Platinium alın demiş miydim bir kaç gün önce? Al beni al beni diye bağırıyordu. :)
950$ -> 999$
3 gunde ki prim fena değil! :)
Printable View
Platinium alın demiş miydim bir kaç gün önce? Al beni al beni diye bağırıyordu. :)
950$ -> 999$
3 gunde ki prim fena değil! :)
Bütün veriler datalar bitti dx ler ,wixler 10 yilliklar, Avrasya tunelcilerine mi kaldı abi.
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
piyasa yapıcı bu kadar salak mı, veri iyi geldi aç dolar longu haykodan para dağıt
bu uyanıkların çoğunu patlatmadan dönmez, daha önce de aynısı oldu
bora abi, 2-3 gündür dolar short taşıyorum, haberin olsun, sonra niye söylemedin deme ..
niye düşmüyo bu meret diye canım sıkılmaktaydı, zar-real vs eküriler yerle yeksan oldu, bizimkini tutuyor bi takım rezil ********ler diye bakıyordum piyasaya.. bu topiğe girdim moralim düzeldi, meğer dolarcılar da niye yukarı gitmiyo bu meret pencresinden seyrediyormuş.. tillerson kıçına tekme vurarak uğurlandığı gün yıkılır aşağı bu meret diye düşünmeye başladım :)
dolar tahvillere satış gelip durmakta bir süredir, faizi yükseliyor/fiyatı düşüyor, artık çin midir, avrupa mıdır, japonlar mıdır, öbürü müdür bilemem ama dünyada dolardan uzaklaşma trendi var belli ki.. doların arkasındaki temel güç, askeri caydırıcılıydı.. dolar kullanacan her işinde yoksa ümüğünü sıkarın senin' diye mafya bozuntusunu ilk olarak k.kore bozdu- yürü git ulan dedi.. kabadayı kalakaldı.. sonra ortadoğu'dan ne idüğü belirsiz bir ülke çıktı- ixtr git lan, çakarım osmanlı tokadını dedi, henüz bi cevap gelemedi .. emsalsiz askeri güç yoksa, kimse daha da dolarda durmaz :)
long patlatmakla mesgul dolarci bey, nsa da su an 3.90 ustune atmis olmasi gerekiyordu , enf verisi sonucu kontratlar fazlalasti galiba onlari dokmeden gitmem diyor dolar bey..:) lakin habire birikiyor bu meret, gormezden geliyor bi cok veriyi bakalim sonu ne olacak..3.92/93 calismasi lazim su an fakat piyasa olu taklidi yapiyor..ytd
Dolar ve Dolar Endeksinde Neler Oluyor?
Dolar endeksinin yeniden 90 seviyesinin üzerine çıkması ve yükseliş eğilimdeki seyri doların istenilen yükselişini desteklemiyor ve bu durum başta Altın olmak üzere emtia fiyatlarının yükselişine destek verirken enflasyonu da destekleyen bir tablo karşımıza çıkmakta. Doların yükselişini Euro’nun AB bölgesi verilerinde gözle görülür toparlanma ve Almanya’da hükümet kurulması ile desteklenmesi bu ilginç tabloyu ortaya koyarken, AB’nin Eylül 2018’den önce teşvikleri ve varlık alımını sonlandırma ihtimalinin de fiyatladığını düşünüyoruz Euro’da.
Sonuç olarak Euro/Dolar Paritesi 1.2464 seviyesinde alıcılı seyrederken Dolar/TL içeride 3.80 altına geriledi ve bu sabah itibariyle yeni güne 3.77 seviyesinden başlıyor. Olumsuz bir gelişme olmadığı takdirde Dolar/TL’de 3.75 ve aşağıda 3.72 destekleri çalışabilir. Bu durum ise Euro/Dolar paritesinde 1.25 seviyesini görmemize neden olurken, BİST 100 endeksinde satış baskısını artıracaktır.
Ajanda;
Dışarıda;
16:30/ABD/İşsizlik Başvuruları/10 Şubat/Beklenti: 228,000/Önceki: 221,000
16:30/ABD/Süregelen İşsizlik Başvuruları/3 Şubat/Beklenti: 1,925,000/Önceki: 1,923,000
16:30/ABD/ÜFE (aylık)/Ocak/Beklenti: + % 0.4/Önceki: – % 0.1
16:30/ABD/ÜFE (yıllık)/Ocak/Beklenti: + % 2.4/Önceki: + % 2.6
17:00/ABD/Philadelphia Fed İş Dünyası Görünümü/Şubat/Beklenti: 21.6/Önceki: 22.2
17:15/ABD/Sanayi Üretimi (aylık)/Ocak/Beklenti: + % 0.2/Önceki: + % 0.9
17:15/ABD/İmalat Sanayi Üretimi (aylık)/Ocak/Beklenti: + % 0.3/Önceki: + % 0.1
17:15/ABD/Kapasite Kullanım Oranı/Ocak/Beklenti: % 78.0/Önceki: % 77.9
İçeride;
10:00/İşsizlik Oranı/Kasım/Beklenti: % 10.3/Önceki: % 10.3
11:00/Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi/Ocak/Önceki: – 20.9 milyar TL
14:30/Gelecek 12 Ay için Beklenen Enflasyon/Şubat/Önceki: % 9.24
14:30/Yabancıların Net Tahvil Yatırımları/9 Şubat/Önceki: 578 milyon dolar
14:30/Yabancıların Net Hisse Senedi Yatırımları/9 Şubat/Önceki: 5 milyon dolar
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelecek.
Hani 15 yıllık evlisinizdir...
Eşinizi hala anlayamamış, onu çözememişsinizdir...
Onca birlikteliğe onca zamana karşın hala karşılaştığınız durumlarda şaşkınlığa düşüyorsunuzdur...
Dolar ilişkimde durum aynı...
USD 10Y .........
https://pbs.twimg.com/media/DWDwZsFW...g&name=900x900
Güzel benzetme olmuş :) Piyasalar maalesef gerçek verilerden göstergesinde değil manüpüle hareketlerle ve gündelik olaylardan çok etkilenerek değişiyor... Yani Bir domatesin insana gerçekten verdiği enerji ve bulunurluğu ile değil, kırmızı çok güzeldir domateste bu yüzden güzeldir ya da domates geleceğin sebsezi olacak gibi söylemlerle birden allak bullak oluyor herşey...
Benim dolar kurunun hareketleri karşısındaki şaşkınlığım aynen biraz önce Bloomberg'de soru olarak Şant Manukyan'a soruldu...
Yanıt şu...
- Yatırım korelasyonları artık değişti (yani eskiden şu olunca şu olur şu olmaz dediklerimiz bozuldu)...Artık yeni korelasyonlar kurmak gerekli. Dolarda zayıflığın temeli ABD nin giderek artan bütçe ve ticaret açıkları...
Bu başlıkta dolar kuruyla ilgili en ufak bir şikayette malum kadro bir şekilde geliyor...Buradan aldıklarıyla beslenip gidiyor.
İnanılmaz bir şey.
Nasıl bir izzeti nefistir. Karakterdir.
Anlamak mümkün değil.
Aynen dolar kurunuın son günlerdeki hareketleri gibi bunları da anlamak ahlaklı bir insan için mümkün değil.
selam dost. aslına bakarsan ABD'nin FED i resesyon tehlikesinden korkuyor.Resesyonda stagflasyon desek daha doğru olur...Talep değilde maliyet enflasyonu sonucu derin bir resesyon olabilir.Bunun için ticareti canlandırmak ve dünyanı çeşitli yerlerinde gerilimler çıkarmak zorundalar.Bunun da ana yolu DXY yi düşük tutmak ve global olarak doları zayıflatmak...Ama bizdeki yanılgı şun : Bizim dolar endeksi ile öyle sanıldığı gibi derin bir bağımız yok.Tek bağımız dxy yükselirse TL biz fazlası ile değer kaybeder.
Yok abi, nerden tutarlarsa oradan gösteriyorlar tersini..şimdi bütçe ve ticaret açıklarını ön plana çıkardılar ama gerçek aşağıda;
Diğer taraftan dün Almanya enflasyon verisi düşük geldi..fakat bu veriden bahseden olmadı..başka zaman olsa Almanya verileri gözlere sokulurdu..kaldı ki AB sadece Almanya'dan oluşmuyor..
ABD de Enflasyon Arttı, Peki Dolar Neden Düştü? Detaylı Bir Analiz
Aradığınız soruların tüm cevapları bu linkte:
https://www.bilgeyatirimci.com/2018/..._campaign=auto
Okumanız şeddeli tavsiye edilir...
saygılar/başarılar
disariyi bilmem icerde pala yuklu malda ve mali yikamiyor bi turlu, long acanlari patlatmadan goturmeyecek bu net bi sekilde anlasildi, bu kadar olayi gormezden gelmek zorunda cunku mal elde kaldi..subat 15 ten sonra borsa satisa gecer her yukselis satis firsatidir, olay kabaca bu..su an ederi bu degil dolarin, parite falan 1.25 oldu ki akillara ziyan, rezalet yani kabaca..
bu arada Allahtan bi miktar kozalak almisiz, dun aselsan yuzde 6 yapti bugun kozal; ufaktan yolumuzu bulduk..ben bugun 3.7850 den kucuk bi miktar daha aldim; 3.82 aldiklarim ve sene sonuna kadar tutacaklarim duruyor; dxy bi tepki verir yakinda ve 4 ten asagi gelmez bi daha dolares..bu imkani veren palaya tesekkurler..:) ytd
Akşam oldu gene basıyorlar dolar kurunu aşaa...
Bassınlar bakalım.
Nereye kadar?
ben bir elmas görüyorum ve ucundan yukarı diyorum. Logaritmik uzun vade direnci de yaklaştı. Parite de yıl sonu yaptığı gibi elması yukarı kırıp bahsedilen 370 ayı tuzağı belki öyle gelebilir. Sonra hedefe devam.
En son ayı tuzağı bu ay içerisinde 366 olabilir. Kırılma ihtimali çok düşük bence, aksi takdirde yeni bir 2001 2012 sürecine girdiğimizi anlarım..
https://invst.ly/6nru2
Dolar endeksi, son 3,5 yılın en düşük seviyesine gerilerken Euro ralli yapıyor
Döviz18 dakika önce (16.02.2018 10:38)
1
© Reuters. © Reuters.
Investing.com - Hafta boyu düşüş yaşayan Dolar Endeksi, bugün 88,25 seviyesine gerileyerek 17 Aralık 2014’ten sonraki en düşük seviyeye geriledi. Dolarda yaşanan değer kaybında, ABD’deki bütçe teklifinin cari açık oluşturacağı endişesi, tahvillerdeki artış ve ECB ile BOE’nin sıkı para politikasına geçiş sürecinin etkili olduğu görülüyor.
Fed’in faiz artış hızında öncü gösterge olarak baz aldığı TÜFE ve saatlik kazançlardaki artış doların değerlenmesini sağlayamazken euro tarafındaki artış ve Asya piyasalarındaki yükselişle yenin de kuvvetli olması doların düşüşünü hızlandırıyor.
EUR/USD paritesi bugün 1,2555 seviyesine yükselerek 17 Aralık 2014’ten sonraki zirveyi görürken USD/JPY paritesi ise 105,55 ile 10 Kasım 2016’dan sonraki en düşük seviyeye geriledi.
Dolar tarafında değer kaybı genişlerken gelişen ülke para birimleri de haftalık kazanca hazırlanıyor. USD/TRY kuru TÜFE sonrası 3,82 direncine yükselmesinin ardından aynı gün 3,77’ye gerileyerek haftalık kazançlarını sildi. Dün 3,76’ya gerileyen kur, bu sabah en düşük 3,7580 seviyesini gördü.
USD/TRY kuru son saatte 3,77’ye yakın fiyatlanırken diğer kurlarda da artış yaşanıyor. Dün EUR/TRY kuru 4,7265 ile tarihi rekor seviyeye yükselirken bugün de CHF/TRY kuru 4,1020 ile rekor kırdı.
Haftanın son işlem gününde dolarda yaşanacak düşüşlerin devam etmesi ile USD/TRY kurunda 3,75’e doğru geri çekilme görülebilir, yükselişlerde ise 3,78 ilk ara direnç konumunda.
Cambaza bakarken cebimize elini sokan devalüasyonu görmüyoruz. Sepet kur tarihi zirvelerde. Bu mu değerli TL?
Kırmızı dikdörtgen bölgeye dikkat.....
https://twitter.com/ErkinSahinoz/sta...02548914016259
Bu da Türkiye hariç diğer TL muadili gelişmekte olan piyasaların paraları:
https://twitter.com/FinansTezlerim/s...23393025888257