su borsa da KOÇ kağıtları gibi asil kagıtlar yok çogu zaman endeksi ipten bunlar aldı yatırımcısını zengin etti valla
Printable View
su borsa da KOÇ kağıtları gibi asil kagıtlar yok çogu zaman endeksi ipten bunlar aldı yatırımcısını zengin etti valla
Geçen bir arkadaş ile laflıyorum.
2 senedir borsada..
Bezdim walla dedi..
Ne var elinde dedim froto dedi..
Dedim 950 den mi aldın
yoo 400 küsürlardan almış..
ee dedim 2x yapmış..
abi bitik kağıt diyor.
:oleyo:
2x 3x falan artık bu nee yaaaaa falan oluyoruz..
10 tl lik adel in 700 leri 20 tl lik brsan ın 900 leri hekts sasanın 100x yaptığı bir borsada..
2x hele 1 senede..
sütçü beygiri falan işte..:oleyo:
Tosyalı Sarıseki'de ilk ihracat geçen ay gerçekleşmiş.
https://siirtgazetesi.com.tr/tosyali...ercekyestirdi/
Giriş: 27-08-2023 09:07Güncelleme: 27-08-2023 09:42
Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi İlk İhracatını Gerçekleştirdi
..
Bu kapsamda Tosyalı Algerie'nin spiral tesisine toplam 7.770 tonluk, 16,00 mm kalınlık-1500 mm genişliğe sahip 249 adet rulo çelik sevkiyatı gerçekleştirildi. Yeşil çelik kategorisindeki bu ürünler, TOS5250, bir başka ifadeyle S355JR malzeme kalitesinde olup Tosyalı Demir Çelik Sarıseki Tesisi Quantum ocağında gerçekleştirilen ilk üretim olarak dikkat çekiyor.
ODAS costu köfteler sizi :)
Demek talimat geldi hisselerinizi kaldırın vatandaşın alacağı yok dendi.
KOÇ kağıtları falan hikaye.Hepsi aynı hikayenin yancısı.
Bir sene öncede Ereğli için efsane hisse senedi denirdi.Ülkemizde sermaye her ne kadar muhalif görünsede iktidarla hep işbirliği içindedir.Endeks mühendisliği de burda başlıyor zaten.Önümüzde bir enflasyon gerçeği var.Ama bundan daha önemli olan.Bu ülkede sermaye kontrolü.Paranın işbirlikçilerde toplanması isteniyor.
Dolayısı ile liralaşacağız diyor en yetkili ağız bir bakıyorsun üç vakte kadar paran devalüe olmuş.Enflasyonu tek haneye indireceğiz diyorlar bir bakıyorsun son yılların en yüksek enflasyonu patlıyor.Siz bunları önceden bilmiyorlar mı sanıyorsunuz?Her şey kontrolleri altında.Sernaye transferinin kralı yapılıyor.0.69 konut kredileri ,sonu gelmeyen KOBİ destekleri,sanayi iş adamlarının aldığı sonsuz krediler,vergi afları hepsi aynı amaca hizmet ediyor.
Hisse senedi alıyorsun bir bakıyorsun üstüne öküz oturmuş gibi hisse iki kadamede yada hızla aşşağıya.Sattığın anda üç vakte kadar roket.Sanayi alıyorsun turizm,gıda alıyorsun ilaç gidiyor.Halka arz furyasıyla son darbeyi vuracaklar az kaldı.İlk önce insanlar kolay paraya inansınlar güzelce yemlensinler.Fezaya çıkarılmış hisseleri kucaklarında bulacak herkes.
Ha asla yerle bir olmayacak borsa.Her şey kontrol altında.Dövize mevduata gitmesini engellemek için sürekli ışıklar yanıp sönecek.Her seferinde hep yanlış ata oynadığını bu kez talihinin döneceğine inanacaksın hatta bir kaç seferinde gıdım gıdım kazanacaksın.Ama sonuç yine hüsran.Tezgahın kralını kurdular.
Bence ham madde üreten ülkede yatırım kurup o ülkenin Eximbank'ından kredi alıp diğer ülkeye ihrac edip, sanra da hammaddeyi işleyip yine yerel Eximbank'tan kredi alıp ürün göndermek karlı gibi. Gemi de dolu gidip boş gelmemiş olur.
Su borsada en sevmedigim hisselerin basinda KOZAL geliyor
Ayni zamanda kendimi bir turlu ondan alamiyorum
Aramizda toksik bir iliski var, birbirimizi hirpaliyoruz
Cogu zaman beni uzuyor, bugun oldugu gibi
Ama bugun ondan daha nefret ettigim bir hisse ile tanistim
Adi TTKOM. Tanismaz olaydim.
SASA dan da nefret ediyorum. Genelde shortluyorum. Bugunde shortladim ki sabah aldim ondan
Ama ucuz kurtulmusum yemin billah
EREGL ye karsi notrum. Sevmiyorum ama nefret de etmiyorum.
ODAS uzun zamandir sevdiklerim arasinda
TCELL benden uzak allaha yakin olsun
TUPRS a hic isinamadim. O hissede beni irite eden bir seyler var
KRDMD seviyorum ama o da beni hep uzmustur
THYAO ile temasimiz yok, PGSUS daha guzel
Bankalar arasinda en sevdigim acik ara AKBANK, en nefret ettigim ise HALKB ile YKBNK
Bu enflasyon şartlarında bistte düşüş beklemek hayal ötesi, düşsede alsak diye beklemek insanda hayal kırıklığı yaratır, ezine peynirin 1000 tale olduğu yerde sütün fitatının düşmesini beklemek gibin bişiii bu hisse işi, fabrika yada çiftlik sahibi müsade etmez, go go tar tar gelsin paralar, amerika kıtasının merval borsası gibi olduk
Bir de SAHOL var, volatitesi düşük kısa vadeli oynamaya müsait değil.
KCHOL gün içi düşünce genelde kapanışta toparlanıyor, çok düştü diye alıp da kar elde ettiğim ender hisselerden, diğerleri düştü diye alıyorsun bir o kadar daha düşüyor.
oyle de ya da boyle endeks 12-13 bin e gelecek yılbasında cidden hayat feci pahalandı peynir zeytin deterjan fiyatlarına bakınız hatta makarna nuhun ankara 13 sene önce 25 kurustu su an 15 tl
yıllardır su borsada petkim hikayesi var her sene işte 100 tl olacak yeni gelenler de soruyor petkm alayım mı abi kagıtta bir kez takas full sorunlu sonra patron yani malum ama hikayeler hep aynı
Borsa para ile dönüyor. Bir de talep olmalı.
Bazen Türkiye'deki boraks şu kadar trilyon dolar ediyor deniyor. Ama dünyada o kadar talep yok.
Talep olan şirketlerden halka açıklık gerekir.
Şu sıralar az para ile çok hareket eden şirketler ön planda.
yeni THY yeni sasa bulmalıyız el birligi yapıp yeni miatk te olur :)))
SPOT da satan BofA dönüp alacak mı!
https://i.hizliresim.com/jaz35rz.PNG
8945 bir miktar hedge amaçlı kısaldım .. çok çeşit hisse var portfyde .. hedge mantıklı geldi .. u-100 ikili tepe yada başka olasılıklara karşı .. kısmet ..ytd
https://img.godmode-trader.de/charti...26/7006984.png
Eeee nerede kalmıştık.?????:oleyo:
Kendime masallar.!!!!
Masallar dünyası.!!!
Olay aslında vatandaşa kazandırmadan hisse bazlı hareket yaptırarak borsayı canlı tutmaktan ibaret, kime sorsam ben alınca gitmiyor ben satınca roketleri ateşlemiş gibi gidiyor diyor, robotlar fevkaladenin fevkinde çalışıyor olmalı
Robotbükücü arkadaşları bistte çekebilirsek vatandaşta kazanmaya başlar heralde
MARTI TECHS INC. A Aktie
WKN: A3EM43 ISIN: US5731341039
0,6371
USD
-2,73 % -0,0179
Börse NYSE MKT
Stand 25.09.23 - 21:59:11 Uhr
KGVe --
DIVe --
Realtime
https://www.comdirect.de/inf/aktien/US5731341039
Martıda çöküş tüm hızıyla devam ediyor.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
dün tavan bugün taban olan kaatlar var ya...
Bunların bazıları sabah da tavana doğru teptirmiş haaa
Froto topikte benim de başıma geldi.. Elimde var..
Topiğine olumlu bir şeyler yazdım, adamlar ekran içinden çıkıp döveceklerdi..
Bunlar pandemi borsacısı...Fiyatlama nedir bilmiyorlar...
Yabancı gelsin, açığa satışı tekrar açsınlar da ben görürüm o zaman 2 kat giden hisseyi beğenmemeyi....Adamdan nasıl şırınga ile kan alınır canlı canlı okuyacağız...
Bizden de zamanında az almadılar.....
Onları bükemeyiz bozkurt sistem kaç gündür haber kaynaklı yürüyor .Bademler tamamen temel hikayeyi bilip makinalara resmi çizdiriyor biz içindekini okumaya çalışıp gerek formasyon gerek başka enstrümanlar kullanarak pastada pay almaya çalışıyoruz
tekniği doğru kullanan güzel trade ediyor belli tahtalarda ama belli tahtalarda kulağının üzerine yatıp tutarak 2 yönlü oynamayı başaran güzel kazançlar elde ediyor ama bana göre artık iş farenin üfleyerek yemesi formasyonuna gidiyor ya bilanço zamanında yada bilançodan sonra bunu yaşayacağız benim seneryomda.
Bak bademler duydu bizi bir daha 8360 üzerini zorluyoruz:)
Borsada patrona Halil isyanı çıktı... hadi burdan yak
https://x.com/zbeyde47268778/status/...012217425?s=20
Bu millet manyak yaw
<<<<<<<<<<<
https://www.borsagundem.com.tr/haber...yrildi-1761681
Garanti BBVA Yatırım zirvesinde ayrılık... Genel Müdür Utku Ergüder görevi bıraktı. Kurum içi yayınlanan duyuruda Ergüder’in kendi isteği ile şirketten ayrıldığı belirtildi.
2000 yılında Garanti BBVA’da başladığı çalışma hayatını 2018’den beri Garanti BBVA Yatırım’da 'genel müdür' olarak sürdüren Ergüder’in kariyerine yurt dışında devam edeceği öğrenildi.
8910
Bass la palacim aşşa ..basssssssss :he:
17:00 den sonra artık ne satsam diye bakmak lazım. Taşıma maliyeti %80 deniyor.
Bu pala beni takip ediyor çay ocağı dayım meydanı boş buldu istediği atı oynatıyor
Palacim teknikten de anlamıyor artık ..xu100 de çift tepe var ..bari ona uygun hareket et yahu :rules:
Gerçi xu030 da 10bin ,yvadelisinde 25 bin point var daha tepeye :kmk: