Biri PAXG demiş. :)
Bana mazlumu getiriiin, aman PAXG yi getiriiin.
Long olsun short istemem. :evil:
Printable View
Ben sazan gibi hemen atlayayım konuya. Biraz geç kalmışım sazlıkların arasında uyuyordum :evil:
USDT binansın kullandığı USD karşılığı paradır diye düşün. Doğrudan USD değil. ( Bazı sebepleri var. )
Bence sadece USDT karşılığı olarak başlayabilirsin.
Şöyle düşün,
sisteme 1000 ABD doları yatırdın. ( Bu Binance sisteminde işlem yapmak için USDT ye çevrilir. )
USD ile USDT yi eşit sayarsan 1000 USDT olur.
Şimdi yaptığın işlemlerle elindeki USDT yi arttırman gerekir.
Bundan dolayı grafige ve araştırmalarına usdt çifti olarak bakmakta fayda var. PAXG/USDT, Bitcoin /USDT, Etherium /USDT gibi...
Sisteme 1000 USD olarak para yatırmıştın, BİNANCE/BİTCOİN yada BİNANCE/PAXG olarak ne ettiğinin önemi yok ki.
Asıl önemlisi parayı USDT olarak arttırmak. :rules:
Parayı çıkarken önce USDT ye, oradan da TL ye çeviriyorsun.
Sadece USDT olarak bakarsan Dolar alıp beklemekten bir farkı yok.
Başlangıç olarak bu yeter sanırım.
Bilale anlatır gibi oldu ama , bence yani....
Eline sağlık abi.
Sadece ek olsun diye söylüyorum;
1-Geride yazmıştım. BTC harcayamayacağımız için,
Evet USDT ye odaklanmak mantıklı.
Ancak hisse piyasasında olduğu gibi, inandığımız bir coinin lot sayısını arttırmak da bir strateji.
Burada hisse senedi piyasasından farklı olarak, Her coinin iki çifti alınıp satılabilir.
Yani X/BTC veya X/USDT(X/BUSD vb de var ama.... Aynı başlıkta değerlendirmek mümkün) gibi.
2. Yanlış değil ama eksik... Bazı coin çiftlerinde usdt veya başka stable coin almadan TRY yatırım mümkün. Özellikle Binance da...
Hatta bazı kamu bankaları(neden özellikle onlar iyi düşünmek lazım...) ile TRY gönderip, alabiliyorsunuz Binance Türkiye ile.
Allah günah yazmasın...
Bu yorumu da yaptıktan sonra,
gözümdeki imajın... :evil::kahkah:
https://i.pstimaj.com/img/78/740x418...8e028e77e8.jpg
Yok ya alacağımdan değil üstadım, öğrenmeye çalışıyorum, bu ikisini gözüme kestirdim şimdilik.
Hani dedin ya üstadım bunlara başka bir teknik gerekebilir.
İşte sistem içinden seçtiğim sistemciklerle izlemeye çalışacağım.
Ama yine de hisse senedine uyguladığım bütünleşik sistemi de taramaya devam edeceğim, bakalım sizin dediğiniz gibi başka bir teknik gerekecek mi?
Herşeyi anlamaya çalışıyorum yoksa alıp satma işi şu an için hayal, sadece anlayabilme derdindeyim. :)
Abiler şu an piyasa açık mı?
obblomovv üstadım;
Bu tabloya bakınca gerçekten de farklı bir tarama gerektiği açık olarak anlaşılıyor. Gerek Pozitif Kriter sayısı gerek puan çok düşük. Ben taramaya devam edeceğim ama sonucun çok da değişeceğini sanmıyorum.
https://i.hizliresim.com/s3czfd7.png
Abi data eksik olmasın sende?
Bu arada;
STORJ, BAT, SC, LIT... Bunların görüntü fena değil.
Ancak tabii yine de tarama sisteminde geliştirme yapabiliyorsan bu piyasaya özgü bir şet daha iyi olabilir.
Örneğin;
BAT/USDT tarihi zirve yapmışken,
BAT/BTC dipten dönmeye çalışıyor...
https://i.ibb.co/xFdDkGq/BAT.jpg
Binance' da 1884 coin çifti görünüyor Tradingview' den bakınca.
Hepsi var mı örneğin senin taramaya girdi olan listede?
Ayrıca bir çoğunun Haftalık Ichimoku göstegesine yetecek verisi yoktur örneğin.
Yani bir çoğunda 52 Haftalık veri yoktur. Hatta 52 gün altındakileri düşsen 200 tanesi gider herhalde temiz...
Data eksikliği nedeniyle taranmamış olabilirler başka aklıma bişi gelmiyor.
Çiftden kasıt şu:
Örneğin BAT' ın her biri bir işlem çifti olmak üzere, vadeli de dahil aşağıdaki değerlere karşı alım-satımı mümkün.
https://i.ibb.co/ZBN5DKf/BAT.jpg
Bu durumda sen 541 çifte ait veri çekiyorsan, BAT gibi 5 çifti olan 100 coin içinden tarama yapıyor da olabilirsin.
EK: "BATUSD" diye bir çift yok. O Tradingview' in otomatik hesaplamasından geliyor .
Diğer sisteme geçip sadece kapanış taramasına bakacağım kesin sonucu birazdan veririm üstadım
"Delist", liste dışına atılanlar olabilir 20-25 tane.
Şurada Tradingview' den çektiğim liste var.
Şöyle bir göz gezdir bakalım. Neler var, yok...
https://drive.google.com/file/d/1-BT...ew?usp=sharing
Üstad listede bende olmayan çok detay var ben nasıl görürüm hepsini birden bilmiyorum ama platform değiştirmek de istemiyorum.
Üstad konu dışında ama bir sorum var. Siz muhakkak biliyorsunuzdur, kime soracağımı bilemedim.
MQL5 Platformunda hisse senedi, parite ya da kripto işlemleri yapılabilir mi? Sadece merak ama yapılabilir diyorsanız sorularımı arttıracağım. Programlama dili bilmiyorum ama bir doküman elime geçti. Onu inceleyeceğim sizin cevabınıza göre?
Kurbanlık koin işine mi girdiniz hayırdır.
Maalesef abi. Konu hakkında bilgim yok.
Ama kısa bir araştırma ile :
BIST ile MT5 anlaşmasının 2015 de yapıldığını, AK, Integral ve bir kaç aracı kurumun desteklediğini,
MetaTrader 5 Launched on Borsa Istanbul (BIST) - Forex Trading Platform - Trading stocks, futures, options and other exchange instruments - MQL5 programming forum
MT5 ile Crypto verisi çekilebildiğini ve işlenebildiğini vb öğrendim.
I just downloaded MT5 I am not sure how to pull up Cryptos - MT5 - General - MQL5 programming forum
Teorik olarak yapılabilir gözüküyor ama...
Maaelesef benim katkı sağlayabileceğim bir alan değil...:notr:
Peki üstadım bildiğiniz yerden sorayım o zaman;
Elinizde herhangi bir gösterge var. Bunu platforma gömüp real time izlemek istiyorsunuz.
Buna foreks firmasının izin vermediğini bizzat sorup öğrendim.
Matrikse gösterge gömüp canlı izleme olanağımız var mı?
Kendi kodumuz üstadım (Explorer taraması değil, fx olarak görebilir miyiz?)
Elbette abi.
Veri terminalinin mantığı bu.
İstersen mevcut göstergeleri manipüle eder, birleştirir, istersen yenisini yazarsın.
İzlersin, tararsın vb...
İndireyim mi Matriks Demo' yu?
Yeni bir aksiyona mı giriyoruz :p :evil:
Bu arada WebTerminal for the MetaTrader trading platform – Forex trading terminal (mql5.com) bende çalışmadı.
Ya Türkiye için servis vermiyor veya sunucu sorunlu...
EK: Bu arada Matriks Crypto piyasasında çalışıyor...
Yok üstadım yeni aksiyon yok şu an için. Kafamda deli sorular, real time tarama yapıp sonucunu anında nasıl görebilirim diye hesaplamalar peşindeyim. Taramalar çok uzun sürüyor taramanın başlangıcı ile bitişi arasındaki sürede grafik çok fazla değişiyor. Bunun için hangi periyotları seçebilirim onu düşünüyorum. Gün sonu datasıyla çalışmak benim için kolay. Reral Time yapabilmek içinse zaman lazım, mesai buna engel.
Tarama hızını nasıl arttırabilirim. Yüksek performanslı bir PC ile mi? Öyleyse bu PC fiyatları ne aradadır?
Sondan başa doğru gideyim:
Hayal ettiğin bilgisayar donanımı son kurlarla peehhhh...
Lakin hayal ettiğin donanımı da kursan...
En az 50Mbps, hatta 100Mbps bağlantı lazım 60 dk ve aşağısında da veri tarıyorsan.
En az 10 kriterin var onların her birinin altında 3-5 değişken olsa,
her bir çift için 50 min değişken yapar, 60 dk nın altına inmiyorum desen,
Günde 24 tane 60dk verisi var.
24*50= 1200 birim veri sadece 1 çiftin 1 günlük verisi, o da 60 dk altına inmezsen...
1800 çift tarasan... Neyse...
Meselenin özü; donanım da yeterli değil.
Hâla coin piyasasından söz ediyorsak, tarama stratejisini değiştir derim.
Coin piyasası herkesin hızlı hareket etmeye çalıştığı, basit verilerle oluşturulmuş göstergeleri mümkünse robota bağladığı hızlı bir piyasa.
Pivotlar, Ortalamalar vb basit ve hızlı hesaplanabilecek, mümkünse de Günlük periyot altında veri gerektirmeyecek bir sistem.
Yoksa makinen yetişse bağlantın yetişmez.
Bağlantın yetişse, sen yetişemezsin.
Tarayıp inceleyene kadar zaten veriler değişmiş olur.
Şöyle olabilir abi.
Soldaki MTF Pivot, Düşük, Yüksek, Kapanış verisi(veya sen nasıl kurgularsan)...
Diyelim senin sistem bu tarafta "AL" verisi üretti.
Sonra isteyen sağdaki 5 dk(veya altına) inip, soldaki "AL" sinyali değişene kadar,
ana yönün yukarı olduğu bilgisi ile trade edecek.
Sen 5 dk ya vb inmeyeceksin.
İnersen baş edemezsin...
https://i.ibb.co/bsJGvHM/tvk.jpg
Coin piyasasında marj sınırı olmadığından...
Trend yapan coinler için iç içe sistemlerle trade etmek gerekiyor.
Çünkü iki yönde salınımı yüksek de olsa, trend süreci zaman yayılıyor.
Diyelim %200 kazandıracak bir coin buldun. Ancak günde -%20 yazabilir.
Bunu üst periyotlardaki göstergelerle gözlemlemek zor.
Aynı anda hepsinin 5 dk verisini de işleyemeyeceğin için...
(DİKKAT: Liste güncel olmayan verilerle oluşturulmuştur!)
Diyelim aşağıdaki gibi genel bir liste oluşturduk:
https://i.ibb.co/vHStNm3/liste.jpg
Bunlarda potansiyel var diye düşünüyoruz teorik olarak.
Ama hisse senedi piyasasında taban max %10.
Burada ise gün içinde %20(iki yönde) marj yaratmayan yok gibi.
Hele BTC' nin çalkaladığı zamanlarda...
O nedenle aslında Aylık bile tarasan yeter.
"Bu ay bunlarla ilgileneceğiz..." şeklinde.
Alt periyotlara alan-satan baksın.