İnşaat ata sporumuzdur...
Geçmişini unutma dostum.
Printable View
Dr. Ahmet bey gibi kardeşlerimize gittiğinizde çağdaş tıbçı tedavisi mi yoksa İlahiyatçı tedavisi mi istediğinizi yazılı belgelendirin, sonra ağzımızın tadı kaçmasın ortamlar ağlama duvarına dönmesin!..Alıntı:
"Pamukkale Ünv. Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan Benim bir arkadaşım Covid oldu. Tedavisi belli ama benden şunu istedi Covid’le ilgili dua var mıdır, bu desteği alayım... Ben de bir İlahiyatçı arkadaştan onu temin ettim gönderdim şimdi iyileşti... İlahiyat sadece ibadetlere ilişkin bir fakülte değil.."
TSK, sözde müttefikimiz özde düşmanımız ABD'nin Eğit/Donat yapıp Kürdistan için üstümüze gönderdiği bu 18bin PKK/hdp'linin leşini almış görevini yapmış, eline sağlık diyoruz... İktidar da ABD'nin T.C'ne düşmanlığını resmen ilan ederek görevinin gereğini yapmalı.. İiiişallah ABD'nin HayırseverZarrab üstüne HayırseverBaran'ı kaymaklı ekmek kadayıfı yapması bu göreve engel olmaz.!.Alıntı:
" H.Akar; Temmuz 2015ten itibaren terörle mücadelemiz yoğunlaştı, 18 bin terörist etkisiz hale getirildi."
2012 de 6000 pkk lı varmış.2015 den bu yana 18 bin pkklı öldürülmüş.Yahu bu matematik biraz karışık değil mi.Şimdiye kadar eksiye düşmeli idi.
Şunu şuraya bırakayım belki birisinin ilgisini çeker de izlenir:)
https://www.youtube.com/watch?v=-whuXHSL1Pg
aha enflasyonu unuttuk..şimdi dolar güçleniyor ya, tüm emtialar mecburen aşağı geliyor..bu demektir ki enflasyon azamayacak..:)
Şimdi bu pozitif gibi gözüksede dolar(dxy) geçen hafta çok hızlı çıkış yaptı..önümüzdeki hafta da hızlı çıkışına devam ederse ortalıkta ciddi sıkıntıntılar oluşmaya başlar, muhtemelen de başta borsalar..böyle bir durumda ise FED yan çizmeye başlar..
Haftaya Powell in konuşması var..bu veya daha sonrakiler, izlemek lazım..tabii tek şart dediğim gibi doların uluslararası piyasada güçlenmeye devam etmesi..böyle bir durum şu anki global ortamda pek katlanılacak bir şey değil..YTD..
''Asya borsaları sert geriliyor, Japonya'da kayıplar yüzde 4'e ulaştı''
Böyle giderse enflasyon sorunu kökten çözülür..:kahkah:
Dolar supernova yapıyor, kendisi bitmeden önce piyasaları bitirecek.
Hiperenflasyon öncesi deflasyon deniyor buna.
https://seekingalpha.com/article/260...hyperinflation
İyi de olur. Dolarların bir kısmını dağıtmaya niyetliydim zaten. Fırsat bu fırsat.Alıntı:
Summary
-Deflation is the first step in a sequence of steps leading to hyperinflation.
-Commodity shortages develop. Prices spike.
-The central bank loses control. Hyperinflation ensues.
ytd
FED buna müsade etmez..çünkü en büyük korkuları deflasyon, enflasyon değil..basit bir taper veya seneye yapılabilecek 0.25 faiz artışı lafı bile ortalığı kasıp kavurabiliyorsa, gelecekte kolay kolay taper veya faiz arttırımına gidebilecekleri şüpheli..o yüzden öyle yada böyle piyasaları susuz, pardon parasız bırakmamak durumundalar..:)
Ha hem para basarlar, hem oluşacak enflasyonla dostlar alışverişte görsün tarzı faiz arttırabilirler..bu hususa çok önceleri de değinmiştim..YTD..
Altında her düşüşü birer alım fırsatı olarak görüyorum.
Yakında tren kalkacak, 5 bine doğru :)
1 aydın yellen powell ve diğer fed üyeleri tam ivme aldığında müdahele ediyorlar.bu aralar amerikanın işine gelmiyor onsların yükselmesi.özellikle enflasyon tarafını mı tehidt ediyor diyemi düşünüyorlar yoksa gözle bariz görünen onsların yükslemesi gerektiği yönünde çok fazla poz var da balinların mı işine gelmiyor bilemiyorum.iktisadi olarak bu onsun buralarda kalması uzun dönemde bana göre çok mümkün değil.ytd.
14 tirlyon dolar para basıldı toplamda.amerikan 4 tirlyon doları geçti ve devam edeceği büyük ihtimal her ne kadar azaltacağız faiz artıracağız dese de.yüzde 5 enflasyon olan yerde faizi 1 e kadar çekip 3 artırım yapsan ne yazar.o paraları yakabilecekmisin onu söyle.2008 de 800 milyar dan 4 tirlyon dolara çıktın %20 sini geri çekemedin 10 yılda.yaşayıp göreceğiz ve asla ytd.
bu para piyasaları önemli işler.reel de gece gündüz çalışırsın üretirsin adam bu piyasada alır çoğunu.kaldıraç işlemleri olmasa piyasa bu şekilde sert hareket etmez fakat onunda olumlu ve olumsuz bir çok tarafı var.şahsen yüksek kaldıraç değilde orantılı kaldıraç en fazla tercih edilmeli diye düşünüyorum.bana kalırsa kaldıraçsız bir dünya çok daha iyi olurdu.YTD.
Metal, Kripto, KağıtPara için söylenecek herşey söylenmiş içtihat kapısı kapanmış..
Artık kısmette huri mi var zebani mi var bekleyeceğiz göreceğiz, görklü tengri ne buyurduysa..
Coinlere bir anda çaktılar ons yükselir iyi güzel derken onsa da çaktılar. Ordan çıkan buna girer teorisi dogru olmadıgı görüldü. Bugun için degil epeydir bu böyle. Demek ki hiç alakası yok birbiriyle. Coinden çıkan pavyona giriyor bence. Kalanıda burda yiyeyim teorisi daha dogru gibi.
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Develer tellal iken pireler berber iken, sayın ahalimiz Fetö'yü HocaEfendi S.B.Korkmaz'ı RobinHood sanır iken...
Alıntı:
ARTI 1 TV GERÇEĞİ | YILMAZ ÖZDİL - UĞUR DÜNDAR KAVGA NEDENİ | MUSTAFA HOŞ | PANKUŞ - 420
https://www.youtube.com/watch?v=o6HWCz_bmLs
Atatürk ne ise onun tam tersi olan Ekmeleddin için sandığa gidip de destek vermeyenler bir daha Atatürkçülüğü ağızlarına almasın diyerek Atatürkçülere doğrudan hakaret etmişti Uğur Dündar. Şimdi Özdil bana nasıl +1 TV'nin hesabını sorar diye hop hop hoplamış.. İstediğin kadar hopla, Uğur.. Özdil keskin bir Açılım düşmanıydı onun kanına girip Açılım'a ikna edenin de sen olduğuna hep inanmışımdır..
Contessoto bey kardeşim sana ne diyeyim bilmem.. Hay'dan gelen Huy'a mı gider diyeyim, kazanın doğurduğuna inanıyorsan öldüğüne de inanacaksın mı diyeyim!
Alıntı:
Glauber Contessoto, 5 Şubat’ta milyoner olacağına inanarak dogecoin’e 250.000 dolardan fazla yatırım yaptığını söylüyor... Şimdi ise inanılmaz bir çöküşle karşı karşıya.
Elon Musk’ın ilk Dogecoin tweet’i ardından kripto paraya 250 bin dolarlık yatırım yapan Contessoto kısa sürede dolar milyoneri oldu. Elon Musk hayranı, yaptığı yatırımdan tam 69 gün sonra, 15 Nisan'da Reddit platformu üzerinden bir paylaşım yaparak, kullandığı borsadaki hesabına dair bir görüntü paylaştı.Bu paylaşımda yazan yatırım tutarı, 1 milyon 81 bin 441 dolar idi. Yani bu adam, hayranlık duyduğu Elon Musk'ın paylaşımlarını göz önünde bulundurarak bir işe girmiş ve o işin sonunda çok ciddi miktarda para kazanmıştı. Contessoto orijinal planına bağlı kalıyor: Portföyü 10 milyon dolarlık bir değere ulaştığında dogecoin varlıklarının yüzde 10′unu satacak, ancak geri kalanını yatırıma bırakacağını söylüyor. https://www.hurriyet.com.tr/galeri-s...use-41838159/6
Coin'i asıl tehlikeli yapan şey tam da bu hikayede bahsedilen açgözlülük.
1 milyonu bulmuş, 10 milyonun peşine düşmüş. 10 milyonu bulsa 100 isteyecek. Bir miktar bozdursa bu sefer, gelecekte elde edeceği karın azalacağını düşünüyor ondan da vazgeçiyor en sonunda hepsinden oluyor. :)
Bankerler Basel-III için 28 hazirana kadar Altın hesaplarını denkleştireceklermiş.. İngiliz gemisi Kırım karasularına giriyor kışkırtma yapıyor Ruslar uyarı ateş açıyor Altın hiç takmıyor!
Altında Haziran hesaplaşması bitmeden balina uykusu bitmeyecek.goz göre göre manipülasyon ama yukarı giderken kaldıraç kullananlarin hesabını bizde zaman olarak ödüyoruz.
Kaldiraci en çok kasa sahibi sever.cayina oynarken bişey kazanmaz ama her saat binlikler donerse o da payını hem komisyondan hemde mekanın sahibi olarak sandalye ayağı kullanarak fazla fazla alır.en kötü son şans kazansan bile döve döve (aynı şimdiki gibi bahaneler bularak manipülasyon yaparak)alır.sistem hep budur.kotu tarafı eskiden 49 da 6 bilmek yeterliyken şimdi bilmem kaçta 6 bilmen gerekiyor.sikilasma diyorum ben buna (kemerleri daha fazla sıkma.alan bırakmama.)ama dışardan bakınca genişlemiş gibi görünüyor
Abd yetkilileri habire enflasyon trendininin geçici olduğunu söylüyor..dün Yellen tekrar etti yine aynı şeyi..işin sonunda rezil olmakta var diyeceğim ama bir şeyler biliyorlar ki söylüyorlar şeklinde düşünmek lazım..
Hiç bir komplo teorisine girmezsek, bu kadar para bolluğuna rağmen görünür gelecekte enflasyonda trend tersine dönecekse, bana göre en güçlü faktör deflasyonun halazırda ciddi bir tehdit olması..Ayrıca Abd bonolarının da pek enflasyonu satın almadığını göz önünde bulundurmak lazım..
Eh deflasyon Abd ekonomisini güçlü bir şekilde tehdit ediyorsa, bundan sonrası için tahvil alımlarının, helikopter paraların vs. aynı şekilde devam etmesi gerekiyor..Japonya bunun en güzel örneği, hiç aksamadan tahvil alımlarına(hatta hisse-eft) yıllardır devam ediyorlar..
Tedarik zincirlerindeki aksamaların giderilecek olması vs. ile enflasyonun düşeceği beklentisi ise tek başına mantıklı gelmiyor bana..
Eskisi kadar bu olayları takip edemiyorum, benim kendimce aklıma gelenler bunlar..katkı yapacak olan olursa iyi olur..
Altına ne olur bilemem, çünkü bir şey demeye gelmiyor ancak bu heriflerin para çoğaltma işlemeleri hiç bitmeyecek, burası kesin..
Not: aha ucundan azıcık kesiyoruz diyebilirler ayrı konu..:)
Sn enki powel çıktı iki laf etti,biri 2023 de 2 faiz artırımı belki yaparız,ikincisi taperingi konuşma planını konuşmaya başladık gibi bişi.Bu iki saçmalığın bedeli altının 1900 den 130 140 dolar düşerek 1760 a düşmesi gümüşün 28 dolardan 26 dolara düşmesi oldu.Ha bir de çin emtia fiyatlarına kızmış emtia satacakmış falan.Bugün de rusya aynını dedi.Yahu bunlar komedi.İnsan zekasına hakaret,enflasyon yüzde beşe çıkmış sen yüzde 1.5 faizin üstünde piyasa allak bullak olacağından tamamen piyasa manuplasyonu yapıyorsun,kağıt üzerinde altın gümüş basarak fiyatlara basıyorsun.Bunca çaba belli bir amaca hizmet ediyor da sonu belli,engel olamazlar ,1970 1980 de olan olayın üç katı olacak.
ü
Ha kaldıraçlı dünyada sen zengin olacağım diye kaldıraca basarsan adam zaten tüm dünyanın elini görüyor kısa süreli baya baya şekil yaparlar canınıza okurlar o başka,ama o oyunun da bir süresi var.
Selam. ABD tahvillerine park eden para sanırım 130 trilyon dolar. Bir büyük faiz artisi, borsalarla berabertahvil fiyatlarında büyük düşüşe neden olur. Emeklilik fonları feci zarar yazar. ABD yüksek faizle borçlanmak zorunda kalır ki çok borçlu. Bu oyunu gideceği yere kadar götürecekler.
Pandemiden perişan olmuş devlet bütçeleri faiz artisi ile beraber dünyada faiz artışı nedeniyle kimse enflasyonu görmeyecek. Kral çıplak değil lan senaryosu. Acizane fikrimdir
ABD eninde sonunda Çin'in birleşmesine engel olamayacağını biliyor ufak ufak Chip döküm işine girmek istiyor.. Büyük Çin'de de Küçük Çin'de de dolar milyarderi olmak serbest.. Serbest olmasa birleşmeye esaslı bir engel olabilirdi..
Alıntı:
Bütün gezegenin son teknoloji yongaların üretimi için TSMC’ye muhtaç olduğunu düşünürsek, Çin’in, Tayvan’nın “Birleşik Çin Kaidesi” altında kendi topraklarının bir parçası olduğunu iddia etmesi gerçekten endişe verici.Araştırmacılar, dünyadaki son teknoloji yongaların %92’sini TSMC’nin ürettiğini, geriye kalan paydan da Güney Kore’li şirket Samsung’un sorumlu olduğunu belirtiyorlar. Tayvan çip üretiminde lider olabilir, ancak ABD hala hem çip tasarımında hem de fikri mülkiyet haklarında lider. Fakat iş üretime geldiğinde, yonga üretimi 1990 yılındaki %37 oranından %12’ye düştü.Bu ayın başlarında TSMC, Arizona'da 12 milyar dolara mal olan bir üretim tesisi inşa etmeye başladı. Üretim 2024 yılında 5nm’lik yongalarla başlayacak ve bu üretim süreci o yıl Tayvan’da kullanılacak olan üretim sürecinden bir veya iki adım geride olacak. Ayrıca söylenenlere göre, Amerika Birleşik Devletleri TSMC’den 10-15 yıl içinde altı adede kadar fabrika inşa etmesini istedi.https://www.donanimhaber.com/dunya-n...abilir--135154
"Altında sonbahar senaryoları" Para dergisi / Yk portföy
https://yapikrediportfoy.com.tr/_pdf...r_21062021.pdf
Haklısın sn. Hkm, ancak oyunun sonuna bizim ömürler yetmeyebilir..:)
Adamlar 2013 ten beri arttıracaz da, kesecez de fena oyalıyorlar milleti..bütün dünya FED ve saz arkadaşlarının oyuncağı olmuş durumda..gidilecek yer olsa gideriz, ancak başkaca bir çare yok gibi..
Neyse altın üzerinde mal mal oturmaya devam, yeter ki enflasyon nisbetinde getiri versin, başkaca bir isteğim yok..
Sn enki benim takvimi biliyorsunuz.4 yılları var 2025 e kadar her şey hemen hemen hareketin çoğu bitmiş olur.Ben zamanında bir makale okumuştum.Tarihte büyük rallilerde çıkışın yüzde 70 i rallinin zaman skalasının son yüzde 7 lik zaman diliminde oluyormuş.Yani hareket parabolik oluyor.Hele bir coşku dönemi başlasın olacaklara siz de şaşacaksınız.Bence artık zamanları tükendi,özellikle gümüşe basamazlar.
Sıkıldığınız zaman trading vıew dan son 50 yıllık altın gümüş grafiğini açın bakın,dediğimi siz de anlıyacaksınız.Orada 6 aylık bir yıllık zaman dilimleri anlamlı olmuyor .Özellikle gümüş grafiği 26 dolardan sonra geriye dönemez,hareketi yeni başladı.Özellikle son 20 yılın hacimlerini inceleyin.O hacim grafiğinde mayıs ayındaki hacme inanamıyacaksınız.Hani bir büyük düşünürümüzün dediği gibi mayıs ayında hiç bir şey olmasa da kesin bir şeyler oldu:))))))))))))))
Sosyete Bilal'in Merter Coin macerası.. Gülelim Güldürelim.. https://www.youtube.com/watch?v=NaRc31lLouE
Böyle nice nice milyar dolarları betona göme göme bu hallere düştük ve lakin biz bittik bu beton aşkı bitmedi bitiremedik.. Söylenecek her söz söylendi artık "Ört ki ölem.." kısmına geldik.. Alnımıza yazılmış bu kara yazı... https://www.youtube.com/watch?v=WRxTIOrYSM0Alıntı:
"Kanal İstanbul 15 milyar dolarlık maliyetle, 6 yıl içinde tamamlanacak"
"Profesör Uğur Emek'e göre yapım maliyeti asgari 65 milyar dolar"