Kesinlikle katılmıyorum.
Düşük faiz makul kur seviyesi olacak
Makul derken 6,00-6,25 civarları max kur yıl sonuna kadar.
Nasıl olur derseniz sihirli formül bulundu.
Printable View
Türk yatırımcısının %70' i dolarize olduğu söyleniyor. Tüm işlemler bu %30 limit tl için mi? Böyle bir hareket nasıl bir ekonomik düzelme yaratabilir . Bu işler %30 la nasıl olacak gerçekten anlamıyorum! Bu 30 lük dilimle inşaat sektörünü hareket sağlarsa nasıl gelişme olacak. Dolar için mi bu hareket . Anlamsız. Faizin artması lazim yok sa düşmesi mi . Zor ....
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankası merkez bankası bağımsızlığını yitirdi.Yedek akçesine bile el kondu.Yabancılar bir daha ülkemize ciddi yatırım yapmaz.FED faiz indirecek diye seviniyorlar.İndirse ne olacak Ülkemize bir daha yatırım gelmez gelse de yamyam lar gelir.Bankalar para bulamıyor.Gitmişiz Londra da swap pazarında da su kurnazlığı yapmışız birde bununla övünüyoruz.Kimse bize güvenmiyor.Şu anda vergi toplayamıyorlar.Mesela ben araba almıyorum sırf o vergiyi vermemek için.Bana bir tek faydası oldu bunlar yüzünden sigarayı bıraktım.Çünkü vergilerin nereye gideceği belli.Bunlar faizi indirince millet dolarını bozdurup yada faizdeki parayı bozdurup ev araba falan alacak diye düşünüyor herhalde.Güven olmadan adalet olmadan hiç bir şey olmaz.Ülkemizde bundan sonrası karanlık.İnşallah milli bütünlüğümüzü bozmadan bu durumdan kurtuluruz.
$$$$Ek 22833
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ortalama bir vatandaş diyelimki para harcayacak. Geliri son bir yılda ücretliyse taş çatlasa yüzde 10 artmış, dolar yüzde 50, reel enflasyon yine yüzde 50lerde (gıda,benzin vs).Bu vatandaş şimdi tuik in gösterdiği enflasyonla faiz oranı eşitlenince birden harcamaya başlıyacak. Bunu ancak akp düşünebilirdi. Kapitalist ekonomiyi çevirecek ilk uyaran şirket karlılığıdır, o da toplam talebin artırılması ile olur. Yani faiz indireceğine hane halkı borclarının silinmesine kafa yorulsa daha faydalı olur gibi.
Konut piyasasının canlanması için konut kredisi fazilerinin max 1 olması lazım. Şuan ki faizden yaklaşık 500-600 puan aşağıyı işaret eder.
bende vergi den dolayı sıfır araba almıyorum. ÖTV yi sıfırlasınlar alırım. yoksa 2. ele devam. Faizlerin düşmesi gerektiğini şiddetle savunuyorum. Dolar yükselirse yükselsin mühim değil. 1-2 sene sıkıntısını çekeriz ama sonra rahat ederiz. Madde bağımlısı gibi bizi dolara bağımlı kıldılar. Bu bağımlılıktan kurtulup kendi üretimimize dönmek zorundayız. Bununda tek çare düşük faiz, yüksek kur
Hic bir sey degismez. Bir iki yildir az adam dudukleyen muteahhitler aninda fiyat arttiracak. Degisen birsey olmaz ulkemde. Halk fakirlesti. Vergi arttir hazineyi kurtar, bataklari millete yik bankalari, sirketleri kurtar da millette bunu karsilayacak guc yok. Where is the money? Fakirlesmenin onune gecilmedikce asagi daha asagiya.
-------- neyse şimdi moderatör gelir siler yazıyı..en iyi ben sileyim.Sonra canım sıkılıyor.
Düşük faiz yüksek kur diyenler ne cigara içiyor bilmiyorum.
Bu aralar birden Çin olduk haberim mi yok? Mercimeği dahi ithal eden ülkeden bahsediyoruz. İhracatın %50'si ithal.
Enerji falan zaten hak getire. Yani her türlü enflasyon olarak geri döneceği çok belli bir politika değil mi?
Bu saçma sapan politikayı savunanların muhakeme yetenekleri de mi yok? Döviz, enflasyon fırlayınca ücretler sabit mi kalacak?
Benzin 20 olsun. Herşeyin fiyatı uçsun ama düşük faizle kredi verelim diyenler kafayı yemiş.
Kim gidip parasını negatif faiz veya sıfır faiz veren yere yatıracak. Para gelmeyince kim kime kredi verecek?
Tl dünya çapında saygın bir para birimi oldu da bankalar yurtdışından kredi bulurken tl ile kredi alabiliyorlar benim mi haberim yok?
Herkes söz birliği etmiş gibi bunu dillendiriyor.
Bu krize girildiğinde eski krizler gibi hızlı çıkılamayacağı, durgunluğun alışılmadık derecelerde uzun süreceği belliydi. Şimdi böyle saçma sapan adımlarla krizin süresini mi uzatmaktan başka birşey yapmayız.
Ben de sigarayı bıraktım. Bir kişi daha yazmıştı bıraktım diye. Acaba başka sigarayı bırakan var mı?Alıntı:
Bana bir tek faydası oldu bunlar yüzünden sigarayı bıraktım.Çünkü vergilerin nereye gideceği belli.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göçmen meselesine ilişkin yaptığı açıklamada "Türkiye bu işi kararlılıkla yürütmezse Avrupa'daki hiçbir hükümet 6 ay dayanamaz. İsterlerse deneyelim" diye konuştu.
