syn mercury.59
şu imtiyazlı hisse konusunda.İmtiyazlı hisse yoksa.Söz hakkı,,borsada işlem gören hisselerin çoğunluğu elinde olan kişi diyemi anlamak lazım..
Printable View
syn mercury.59
şu imtiyazlı hisse konusunda.İmtiyazlı hisse yoksa.Söz hakkı,,borsada işlem gören hisselerin çoğunluğu elinde olan kişi diyemi anlamak lazım..
Evet. Genel kurulda çoğunluğu alan yönetimi de alır.
"Cemaş' ta İMTIYAZLI PAY yoktur.""Tüm hisseler eşittir."
yatırım tavsiyesi değildir.
Lütfen Tavsiye yi SPK' nın onay verdiği kuruluşlardan alınız
İşin şakası bir yana,kuyumcu nasıl ki,altın duşmuş çıkmış yüz olmuş bin olmuş buna bakmaz.Dün elinde kaç kilo altın vardı bugün kaç gram artmış onemli olan oysa,hisselerdede aynı şey.Spek aynen kuyumcunun hesabını yapar.ikiden sattım,birden aldım,veya birden sattım ikiden aldım,çok önemli değil.hisselerimin geğeri on du yirmi oldu,veya yirmi tl idi beş tl oldu hiçmi hiç önemli değil.Onun için önemli olan,dün kaç hissemiz vardı,bugün kaç hisse arttırdık önemli olan bu.
2020 de şova başlayan amator hissseler 2021 sübart ına kadar güzel pirim yaptı.2021 de şov u profosyonel hisseler devraldı.2022 devam eden.Profosyonel hisselerin şovundan sonra sira tekrar amator hisselere gelirmi.Yoksa bist topyekün şov mu yapar,yatayamı bağlar yaşarsak görürüz..
Önceki düşüşleri kendimi yapıyor yoksa kurumsal hisseler gibi endeksemi uyuyor anlamak için,arkadaşın biri dün ,1.08 den hatırı sayılır bir miktar cemaş hissesi almıştı.ve bugün,helede bugün,hisselerin kayıplarını büyük miktarda telafi ettiği gün,cemaşın arkadaşın maliyetinin üzerine çikmamayışı benim gözümde kurumsallığını yitirmiştir.Kesinlikle cemaş kurumsal hisse değil,daha önce şirketleri tanıyan küflü diye tabir ettiğimiz abilerin dediği gibi,küçük yatırımcı sırtından geçinen parazit,neyli belirsiz osuruktan hisselerden biridir.birdaha bu sayfada görüşmemek üzere hoşçakal.
SPK, aralarında Işıklar Holding ve Işıklar Enerji'nin de bulunduğu 2 şirket ve 7 ismin toplamda 13.6 milyon lira idari para cezası ödemesine karar verdi
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Işıklar Holding ve holdingin grup şirketi halka açık Işıklar Enerji Yapı Holding'in (IEYHO) de aralarında bulunduğu toplam 2 şirket ve 7 isme Çemaş Döküm (CEMAS) hisselerindeki işlemleri nedeniyle rekor para cezası kesti.
Ceza kararlarıyla ilgili SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Kurul; CEMAS pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırdığı tespit edilen Işıklar Holding ve Işıklar Enerji Yapı Holding'in 774 bin 736'şar lira, Emre Aydın'ın 10 milyon 587 bin 904 lira, Özer Karalar'ın 1 milyon 313 bin 191 lira, Özlem Erkan, Metin Ziya Tansu, Üzeyir Hakan Bayar, Burak Gedizlik ve Osman Turgut Fırat'ın 30 bin 961'er lira olmak üzere toplamda 13 milyon 605 bin 372 lira idari para cezası ödemesine karar verdi.
Yazmayacaktım ama,bizmi yanlış düşünüyoruz diye biraz araştırınca,bir sürü pis işler bulunuyor.bu haber 9 ocak 2020 görmemiştim.adam birde roportajında kimsenin hakkını yemeyiz diyor ya.hadi ordan.ne farkın kaldı,metreden kilodan çalan,zavallının,boğazından artırıp aldığı çep telefonunu kapkaç yapan,fakırın ucuzdur diye aldığı tuzsuz mincisine patates katan,çoluk çocuğa iddia oynatıp,babasının verdiği üç beş krş u maçlara hile katıp cebinden alan insan musvettelerinden.bu yazıyı okuyanlar hakkını helal etsin.tekrar hoşcakal..
Vay be bugün biraz ilgi görüyor, istediği malı geri koydu galiba !:wave::drunk:
maydanoz bile 5 TL oldu sizde tık yok...
endeks yükselirken seyrettiniz,endeks düşerken en öndesiniz.erdi mi bi taraflarınız,o sebeple diyorum adisiniz, diye...
Artık düzeltebildiğiniz kadar düzdünüz, hıyarını görün ! (y.t.d.) :bravo::drunk:
cemaş kıvamına geldi artık (şu an 1190 lira) ,
en geç 2/3 ay içerisinde en az +%20 si var diye düşünüyorum.
Cemaş'ın mutfağa biri girdi gibi... takaslara dikkat...;)
Kuru fasulye mi, mercimek mi pişiriyor, bu gidişte cemaş bizi 1 sene daha sallarmı ? Bir de yarın rus savaşı çıkarsa tam ayvayı yedik, ortalıkta köpekbalıkları yine devriye gezer ve haydi asıl krediye ! napıcan açgözlülük ve heyecan arayışı dizsiplin ve idareyi kenara itiyor, iyi bir hafta olması dileklerimle sağlıklı kalın borsacı arkadaşlar (y.t.d.):drunk:
Bir bu eksikti, Fabrikaya rus füzesi mi düştü !!!!!!!!:plc::plc:
Yürü be aslanım
selam arkadaşlar, pazar günü nasıl yazmıştım:cool: neyse bugün son kale ve şimdiye kadar tutmuştu 1,00,,inşallah iyi bir bilanço gelir, napıcan kaşıntısı olan bulur ayvayı (y.t.d.):drunk:
250 milyon kâr açıklamış..
KAP zamanlaması müthiş. Daha eksiği beklenemezdi zaten. 250 milyon kâr ettin, bedellileri aldın da bundan ne pay verdin yatırımcına.
savaş barışa bağlansa, borsa toparlasa 1 TL yi geçer mi beyler. Tuvalet kağıdı kaç lira?
v.d. ne gönderilen bilançosu çöp.yurtiçi,yurtdışı satışları gerilemiş,inşallah oyun peşinde değildir,patron müsveddesi...
Şaka gibi.Neydi acalesi mart 10 a kadar zamanı varken.Adam dün dunya ve türkiye borsalarında kızıl kıyametin koptuğu gün blanço göndermiş.
bu herifin hisseleri saat kadranı 12 ayda sadece enfazla 2 defa belirgin yükseliş yapıyor,teknik falan zor.ama bi ahmaklık yaptık,cezasını çekiyorum,zararı %20-30 lara düşürsem başaka bir şey istemiyorum bu insan görünüşlü zalim mahlükatlardan.
verdığınız bılgı doğru değıl,,,2020 12 aylıkta yurt ıcı satıslar 139.427.867 yurt dısı satıslar 67.428.827,,,,2021 vergı daıresıne sunulanda yurt ıcı satıs 209,639,566 yurt dısı satıs 142,747,627,,,net dövız pozısyonu 2020 12 aylık +94.722.018 2021 9 aylıkta +406.221.496,,bılgınıze,,ytd,,,
kendı ısınden belkı daha fazlasını yatırımcıların sırtından kazanan bırı var maalesef,,ısı bu,kım bılır kac aracı kurumda ne kadar malı var,,,götür bır yerlere mallandır bırılerını, ındır bır yerlere, sattır ,,,,yıllardır aynı oyun ,,,hıc değısmedı görünen o kı değısmeyecek de,,,!!!
01.01.2021-31.12.2021
BRÜT SATIŞLAR
338.874.253,81
YURTİÇİ SATIŞLAR
209.630.556,18
YURTDIŞI SATIŞLAR
124.747.627,38
DİĞER GELİRLER
4.496.070,25
Cari Dönem
01.01.2020-31.12.2020
BRÜT SATIŞLAR
203.664.544,00
YURTİÇİ SATIŞLAR
132.317.802,37
YURTDIŞI SATIŞLAR
68.531.042,89
DİĞER GELİRLER
2.815.698,74
Düzelttim...ytd...(sanırım 2020 yılı brüt satışı ile 2021 yılı yurt içi satışını karşılaştırmışım)kusura bakmayın...
satışlarda tl bazında %75 artış görünüyor.Asıl merak edilen bu ciro 2020 ye oranla 2021 de emtiya fiyatlarının 2 hatta 3 hatta 4 5 e katlayan şeyler var.zaten şirketleri bir önceki yıla göre tl bazında kıyaslamak çok yanlış olur.Demem oki üretim kapasite artışı varmı,satışlar adet ton kilo bazında artmışmı,pazar küçülmüş,büyümüşmü onlara bakmak lazım..
Mahır Bey,temelıne baktığınızda her sey var,pozısyon ıcın,hele hele elektrıklı aaraclara parca uretımı yapacak ısıl ıslem fırını yatırımı benım en cok ılgımı ceken,ancakkk un,yağ,seker var ama,helvanın hepsını ben yerım dıyen patron var;ya da bu malzemeden tursu kuruyorum var mı ıtıtrazı olan dıyenler var,,,yeterınce sabrınız varsa, bır mıktar unutacağınız, böyle bır malım yok dıyeceğınız her ne kadarsa, beklemeye değebılır,,,yatırım tavsıyesı değıldır,,,
hisseye sahipseniz genel kurula katılma hakkınız var. genel kurula gidin kâr payı istiyoruz diye baskı kurun. daha önce EGPRO' da genel kurulda yatırımcı baskısıyla kâr payı dağıtıldı. SPK nerede. zaten bedelliyi aldı. bu fabrikayı biz kurduk. her türlü kâr payı dağıtması lazım.
Bu sefer nereye kadar götürecekler bakalım, 1,00 çalıştı ve tepkiler şimdiye kadar hep bir yıl önceki seviyelerin altında kalmıştı 1,55 ! bu enflasyonda ve bu kadar ilave yatırmları hesaba katarsak en az 3,00 tl olması gerekiyor, daha güvenilir şirketler 5 tl den işlem görüyor, macera arayanlar inşallah tüm yumurtaları tek sepete koymamıştır, ancak bakarsın şirketi iyi bir pakete koyup güzelde bir kurdele bağlarlarsa, güzel bir müşteri çıkar ve hisse başı 5 tl önerir, ne güzel bir masal oldu demi ! Beyaz Atlı Prenz geliyor ve Prensesi kurtarıyor, herkese bol kazançlar ve güzel bir haftasonu dilerim (y.t.d.):yahoo::drunk:
bu düzeysiz ahlak yoksunları geçen sene 1mart gönderdikleri bilançoyu,bu sene 6mart oldu hala gönderemediler.neden...
Keşke halka açıklığı bu derece yüksek olmasaydı.Keşke hissenin sahibi halk,firmanın sahibi başkası olmasaydı.
şuda bir gerçek ki,yaklaşık 12 yıl önce devletten alınıp halka açılan ve satın alındığı fiyatın kat be kat uzerinde bir fiyattan halka arz olup parasını kat be kat cebine koyup hisse alanların kaderini fabrikanın performansıyla başbaşa birakıp,satın alırken fabrikanın bu derece büyüyeceğine kendi bile inanmadan ve hiç bir risk almadan boylesine bir sermayenin sahibi olundu.Şimdi hesap tersine döndü.
şimdi,ya sürekli bedelli sermaye artırıp halktan yine bedava kredi kullanmaya devam edecek,yada zamanında halk istediğimiz kadar bedava kredi verdi,birazda halk kazansın diyecek.