Sana yerlestirir vergiyi reis onlara dagitir.
Sen de ye bence :)
Syg,
kimin kime yerleştireceği belli olmaz.
Son verilere göre merkez bankası son 1 yılda 37 milyar TL yeni kaydi para genişlemesine gitmiş. Bunun 20 milyar kadarı kabaca son 3 ay içinde olmalı. (halk deyimi ile para basmış)
Banknot kısmı hem maliyetli hem de kayıt dışı ekonomiyi azdırdığı için fiziki kısımda bir genişleme yapacaklarını sanmam.
Şu dönemde TL de kalanlar için ne önerirsiniz?
Para basilirsa birikimlerimizin iyice deger kaybetmesinden korkuyorum bu yüzden hiç anlamasamda hisseden başka bir çözümde gelmiyor aklima.
Dolar ve altin o kadar yukseldiki bu seviyeden girme cesaretim yok.
Parayı yeyin gibi güzel cevaplar geleceğini tahmin ediyorum[emoji23] ama çözüm odaklı ve empati içeren cevaplar daha mutlu eder
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tl de kalmaya devam.parabasma heryerde var.malda para etmiyor.
16 Nisanda %24 Nzor bono dönüşüm var.. Ne yapacağımı hiç bilemiyorum. Yol gösterenim olurmu ki ? Psikolojim bozuldu :D
Ayrica mafhi egilmeze sormustum tcbm para basiyormu diye.mb lari para basmak icin var demisti[emoji846]
mantıklı bir durum olmazdı, senin ve benim için. zira yüksek temettü alanlar için eurobond gelirleri de ilave olacak ve en az % 30, belki daha yüksek vergi dilimine girilmesi, cazip bir durum değil. onun yerine yüksek fiyatla doları bozup ucuz hisse almak daha cazip değil mi?
faizlerde artıi varmı.TL de burgan ne veriyor normal mevduata alan varmı?
Az zaman kalmış bir an önce karar vermek gerekiyor, Benim de 27 mayısta doluyor aynı şekilde şimdiden ne yapacağımı düşünüyorum, en yüksek 12.10 burgan dijital sanırım ama o da 250k ya kadar. Gerçi bu devirde enflasyonun altında faize yatırmak da ne kadar mantıklı bilmiyorum, para sürekli eriyor, bir de şu zamanda kısa vadeli mı bağlanır uzun mu ona da karar vermek zor.
Dolar ve altın alalım desek çok yükseldi insan buradan almaya korkuyor, Borsanın durumu riskli görünüyor şu an. Yapılacak şey ya hiç risk almayıp yine mecburen faize veya nkolay a devam etmek, ya da bir kısmıyla risk alıp dolar, gram altın, ve hisse fonları almak gibi görünüyor.
Biraz sakin olun.heyecan yapmayın.bekleyin.
Erken öten horozu keserler bekleyip bir tarafta fırsatı beklemeli
Cokokremede zAm gelmis.[emoji39]
Nzor bono faiz oranını da değiştirmiyor ama sürekli msj atıp duruyor %11 ile değerlendirin diye açıklaması da hala mevcut 11,65 mevduata denk geliyormuş :evil:
Noolay a ilk uyarıyı verdim 250 k çıkış yaptım hadi arttır artık
Burgana kaçan çok var 0.5 daha lazim.
Arkadaşlar Burgan da 150 bin TL vadelide param var. Çekeyim mi sizce nakit olarak. Cumhurbaşkanı açıklamalarindan sonra el konulabilir gibi sanki?
Benim ongorum faizi mb arttiracak.doviz dusecek borsa yukselecek.