Yukarıdaki yazılar 2 Nisan ve 29 Nisan tarihlerinde yazıldı.Demokrasilerde bir partinin başkanı seçimi kaybedince istifa eder yerine "ben başaracağım,partimi iktidar yapacağım" güvenini veren bir başkası seçilir,Seçimi kaybeden bir lidere en fazla ikinci bir şans verilir.CHP'de ise Kılıçtaroğlu diğer partilerde de benzer bir durum olduğu gibi,2010 yılından bu yana partinin başında olmasına rağmen,13 yıldır girdiği bütün seçimleri kaybetmesine rağmen bu seçimde de kendini aday gösterdi.Ülkede eğitimden sağlığa her şeyin çökmesine,ekonominin enkaz hale gelmesine rağmen,9 kere kaybetmişti, şimdi 10.kere kaybetti.Bu kadar kötü bir tabloya rağmen 13 yıldır partisinin oyunu artıramadı oyu hala %25'lerde.
Çok kişi uyardı,Meral Akşener adeta yalvardı."bize oy veren seçmenin önemli bir kısmı anketlerde Kılıçtaroğlu'na oy vermiyor ,ama aynı seçmen firesiz mansur yavaş ve ekrem imamoğlu'na oy veriyor,sadece bizim seçmenden oy almıyorlar,geniş bir yelpazede tüm siyasi partilerin seçmeninden oy alıyorlar,anketlere göre konforlu bir açık ara ile %55-%60 ile 10-15 puanla Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanıyorlar" dedi ama kişisel hırslar ağır bastı,Kılıçtaroğlu yakın çevresindeki ,"Kılıçtaroğlu seçilirse biz de bir bakanlık kaparız,kamu imkanlarından hem kendimiz hem yakın çevremiz faydalanır " şeklinde düşünen siyaset esnafının gazıyla kendisini Cumhurbaşkanı adayı gösterdi.Bunun için de bir strateji oluşturdu.6'lı masada 4'ünün toplamı %1 etmeyen 4 küçük partiye "siz benim cumhurbaşkanlığı adaylığımı destekleyin,ben de sizi seçilirsem Cumhurbaşkanı yardımcısı yaparım,en az 1 tane de bakanlık veririm" deyince bu partiler sevinçle Kılıçtaroğlu'nun adaylığını destekledi 5'e 6 oyla, 6'lı masada Kılıçtaroğlu'nun adaylığı empoze edilince Akşener de bütün isteksizliğine rağmen Kılıçtaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmek zorunda kaldı.
Ve sonuç olarak seçimleri 1 kere daha kaybetti.Erdoğan kıl payı %50'yi alamadığı için ikinci tur yapılacak ama bu ikinci turda Kılıçtaroğlu'nun şansı sıfır.Motivasyonu çöken CHP ve İyi parti seçmeninin ikinci turda sandığa gideceği bile şüpheli,ciddi oranda fire olacaktır.Yukarıda yazdığım gibi, Kılıçtaroğlu'nun seçimi kazanmasını beklemiyordum ama, TBBM seçimlerinde Cumhur İttifakının çoğunluğu kaybedeceğini düşünüyordum.Ama
bu kadar olumsuz bir ülke manzarasına rağmen,
---------------------------------------------------------------------------------------
Mahfi Eğilmez 3 yazıda büyük ölçüde toplamış,görünüm ne,ben de çok büyük ölçüde yazdıklarına katılıyorum, onların linkini vereyim:
https://www.mahfiegilmez.com/2023/04...gun-sonra.html
https://www.mahfiegilmez.com/2023/05/enkaz.html
https://www.mahfiegilmez.com/2023/05...toparlanr.html
----------------------------------------------------------------------------
muhalefet TBMM seçimlerini de kaybetti.
Bundan sonra ülkemiz artık ne zaman içinden çıkacağımız belli olmayan karanlık bir tünele girmiştir.Ömrümüz yeniden ışığı görmeye yetecek mi,bilmiyorum.Çok zor günler bizi bekliyor.Artık bundan sonra çok daha az yazacağım.Tüm forum arkadaşlarıma esenlikler diliyorum.