Originally Posted by
cumartesi71
Rant veya barınmadığı için İstanbul'daki merkezlerden,İstanbul'un kenarlarında yaşamak durumunda kalanlar,İstanbul'un kenarlarında yaşayacağına İzmir'e göç edenler,İzmir'in pahalanmasıyla İzmir dışına göç edenler şeklinde bir akış oluyor.
İzmir'de İstanbul'dan bile yüksek fiyatlara mülk satan emlakçıların zaten hedef müşterileri İstanbullular bu nedenle şişirebildikleri kadar şişiriyorlar.Vitrine koymuş 34 plaka bekliyorlar.Ancak İzmir'de iş hayatı anlayışı İstanbul'daki gibi değil,yani İstanbul'da iş yapalım,hareket olsun alışkanlığı varken İzmir'de adamın malı 10 sene vitrinde dursa öylecene bekler.Tabi İstanbullulaşmakla birlikte bu anlayış değişebilir.
Ancak iş Urla'dan Çeşme'den mülk almakla da bitmiyor çünkü altyapıyı geçtim fiyatlar turistik.
Aslında İzmir İstanbul'dan pahalı olduğunu iddia ediyorum.Sadece ev değil herşeyde kalite farkı var.İstanbul'da 250K alabileceğinizi bir evi İzmir'de 200 e bulduğunuzu zannedebilirsiniz ancak bu 200 lük ev 150 dahi etmez.Çatısı akıyordur,döküntüdür,garip bir mimarisi vardır,semt daha kötüdür vs.İstanbul'da da durum aynı diyebilirsiniz ancak beterin beteri var işte.İyi yönü,şehrin emekli ve öğrenci şehri olarak dizayn edilmesi.Mesela iş hayatı için yollar kavşaklar yapılmasa,metrolar tıklım tıkış olsa da iş saatleri dışında seyahat kolay ve parklar cafeler bol,pazarlar hastaneler vs. daha müsait.
Neticede Urla'dan yer alacağına Kuşadasına gitmek daha mantıklı.Zaten Urla tatil yeri özelliğini kaybedip şehire dünüşüyorken,şehirleşmiş haldeki Kuşadası çok daha ucuz.Mesela Urla'da denize gireceğim umudu yaşarken bazı bölgeleride Haliçten denize girmekle fark kalmadığını görüp moraliniz bozulabilir,en azından Kuşadasında böyle bir durum yok.Ha tabi Aliağa'dan çıkan kimyasallar beni kanser edene kadar ömrüm tamamlanır diyecek kadar yaşlılık varsa şehrin kuzey tarafları da uygun fiyatlı.
Klasik olarak İzmir farkı yaratan 3 bölge var ancak bu bölgelerden de İzmirlileri çıkarıp yerleşmek için denk düşürmek iyi araştırmak gerekir.
Kabaca Konak,Alsancak-Şişli,Beyoğlu,,Bornova,Karşıyaka,Balçova-Beşiktaş,Kadıköy,Sarıyer,,Seferihisar-Silivri,,Çeşme-Yeşilköy,,Buca- Avcılar,,Karaburun-Şile,,Hatay-Kartal gibi düşünülebilir.