[url]https://x.com/
Printable View
[url]https://x.com/
Son bir haftada bizim sokak çevresinde olan.
1) kalp krizi geçirip anjiyo olup 40 lı yaşlarda taburcu sonrası 48 saat içinde kalpten giden .
2) içki içip kör olup 2 gün sonra cenazesi kalkan .
3) bir yaşından küçük ikiz + bir çocuk babası 40 lı yaşlarda intihar etmesi .
Hiçbiri 3. Sayfa haberlerine çıkmadı . O yüzden paylaşmak istedim
Şirket bilançoları konusunda uzman olan ve yakından takip eden arkadaşlar var ise bir soru.
Bu sene sonu Borsa Istanbul da kaç 600 kusur şirketin kaçı zarar ve de ciddi zarar açıklama ihtimali var?
Tahminime göre %20 sinden fazla firma zarar açıklayabilir.
Yüksek faiz ve enflasyon bilançosu sonrası.
3. dönem bilançoları çok ilginç geldi.
Bu durumda 4.çeyrek bilançosu sonrası Borsa Istanbulun bir daha çakılma ihtimali yüzde kaç tır ?
Ben al satciyim öyle uzun uzun vadeli hisse taşımam. Ama bu dönemde pazarlamacı patronlar hariç çoğu kâr açıklayıp elindeki parayı vergi olarak verip yüksek maliyetli finansman kullanmak istemez. Mesela üç harfli sarı market ve onun toptancısı. Adam pazarlama gideri diye bir şey bulmuş dehşet bir rakam. Onu temettü verse kağıt 3*5 kat artacak. Ama kimse vergi vermek istemiyor. Muhasebe de kar ya da zarar göstermek için çeşitli yollar var Google bunu açıklayan yazılar bulursunuz. Faiz indirimleri sürekli olursa global kriz olmazsa 9 aydan itibaren bilançolar da birşeyler gözükür. Borsa için bir sürü risk var en büyük risk de Trump.
suriyede at iziyle it izi bir birine karışmış dünya kamu oyu ve siyasi analistler suriyedeki ruh hastası sapık toplama çeteleri Türkiyedeki siyasal islamcılarla mafyanın siyasi ayağının sevk ve idare ettiğinine inanıyor haleb e Türk bayrağını dikmeleri sanki bunu doğruluyor yine bu siyasi analistler asıl amaçlarının suriyede kürtleri göçe zorlayıp suriyeyi kürtlerden temizlemek olduğuna inanıyorlar hedef şaşırtmak için önce bilinçli olarak esad güçlerine saldırmak ondan sonra asıl amaçları olan kürtlere saldırmak ve bu çetelerin hava desteği yok nasıl tutunacaklar hava saldırılarında sivil katliamlar olacaktır yine başımıza suriyenin arapları bela olacaklar bütün bu belalar o çocuğu rusların yüzünden oldu esad hükümeti bunları adam sandı destek yardım istedi sonuç olarak suriye terör çetelerinin boks ringine dondü rusların bir fiyatı vardır para vererirsin gelirler para verirsin giderler amerikanın fıyatı yok duruşu vardır bir ihaleyle siyasal islamcıları suriyeye soktular burada eğitilp beslendiler şimdide kullanıma soktular suriyenin sonunun ne olacağını kimse tahmin edemiyor iş falcılara kaldı
Beyler olaya bakın
https://www.facebook.com/share/r/15ZkC85Dwd/
KKTC de hirsiz azmis
https://www.facebook.com/reel/8878096222247393
Ben demiyorum o diyo
https://x.com/seda_su7/status/186177...VB32J214Q&s=08
ayasofi üstad yetiş tavşanlı da köpekler çıldırmış olmalı bu ne hal
sabah namazına çıkanlar dikkatli olmalı :evil:
Hadi kuru kuru dolar kuru belli. Peki enflasyon ne olacak. 2.2 diyorum. 1 hafta maldivler tatili kazanıyorum.
2,3520 :whistling:
Tuik hazırlamıştır istenilen rakamı.
Kasım enflasyon beklentim %2.22
Olması gereken %2.87
Yıl sonu beklentisini tutturması için %2 altı.
Tuik'e göre Kasım enflasyonu: % 2.24
Neredeyse nokta atışı yapmışım.
