Saat 16'ya kadar alınmıyor. Sonrasında geç EFT adı altında ödeniyor. HİÜ yok.
Printable View
30 haziran öncesi 3 aylık 14,75 bağlamam galiba isabetli bir karar oldu.
günlükte 13,5 ile turuncuda devam, % 4 ile ufak bir miktar dolar turuncuda devam.
cuma günü fitch ters bir açıklama yaparsa, ki bu not ve/veya görünüm artışı olacaktır, o zaman dolarda 3,45 ler görülür düşüncesindeyim. ama beklenti sabit kalmasında. bakalım, dünyada brexit ve trump seçilmesi ile piyasalar ters köşeye alıştı gibi.
Fiba da 13,75 e düşürmüş. ICBC 45 güne kadar hoşgeldin 14,75.
Tüm bankalar baskı ile faiz indirimine giderken(veya gitmek zorunda bırakılır iken) Aktif'in 0,75 (MK 0,79) puan arttırmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Diğer bankalar faiz arttırırken aylardır yaprak kımıldamıyordu oranlarında :)
Eur/Usd parite de son 2,5 yılın zirvesine gelmiş, dolar için bir miktar alım firsatı olur mu dersiniz :whistling:
Enflasyon sekizmiş😀faizde 14 müş 😀bakalım yüzde 15 stopaj yok siz bilmiyorsunuz diyen ne zaman çıkacak merakla bekliyorum!! Bu arada dolar düşerken faydalı yorumlarını göremediğimiz dostlar şimdi aralık ayı faizinin oranını net ve kesin şekilde hemde ekrandan bize canlı olarak bildiriyorlar topic iyice enteresan oldu!!
30 bin usd %4 fiba bağlandı.
Forumdaşlar, klasik rxpu indikatörümü güncelliyorum: Yatırım tutarı 500.000 TL yatırım başlangıcı: 1.1.2013.
Tüm rakamlar vergiden arındırılmış net kazançlardır. Tüm faizler kümülatiftir.
rxpu(1.1.2013,18.7.2017, 500.000TL, dolar mevduat) = 1.118.241 TL
rxpu(1.1.2013,18.7.2013, 500.000TL, TL mevduat) = 820.056 TL
rxpu_fark (1.1.2013,18.7.2017,500.000TL,dolar mevduatı,TL mevduatı) = - 298.183 TL
1.1.2013-18.7.2017 arasında 500.000TL yatırım yapan TL mevduatçısının dolar mevduatçısına göre bugünkü net zararı = 298.183 TL
400K tl Fiba temdit 13.25 kabul edilmedi. 3.53 den usd ye dönüldü. %4.10 dan 45 gun baglandı.
2013te uyanamadık.develuasyon dev gibi geldi.uyanmamız geç oldu.TL ciler zarar etti.dolar bazında...bu yuzden artık TL ye guvenmıyor ve dovız mevduatı artıyor.ayrıca reel faiz çok az.daha cok olsa mesela %3 reel faiz herkes TL ye gecer.ama inat ediyorlar.enflasyonda dusmuyor.pek cok risk arttı.(rxpu ya yanıt.)
sn.rxpu bu kayıp sadece TL yatırımcısının değil aslında 80 milyonluk ülkenin hepsi. En azından elinde TL mevduatı olan yetmese bile bir faiz geliri elde ediyor oysa sadece TL maaş ı alan 1404 TL maaşı olan daha da bu ezilmeyi hissediyor. 2012 yılı Mayıs ayından itibaren geliri yabancı para biriminden olmayan herkes yılda %10 eridi. 2017 yılına kadar tüm yurt en az %50 fakirleşti. Büyük mevduatlı TL yatırımcısında bu oran belki %30 dur...
Zaten toplum olarak bir şeyin pisliğini çıkarmakta üzerimize yok...
90 larda banka enflasyonu oldu. Hepsi battı...
2000 lerde bişeyler oluyor sandık USD bolluğunu 10 yıl laubali bir şekilde bina apartman dikmekle harcadık...
2020 ler de patlayan Üniversite, işsiz lisans mezunu ordu ve bilimden akademik araştırmadan bi'haber profesörler ve doçentler dolu olucak...
Yemin ederim; 1990 da lisans mezunu olan 2017 yılında prof. olmuş birisinden çok daha donanımlı idi...
Her neyse yukarıaki yapmış olduğunuz hesaplamaların hepsi bir sonuçtur... Ben azıcıkda olsa sebeblerine değinmek istedim. Hata ettim ise aff ola...
e-Turuncu yüzünden 1 hafta önce 14,75 i beğenmeyip bağlamaz iken 14,50 yi arar olduk iyi mi :)
ABank VOV Hesap 60 gün hoşgeldin %14 veriyor gecelik, daha önce değerlendiren var mı. Oksijen ve Kiraz gibi boşta tutar bırakıyor muyuz?
yiğit bulut trt haberde sürekli savunma halinde, kendini parçalıyor. en sonunda özelleştirmeye karşıyım dedi,dünya tersine dönüyor. ne olmuş buna?
