akp yokken işlem vergileri stopajlarda yoktu unutmayın.
stopaj yeterli.
Temettü vermeyi zorunlu yapmalı belli oranlarda karın %20 si gibi örnek.
Bsmv vergileride var onlarada bu ara %50 çaktılar zammı.
Printable View
akp yokken işlem vergileri stopajlarda yoktu unutmayın.
stopaj yeterli.
Temettü vermeyi zorunlu yapmalı belli oranlarda karın %20 si gibi örnek.
Bsmv vergileride var onlarada bu ara %50 çaktılar zammı.
sıcak para iyi değil, çıkarken ekonomiyi çökertir, ama ülkenin bu dönemde sıcak paraya ihtiyacı olduğu için, idareciler sıcak parayı ülkeye çekebilmek için, yüksek faiz düşük kur politikası uyguluyorlar, yabancı faiz veya borsada yıllık en az %50 kar yapıyor, dolarda stabil olduğu için dolar bazında en az %50 kar yapıyorlar, bu parayı dünyanın hiç bir yerinde kazanamazlar,
bunu ekonomi yönetimi de biliyor ama kısa vadede ülkeye sıcak para sokmanın başka yolu yok,
böyle dönemlerde borsa cephesi çok oynak olur geniş bantta hareket eder, böyle zamanlarda doğru kararlar iyi para kazandırır, yanlış kararlar ise tam tersi etki yapar,
bu döemlerde hem çok kazanayım hem risk olmasın diye düşünenler için en iyi seçenek faizdir ( ben günah olduğuna inanıyorum, herkes kendi bilir),
böyle dönemlerde endeks ve hisseleri dolar bazlı incelemek yanıltır, çünkü yaklaşık 1 yıldır dolar stabil gidiyor, ve bu fiyatı gerçekçi değil.
Aynı gemide değilsiniz hojam,siz onun gemisindesiniz,ister denize atar boğar ister ıssız bir adaya bırakır ölüme terk eder.
Etik olmayan 50 bin 60 bin 100 bin e gidecek denmesi,gidebilir ama ne zaman.?! Etik olan uçak düşmeden öncede bu uçak düşer düşerkende düşüyoruz diyebilmektir.
Borsada psikolojisini heleki egeende psikolojini yönetemiyorsan sinir küpü olmaya zarar etmeye mahkumsun demektir.zira borsa hayaller ile değil gerçekler ile işliyor,ya gerçeklerle yüzleşip ona göre oyun planı kuracaksın yada hayallere dalıp hayal kırıklığına uğrayıp sinir küplerinle beraber psikolojini bozacaksın.
Sözüm sana değil hojam ortaya.
Not: demekki forumda ben salih bey beyazatletliprens dışında gerçekleri gören yokmu diye,yada hayallere dalan bu 3 kişiden başka hayllerle yaşayan yokmu diye düşünmeden edemedim.:notr:
Hocam siz patronun 12-13 binden satıp daha sonra kağıdın 30 bine gitmesine izin vereceğini mi düşünüyorsunuz. Ben cesaret edip portföyün tamamını boşaltamadım ama 3-5 trade edip kendimi motive ediyorum. Aksi halde almayı düşünüp de bundan vazgeçemediğim kağıtların fiyatlarına takılırsam antidepresan kullanmak zorunda kalırım. Patronun bize çalıştığı falan yok, evet hepimiz aynı gemideyiz. Aramızda kağıdın 8 bin TL'ye düşmesini isteyen var mı? Yok.. Ama tahtayı kaldıracak güçte de değiliz. Oturup ağlayacak da değiliz. Benim için tek beklenti yeni fabrika, iyi bilanço. Günlük fiyata takılmıyorum. Belli bir hedefim var oraya gelirse satar Koç şirketlerine ağırlık veririm. Moral bozmaya gerek yok. Şirket batmadı, üretmeye devam ediyor. Selamlar..
Bugün 200 günlük ortalamamız 11920 civarında ve muhtemelen 11950 bölgesinde öpüşecekler.
En son 20 Mayıs 2023 tarihinde öpüştüler ve yaklaşık 10 gün beraber takıldılar. Sonra 18500'lere kadar süren bir trend yaşadı.
Ondan önce ise yine 20 Mayıs 2021 tarihinde öpüştüler ve sonra Kasım 2021 tarihine kadar 200 günlüğün altında kaldı.
Bakalım şimdi ne yapacak?
Diğer denilen ky nin elinde %50 civarında hisse olması egeen için pozitif midir negatif mi?