*şimşek: Küçük ve orta ölçeklilere doğrudan sınırlama getireceğiz
Printable View
*şimşek: Küçük ve orta ölçeklilere doğrudan sınırlama getireceğiz
*şimşek: Hanehalkında aldığımıza benzer bir tedbir olacak, birkaç istisna olacak, örneğin makine-teçhizat
*şimşek: şoklara dayanıklılık bir gerçek, bunu reformlarla artırabiliriz
*verimlilik gm: Imalat sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi 3.çeyrekte %0,52 (önceki %1,36)
*verimlilik gm: Imalat sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi 3.çeyrekte yıllık %8,57 (önceki %5,34)
*verimlilik gm: Imalat sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi 3.çeyrekte %1,64 (önceki %1,82)
*verimlilik gm: Imalat sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi 3.çeyrekte yıllık %8,24 (önceki %5,89)
*almanya'da ekim'de mevsimsel düzeltilmiş fabrika siparişleri aylık %0,5, düzeltilmemiş yıllık %7,2
*almanya'da ekim'de fabrika siparişleri beklentisi aylık -%0,5
*almanya'da ekim'de mevsimsel düzeltilmiş yurt dışı fabrika siparişleri aylık %0,5
*almanya'da ekim'de mevsimsel düzeltilmiş yurt içi fabrika siparişleri aylık %0,4
*tüik: Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış saatlik işgücü maliyet endeksi 3.çeyrekte %2,7 (önceki %3,2)
*tüik: Takvim etkisinden arındırılmış saatlik işgücü maliyet endeksi 3.çeyrekte yıllık %12,3 (önceki %12,1)
*tüik: Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi 3.çeyrekte %2,6 (önceki %3,3)
*tüik: Takvim etkisinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi 3.çeyrekte yıllık %12,4 (önceki %12,3)
*tüik: Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyet endeksi 3.çeyrekte %3,2 (önceki %2,5)
*tüik: Takvim etkisinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyet endeksi 3.çeyrekte yıllık %12,1 (önceki %11,4)
*şimşek: Yatırım ortamı daha da iyileşecek
*şimşek: Yatırım ortamında hedefimiz ilk 20
*şimşek: Doğrudan yatırım girişlerinde artış var ama yeterli görmüyorum
*şimşek: Yarı zamanlı çalışmanın önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz
*şimşek: Kamu maliyesinin en önemli sorunu vergi tabanımız dar
*şimşek: Burada bir reform ihtiyacı var, bir reform taslağı var
*şimşek: Bir harcama reformu gerekiyor
*şimşek: En önemli sorun enflasyonun kalıcı bir şekilde düşük tek haneye düşmemesidir
*şimşek: Türkiye önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarını derinleştirmek istiyorsa, fiyat istikrarı ve makro istikrarı önceliklendirmemiz gerekiyor
*şimşek: Bankacılık dışı finans sektörünün gelişmesi lazım
*şimşek: En kötü dönemin geride kaldığı bir zamanlama noktasındayız
*jp morgan, türkiye için 2017 sonu enflasyon tahminini yüzde 10,6'dan 11,8'e revize etti
*jp morgan, türkiye için 2018 sonu enflasyon tahminini yüzde 8,6'dan 9,1'e revize etti
*jp morgan, "yıllık enflasyonun nisan ayında yüde 10,0'a düşmesini bekliyoruz"
*jp morgan, "tek haneli enflasyon 2018 4. çeyrekten önce mümkün görünmüyor"
*jp morgan, "tcmb'nin geç likidite penceresi faiz oranını 100 baz puan artırmasını bekliyoruz"
*şimşek: Para politikasında daha sade, daha net bir duruş ve yapısal reformlarla bu sorunları yönetmeye devam edeceğiz ve aslında bu sorunları köklü bir şekilde çözeceğiz
*çin bankacılık düzenleme komisyonu, ticari bankalara ilişkin likidite riskleri kurallarında değişklik yaptı
*isviçre'de kasım'da tüketici fiyatları aylık -%0,1
*isviçre'de kasım'da tüketici fiyatları yıllık %0,8 (beklenti %1,0)
*rusya tarım bakanı, "türkiye'den domates ithalatını artırmaya ihtiyaç yok"
*almanya'da kasım'da inşaat sektörü pmı 53,1 (önceki 53,3)
*malezya'da merkez bankası'nın 1 gün vadeli ihalesinde satış myr30,3 milyar, faiz %2,91