Ey Avrupa akıllı ol yoksa aklınızı alırız.
İrakı çekiyom ara sıra...Mantar yemem, 10 senede böbreği bitiren mantar var. 15 senede karaciğeri bitirir. Kültür mantarı hariç tabi...
Mantarın o kadar çok çeşidi var ki, zehirlidir, ertesi gün öldürür,onlar bilinebilir ama yukarıdaki gibi uzun vadede zarar verenleri de var.
Selamlar...
Benim merak ettiğim bir diğer husus ta misal konut faizi 1 e düşecek kadar faiz indirimi olsa bile bankalar kredi vermeye yanaşır mı eskisi gibi ? Hele ki inşaatı devam eden projelere?
Bence konut satışları ile konut kredi oranlarının pek bi alakası yok.
Konut fiyatı olmuş anasının nikahı, bu fiyatlarda alıcı yok.
Önümüzdeki 10 sene de olmaz.
Bu konu süratle fakirleşme ile ilgili.
De ki en mütevazisi 350.000 TL. sadece peşinatı 87.500 yapar.
Konut kredi faizi aylık 1.50 den 1'e düştü diyelim, 262.500 TL.nin aylık ödemesi en az 2.600 TL.
Hem elinde 87.500 kuru para olacak, hem de 10 sene boyunca ayda 2.600 ödeyecek.
Bugün kü kazançlarla hayal.
Ankara Çankaya'da adam gibi ikinci el konut en az 275.000 TL.
Bunun altında bahçe katı, kot 3 gibi, 20-30 yaşında konutlar var.
Bu konutları alsan, içinin masrafı en az 60.000.
270.000 e satışa koymuş 2 yıldır soran yok, ama inmiyor.
Sor, benim evim eder diyor.
Yani aslında satışa filan çıkarmış değil, bir keriz de ben bulabilirmiyim arayışı.
Herkesi hasta etti bu son 17 sene.
ben üniversite öğretim üyesiyim, ingilizce uluslararası ilişkiler olmasına rağmen öğrencilerin son bir yıldaki kadar işsizlik ve gelecek kaygısıyla ilgili sorularına muhattap olmamıştım. İngilizcesi toefl seviyesinde olan adamlar dahi özel sektörde staj bile bulamıyorsa krizin derinliğini tahmin edin.Şöyle söyleyeyeyim 2013-15 arası bile bu muhabbeti yapan öğrencim yoktu. Ciddi bir üretim, sanayi ve planlama olmadan burdan çıkış kolay olmayacak.
Lüleburgaz'da düzenlenen, Türkiye Kulüplerarası Briç Şampiyonasını oturduğum yerden, teknolojinin verdiği inanılmaz olanakla online izliyorum da..
Aklıma geliverdi işte:
Gençliğimde şöförleri "direksiyonu iyidir" diye överdik.Sonra briççileri, "yer oyunu" iyidir diye övmeye başladık...
Hemen her branştaki ustalığı özden kavramadan, acayip içine eden bir milletiz...:)
İyi pazarlar herkese...
https://pbs.twimg.com/media/D_7esnBWsAYT59v.png
https://pbs.twimg.com/media/D_7Yk9jWsAE72yn.png
2023 : öğretmen maaşı = asgari ücret
"Dibimizde firin var firindaki elemanla ayni koyden ciktik. Muhabbet sohbet derken adami baya sorguladim sunu ogrendim. Ekmeklerde kivami tutturmak icin bir kimyasal kullaniyorlarmis. Abla ekmeginizi evde yapin daha saglikli dedi."
Biz ağabey bilirdik yoksa...
Selamlar.
Sanalda, kadınların bir kısmı taciz olmasın diye erkek görünümü sergilerken, erkeklerden az bir kısım da kadın rolüne soyunmaktaymış.
valla çok ğüldüm,dikkatimi çeken maltadan ne zaman amerikaya yerleştin,yoksa benmi yanlış hatırlıyorum..
ama yazdıklarının tamamına katılıyorum,aktur hakkında dogru yazmış keza hayatbükü içinde,
çogunu çok dogru yazmış ve haklılık payıda fazlası ile var,
güneye gidenlere yollarda tafsiyem olsun Köfteci yusuf tabelesı ğörürseniz muhakkak ugrayın,hem uygun,hemde kaliteli,5 kişilik aile 1,5 kilo köfte sucuk ,ayran,ezme,kızarmış ekmek vs vs,130tl,marmariste yer açılıyor diye duymuştum,,,
Belki eşi yanındadır.Fırıncı eşine istinaden söylemiştir.Her şey olabilir takılmamak lazım.
Sabetay ve Sabetaycılık Yalçın Küçük'ün bizi uyandırdığı kavramlar.
Bu açıdan İsim ve soyadları üzerinde yaptığı çalışma ve açıklamalar kimine son derece anlamsız hatta ayrımcı çabalar olarak nitelenebilir.
Ama hocanın formasyonu, müktesabatı, fikri ve insani özellikleri düşünülecek olursa, bu konuda yaptığı açıklamayı da samimi kabul etmek gerekir...
Hocanın ne Yahudilere, ne dönmelere, ne kripto Yahudilere kişisel bir garezi yoktur.
Onun tek itirazı, bu insanların "gizlenme" durumudur.
Gizlenip de kendi aralarında dayanışma içinde olmaları, yabancı kabul ettiklerini dışlamaları vs sanki gizli bir amaçlı klan havası kazandırmaktır bunlara ki hocanın itirazı da bu noktayadır.
Durup dururken nereden geliverdi usuma bilmem ki...:)
Anladım.
Bu Ahmet Sabetaycı..:kmk: