Iyi bari. Gerçi onlara neler diyeceğiz kim bilir. :)
Printable View
nasıl basit bir yaratıksın sen cahil adındır..insan gibi yazacağın yerde çirkinleştiriyorsun.. yazdıklarımı beğenemediysen aksini yaz ikna et insanları.. senin keyfin için prim mi ödeyeceğiz.. vergi veriyoruz zaten bol bol.. bu konuları anlamadığın belli. beleş yaşamaya mı alıştın sen..
Z kuşağı neden Z diyorlar diye düşündüm hani A kalite derler mesela notlar A,B,C diye gider alfabenin son harfi eğer bir değer kalite ifade ediyorsa vay halimize gelecek bitik bir neslin elinde o zaman.
Bir çok tespit doğru yapılmış camdan bebekler yetiştiriyor sistem .
zaten bu durumu anne babalar istiyor. çocuğun cocuklugunu yaşamasına izin vermiyorlar. yarış atı yetiştiririr gibi çocukları yetiştiriyoruz. benim çocuğum en iyisi.
Ama cocuklara bakınca aslında cok zekiler ama içleri bomboş.O kadar üzücüki
paylaşımın, kardeşliğin, kaybetmenin, yokluğu bilmiyorlar.
bunları yaşamadıkları için yaratıcılık sıfırrr
Biz çocukkende babalarımız annelerimiz sık sık "siz çok rahat yetişiyorsunuz, bizim zamanımızda şöyle zordu böyle zordu hayat...yokluk içinde okumaya çalışırdık..." diye başlayan bitmez nutuklar çekerdi. O yüzden zaman degişsede bu kural degişmiyor. Çocuklar eksik, bilgisiz yada sorumsuz degil, kendi zamanının şartlarına göre yetişiyor(ortalama bir çocuk). Sıkıntı onlarda degil zamanın ve koşulların degiştigini tam olarak hissedip anlayamayan ebeveynlerde bence. Şimdinin çocuklarıda 40 sene sonra kendi çocuklarına şuanki zamanı baz alarak anlamsız gelen nutuklar çekecek emin olun. Bugunün çocuklarını zaman makinesiyle 40 sene önceye gönderin, bizim o zamanki oldugumuzdan daha sorumlu olabilirler. Yada siz bugun çocuk olun, onlardan daha çok cep tel ile oyun oynardınız belkide. Okulu asıp atari yada bilardo salonlarında saatlerce takıldıgımız eski günleri çabuk unutuyoruz. O yüzden z kuşagı umutsuz y kuşagı sorumsuz gibi karalamaları çocuklar adına kınıyorum:)
LG-M400 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaşlıların genel özelliği gençlere tezek atmak...
Günümüzün çocukları lüksü seviyor. Görgüsüzler, otoriteye baş kaldırıyorlar, yaşlılara saygıları yok, çalışmak yerine lak lak etmeyi seviyorlar. Çocuklar artık ailenin hizmetçisi değil, tiranı. Yaşlılar içeri girince ayağa kalkmıyorlar!” Sokrates.
Eskiden de boyleymiş
Herkese bol kazançlar:)
50 yaş üstünün tercihleri çok kötü.
Mecbur biz de nasibimizi alıyoruz.
Viop'da long açamıyoruz, dolar bile şortlayamıyoruz.
Gençlik ağız tadıyla long açıp, ağız tadıyla dolar şortlamak istiyor.
Çocukların fıtrattan gelen bir asilliği vardır.
Babalar ve devlette bu yönlerini yok etmek ister eğitim terbiye adı altında...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
valla bunların hiç biri büyük çocuğumda yok..bu sene lgs ye girdi...ergen tribi nedir bilmez...Allah nazardan saklasın..ama bir ufağı var 9 yaşında...o daha farklı...daha anı yaşamaya, kendi isteklerini ön planda tutmaya meyilli...ikisini de biz yetiştirdik, benzer şekilde...biri öyle oldu, bir böyle.
yaşları 15-30 arası 20 yeğenim var(7 kardeşiz)...hepsinin karakteri gayet düzgün...çoğunun tek sıkıntısı işsizlik..belki tek eksikleri mücadele etme gücü ve arzusu...başka da bir sıkıntıları yok...çocuklarını eleştiren ve karakterlerini eleştiren anne babalar suçu önce kendilerinde arasınlar.
nişasta bazlı şeker kotası abd'li şirketler istediği için arttırıldı, bir kaç gün önce.. %100 arttırıldı..bir nevi modern kapitülasyon.."halk sağlığı out , abd stratejik ortak in"..
biden görüşmesine kadar abd'ye şirin gözükmek için yapılan hamlelerden sadece birisi.. 5-10 gün önce de abd'li büyük şirketler ile mr erdoğan telekonferans görüşmesi yapmıştı..içerfde "dünya 5'ten büyüktür" diye gazlamalara devam edersin ama biden'la bir görüşme alabilmek uğruna neler yapılıyor şaşırtıcı..
şurayı aşarsa 1,460 direncine gidebilir endeks...
yoksa canı aşağıları isteyebilir...
https://i.hizliresim.com/tenzjp6.jpg
Kaynak veremiyorum ama geçen yıl üç beş batılı ülkede yapılan bazı çalışmalar; çocuk eğitiminde, sanılanın aksine , aileden çok arkadaş çevresinin önemli olduğunu gösteriyordu.
Ancak nihayetinde eğitim konusunu tek bir etmene indirgemek yanlış olur . X , Y kuşağında dünya daha küçüktü ve uyarıcı daha azdı; Z kuşağını etkileyen uyarıcılar ise sonsuz ve kontrol edilemez boyutta.
Tombala gibi bahtımıza ne çıkacağı belirsiz gelecek nesiller için.
Halil Cibran : '' Çocuklar geleceğe attığınız oklardır, yaydan çıktıktan sizin değildir, geleceğindir . '' diyor.
Bu yüzden çocuklarımız için geleneksel hayaller kurmak faydasız.
bu halkbank sinsi sinsi 4 liradan 5 liraya geldi...
Ben de bu görüşteyim. Sadece, anne babalar, ya da aile diyelim, bir boşluk bıraktığında bu boşluk eskşye göre çok daha rahat doluyor. Bu nedenle bir çocukta aile %50 etkilidir, diğer bir çocukta %10 etkildir. Burada en önemli görev aile büyüklerinde.
Sonuçta gelinen noktada, gelecek nesillerle ilgili olumsuz düşünceler varsa, bunda en az suçu olanlar çocuklar...aile, eğitim sistemi, küresel düzen, sosyo-ekonomik yapı baş sorumlular (ağırlık sırasına göre yazdım).
tamam bu z kuşağı kötü, siz çok iyisiniz... nedir bu kuşak yaşları diye baktım. 2000 sonrası z, 1965 sonrası x, y. bu hesapla benim kuşağım yok, bana kuşak takamamışlar. sizler z yi beğenmezsiniz, ben hiç birinizi beğenmiyorum. ülke mafyanın eline düşmüş, kim düşürdü, z kuşağı mı? ülkenin satılmadık yeri kalmamış, z kuşağına dünyanın borcunu bırakmışsınız, bunu yapan parti hala en fazla oyu alıyor, siz iyisiniz, z kuşağı kötü, hadi ordan.
50 yaş üstünün tercihleri çok değişik...
Zaten çoğu yemeklere acı katıyor.
Acılı lahmacun yenir mi?
Götürüyorlar bir çırpıda.
nuri dün longlayın diyordu böyle bir grafikte niye longlayın dedi anlamadım...
https://i.hizliresim.com/pff51ap.jpg
Hocam bi de alttan trend çeksen, tam kırılma noktasındayız sanki, büyük hareketler olacak gibi
F5121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O çizgiler ky yön göstermek için degilmiydi.
Halk kaçtı yerine lolipop niyetine şeker alıyorum. Tutarmi acaba
1,570 üstü rahat bölge...
https://i.hizliresim.com/i4ft6hi.jpg
BOFA
GARANTİ YATIRIM
İŞ YATIRIM
YAPI KREDİ
Bu 4 kurum tamamen karşılıklı işlem yapıyorlar..
ykbnk zaten günü sıfıra sıfır kapıyo..
