Önemli olan yabancı yatırımcıya Türkiye de yatırım yapılabilir güvenini vermek. Bu sağlanırsa varlık fonunun elindeki mallar çerez niyetine yada piyasaya yeni çıkan küçük bir halka arz gibi kapış kapış gider..
Printable View
Yukarıdaki yazılar 2 Nisan ve 29 Nisan tarihlerinde yazıldı.Demokrasilerde bir partinin başkanı seçimi kaybedince istifa eder yerine "ben başaracağım,partimi iktidar yapacağım" güvenini veren bir başkası seçilir,Seçimi kaybeden bir lidere en fazla ikinci bir şans verilir.CHP'de ise Kılıçtaroğlu diğer partilerde de benzer bir durum olduğu gibi,2010 yılından bu yana partinin başında olmasına rağmen,13 yıldır girdiği bütün seçimleri kaybetmesine rağmen bu seçimde de kendini aday gösterdi.Ülkede eğitimden sağlığa her şeyin çökmesine,ekonominin enkaz hale gelmesine rağmen,9 kere kaybetmişti, şimdi 10.kere kaybetti.Bu kadar kötü bir tabloya rağmen 13 yıldır partisinin oyunu artıramadı oyu hala %25'lerde.
Çok kişi uyardı,Meral Akşener adeta yalvardı."bize oy veren seçmenin önemli bir kısmı anketlerde Kılıçtaroğlu'na oy vermiyor ,ama aynı seçmen firesiz mansur yavaş ve ekrem imamoğlu'na oy veriyor,sadece bizim seçmenden oy almıyorlar,geniş bir yelpazede tüm siyasi partilerin seçmeninden oy alıyorlar,anketlere göre konforlu bir açık ara ile %55-%60 ile 10-15 puanla Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanıyorlar" dedi ama kişisel hırslar ağır bastı,Kılıçtaroğlu yakın çevresindeki ,"Kılıçtaroğlu seçilirse biz de bir bakanlık kaparız,kamu imkanlarından hem kendimiz hem yakın çevremiz faydalanır " şeklinde düşünen siyaset esnafının gazıyla kendisini Cumhurbaşkanı adayı gösterdi.Bunun için de bir strateji oluşturdu.6'lı masada 4'ünün toplamı %1 etmeyen 4 küçük partiye "siz benim cumhurbaşkanlığı adaylığımı destekleyin,ben de sizi seçilirsem Cumhurbaşkanı yardımcısı yaparım,en az 1 tane de bakanlık veririm" deyince bu partiler sevinçle Kılıçtaroğlu'nun adaylığını destekledi 5'e 6 oyla, 6'lı masada Kılıçtaroğlu'nun adaylığı empoze edilince Akşener de bütün isteksizliğine rağmen Kılıçtaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmek zorunda kaldı.
Ve sonuç olarak seçimleri 1 kere daha kaybetti.Erdoğan kıl payı %50'yi alamadığı için ikinci tur yapılacak ama bu ikinci turda Kılıçtaroğlu'nun şansı sıfır.Motivasyonu çöken CHP ve İyi parti seçmeninin ikinci turda sandığa gideceği bile şüpheli,ciddi oranda fire olacaktır.Yukarıda yazdığım gibi, Kılıçtaroğlu'nun seçimi kazanmasını beklemiyordum ama, TBBM seçimlerinde Cumhur İttifakının çoğunluğu kaybedeceğini düşünüyordum.Ama bu kadar olumsuz bir ülke manzarasına rağmen,
---------------------------------------------------------------------------------------
Mahfi Eğilmez 3 yazıda büyük ölçüde toplamış,görünüm ne,ben de çok büyük ölçüde yazdıklarına katılıyorum, onların linkini vereyim:
https://www.mahfiegilmez.com/2023/04...gun-sonra.html
https://www.mahfiegilmez.com/2023/05/enkaz.html
https://www.mahfiegilmez.com/2023/05...toparlanr.html
----------------------------------------------------------------------------
muhalefet TBMM seçimlerini de kaybetti.
Bundan sonra ülkemiz artık ne zaman içinden çıkacağımız belli olmayan karanlık bir tünele girmiştir.Ömrümüz yeniden ışığı görmeye yetecek mi,bilmiyorum.Çok zor günler bizi bekliyor.Artık bundan sonra çok daha az yazacağım.Tüm forum arkadaşlarıma esenlikler diliyorum.
https://youtu.be/Un51zBkABxM
Değerli görüşleriniz için çok teşekkürler Deniz bey Sinan oğan in yuzde 5i geçmesi ve 2 adayli secimde Erdoganin mutlak kazaniyor olmasi cok sey anlatiyor.. Kılıcdaroglu akp-mhp secmenini encok k9nsolide ede
adaydi ve bu kitle konsolide oldugu zaman zaten yuzde 46 civarindan yarisa basliyor... secim sonuclari istanbul u ve ankarayi kszandiranin marjinal sol oylar olmadigini bu kitleden kopan oylar oldugunu gosterdi... secimi kazandiracak hedef kitle yanlis secilmis oldu.. ornegin Turkiye isci partisi en cok oyunu istanbul un en pahali semtleri kadikoy adalar besiktas vb den aliyor... burada bir tutarsızlık var ve o oylar için ic anadolu feda edildiğinde sonuc böyle oluyor... milletvekili listeleri de gercekten cok sıkıntılıydi ve sonuc olarak da millet ittifaki açısından mecliste kotu bir tabo ortaya cikti... anayasaya gore meclisin kanun yaptigi konuda cb kararname yapamiyor... Kılicdaroglu nun Hdp-Sinan ogan denkleminden 2. Turu cikarmasi cok zor olacaktır kendi seçmenini tekrar sandığa götürme konusunda da zorlanacaktir.. keza 2. Turda secilse bile meclisle calisamayacak ve muhtemelen erken secim soz konusu olacaktir...
Kamuoyunda saygın görülen anket şirketlerinin başarısızlığı da bu sonuçta önemli. Kılicdaroglunun danışmanlarının değiştirmesi gerekebilir
.insallah hakkimizda hayirlisi olur .. butun yazilariniz icin cok tesekkurler Deniz bey kaleminize sağlık saygilar
https://www.google.com/amp/s/www.bbc...a-60992113.amp
Geçen hafta sonu 476 Puana kadar inen ülke risk puanı CDS'imiz piyasalar açılır açılmaz 100 puan yükseliş ile 576'ya fırladı.
KK nın adaylığı ve hdp nin dışarıdan KK yı destekleyeceğiz kararı cumhur ittifakını çok sıkı şekilde konsolide etti. KK yıllardır kaybettiği seçim serisine 1 seçim daha ekledi. Toplumda karşılığı olmayan gelecek, deva, demokrat parti ile ortaklık yaptı. Masadan kendini aday çıkarttırmak dışında bu partilerin KK ya faydası olmadı ama 20 nin üzerinde vekillerini CHP listelerinden meclise sokmuş oldular.
Konda araştırma sahada hiç gelecek partili ve demokrat partili seçmene rastlamadık demişti.
Derin ekonomik kriz, yüksek enflasyon, 13 milyondan fazla müşteci ve deprem sonrası yaşananlara rağmen cumhur ittifakının bu zaferi çok şey ifade ediyor anlamak isteyene. bu kondolidasyonun sonucu olarak hüdapar ve yeniden refah gibi sağ uç siyaset de mecliste yeralıp kararlarda etkili olacaklar. Hatta bakanlık bile alabilirler.
Ülkemiz için hayırlısı olsun, tercih bu yöndeymiş demekki.