Yurtdışı yatırımcılar Varlık fonu'nun 10 yıllık karının satışı yerine, belirli bir düzeyde özelleştirme şartı getirmiş olabilirler. Varlık fonundaki temel strateji varlığın kendisini satmadan teminat verip kaldıraçlı olarak borçlanma idi. Bu zora girdiyse bir şekilde bir yerlere sinyal vermek istiyor olabilir.
varlık fonu kaldımı ya,ben yediler bitti diye düşünüyorum. ikide bir kesinlikle temlik yok diyor sürekli bunu tekrarlıyor. haa aklıma gelmişken Tansu bacıda ocak 1994 te kesinlikle dolarda kriz yok diyordu. 10 kere tekrarladı be. bence izleyin büyük ibretler var orada.
https://www.youtube.com/watch?v=Z5QlqDkJmDA&t=569s
Aynı arkadaş birkaç dönem önce de Akp grup başkanvekili müteahhitlerin toplantısına katılmıştı sanırım ve konut satışları için faizlerin aşağı çekileceğini savunuyordu dolarda olduğu için. Fakat ne oldu? %15 e dayandı mevduatlar :)
TL de olan körü körüne TL'yi, Dolarda olan ise körü körüne savunmayı bırakmalı bence, uzun vadede ne olacağını kimse kestiremez ve herkes kendi riskini alıp ona göre yatırım veya hedge tercihinde bulunuyor.. TL'de yakalanan mevduatçı 3 yıl içinde dolar karşısında zarar etmiştir bunu kimse inkar etmiyor fakat temenni ve beklenti ile piyasa şekillenmiyor. 7-8 ay önce Dolar alanlar da şuan TL mevduat karşısında her gün zarar yazmakta..
Bir ara koca yürekli gönlü bol pazarcışükrü abimiz vardı TL mevduat %22 olacak diyen onu bile arar olduk bazı yandaş(siyasi) veya dolarcı(Crash'çi) troller yüzünden.. Kafayı bu kadar takmaya gerek yok her şey olacağına varır, su akar piyasa yolunu bulur.. Üniversitedeki değerli hocam Yaşar Erdinç'in bir lafı vardı: Paranız sağlığınızı bozmasın.. Selametle.
Ben gençliğimde terse gelince param sağlığımı bozardı.....Zamanla tüm yumurtaları aynı sepete koymamayı öğrenince birinden zarar yazarken diğer taraftan kazanmanın keyfini de yaşıyorsunuz....Portföy ne kadar zengin ise toplamda kaybınız olmaz ama kazancınız sınırlı da olsa sürekli olur............
14 üzeri faiz yeterli değil ama iyidir.........
Bu topiğe sık yazı yazan , faizlerle ilgili isabetli görüşleri olan sn.ressam epeydir yazmıyor. Başına bir iş mi geldi acaba ? Söylediği oranları bire bir takip ediyordum ve isabetli idi.
Bugün , bir yakınımın burgan dönüşü vardı. 500k paraya 32 gün 14,25 demişler. O da 14,75 ile çinli ye bağlamış.
Bu iktidar gerçekten çok ballı. Ne zaman ekonomik çözümsüzlüğe düşseler, küresel piyasalar imdatlarına yetişiyor. Onlar da kerameti kendinden biliyorlar. Faizler konusunda konuşmayan kalmadı, aslında dünya da doların gidişatını gördüler ve söylemlerini sertleştirdiler. Biz de faizler iktidar baskısıyla düştü sanıyoruz. Öyle olsaydı , Tüm bankalarda ( kamu dahil ) oranlar tırmanırken bir yatırım bankasında bono karşılığı oran yükselmemişti. Şimdi ise tüm bankalar indirime giderken O bankada bono karşılığı oran iyi yükseliyor.
Bende onu sormuştum bugün, bana biraz tuhaf geldi diğer bankalar mevduat toplama yarışında iken oran artırmayıp onlardan geride kalmak ve tüm bankalar düşüşe geçince oran arttırmak.. Bir forumda bir üyenin komplo teorisi veya beyin fırtınası diyebileceğimiz bir yazısını okumuştum, paylaşmak ne kadar doğru bilmiyorum..
Ballılar ballı...
Şeytan dahil herkes arkalarında...
İllüminatlar bile böyle kir tutmayan elemanlar bulamaz bir daha.