*Ruble, dolar karşısında 2016 Nisan ayından bu yana en düşük seviyeyi test etti
Printable View
*Ruble, dolar karşısında 2016 Nisan ayından bu yana en düşük seviyeyi test etti
şimdi biraz daha dikkatli okudum ama anlamadığım yerler var. viopla pek aram yok o yüzden sorular çok basit olabilir.
1. bankalar 7.40'dan MB'dan call opsiyonumu alıyorlar? eğer öyleyse burdan para kazanmaları için bu opsiyonun in-the-money olması gerekmezmi? yani doların 7.40'ı geçmesi? eğer dolar 7.40'ı geçmezse nasıl dolar satıp para kazanacaklar hemde doları borçla alıp swap yapıp?
2. yabancılar risk hedge etmek için call opsiyonu aldılarsa ve bu kontrat dolar/tl düştüğü için out of-the-money biterse niye gidip spottan dolara saldırsınlar?
Rakipsiz oldukları için çok fazla çakallık yapıyorlar. Kilitlenme, makası aşırı genişletme, Cuma günü öğleden sonra teminattaki paranın boşta kalmasını istemeyen müşterilerin teminat çekmelerini sistem hatası vb bin türlü yöntemle engelleme, başka bankaya EFT limitini 50.000 TL ile sınırlandırma vb.
İNG FX hizmetini sadece hafta içi mesai saatleri ile sınırlı değil, 5 gün 24 saat makul alım satım aralıkları ile verse ve 1'e 10 kaldıraçlı teminatlı secenek sunsa çok daha iyi alternatif olur. Zira TFX Target ile boşta kalan parayı günlük faizde değerlendirme imkanı yok.
6 07 den fiziki aldığım dolarları 6 56 dan sattım almasaymışım daha iyiymiş banvit i kaçırdım :)
Veliefendi'de de at yarışı vardı !!!!
Tüh !!! Kaçırdık.
Birikmiş konut stokunu eritme bahanesi ile daha ortada olmayan yeni inşaat projelerinden, maket üzerinden satış kampanyaları yapılıyor.
1-banka merkezin kısa pozisyonunu kendi uzun pozisyonu ile karşılayınca, kasada veya mevduattaki doları satar.risk merkezin olur.
2-yabancı da aynısını yapar.spottan fiyatı yükseltmeden dolarını alır.
3-çaktın köfteyi..
4-filim (d*****n kuyruğu) vade sonunda kopar.
5-fırıncı kasaya para koyup eve giderken niye ekmek alıp götürsün.
6-fırıncı böyle yapıyorsa fırına ne olmuş olabilir.
7-her koyun veya bişi kendi bacağından asılır.
8-yatırım tavsiyesi değildir.
9-zaten az kaldı. yakında filmin sonu görünecek.
10-hörmetler abi
:kahkah:
Sayaç başlatmaya karar verdim...
Ülkemiz/dolarcılar için bu çok önemli karar öncesi tansiyonu yükseltmek istiyorum....
Derbi maçları öncesi medyanın tansiyonu yükselttiği gibi...
Çünkü ben yüksek gerilim hattında daha iyi konsantre olabiliyorum...
Beni diğerlerinden/sürüden ayıran bir özellik...
Hadi o zaman sayaç yapsın görevini
Sayaç say..
Tik tak....
Tik tak....
Tik tak....
"PPK TOPLANTISINA 6 BORSA/İŞGÜNÜ KALDI...."
Tik tak...
Tik tak...
Tik tak...
https://resmim.net/f/TJPnZq.jpeg
saygılar/başarılar
2şubat2018 de yabancının sahip olduğu toplamda 88,8 milyar dolar civarında olan bist, dibs ve özel sektör bonoları toplamı
31ağustos itibari ile 2şubat18-31ağustos18 arasında yaptıkları 4,3milyar dolarlık net satış sonucu
37,6 milyar dolara düşmüştür.
Heriflerin zararı kol gibi. Buna rağmen son haftada 250 milyon dolarlık satışları var.
Bist için ana düşüş trendinin başındayız hissi uyandırıyor bu durum.
TCMB bürüt rezervleri ise nisan2010'a geriledi.
Banka babamın olduğu için reklam yapıyom [emoji13]
Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Likiditasyon değerlemesini örnek ile açıklama çalışmam...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...emeleri_6.html
YTD
Endeksin geneli dusebilir belki. Gecen burada, elinde tlsi olan ve dolar almaya eli varmayanlar icin Soda, Sise, Eregl, Tuprs, Algyo, Egeen gibi kagitlar bistteki dolar varliklar, tlde kalan parayi buraya yatirarak kurtarabiliriz diye yazi yazdim. Baya karsi cikan oldu ama takip edenler goruyordur ki bunlar endeksi takmiyor.
Hatta bunlardan bazilari bist 120bindeki zirvesinin de ustune cikti, tupras mesela simdi %3.5 artida bekliyorum 127.5 zirvesini de kiracagini dusunuyorum.
20 yıla yaklaşan borsa ve forum hayatımda 1 gün olsun sizin yaptığınızı yapmadım...
Bir gün olsun alakasız bir başlıkta hisse reklamı yapmadım...
Burdaki kimsenin sizin Tüpraş veya başka bir hisse ile ilgili görüşlerinizi merak ettiğini sanmıyorum,ediyor olsa idi gider Tüpraş başlığına okurdu...
Tarzınızı sevmedim....
saygılar/başarılar
Ayrıca 20 yıla yaklaşan borsa ve forum hayatımda bir gün olsun alakasız bir başlıkta şunu şöyle yapın,şurdan şöyle kar edin /kazanın gibi söylemim olmadı...
Ben kimsenin yatırım danışmanı değilim çünkü bu SPK nın özel iznine bağlı...
Ben alakalı başlıkta yorumumu yaparım,insanların kazanması veya kaybetmesi onların başarısıdır/başarısızlığıdır...
Kârlarına ortak olmadığım gibi,zararlarına da ortak değilim...
Ben yorumumu yaparım gerisi vız gelir tırıs gider...
Birilerinin kazanması için ekstra bir gayret içinde olmam...
Hele alakasız bir başlıkta gidin Tüpraş alın demek mi?
TÖVBELERİM TÖBESİ....
Tarzınızı sevmedim...
saygılar/başarılar
Elektrik ve doğalgazda zamlar devam edecek mi?
Yılbaşından bu yana, elektrik fiyatları en az yüzde 33 arttı. Merkez Bankası, Eylül ayında enerji fiyatlarındaki artışın süreceğini öngörüyor. BBC Türkçe'ye konuşan sektör yetkilileri Türkiye'nin enerji görünümünü değerlendirdi.
http://www. cumhuriyet. com. tr/m/haber/ ekonomi/1074997/Elektrik_ve_dogalgazda_z amlar_devam_edecek_mi_. html
Crashh tüm hızıyla otobanda.
Alakasız bir başlıkta TÜPRAŞ iyi/kötü bir şirkettir tartışmasına asla girmeyeceğim...
Alakasız bir başlıkta TÜPRAŞ hisseleri gelecek vaad ediyor/etmiyor tartışmasına asla girmeyeceğim...
Alakasız bir başlıkta yukarıda adı geçen hisselerin tartışmasına asla girmeyeceğim...
saygılar/başarılar
Ben zaten onu tartismiyorum. Siz anlamiyorsunuz..
2017 sonu idi, powerpc ve bosporos bugun oldugu gibi o zaman da aktifti. Dolar 4 liraya dayanmis ve karamsarlik tavan yapmisti.
Oradan bazilari dolara girdi bazilari TL'ye dondu iyi kar etti. Sonra bir yil boyunca ortada ne powerpc kaldi ne bosporos..
Karamsarlar hep hakli cikar, sonunda hepimiz olecegiz, dolar da hep en az TL enflasyonu kadar yukselecek. Marifet ayni seyi tekrarlayip durmak degil degisen kosullara gore pozisyon alabilmek.
Burada crash crash diye ayni seyi tekrarlamaktan ote, biz "bu durumdan nasil karli cikariz" konusulsa iyi degil mi.
merkezin yaptığının gayri ahlaki ve bir halta yaramayacağını zaten biliyorum.
fakat; eğer dolar 7.40'ı geçmez ise bu kontrat geçersiz olmayacakmı? call opsiyonu değilmi bu? bankalar merkeze ödedikleri primle kalacaklar? vede 7,40'ın altında sattıkları her dolardan zarar etmeyeceklermi? yazıda geçen bu 15 kuruş kar neymiş nerden geliyormuş?
7.40dan call almanın hedge'i daha düşük strike'dan put almak değilmi? elinde olmayan doları alıp satması bana daha maliyetli bir short pozisyonuymuş gibi geldi, karı geçtim.
yabancılar aynısını yapıyorsa neden spottan dolar alsınlar, bankalar satıyor? call opsiyonu hedge olarak yapmışlar olaki dolar artarsa zararı azaltmak için. doların kendisini almak maliyetli olduğu için opsiyonu almıyorlarmı? opsiyon almak varken(veya başka hedge araçları) neden dolar alsınlar, neyle alsınlar? birşey satmaları gerekmeyecekmi?
1989, 1994, 2001 krizlerinde sizin bahsettiğiniz türde dahi hisseleri olanlar dip oluştu diyip satın alıp, sonrasında parasını dolar bazında 5' te 1 e düşürdü. Dip burası diyip alanlar bazı hisselerde paralarını 10'da birlere düşürdü.
Bist vurucu satışı yemedi henüz, öyle bir ortam olmadı. Fonlar panik ortamda açık pozisyonlarını kapatmak için TL gerektiğinde en çok karda oldukları hisseleri satacaklardır.
Borsada zamanlama herşeydir. Şu an zamanı değil. Bahsettiğiniz hisse olası bir borsa geneline yayılan satışta %50 değer kaybeder, döviz %100 artış yaparsa paranızın alım gücünü 4'te 1'ine düşürmüş olursunuz.
Bahsettiğiniz 127TL lik hisse euro bazında 120bin endekste gördüğü 28,61 euro'dan bugün itibari ile 16,61'euroya çakılmıştır.
Niye euro bakıyorsun diyenler olabilir, borsanın %63'ü hala yabancıda.
jp morgan :
taylor tipi para tipi kuramına göre yaptığımız tahmin tcmb'nin 500 puan faiz arttırmasıan işaret ediyor.
tcmb'nin bu faiz arttırımını eylül ayında veya eylül-ekim olmak üzerine 2 parça halinde yapmasını bekliyoruz.
enflasyon ve üretim açığını porjeksiyonlarımız temel alındığında politika faizinin 2019 ilk çeyrek civarında yüzde 22-23'ye yükseltilmesi büyük olasık
eğer ekonomi ve kur 2019'un ikinci yarısında toparlanmaya başlarsa, politika faizinin 4.çeyreğe kadar yüzde 18-19'a düşürüleceğini tahmin ediyoruz.
Ben sizi çok iyi anlıyorum ve başlıkta sizi hisse reklamı yapmaktan/pazarlamaktan men ediyorum...
Felsefi bir tartışma yapabilirisiniz...
Entellektüel düzeyde borsa mı-dolar mı-mevduat mı? türünden tartışmalar yapabilir ,fikir ileri sürebilirsiniz ama dolar almaktan korkanlar gitsin Tüpraş (ve/veya diğer hisselerden birini) alsın diyemezsiniz...
Birisi de çıkıp :Sana fikrini soran mı oldu ? derse zor durumda kalmazmısınız?
Alakalı başlıkta paylaşsanız kimse size bunu diyemez...
Taraflar söyleyeceklerini söylemiştir...
Takdir kamuoyunun...
Konu benim için kapanmıştır...
saygılar/başarılar
Çok teşekkürler
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Size de bilgi vediginiz için teşekkürler
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
“JP Morgan: Taylor tipi para kuramına göre yaptığımız tahmin TCMB'nin 500 puan faiz artırmasına işaret ediyor”
Haklısınız da...
Türkiye’de “reis tipi para kuramı” var ama.!!
Merkez 13 Eylül'de şapkadan yeni bir icat çıkarır mı? Önce iktisat dünyasının hiç duymadığı bir faiz türü uydurup, sonra da bu yeni duyulmuş koridorda 200 baz puan artırdığını söyler, yatırımcılar olayı çözene kadar hafta sonu olur, piyasalar kapanır. Sayın Tengri Han, listenize üçüncü bir seçenek ekleyin bence! :plc:
TFX Target im yok ama başka fx lerde 10 000 $ teminatla xau altın oynamıştım.
Pişman oldum 2 saatte..3000$ ham yaptılar.
Kibrisa git...kollu canavarlara coin at veya rulet masasında kırmızı 8 e...10 000 $ koy. Daha eğlenceli..
Yiğidin başına ne gelirse..meraktan....
Isın gücün rast gelsin..
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
En son geçen hafta girdim,altınıza mesaj yazan arkadaş,şaka yapıyor herhalde,Türkiye de şu an en düşük makas aralığı bu bankada,tfx target Türkiye finans a ait,suudi ve Türk ortaklığı 100 bin tl mevduat garantisi bankalarla aynı,ben kullandığım zamanlarda hiç kilitlenme yaşamadım,ancak bakınız:enpara vb,yoğun saatlerde kilitlenme olabilir,
Rxpu arkadaş finans kuruluşlarının kanuni durumlarının bankalardan farklı olduğunu söylemişti,araştırınız,bildiklerim bunlar kullanıcı olarak,ayrıca mobil uygulamasıda var,5 x 24,karar sizin...YTD...
Abdüllatif Şener
@senerabdullatif
Bu halk ne istedin de vermedi?
Oy istedin, verdi.
Vergi istedin, verdi.
Yetki istedin, verdi.
Tek adam olmak istedin, verdi.
Saraylar, uçak ve otomobil filoları istedin, verdi.
Gözünü seveyim, yetti gayri!
Ekmeğini alma elinden, ekmek teknesini yok etme!
İnsaf et be reis!
11:05 a.m. · 3 sept. 2018