bide karşılığını görebilsek deprem oldu iranlılar yas mas ilan etmedi ya neyse
Printable View
Mehmet Şimşek ve Mahfi Eğilmez başlığa toprak attı.
Sayın Güneysu topiği kapatabilirsiniz.
:)
şimdik hocam MB ile dövlet ayrı kurumlar MB basar verir ama devlet açık verir
MB daha once olmayan malı satarak açık pozisyon yaratmıştı şimdi onu yerine koyuyor
orada da bankalarla yaptığı swabta bir cepten diğer cebe geçip aradaki pozisyon farkını kar zarar olarak bilançosuna işleyecek.
umarım yardımcı olmuştur.
https://www.youtube.com/watch?v=kguhwHrB4KE
:whistling:
https://www.selinawamucii.com/insigh...y/live-cattle/
Kurban Bayramı geliyor Almanya başta olmak üzere canlı hayvan fiyatlarına baktım...Burada 1 hayvan fiyatına orada aynı hayvandan 3 tane alabiliyorsunuz....
Geçmişte %20-50 oranında olan fark şimdi %300 e çıkmış....
TAK Partinin adamı olsan oradan 1/3 fiyatına mal al , özellikle Avusturya daha ucuz ; tırla Bizansa getir x3 fiyatına Millete Kitle , Nasıl olsa 20 senedir Kitlenen Kitle daha yok mu diyor a.q....:vk:
Alüminyum Madeni denince aklıma gelen Oligark kelimesi.
Oligark geleneksel anlamıyla oligarşiye mensup (küçük bir grubun iktidarda olduğu siyasi sistem) ya da oligarşiye destek veren kişiler demek.
Ancak günümüzde, bu sözcük, 1991'de Sovyetler Birliği'nin çökmesinden sonra öne çıkan, aşırı varlıklı bir grup Rus vatandaşını tanımlamak için kullanılıyor.
Sözcük Yunanca "oligoi" (az, birkaç) ve arkhein, (yönetmek) kelimelerinden geliyor.
Oligarşi, monarşi (monos, bir kişinin yönetimi) ve demokrasiden (demos, halkın yönetimi) farklı bir sistem.
Bir oligark, din, akrabalık, prestij, ekonomik statü ve hatta diliyle toplumun geri kalan kısmından ayrılan yönetici sınıfın üyesi olabilir.
Bu elitler sıklıkla şaibeli yollarla kendi çıkarlarını gütme eğiliminde.
Günümüzde oligarklar kimdir?
Günümüzde oligarklar, servetini devletle bu tür ilişkiler kurarak elde eden ultra zengin kişiler olarak tanımlanıyor.
İngiltere'de belki de en çok bilinen oligark, Chelsea futbol kulübünün de sahibi Rus iş insanı Roman Abramoviç.
Servetinin 14,3 milyar dolar olduğu tahmin edilen Abramoviç bu parayı Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra aldığı devlete ait varlıkları satarak elde etti.
Çok tanınan bir başka oligark da eski KGB subayı ve bankacı Aleksander Lebedev.
Lebedev'in oğlu Evgeni Lebedev, İngiltere'de London Evening Standard gazetesinin sahibi ve parlamentonun üst kanadı olan Lordlar Kamarası'nın üyesi.
Başka ülkelerin de oligarkları var.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-60555491
Sn batman bu durumda sınırsız miktarda para basarak sınırsız miktarda dolar açığı verebilir.merkez bankasi bir nevi mini fed gibi davranabilir demektir yaniliyormuyum.veya sınırsız miktarda dolar toplayabilir diye de ifade edebiliriz.misal memlekete değişik yollarla bir trilyon dolar girse merkez bastığı para ile bir trilyon doları ben alıyorum verin bana diyebilir doğru mu
Tabi küçük bir sıkıntı var dolar almak için piyasaya vereceği 32 trilyon TL yi yuzde 55 le geri toplayamazsın yuzde 555 le toplamak zorunda kalır toplayamaz sa o 32 trilyon basılmış taze para ekmek fiyatını 100 liraya çıkarır falan.sistem bu değil mi.bir nevi saatli bomba yaniliyormuyum
Sabah borsaya giren birisinin usd nin 6 aylık kazancına eşdeğer kazandığı gerçeği ne garip.usd bugün 40 lira olacak sene sonu hesabı yapsanız bile %25 eder.borsa da ayda şu an bist30 %15 civarı kazandırıyor.
İngiliz ne diyor,istesek doları hızlı şekilde düşürürüz:bravo:,sanırım buda nebatileşmek istiyor,kkm'yi milletin kıçına soktu,ne kadar ıkınsa bile çıkartamıyor,bu sebeplen dolar topiğinde dolar dışında ne ararsan var:notr:
Bernhard Krüger Naziler buna sterlin bastırdılar, filmi bile var ve herif hakikisinden ayırt edilemeyen para basmış.
Tek sorun kağıt, paranın basıldığı kağıdın hamurunun içeriğini belirlemek imkansız.
Bu adamda tesadüfen buluyor, sterlinin kağıdında paçavra bez kullanıldığını.
Bugün sayın şimşek e destek için 200 hain doları sattım... Keşke bedava saç traşı, bedava döner falan olaydı. Kuru kuruya bozdum
yılbaşında doları sene sonu için 39 bekliyordum. şimdi bakınca 35-36 olursa iyi gibi. Tamamen mb nin insafına bağlı. bakalım göreceğiz. ytd
Burada alternatif getirileri iyi degerlendirmek lazim.
Ben dolar'in degeri ile ilgilenmiyorum, eldeki dolari artirmak icin ille de dolarda kalmak gerekmiyor.
1.400 lot AKSA aldim, bolundukten sonra 16.800 lot olacak.
Maaliyetim 116.50 TL.
Eger onumuzdeki 1.5-2 yil icinde, bu hisse 30 TL.yi gorurse, dolari 33 TL. de sabit tutarsak 15.272 dolar ediyor.
Tabiki dolar 33 de kalmaz.
Ancak vermeniz gereken karar, AKSA almak mi, dolari tutmak mi gibi iki secenekten birinde karar kilmak.
Ben AKSA alarak daha cok kazanirim kararini verdim sadece.
Bunlari bilgi vermek icin yazdim, kimsenin isine karismak gibi bir dusuncemiz yok.
Ben kısmen hisse yoğunlara da girdim tl kısmı çeşitlendirmek için. Şimdilik fena gitmiyor da, dayanamayıp her an şey edebilirim. 1 ay daha dişimi sıkıp kredi kartı borçlarımı neredeyse sıfıtlarsam rahatlayacağım. Sonra da bir kaç tatile çıkarsam tamamdır, yıl bitti gitti
Su an Endex 11.000 'i asti.
Onumuzdeki 6 hafta icin cok olumlu konusanlar var.
Inandik mi ? Tabiki hayir.
Ben Teknik Analiz'e inanmam.
Bu yapilan olumlu degerlendirmelere de inanmam.
Dikkat ederseniz bu tahminlerde bulunanlar hemen bir iki on-sart kosarlar.
Eger soyle olursa,boyle olur filan.
Yatirim karari verirken somut gerceklere bakmak lazim.
Bu AKSA konusunda da bunu yaptik, hissenin her zaman oldugu gibi Temel Analizine baktik.
Kafamiz yatti ve aldik.
Valla masal anlatılıyorsa da gerçekse de bazı şeyler. Ben şu an kısmen holding hisseleri içeren ve endeks hisse yoğun fonlardan sepet yaptım. Başta biraz cüzziydi, sonra arttırdım. Bugün farklı bir fonu daha ekledim sepete. Stopajsız ppflere bir süre daha dokunmadan durabilirsem, ele geçen tlyle de borçları döndürebilirsem, artanla da hisse yoğunlar falan. Belki ara ara döviz birikimine dokunmasam da getiri kısmını tırtıklayabilirim. Ana parayı eksiltmeden. Recep İvedik misali, la oğlum pizzanı mı yedik, promosyonunu yedik... Ama ne kadar durabilirim bilmiyorum, kârda çok fazla duramayan birisiyim. Her an fıyabilirim hisse yoğun fonlardan ya da az daha sabır. Çok bilinmeyenli denklem
Direk hisse işine çok girmiyorum halka arzlara gir çık, arada bir bir şeyler alıp satabilirsem o kadar
https://resmim.net/cdn/2024/05/21/f6MoNH.jpg
Milyon dolarlık soru, paralar nerede?
Hesap ettim Şahenk ailesinin mal varlığı, Forbes'e göre 4.8 milyar dolar.
Sadece Garanti den 3.2 milyar dolar meydanda yok, diğer mal varlıklarını -0- kabul edersek.
Cihangir.
Borsalarin en onemli ve en kiymetli ozelligi satislarin mezat olmasidir.
Ev baktin, 150.000 dolar dediler, sende de 120.000 dolar var, ya dussun beklerim diyemezsin cunku dusecegi yerde bilakis artar. Adam enflasyon der her ay fiyati artirir.
Borsada ise, sen 120.000 dolar ile beklersin, gun gelir alacagin deger senin parana uygun noktaya duser bastirir alirsin.
Burada onemli olan eldeki sermayeyi buyutmek ve dolarda tutmaktir.
Tabiki cogunun eldeki sermayesi cok guclu degil, simdi diyecek ki, ohooo adam 120.000 dolardan bahsediyor, oysaki demem o degil.
Elimde 7.70 maaliyetli 15.000 lot LIDFA vardi.
LIDFA %120 bedelsiz acikladi.
Ben hemen yine dolar bozup, bu lot sayisini 27.300 lota cikardim.
Neden, bolunmeden sonra elde 60.000 lot mal olsun dedim.
Hisse basi maaliyetim de 4.5 TL.lere dussun.
Inancim o ki, borsa yatiriminda en onemli sey, ruzgari yakalamaktir.
O ruzgar arkandan estiginde elinde az sayida mal varsa bir ise yaramaz, ama kendi capinda ciddi lot sayisi yakalarsan, kaderin degisir.
Bu sans oyunu degil, milli piyango ciksin diye beklemiyorsun.
Hisse senden ekmek su istemiyor, sadece bekliyeceksin.
Ancak hisse secimini cok calisip, cok okuyup, dogru kagidi sececeksin.
bastığınız para haliyle enflasyona uğrar ve değer kaybeder bu şekilde gelen her benjo için daha fazla TL basmanız gerekir sınırsız dolar giderken de kendi paranızı geri toplarsınız zaten böyle bişey düşlerken paranız rezerv para birimi olmadığından gidecek yeri de düşünmeniz gerekir.
saygılar.
işte bizimkilerin hatası da burada adam faizi alıp daha çok TL ile geldiğinde daha fazla miktarda dolar veremeyeceksiniz yani basamadığınız para birimini
nolcak sonra dübürünüzden pardon özsermaye mallarınızı yeri gelir vatandaşlığınızı eğitim ve sağlık sisteminizi devretmek suretiyle cebinizden 5 krş çıkmadan halledersiniz deyolla :evil:
https://resmim.net/cdn/2024/05/21/f6fzqk.jpg
Yeniçağ gazetesini kolaylıkla satın alacak binlerce emekli vardır bu memlekette, Rahmi Koç emekli değilmi zannediyorsunuz?:kahkah:
https://resmim.net/cdn/2024/05/21/f6WkX3.jpg
Öte yandan aracın tasarruf tedbirleri kapsamında iade edilmek üzere Ankara'ya götürüldüğü sırada kaza gerçekleştiği iddia edildi.
Türkçe olağanüstü güzel bir dildir "Yersen" bütün olay tek kelimeyle izah edildi.
Ortada araba kalmamış, yenisini alırlar artık.
:whistling:
Ablamız ne demek istiyor!!!!
ABD Hazine Bakanı Yellen: Rusya'ya uyguladığımız yaptırımlar en çok Çı̇n, BAE ve Türkı̇ye tarafından delı̇niyor
https://www.msn.com/tr-tr/haber/duny...047d358c&ei=14
Emekliler yılı kapsamında, Resmi Gazete'de bugün yer alan karara göre, kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabilecek.
https://www.msn.com/tr-tr/yasam/seya...047d358c&ei=22
Emekliler evine kırmızı et alabilmek için sabahın 4-5 de sıraya girerken TAK parti Tatilci emeklilere müjde üstüne müjde veriyor a.q..
Yakında sokakta yaşayan yığınla emekli görürseniz şaşırmayın ...
Yaşlı emeklilere ya çocukları bakacak ya da evsiz yaşayacaklar a.q...
Takarsa Tak parti takar....
AKP nin kalesinde üst düzey istifa! AKP Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, görevinden affını istedi.
AKP Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 31 Mart taki yerel seçim sonuçlarından memnun olmadığını belirterek, kendisini başarısız bularak istifa ettiğini açıkladı. Ayar, seçimlerden önce de istifa ettiğini ancak kabul edilmediğini belirtti.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ource=Anasayfa
Hayret..!
Rize'den.
Kendisini basarisiz bulmus.
Hayret ki ne kadar.
https://resmim.net/cdn/2024/05/21/f6lWp1.jpg
1 Aylık 2 kişilik rezervasyon rica edeyim, indirim falanda istemiyorum, kış aylarıda olur.:kahkah: