Benim en çok merak ettiğim, dışarıda sıradışı bir durum olur ve kısa süreli çok derin bir dalgalanma yaşanırsa...
Yine aynı şekilde mi devam edeceğiz....Dolar yukarı, endeks yukarı...
Printable View
Benim en çok merak ettiğim, dışarıda sıradışı bir durum olur ve kısa süreli çok derin bir dalgalanma yaşanırsa...
Yine aynı şekilde mi devam edeceğiz....Dolar yukarı, endeks yukarı...
Borsa ile uğraşırken her geçen gün fakirleştiğimizi unutmayalım..orta sınıf bitiyor bitti..Fakirler ve zenginler var artık...Zaten iyi yönetilen bir ülkede orta sınıf büyürdü..Bir daha biri tek parti iyi koalisyon kötü istikrar önemli başkanlık sistemi çok yararlı diye karşınıza gelirse ağzına kürekle vurun..:oleyo:
Viop bugün alıcı satıcı dagılımı atabilecek var mı?
Viop sapıttı yav bu ne
BIST30: 2.527
Aralık vade vob:2630
Şubat vade endeks:2.781
şubat vadeye bakın makas: 254 puan...eski rakamla 25.400 puan
ne oluyor?
Şubat vadeye 75 günlük vade uygulasan tahminimce 10.000 puanı geçmezdi.
Tabelada ki rakkama bakarmısın mert abi
26,26
gelde vurma diyor
Aklamacilar gri liste sebebiyle içerde yıkıyor da olabilir. Nasi olsa ne yikiyon çamaşır mi farketmez..
Alış satış rasında 500 puan fark var
Tam dingonun ahırı
Kağıtlar halen tarihi dipte borsa 228,000 evet şaka.degil.
Bu yüzden burası özellikle bankalar için ya dip ya tepe
Piyasaya Şubatta zorunlu bir faiz artışını fiyatlıyor. Böyle giderse MB piyasaya likidite veremez bu faizle. Gecelik bankalar arası faiz devasa Yüksel’i sabahına acil toplantı ile faiz arttırımı yapılmak zorunda kalınır. Ardından dolar 11-12 civarı Borsa da tarihi 2001 dibine doğru yol alır. Sonra erken seçim ve dipten toparlanma.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Naci bey zamanında güzel politika uygulanmasına ragmen 2.2 dolar gördük...
Kanımca 2 dolar artık bu koşullarda max. seviyemiz olacak.Hatta daha altında bir hedefim var.Trent vs. çekilebilir.
1.2 /1.3 dolarda artık diptir.
Naci beyden beri devam eden risklerimiz zaten var(global,hukuk vs.)..bir de bu para politikası eklenince 2 doları görmek ,zafer olur.
Vade geçişlerinde oluşacak fark ve diğer unsurları göz önüne alırsak. NEREDEN GELİR BİLİNMEZ AMA SHORT TEMİZ 250-300 PUAN BIRAKIR.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...98#post5685098
Şubat vadeyi ..an itibarı ile takibe aldım :he:
2778.00 şimdi ..en yüksek 2801.00 en düşük 2510.00 görmüş günlükte ..
Gene en tepeden vurdun tebrikler :)
kumarhane diyorlardı eskiden şimdi ne desek boş vob a....263800 den şort girdim ordan bile 700 puan geçirdiler...bugun 243 ten şort açan para sıfırlandı eksiye geçti akşam seansı ile ....
bu son pozisyonum adım gibi last trade im olacak
sizlere bolllll şansssss ülke batmaya doğru gidiyor ama dolar bazlı ucuzuz diye şirketler bedava gibi alınıyor aklım almıyor...aklımın almadığı yerde yokum artık.
Alınacak tek şey döviz...likit kalınması gereken ,yastık altının kıymetli olduğunu anlayağacamız günler yakın malesef...
Devalüasyonlarda ilk önce dolar bazında hisseler ucuzladığından ralli olurdu...
Sonra ,akıllar başa gelince , tahribat fark edilince hisseler hızla değer kaybederdi.Yani eski dibi görürdük.Sonra IMF vs. derken ralli olurdu.
Hisse vadeli sat spotta al durumunda ay sonu vadelinin spotla aynı fiyata gelmeme gibi bir durum olur mu arkadaşlar?
Bu öneriliyor bu aralar da sakata gelinmesin.
Sn bear bull da burdaymış. Cevaplarsanız sevinirim
Bearbull kardeş bankacılık vadede işlem yapıyordun bir zamanlar var mı bir durum.
Banka vade alıp endeks vadeli satıyordum. Ortalama fark 80 civarı idi. Farkı 100 etti pezo. 5 lotta 10 bin soktu.
1400-1950 arasında yaptığım 60 binin karın 10 binini aldı pezo.
Neyse ki hisselerim duruyor onları vermem.
hocam, 1900de bıraktığım shorta 2420den girdim ki o sıra 70 puan yukarda idi, herif 2490 gösterdi. 2440ta canımızı zor kurtarıp 2550de tekrar girdik durum bu şu an. kaldıraç 2 olmasa 1 günde batmıştım. cuma kapanışın üstüne 300 puan almak nedir? dolar bazlı dip denip duruyor, endeks shortlayana dolar shortlamış muamelesi yapılıyor resmen.
Uysal başkanın faiz indirimine borsa düşüşle tepki vermişti.
Naci beyin faiz artışına yükselişle.
Şahapın faiz indirimine yükselişle.
Gayb bakanın faiz artırımına nasıl tepki verecek.
Bence faizler yükseltilmeye başladığında bombanın pimi o zaman çekilir.
Makul olanda bu olur..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şubat vadeyi iyice abarttılar, aralık vadeyi konuşmak önemsiz bu noktadan sonra..
şubat vade uzlaşma rakamı, ki ondan sonra hala alıyorlar an itibarı ile, faizi %38-40 mertebesinde fiyatlıyor.. çok ilginç noktalara gidiyor bu durum..
Sahaneymis. Türkler iktidara gelmeli artık. Başka milletlere yanlayan kişilerden hayır gelmedi bu memleketeRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Danışmanlar, o kadar okumuş çizmiş insan var onlarla hiç iştihare edilmiyor mu....?
Hepsi mi liyakatsiz....ya da sadece tastikçi...
Ya da hiç mi markete gitmiyorlar, hiç tanımadığım adam markette alışveriş sırasında fiyat artışlarından rahatsızlığını dile getiriyor, herkes gergin ve sinirli....
Muhtemelen markete gitmiyorlardır, alışverişlerini de başkaları yapıyordur büyük ihtimal.. Danışmanlar dahil......
Bulunduğum yerde halk ekmek büfesinde hiç uzun kuyruklar olmazdı bugün ona da şahit oldum....
Zor zamanlardayız ve görünen o ki daha da zorlaşacak....
Bugün asgari ücret artışı kadar zam zaten ürünlere fazlasıyla geldi, ve gelmeye devam edecek..
teknik olarak tüm dalga dereceleri bitmiş gibi duruyor eksik dalga göremiyorum var mı gören.