Ben edebiyat parçalayana kadar arkadaşlar da cevabı vermişler zaten:):):)
Printable View
Ben edebiyat parçalayana kadar arkadaşlar da cevabı vermişler zaten:):):)
Bak bu işin profosörü behzat 7.75 den satarken ben 9.20 dan alım yaptım.
Bana göre ikisi de kendi mantığı içinde doğru.
Ben Burva ya yeni girdiğimde 2 yıldır bekleyen ama yüzde 500 karda olanlar vardı. Anlıyorum bunları hep yaşadık. Ama herkesin de bir hayatı stres seviyesi var. Ama değişik olmayan tek bir şey var, herkes kazanmak için bekliyor. Kar ettimde zirve yi gördüm yani ama bir yüzde 10-20 daha derken karın yarısından oldum.! Ve sonra rtalb hüsranı ve zararı stres arttı yine. Bak sarky gibi bir hisse biz olayı kişiselleştirirken yine tradeye oynadı. Yani sabrım nasıl taşmasın?! Rtalb da 3 70 düştü! Yani artık tek sevindiğim şey zararımın 1-2 puan az olması..! Yada züğürt tesellisi gibi bir şey iste.. !
Sayın Ezelbayraktar isimli üye :) sizi stresli ve canı sıkkın görüyorum. Altın yere düşme ile pul olmaz. Sarky trade etme ile dul olmaz. Siz hissenize sahip çıkın alıp satın ama zararına işlem yapmayın nederede kapanmış - mi + mı çok önemli değil. Olur böyle baskılar küçükte olsa her yerde alıp satmak lazım denge kaçınca denge yerine gelince de beklemek ve yön kestirmeye çalışmak lazım. Gerisi boş gerisi yalan. Trade ile cep doluyorsa kafa da rahat oluyor. Trade ile cep boşalmaya başlarsa o zamanlar zor işte.
Boşalıyor işte. Bende onun derdindeyim. Rtalb mesela 2.5 aydır yatırımcının adeta ciğerini yedi.! Yani alım ilgisini istismar ede ede kimbilir kaç köşe oldu.?! Çünkü alım ilgisi çok olunca öyle az işlem hacmide olmuyor. !
Düşüşe oynamak gibi pis bir spek tarzı olduğunu sanmıyorum k.y. cı için. Yavaş yavaş yutar farkına bile varmaz insan. Mesela konduramadığınız sarky bile yapıyor işte.! Varmı bu günkü harekette k.y. tutunabileceği bir veri, bence yok.!