2020 değil 2021 olacak özür.
Hsbc 32-45 gün %16 min 250k
Vakıf 35 gün 1m üzeri 16.25
Aktif'ten çıkanlardan biri de benim, saat 11'de verdiğim 1 milyon üstü EFT talimatımı saat tam 13.40'da karşı tarafa ulaştırdılar. En kızdığım konu oranları değiştirmemeleri değil insanları yanlış yönlendirmeleriydi. Geçen Cuma'dan ayrılmayı düşünen insanları ikna edip bizim de oranlarımız değişecek dediler. Yetmedi Pazartesi günü MT yarına %17,5 oluyor oran diye bilgi verdi. Salı günü bir uyandık herşey aynı tas aynı hamam. İnsanlarla dalga geçmek ve iyi niyeti suistimal etmek demek bu. Ben mevduatçıyım, işime gelirse ileride tekrar dönerim ama şu dönemde benim gibi ayrılan insanlar çok, demek ki yanlış yaptıkları bir şeyler var.
Bir soru sormak istiyorum. Diyelim banka bana 15 bürüt faiz verdi ve 10k da boşta bırakıyor aslında bana verdiği bürüt ve net faiz nasıl hesaplarım formül var mı?
Ornek 500k 10 k bosta
490:500x%15= %14.7 brut
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
490/500=0.98×16=15.68. veya
10/500=0.02×16=0.32
16-0.32=15.68
Burada yazan- okuyan tüm mevduatçıları kutluyorum. Birlik olunca nelerin başarıldığını yaşayarak öğreniyorsunuz. Canım buradaki insanların mevduatı devede kulak diyenlere kapak olsun. Misal bono satan bir bankanın tüm ısrarlara rağmen yatırımcılarını '' ha bugün ha yarın yükselteceğiz '' diyerek oyalaması hoş değil. O zaman para ürkek kuş gibi uçar ve aynı gün yüksek miktarlarda ve çok sayıda çıkış olunca - ne oluyor- demişler ki ; bazı arkadaşlarımızı aramak zorunda kalmışlar.
Aynı şey bugün Fiba da kardeşime oldu. 14,5 olan oranı bir haftadır yükseltmek için isteksiz davrandılar. Çeşit çeşit şartlar ( yarısına 32 gün yapalım, 15 bin liralık fon alalım gibi ) ileri sürüyorlardı. Bu sabah benim baskımla bir anda tüm parasını eft yaptığında 5 dakika sonra '' aaaa bizde size 16 tanımlamıştık bugün '' diyorlar. Akıllılar ya.....
Aktif rasyo 31 Aralıkta bitecek.
Stopaj indirimi 31 Aralıkta bitecek
Ben bu tarih birlikteliğinden şunu çıkartıyorum
Aktif rasyo kalkacak faizler hafif artacak,
Ama stopaj indirimi sona erecek faizlerdeki hafif artış törpülenecek.
Ve biz gene bugünkü kadar getiriyle devam edeceğiz.
Umarım yanılırım.
Öğleden sonra hangi bankalar nakit para alıyor acaba bilen var mı acaba
Bugün saat 14 de ancak sıra geldiğinde öğleden sonra almadılar da merak ettim boşa girmemiş oluruz o bankaya
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aktif girişte Nkolay bono faizi 16,5 diye kocaman reklamı kaldırmışlar. Demek ki, yeni reklam logosunu yarın sabah koyacaklar.
Kusura bakma dün yazamadım , az derken 330 k , özel bankacılıktan bu oranları bu günlerde rahat alırsınız
dün yeni üyelerden biri yazmış 16 üzeri yok diye
az yazarım kısa yazarım ama asla sallama oran yazmadım , eskiler bilir
bu arada vakıf milyon üstüne 16,5 veriyor ama sıkı pazarlık ile
tavsiyem aralık ayında yeni yıla iyi oranlar alarak girmeniz , yani uzun bağlamayın bu aralar
aktif konusuna gelince MT bizden dertli ver yansın ediyor üst yönetimlerine
Evet yarın sabah 10 da gelin lütfen kabul edemeyiz dediler
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yüklü değil ki 7 haneden biraz küçüktü
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pasif gibi butik bankaların müşterileri ana akım bankalara göre nispeten daha yüksek finansal okur yazarlılık oranlarına sahip. Son PPK'dan bu yana takındıkları tavrı tabi ki bu müşteri kitlesi kabul etmeyecekti. Pazartesi nzor portföyümün %80'ni çekmiştim, bir süre nzora dönmeyi de düşünmüyorum.
aktif rasyo ne kadar fark eder faizlerde acaba ? stopaj 1.5 puan etki ediyor yaklasik.yani 16.50 (5 stpj) 18 (15stpj)in verdigi faizi veriyor ..ben sahsen 183 gunluk dusunuyordum %3 stopajli...lakin bu aktif rasyo isi bozdu.. 90 li yillarda piyasa faiz oranları %80 %90 larda iken mb bu oranla fonlamiyordu.tas catlasin %60 tı.nereden ve nasil farkediyordu acaba...
nurol
+600K
%17 MK
32gün.
ytd.
syg,
ing turuncu ekstra 16 olmuş
Aralıkta 90 gün mevduat yapsan (spopaj indirimi uzatılmazsa) kalan 2 aydaki oran yine yüzde 5 mi olur?