*TÜİK: Tüketici fiyatları Kasım'da aylık %2,24 (Beklenti %2,00, Önceki %2,88
2.24 vermişler elimize
TÜİK: Tüketici fiyatları Kasım'da yıllık %47,09 (Beklenti %46,72, Önceki %48,58)
en yüksek artış eğitim ve konutta yıllıkta biri 92 biri 74
Gelen enflasyon verisi ile faiz indirimi %90 olur gibi.
Zaten tek elden yönetilen ülke.
En basit işte bile herkes Erdoğan'ın ağzına bakıyor.
Erdogan dizi eleştirisi yapıyor hoopp bir gün sonra ceza.
Benim gıda stoğu tamam bir sene daha idare ederim. Hasta bezi stoğu da yaptım. Ufak tefek medikal ürünler de stokladım. Birde 750 Wat nfisk çok kaliteli elektrik süpürge yedek aldım 4047 TL ye. Oğlanın beyaz eşya tmm. Tüm bunları borsada al sat ile ödüyorum. Emekli maaşı çıkıyor borsada al sat ile. Nfisk süpürge danışma malı ve dünyanın ilk elektrikli Süpürge üreticisi motorin ömür boyu garantilidir diye yorumlar da geçiyor. Ben torbalı aldım.
https://youtube.com/shorts/frmKIjS8K...orKL4Bn_LVS9K7
İnternette bütün mecralarda var o video.
İto 3.07 enag 4.06 tuik 2.08 olmaliydi. fazla açıklamış tuik:hi:
Benim babam da üç aylık emekli maaşıni aldığında diyanet vakfına bin TL bağış yapıyordu. Babamı uyardım bunlar makam aracına biniyor o parayla dedim. Ondan sonra benim arkadaşlarımın yetim vakfı var kendileri aralarında toplayıp finanse ediyor öyle her yerde şubesi yok. Ona kanslize ettim. Toplumda suistimal çok güzel bir keresinde Nike ayakkabı giyen bir delikanlı dileniyordu yakama yapıştı dedim senin ayağında Nike bar bende terlik biraz ayıp olmuyor mu. Neredeyse gırtlağıma sarılacak o derece yapıştı. Muhtemelen de uyuşturucu alacak i parayla
Hasta bezi derken malum bende yaşlı sayılırım,zamanında ucuzken depolamıştım,2 sene önce çok ucuzdu,benim depoyu gören çocuklarım almışlar çocuklarına kullanmışlar nasıl olsa beleş diye,boyları büyük,sağından solundan kırpmışlar öyle kullanmışlar,bir ara aklıma geldi bizim hanıma sordum,hasta bezlerini arıyorum bulamıyorum dedim,onun çoğunu çocuklar kullandı dedi,ayrıca rulo ve tuvalet kağıtlarımında stoğuda mevcut,gıda bozulan madde,sadece 1-2 yıl ömrü var,elektrikli ürünlerde bolca mevcut,hepsinide ileriye göre aldım,dairemin birine yığınak yaptım bu aldıklarımı,çocuklar babaaa dükkan açsaydın barı diyorlar :evil:
Diyanet ve din bende aut,eskiden teistken fitre,zekat veriyordum,artık vermiyorum,sadece yardımımı yapıyorum,okula yakın marketlere gidiyorum zamanlan,orda raflara bakıp alamayan insanları görüyorum,çocukları kasada görüyorum,malı almışlar kasiyer bunların fiatı çok yüksek diyor,bazıları çok yüksek ama almam lazım mecburum diyor,ben o an devreye giriyorum hesapları benden diyorum,böyle çok yardımım oldu,ama hangisine yardım edeceğizki,50 senedir vatan için uğraştım geldiğimiz noktaya bakın,eskiden asgari ücret oranı %15-rte zamanında %50 üstü,buradan yakın ülkenin %50 kısımı aç...
akşam 34.80 :ok:
vatandaş sahte diye panik yaptı sattı :)
sahte-mahte demeyip demekki kuru soğana abanan var :he:
Memur ve memur emeklileri Ocak 2025'te yüzde 6 toplu sözleşme zammı alacak. TCMB'nin beklentileri gerçekleşirse memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı yüzde 4,95 olacak.
Yıl sonunda enflasyon yüzde 44 gelirse yeni yılda memur ve memur emeklisine yapılacak toplam enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı tahmini yüzde 11,25 seviyesinde gerçekleşiyor.
Enflasyon beklentisine göre işçi ve SSK emeklisinin alacağı zam ise yüzde 15,44 olarak hesaplanıyor. CNBC
35.00 kırılırsa alımlar artar :ok: