralar finans borçları temizlenir.
Eğer bu oyunlara gitilmeseydi bedellide sonra tektunun finans borçları ödenseydi, iki yılfır yüksek faiz ve doviz farkıyla tektu bu kadar zarar edip erimezdi.
Sözde bedelli sernaye artışıyla finans borçlar kapatılacaktı. Gityiler kendilerine ait niteliksel şirketi fayiş fiyattan tektu ya kakalamışlar. Umarız Dpk nın bu suç duyurusu iyi bir sonuca ulaşır.
Spk, yatırımcılarda bu köyü niyetle şirkette oluşan büyük zarar konusunda sorumlulara dava açabilir diyor!
Bu başlığı şu anda 4 kişi okumaktadır. (1 üye ve 3 ziyaretçi)
sulzer
TEKTU % 10 + yapmış kimsecikler yok anlaşılan herkes dökülmüş trende veya gemide bir ben kaldım galiba..:kahkah:
Sayın sulzer burada da ortağız galiba...
Beni 1.08 de döken Bloomberg TV o.c ları idi.. öyle bir yayın yaptılar ki tüm gün boyunca sandım ülke battı bitti yandı kül oldu. O etkilenme ile tüm portföyümü boşalttım. Şimdi o hisselerim hepsi yüzde 30-40 arası yukarı gitti. Şeref yoksunu kanal bilerek yapıyor sanki