https://www.cnnturk.com/saglik/bu-be...dan-uzak-tutun
Bu sitede beyinde tahribata yol açan gıdalar da
Tavuk nugget ilk sıralarda.
Printable View
https://www.cnnturk.com/saglik/bu-be...dan-uzak-tutun
Bu sitede beyinde tahribata yol açan gıdalar da
Tavuk nugget ilk sıralarda.
Bir gün TV'de röportaj var, haberci yaşlı adam ile sohbet ediyor.
Adam sana hayatın sırrının da sırrının da sırrını söyleyeyim mi dedi
Ben hemen heyecanladım pür dikkat dinliyorum
- Bu sırdır söylenmez dedi.
Ben de hay senin vereceğin sırra dedim.
Ben de varsa bir sır bilmiyorum zaten.
Kimsenin inancını etkilemek istemem, burada bir müteahhit vardı artık yazmıyor.
Kasabaya iyi bir insan gelir, onun iyiliklerini hayatını birileri not eder, sonra gelecek nesiller anlatır. Muhtemelen yediğinden içtiğinden etkilenmiş ya da travma geçirmiş olabilir.
En mantıklı söylem bence bu.
Benim bütün arkadaşlarım bu mantıkta oldu ve bir sorun da yaşamadım.
yabancı 3 haftada 800 mil.dolardan fazla satış yaptı.. endeks 2.90 dolar ilen.
zirve neresi bilemem ama 2023 te 2.00 doları göreceğimizi dūsunuyorum...
Nice Yıllara!!!
Herkese iyi yıllar dilerim:wave::party:
stratejik olarak aynı beklentide olanların olması iyi..
ama nereden dönecek.
herif nereye kadar sürecek...
Mesela haftaya holdingleri almaya başlayıp
Yurt dışındaki gecikmiş noel baba ralisi desteğiyle
KCHOL daki dolar bazlı 4.6 dolar direncini kırar mı.
Mesela EYT llerin kıdem tazminatını
borsaya gel gel yapana kadar sürer mi
Hatta ve hatta seçime kadar borsa eli ile
ulufe dağıtımı devam eder mi.
Tek soru herif nerede almaktan vazgeçecek.
NOT Hala kaldıracsız full lönküm
altıns1 de tombul parmak felan dedık ama. ekranda altın ons 1825 dolar gorunuyor..bu kadar lotu alan adamında bır bıldıgı vardır zaar..
ONS ALTIN VE ONS GÜMÜŞ
https://www.youtube.com/watch?v=WSUF-L6aMH8
normalde ocak ortası- ocak sonuna kadar kuvvetli bi ralli bekliyordum takvimsel olarak, lakin geçen hafta beklediğimden daha zayıf geçti, olması gereken bu değildi.. ocak ilk hafta için beklentimi değiştiricem gibi gözüküyor, klasik pazartesi yükselişi olursa- bunu maldan çıkma fırsatı olarak görücem.. haftanın devamında satış ağır basabilir
Yabancı almaya başladı ise korkun derim. Çok akıllı oldukları için corona da dipte dipte satıyorlar idi. Müthiş akıllı olup öngörüleri süperdir.
Petrol de 86 olmuş. Ohhh.
Çok akıllı çok zekidirler. Para bol iken eksi faiz le park ettiler bir yerlere.
Araplar da zeki olup petrol 0 a izin verdiler. Onca para nasıl car cur edilir yaptıkları şehirden de belli.
Bir iki haftadır televizyonda holdingler ucuz kaldı reklamı yapıyorlar.
Bir de üzerine sabancı enerji üretim tarafını halka açacakmış, hikayesi çıkarsalar.
Koç bu sene temettü oranını arttıracakmış deseler.
BDDK bankaların karının bir kısmını temettü olarak verebileceğini açıklasa
bir -- bir buçuk aylık mazotta oradan gelebilir.
sonrada zaten bilançolar temettü beklentisi.....
borsa benim gözümde rasyonellikten çıktı ama......
ama sanki hala yukarı....
Ben hala bu endeksi aşağı bırakmayacaklar diye düşünüyorum.
