Bende eskiden uzun vadeciydim hiç faydasını görmedim üstad:(
Coşkuda sat panikte al başkada bişey bilmem fazlada yoruma gerek yok bu işlerde
Printable View
Var bi kaç tane iyi gidiyor yüzde 60 70 yaptı bi 60 70 daha yapabilir hesabıma göre fonlarda dadanmışlar ucundan fon portföylerine bakmak bu açıdan iyi oluyor ne pahalı ne ucuz diye hangi fona ne çakıyolar ne alıyolar
keşke fona bölmeyip biraz hepsini hisselere bölseydim neyse hayatımda ilk defa boşta duran paraya likit fon repo yerine anlık fiyattan hisse alıp satarken yarınki fiyatında valörlü hisse fon almış satmış oldum tam kumar gibi karambole buda bize ders olsun
Valla herkes tiyo istiyor balık yemek hazır tutmak değil twitter da bakıyorum da, çıkarsa Allah'tan düşerse kuldan hesabı :)
Actus portföy...
http://www.actusportfoy.com.tr/ortaklik-yapisi/
%80 Global Yatırım Holding'e
%20Polsan'a (Polis Bakım ve Yardım Sandığı) ait imiş
Marmara Capital...Alıntı:
Actus Portföy’ün yönettiği portföylerin büyüklüğü 2019 Eylül sonu itibarıyla 830,580,036 TL olup banka/aracı kurum/sigorta şirketi iştiraki olmayan en büyük 2. yerli sermayeye sahip portföy yönetim şirketidir.
http://www.marmaracapital.com.tr/tr/
Alıntı:
Marmara Capital, Ocak 2014 yılında kurulan ve UCITS fonlarıyla benzer özelliklere sahip olan Sardis Menkul Değerler hisse senedi fonu’nun kuruculuğunu Ekim 2015’de devralmıştır.
Azimut...Alıntı:
Fonumuzu günlük alıp satabilirsiniz (böyle bir şeyi tavsiye etmemekteyiz), fakat biz fonun içindeki hisseleri günlük alıp satmıyoruz. Fona bir hisse senedi alırken, bilanço ve gelir tablosu analizi yapıp, önceden hazırladığımız soruları sormak için şirketi ziyaret edip, şirketin mevcut işleri, büyüme potansiyeli, mal varlığının değeri ve yöneticilerinin kalitesi gibi bir çok konuda 20 yıllık tecrübemiz ışığında detaylı değerlendirme yapıyoruz. Bu çalışmaların neticesinde bir yatırım kararı verdiğimizde borsa endeksi ister düşsün ister çıksın, öngörülerimiz gerçekleşene kadar bazen birkaç ay, bazen birkaç yıl beklemeyi göze alıyoruz.
Bir hisse senedinin fiyatı her an değişebilir, ama şirketlerin işleri ve gerçek değeri akşamdan sabaha değişmiyor, dolayısıyla fonu uzun dönemli bir bakış açısıyla yönetmek durumundayız. Yukarıda bahsettiğimiz üzere fon paylarınızı istediğiniz zaman satabilirsiniz, ama kısa dönemde nakit ihtiyacınız olacak ise, bir günlüğüne bile olsa komisyon geliri elde edecek olmamıza rağmen, kendi iyiliğiniz için fonumuza yatırım yapmayın. Kısa vadede borsanın aşırı oynaklığında fon paylarınızı kötü bir zamanda zarar ederek satmak durumunda kalabilirsiniz. Bu durumda hisse fonu yerine likit fon veya repo sizin için daha uygun bir tercih olabilir. Saygılarımızla,
http://www.azimutportfoy.com/
Alıntı:
Azimut, İtalya’nın önde gelen varlık yönetimi şirketi olmanın yanı sıra Avrupa’nın en büyük bağımsız varlık yönetimi gruplarından biridir.
Alıntı:
2012 yılında Azimut Holding Grubunun hüküm ve tasarrufu dahilindeki bir kuruluş olan AZ International Holdings S.A. tarafından satın alınmasından bu yana, Azimut Portföy Türk varlık yönetimi endüstrisinin gelişmesinde ve büyümesinde en ön sırada yer almıştır.
Ne demek istiyor burda
https://twitter.com/realDonaldTrump/...92687587012608
Yok, araştırıyorum sadece. MAC biraz daha şirin görünüyor :)
ACC portföyünde 382,153 lot RYGYO olmasını sevmedim sadece, portföyün %7,18'i
GL1 de 25400 lot logo var, portföyün %4,35'i
MAC 5250000 ISGYO, 512341 petun, 3000000 rysas ve 6200000 tsgyo portföyde fazla göründü gözüme. (sırasıyla %6,82 %4,66 %4,23 %7,80)
Niye meraklılar buna acaba?
Şöyle birşeyde olmuş.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...53#post3817553
Bu fonlar en güvendikleri hisselerden portföy yapıyor doğru mu? Mesela tcd portföyünde ağırlığı karel, alarko, durdo oluşturuyor. Acc daha farklı hisselerde ağırlık.oluşturulmuş. mac desen bambaşka hisselerde secimler yapmış. Borsayı hiç takip etmeyen birisi fonlardan seçim yapsa beklese ne aldığını bile bilmeyecek durumda. Belki de öylesi daha iyidir. Günden güne sadece ne getirmiş ne götürmüş onu takip etmek sadece. Şimdi ben fonların içindeki hisseleri inceledğim zaman bazı hisseleri beğenip bazılarını beğenmiyorum.
Kendim oluşturayim fonlara ne gerek var belirledigim 10 hisseye parayı kademeli gireyim ne gerek fona diyorum ama fon yönetimi gün içinde değişik aksiyonlar alabilir sonuçta bu işin profosyoneleri diyorum. Ya parayı 3-4 fona dağıtmalı ya da kendi seçtiğimiz hisselere kademeli girip beklemeli. Kafa karışıyor sonuçta. En güzeli kendi acımdan %50 parayı 3 değişik fona dağıtmak kalan %50 parayı da kendi portföyümu oluşturup arada al sat yaparak gitmek.
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temel sıkıntı bu zaten. Beğenimize uygun fon arayışı aslında kendimizi aramaktan farksız bir şey. Yahu biraz da başkalarının stratejisine yatır parayı, bugüne kadar kendi stratejinle zaten istediğin noktada değilsin. Cık, ıı, olmaz, beğenmedim.:)Alıntı:
Şimdi ben fonların içindeki hisseleri incelediğim zaman bazı hisseleri beğenip bazılarını beğenmiyorum.
Hatta biraz daha karmaşık -ve giderek ivmelenen- bir etkileşimden bahsedeyim. Aldığım Fonun performansı beklentilerim dahilinde gerçekleştikçe yavaştan yavaştan fondaki hisseleri alıyorum gibi bir durum var sanki.:) Bende yalan yok AKSEN'i sırf EID portföyünde var diye aldım. Ha temel, teknik ve takas + fiyat kombinasyonu yönünden de uygun gördüm o ayrı ancak bunca hisse içerisinden neden o sorusunun cevabı bu bahsetmiş olduğum ve yeni yeni deneyimlemeye başladığım etkileşim türü açıkçası.:) Hayırlara vesile olsun.
Ortalik karisik diye surekli ppf de kalmak yerine ,aylik vadeliye baglar gecerim.kafam rahat olur.fon isi risk isidir , tcd yi bir kisim biraktigim gibi ,obp dede kaldim.eksi yi gore gore.hepten karisiksa dollar alip ustune yatip ,baska islere bakalim
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn maydonozcu'nun 12.8 sınırı mantıklı geldi sanki. Yani eğer böyle olursa bari oraya kadar borclanma fonunda durmak geliyor aklıma. Ama mevduat konusu..faizler çok beter , hele gerçek enflasyon % 30'lardayken bu nasıl olacak bilemiyorum hiç. %50 mevdattayim bu arada. Hani kalan kisim, öteki zararı sübvanse eder düşüncesiyle forum sayesinde bunu biraz basarabildim. Ama 12.8 sonrası için fikrim yok hiç.
Döviz mantıklı gibi belki.