BOFA ve diğerleri..
Diğerleri BOFA nın alımına mal satıyor
Veya BOFA diğerlerinin satımını çiziyor..
Veya tam tersi..
Eski kafa dinazor diye tabir edilen borsacıların şansı sıfır..
Teknik temel falan tamamen hak getire..
Şu an benim gördüğüm coin lerden bir farkı yok piyasanın..
Sadece bi rakam var aşşa yukarı oynuyor işte..
Mesela az önce 103.2 den 102.4 ü yaktı tuprs inanın çaya uzandım kafamı çevirdim yeniden 103..
Ne ara verdi kime verdi , kim aldı ne çabuk..
Bu 4 kurum günlük 1 milyar alım satımdan net 40-50 milyon ile falan kapıyorlar ..
Genelde net alım satımları yüzde 5-10 arasında..
Yüzde 90 fiktif işlemler..
Ne gerçek alıcı ve ne gerçek satıcı..
endeksin coin piyasasından bir farkı: değerleme yapma şansın daha yüksek..içindeki şirketleri biliyorsun, bilançoları açıklanıyor..
diğer yandan robotların hacim yaratması elbette oyunu değiştirdi, şaşırtma ve varyasyonlar arttı.. ama fiyatları (bir şekilde şirketlerin ve endeksin geleceği değeri) bence orta uzun vadede değiştiremedi..
Onların pek önemi yoktu..
Şimdi DAHA da önemsiz duruma düştüler..
VİOP oynayan için ZATEN önemsiz..
Yada günlük 2-3 günlük al-sat çı için..
Orta ve uzun vade yatırımcısı ok..Belki haklısın..
Ama bu durumdada TR nin genel şartları geliyor gündeme..
Bi bakıyorsun birisi!!! çıkıp bi hafta sonu masayı devirebiliyor..
20 senedir borsa tecrübem var 10+ senedir de anlık izlerim..
Yok arkadaş..Yok..Böyle bi saçmalık ben görmedim..
2 günde yüzde 20 düşen bir borsanın mutlaka artçı sarsıntıları olur..
O 2 gün yaşanmamış gibi ya..
Şaka gibi resmen..
u10 u30 hisselerinde durum hemen hemen böyle..
Şu 20 30 50 kat yapan patron hisseleri zaten tamamen barbuta dönmüş durumda..
Orada da KY yi kucağa almışlar ..
mart son hafta yazmıştım- bu tür sert aşağı bacakları takip eden düzeltme/toparlama sonrasında herkes 2.bacak bekler.. ve 2.bacak %90 oluşmaz diye.. netice itibariyle artçı sarsıntı yada 2.bacak gelmedi, 24 martta 1.300 ile dip yapan endeks-30 sonraki en düşüğü 1.400 olarak tecelli etti.. ve yukarı devam etti- yavaş yavaş, bol dökmeli, shorta teşvikli vs
bu sabahki hafif satış da aynı hesap, satan sattı, ne kadar shortçu gelebildiyse geldi.. ve şimdi yukarı.. hafif hafif, esintili yukarı.. mesela son 2-3 ay benim için işlem hacmimin en düşük olduğu dönem
Robot piyasasının iyi tarafı TARAMA yaptığı için arada kaynıyorsun..
Bütün satımları karşılayacak para
Ve alımları karşılayacak da hissesi var çünkü sistemin..
Eskiden u30 hissesi bile olsa biraz yüklü alsan tahta zınk diye dururdu..
Hissederdin..
Şimdi umurunda değil..
Son durum..
https://i.hizliresim.com/hkjvw47.jpg
Vadeli dün tamamlayamadığı düzeltmeyi bu sabah tamamlamış. FDow yeni zirveye, bizim vadeli 1570 üzerinde yeni tepeye, usdtry 8.55-8.57 ye gidebilir artık.
Poz, short 15.
Totem değil strateji.
Şimdi long dağıtım zamanı.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...878f3a480b.jpg
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi