Bu dunku kacmadan onceki yaziniz.
Hani simdi millet merak eder bu niye kizdi diye.
Printable View
Bildiğim ve duyduğum kadarıyla beyaz yaka çalışanların büyük bir çoğunlığu otomatik BES'ten çıkıyor zaten.
Dediğiniz gibi BES'ten ayrılan çok olacağından rakamlarda azalacaktır.
BES fonlarının ISYAT'a etkisi olabilir. (İş bankasına bağlı emeklilik fonları işlem yapıyordur)
syg.
Sn.Trade Shark,
Bir konu tartismanin bir adabi olur.
Biri diyor sacmalik, digeri diyor kendince sebep yaratiyor.
Aslinda hic yazmamak belki en iyisi.
Ancak konusulan bir konunun, bu kadar basit kritigi olmaz olmamali.
Burada yazan bir uyeyi, bilmeden etmeden sinek ikili durumuna dusurmenin kime ne faydasi var.?
Elbette Sayın Hısım. Nasıl arzu ederseniz.
Kararınıza saygılıyım.
Sn. ctugrul,
BES yatırımcı sadece fonları secebiliyor, fon içeriğini kendiniz seçemiyorsunuz. Portföylerde zayıf yöneticilerine paranızı emanet etmiş oluyorsunuz. Bu imkan sağlansa çok avantajlı olur, ben şahsen hisse senedi tarafına ISYAT ı eklerim...
BES sisteminde yakın zamanda değişikliklere gidilecek, hepimiz bekleyerek göreceğiz...
Saygılarımla...
geçen sene benim fon %18 getirdi. ISYAT 13.5 getirmiyor zaten uygun yerden alınınca en az %25 getirisi var. Ama adama sorarlar, kardeşim sen fon yöneticisi değil misin? neden el alemin fonunu alıyorsun da kendi fonunu oluştur muyorsun? bir de yıllık %3.5 fon işletim gideri kesiyorsun... derler :)
Sayın hısım ben kesinlikle yazmanızı isterim.Bir kere kendi adıma yazdıklarınız çok mantıklı ,ne saçma ne de mantıksız denebilir.Ben kendi adıma BES de kağıt seçme imkanımız var mı diye özellikle danışmana sormuş bir adamım Yani İsyat la ilgilenince vergiden kurtulmak için İsyat ları alıp BES de hisse senedi ağırlıklı bir fon oluşturamazmıyım diye sordum.Seçemezsiniz dediler.Kendi aklımca isyatın vergisinden kurtulucaktım.E bu benim aklıma geldiyse fon yönetenlerin niye aklına gelmesin.Benim bildiğim fon getirileri fecaat durumda.İlerde mevzuat değişip istediğin kağıtları isteyen adına fona koyma işi neden mümkün olmasın.Yazdığı kadarı ile mesleği zaten bu iş olan sayın hısımın bilgileri neden değersiz olsun.Forumdur işleri bilen de yazar bilmeyen de .Art niyetlisi de yazar dürüst olarak bilgi paylaşanı da.Hangi yazı iyi niyetli hangisi değil ayırmak okuyanın işi.Okuyanlar da hele ki bu forumda olanlar kesinlikle salak değil .Onları hafife almak da hiçbirimizin harcı değil.Benim sayın hısımdan dileğim düşüncelerinden ve bilgilerinden bizi mahrum etmemesi.