boğalar çok zıplamayın yersiniz pençemi :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Printable View
boğalar çok zıplamayın yersiniz pençemi :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
Haftasonu riskini almayımcılar başladı :)
Düne göre neredeyse 100 puan yukarıda
24 saat bile olmadı şaka gibi valla
gideyim bir kahve içeyim bali
Yemekci abi yoğun gibi cevap vermedi
Su an ayu kardesimlerimin ve benim tek umudum cinin 7 agustosa kadar yapacagi askeri tatbikat . O tatbikatta 1-2 tayvan hedefini vurursa pazartesi shortcular nefes alabilir .
emirlondon thyao mu oynuyorsun yine kardeş
Esnaf kendi hissesini alıyor beki.
SASA'nın HEKTS'ı takip etmesi lazım ikisi de hayal satıyor aynı sektör sayılır
Ülker kâr rakamı hariç bedavadan biraz pahalı
bu 3 bin de dünyanın işlemi oldu
ULKER piyasa değeri 5,015 milyar, Firma Değeri 17,289 Milyar TL gözüküyor.
Borçların faizi düşük ve uzun vadeli ise fiyatı normal.
KOZAL piyasa değeri 25,056 Milyar Firma Değeri 12,734 Milyar gözüküyor.
Bu şirkette ise çok fazla ve gereksiz nakit var, temettü dağıtımı ile biraz azalsa da ya yatırım yapmalı ya da onu dağıtmalı.
yine thyao giriştiler
Bilanço gelince temel analiz yapacağım.
Temel analize göre yaptığım kağıtları mutlaka spot alırım.
Teknik analiz ise viop alırım.
Temel + teknik ise spot + viop.
Ülker vadelisinde yazıldım biraz verdiler işte 3 vadede de az az aldım ama elimde spot mal yok çünkü temeli kötü idi zarar vardı.
Bilanço iyi gelirse mesela bazı pozlar uzlaşma gidersin malın olur anladın mı. Beğenmez isen viop pozunu kapatır yoluna bakarsın. Ben iyi Bilanço bekliyorum ama nasip tabi patron şirketi neticede.
Spotun gidesi var ama Viop'da savaş var.
Geçen ay Migros'da ULKER kampanyası vardı evde stok yapmıştım bu ay %50 zam olmuş.
Şu sıralar ETİ'ye göre ucuz market markalılara göre %50 yüksek fiyat ile satıyor.
Migros Marka bisküviye baktım Modern Çikolata isimli firma yapmış.
Çağrı yılların uyuz eşşeği Ülkerden de ekmek yersen bravo vallahi :)
İş yat vuruşuyor sanırım
Akşam pasta önemli
Az miktarda ucuz şirketlerden alıp izlemek lazım, elinde hiç olmayınca dinamiğini takip edemiyorsun. ULKER ve VESTL yıllık en çok geri kalanlar arasında gibi. Belki birileri denem yapıyordur.
VESTL Piyasa değeri 8,856 Milyar, Firma Değeri 21,680 Milyar TL.
Burada da borçlar yüksek gibi.
Artık Piyasa Değeri'nden çok Firma Değeri
Net Kar'dan çok FAVÖK rakamına bakılıyor.
Bankaların yüksek risk ortamında aşırı iskontolu olması normal, yurt dışında da iskontolu gibi.
Bunlar yükse kaldıraçlı şirketler, tarihte bir çok kez görüldüğü üzere bir gecede yok olabiliyorlar.
Risk azalınca bulara girilir bence.
böyle bir haber YATIRIM FİNANSMAN dan
BIST'te dün gerçekleşen açığa satış işlemlerinin toplam XU050 işlem hacmine oranı %15.1. Açığa satış işlem yoğunluğunda önceki güne göre düşüş gözlemliyoruz.
Açığa satışa en çok konu olan ilk 5 şirket ise THYAO, SISE, EREGL, TSKB ve SASA oldu.
Bence açığa satış profosyonellerin işi, gerekirse karşı taraftan kim alıyor onu bilmeden açığa satış sakat.
Bazen telegramda organize ekip alıyor, ahali alıyor diye açığa satış yapan terste kalabiliyor, sonra SPK telegram vs ekibini bulup ceza kesiyor.
Emeği geçenlere teşekkürler... İyi akşamlar.
Akşam bakalım kasadaki ceton sayısı ne alemde
Yukarıda Firma Değeri FD veya Enterprise Value EV verilmemiş.
Firma Değeri = Piyasa Değeri + Net Borç
Net Borç formülü belirsiz olduğu için hesaplamalar farklı olabilir.
İş Yatırım sayfasından elle hesaplanabilir. Tradingview sayfasında EV (Enterprise Value) olarak geçiyor ama güncel olmayabiliyor.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ULKER
https://i.hizliresim.com/3vb5xpm.jpg
Borsada bazen bir şirket iştirakini satıyor, fiyat kapanışta ayarlamalara tabi tutulacaktır deniyor. En son borç alacak tam net olunca fiyat belirlenmiş oluyor.
Bir ara da Kamu şu şirketi sattı kasadaki para daha fazlaydı deniyordu. Hatta EREGL arada devam eden dava haberi gönderiyor, özelleşirken kar payı alınması unutulmuş vs.
Bi de benim kafa ters babalar. Tufan abiden öğrendim sanırım yıllar içinde onu belki 10 seneden fazladır okurum.
Mesela hisse başlığını aç. Bi zaman aselsan almıştım mesela. Başlıkta ooo basbakana ona buna saha sola her tarafa söven mi ararsın birbirine giren mi ararsın. Baba alma zamanı millet gergin hık desen kızıp verecek malı.
He mesela şimdi bugün cord girdiğim kaadin başlığına git. Dualar şakalar kibarlıklar komiklikler. Mutsuz olma zamanınız gelmiş baba yapacak bir şey yok hayat böyle işte.