bugün manşetler alevli malevli ....
Fed/george: Fed bilançoyu çok geç olmadan azaltmalı
FED/GEORGE: PARA POLİTİKASINI NORMALLEŞTİRMENİN ZAMANI GELDİ
Printable View
bugün manşetler alevli malevli ....
Fed/george: Fed bilançoyu çok geç olmadan azaltmalı
FED/GEORGE: PARA POLİTİKASINI NORMALLEŞTİRMENİN ZAMANI GELDİ
Spordayım bir set hareket yapıyorum 10 puan değişiyor yakın vade. Hey allahım...
bizim borsalar kapanışa yakın ecnebiler kırmızı yakmışlar
https://i.hizliresim.com/mct0ll2.png
SPOT kapanış,
https://i.hizliresim.com/p7e21nu.PNG
2375 den yukarı gittikçe 10 ar kontrat şeklinde arttıracak gidicektim ama beklediğim hareket olmadı. Kapadım longu şimdilik...
Garanti yatırım iki gündür aynı zırvalıkları yapıyor. Gün içinde aldığı yüklü malı, kapanışa doğru veriyor.
Bugünde kapanışı 133M dan yapıyo ki 200 milyona yakın mal vermiş demektir gümn içinde, yanlış hatırlamıyorsam...
237750 şort...
Bakalım bugün kasaya yeni taze gıcır gıcır jeton atılmış mı, muhtemelen atılmıştır
martta faiz artırımı garantilendi...
ben hiiç keyfimi bozamam...
Bankalarla gidiyoruz artık feyki atıp tekrar ulaşları aldılar diyebilir miyiz? O kadar kalktı bankalar kapanış nerdeyse sıfır. Nerdeyse en yüksekten yüzde 4-5 düşen ulaşlar tekrar yukarda kapadı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ortalık kızarıcakmı
Zeynep hanım der ki;
Borsaya gelen 100 yatırımcıdan ancak % 2'si milyoner olarak çıkıyor.
Siz bu % 2'de yer alacak mısınız?
Ona karar vermeniz gerekiyor.
devam etmiş ...
Karamsar düşünmeyin. Bu size kazandırmaz.
1-İyi düşünün.
2-İyi düşüncenize eşlik eden şirketlere yatırım yapın
3-Geleceğiniz çok parlak. Çünkü çok iyi bir zamanda borsadasınız
4-Araştırmaya devam
5-Temettü yatırımcılığına devam
%2 içinde olmak mümkün...
Borsada kazanmak çok basit olabilir ama bunun için önce batmak lazım...:)
-Global piyasaları düşünmeden adım atma.O cenah en azından stabil olmalı.Orada fırtına varsa en kral hisse bile çöker.
-BIST100, endeksinde dibe yakın gir.Eğer bıst100 sert düşecekse hangi hisse dik durabilir..
bu 2 ön koşul varsa,ENDEKSE UYUMLU EN LİKİT FARKLI SEKTÖRDEN 6-8 HİSSE AL... boşver temettü işini, ben anlamam o işten.yılda %60 reel kazanç lazım.:)
5-7 ayda..geriye kalan 5 ayda istersen vob da oyna.
BU İŞİ ÇOK SONRA KEŞFETTİM..keşke 10 yıl önce yapabilseymişim.
[QUOTE=Ariakas;5740704]2375 den yukarı gittikçe 10 ar kontrat şeklinde arttıracak gidicektim ama beklediğim hareket olmadı. Kapadım longu şimdilik...
ABKA da yarısını sattım yazdı ,sildi.
Pala yine herkesi aynı tarafa topladı.
Herkes ya long kapadı ya da short.
Pala kıs kıs gülüyordur.
2130 olsun hele :)...o zaman shorta bakarız.veya kuv. bir formasyon olursa...VOB pozisyonum yok.çok ikna edici bir görüntü olmadıktan sonra 20-21 ocaktan önce short açmam.(MB top.)
hisselerde hafiflemekle,short açmak farklı bir durum.
https://i.hizliresim.com/36quajk.PNG
Bu ocagın 20 sinden sonra ne olacak hiç belli degil 20-30 arası cok ama cok dikkatli olmak lazım PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilmedigim icin soruyorum.
22 adet islem olmus butun gun. Toplam islem hacmi yani 2.5 milyon lira mi?
http://share.matriksdata.com/Images/...1913596638.png
Bilmedigimden soruyorum.
Burdaki 1 adet adeti almak icin 2380 lira mi odemek gerekiyor?
http://share.matriksdata.com/Images/...1903348969.png
https://www.ziraatyatirim.com.tr/Doc...su-pdf_824.pdf
Senin aracı kurum farklı teminat isteyebilir.
Liste ziraat yatırım ın
Şuan aktif ay ocak.
Bu mart ayı
Pegasus zaten çok az işlem gören bşr vadelisi var.
Durum dediğiniz gibi
İşlem hacmi ne oldu.
1 kontrat 100 ad hisse demek.
Demek 2200 ad hisse işlem görmüş 241 bin gibi bit şey yapıyor SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında ödeme değil.
Orada teminat tutmamız gerekiyor.
Fiyat aşağı ve yukarı gidince de
Her gün hesaba ya kar olarak para ilave olur.
Yada siz her gün para ilave etmek durumunda olursunuz.
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mümkün değil borsadan zengin olup masadan kalkmak.
Birincisi, en iyi yerden trene binsem bile ilk durakta inersin. ky psikolojisi buna müsait değil
İkincisi, dediğin gibi bir hisse bulup alsan bile gitmeyebir taaki sen lanet olsun büüüle şirkete diyip inersen o zaman gidebilir
Üçüncüsü, borsada işlem yapan tek uyanık sen değilsin, unutma herkes kazanmak için yarışır :he:
Dördüncüsü, borsada zengin olma hayali ile gelip fakir olarak gidenlerin içinde olma ihtimalin yüzde 90
Beşincisi, az olsun düzenli getiri olsun kuralı her zaman seni diri tutar
Şuan viopa bulaşmak için uygun zama değil.
İki nedenle
Hacım çok az kademeler çok sığ.
Birde aşağı ve yukarı hareketler çok sert.
Eskiden bir ayda olan hareket
Şimdi bir iki günde oluyor.
Yanı batmak çok hızlı olur.
Bizim şirkette bir arkadaş merak edip sormaya başlamış idi.
Dedim sen bulaşmadan durmayacan anlaşılan.
Ne kadar anlattı isem boşuna
Sonra koyduğu para
Satışın yüksek olduğu günlerde idi
Ve long açmış
Bir günde bitti SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bozkurt
18 bin jeton gelmiş
Ne dersin
Yarın makine daha sert çalışır sanırım
Evet yemekci abi yaklaşık bir haftadır kasada hergün jeton sayısı artıyor. 379bin jeton olmuş
Bugün düşüş sonrası toparlanması güzel oldu.
Ereğli de harekete başladı.
Geçe seansi da güzel.
Jeton da kasaya atılmış
Yarın yukarı hareket devam etmesi lazım gelir
Tabii bence
Arkadaşlar bu viopta işlem yaparken kazancın mantığı ne yani ne tür bir işlem yapılıp kazanç sağlanıyor .periyotları ne 1 ay mi beklemek lazım 1 gün mi yoksa borsa gibi alıp satılan bir şey mi ..
Enes kara
Ulan bu çocuğa ne kadar üzüldüm ya
Allah rahmet etsin
Karamsar olmayın, para kazanmaya hazır olun.
FED Piyasalara olumlu mesajlar verdi denilebilir.
Beklentimiz doğrultusunda gelen açıklamalar yatırımlarımızın teyidi niteliğinde.
kısaca anlatayım- hisse senedi almak/satmak neyse vadeli kontrat alıp satmak da aynı şeydir, işlem tahtası da aynı şekildedir.. mesela 100 lot garan hisse senedi alsan 11.78 ve on dakka sonra 11.88 satsan 10 TL kar edersin.. garan vadelisinde de aynı şekilde 1 kontrat 11.78 alıp 11.88 satsan yine 10 TL kar edersin, 1 kontrat vadeli 100 adet hisse senedine eşdeğerdir.. bu işlemi spotta yaptığında 1.178 TL para koyman gerekir, 1 kontrta vadeli almak için gereken para ise 205 TL- 1 kontrat için gerekli teminat adı veriliyor buna.. 1178 TL vs 205 TL, yaklaşık 6 kat fark var, yani kaldıraç oranı 6 diyoruz
30-endeks ise spotta alınıp satılan bi mal değil, sadece vadelisi var.. hisse vadelide 1 kontrat 100 lot hisseye eşdeğer iken, endeks vadelide 1 kontrat 10 TL * endeks değeridir.. yani 2.400 fiyatla bir kontrat endeks vadelisi aldığında 24.000 TL tutarında endeks almış olursun.. bu işlem için gereken teminat tutarı 2.050 TL, bu durumda kaldıraç yaklaşık 12 demektir.. yani 2050 TL koydun, 24.000 liralık mal almış oldun
hem endeks hem hisse vadelilerinde işlem hacmi ve derinlik en yakın vadede gerçekleşir, ileri vadelerde alıcı satıcı çok az olduğu için aktif işlem yapmak çok zor olur, alış satış kademeleri çok açık olur, lot sayısı azdır.. o yüzdensen 6 ay tutarım bu malı diye almış bile olsan, en yakın vadede işlem yapman gerekir, vade sonunda bunu kapatıp öbür vadede açarsın..