Beklentimin rasyonalite dışı olduğunu da kabul ederek.
Tüm foruma mutlu bir yıl dilerim.
70 yaşında ki biri ne yesin zaten.
Bazılarının çocukları yiyecek ki bizim çocuklar/torunlar öne geçsin.
Hahahaha.
2022 NİN SON GÜNÜ
söylediklerimi sakın yanlış anlamayın lütfen aniden olur demek yanlış olur .
etrafımdaki insanlar sürekli borsa konuşmaya başladı Yeni giren borsacı sayısı baya fazla
yemekhanede ister istemez kulak misafiri oldum. Biri yanındakine borsayı anlatıyordu ford'un ereğli'nin ne kadar büyük fabrikaları olduğu veya sasa hekts'ın gelişimlerini konuşmakta .
yanılabilirim ama bence Negatif bir yıl olacak Borsa arenasında Kapitalist sistemin yapısı devamlı azınlık kazanır. bu durum iyiye işaret değil maalesef yakın zamanda kripto serüvenini unuttuk mu Kripto piyasasının bir benzerini yaşarsak şaşırılmamalı ...
abi bu yazdıklarının hepsi ihtimal dahilinde.
bence hafife almayın.
misal TR her daim enerji açığı olan bir ülke ve enerjiye milyar dolarlar harcanıyor. enerji şirketleri devletten muazzam teşvikler ve krediler alıyor ve bunlar tl cinsinden. yurtdışına dolarödeyip geçici enerji almaktansa, tl cinsinden kredi vermeyi her hükümet tercih eder. hatta bu hükümet bile tercih eder zuhahaha :kahkah:
sabancı da enerjisa üretimi niye halka açamasın? zaten enjsa ülkenin %60'ına ulaşıyor. bedava kaynak yaratıp şarj istasyonu hikayesiyle artık 300'e mi vurur, 500'e mi keyfine kalmış.
şaka yaw bazen benim böyle deli zamanlarım tutar :)
geçirdiğim her sağlıklı gün için tanrıma şükürler olsun.
tüm forum ahalisinin yeni yılı kutlu olsun :party:
3.5 saat sonra zam yağmuru bakalım nerelere vuracak.
Satın aldığımız her şeye abartılı zam yapılmış iken secbul sıradakileri habercisi ...
https://i.hizliresim.com/8lqs030.png
Gizli madde mi? O da neymiş limon suyu ile mı yazilmis?Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Memleketin içinden geçtiler. Fakir fukara ne diyeyim ben size hala bunlara oy veriyorsunuz...Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu seçim yine şarkı türkü yarışı olacak.
Siyasi olsam bu türküyü ezberleyip kullanırdım. Söylemesi kolay sonra vatandaş devam ettirir.
Melodi alt yapısı sağlam olmalı bir çok versiyonu var, zaten farklı versiyonların bir kısmını söylemiş.
https://www.youtube.com/watch?v=Wn1G...iEIkA&index=71
Az kaldı bayram ola & Yayık yaydım Bülent Sabah
Az kaldi bayram ola.
Kolun boynuma dola
Bir aylık hasretini.
İster bir günde ala
Bugün ayın üçüdür.
Girme bostan içidir
Dudakların bal şeker.
Dilin badem içidir
Bugün ayın onudur.
Yüküm buğday unudur
Evliye gönül verme.
Eve gider unudur
Bugün ayın ondördü.
Kız saçların kim ördi
Ördi ise ben ördüm.
Ay karanlık kim gördü
Burada samimi yazan 2 kişiyi hemi valla hemi billa geçmez , vay efendim şuna bu kadar zam yapılmış yandık bittik diyenler...
yemin ediyorum zamla alakası yoktur bu tiplerin veya en az etkilenenlerdir ama en fazla sesi çıkanlardır
değilse ,AKP açık ara hala ilk siyasi parti olması mümkün değildir
peki nasıl oluyor da hala ilk siyasi parti?
Zubuk seyredin efenim sorunun cevabı orada. Koca filmi mi anlatalım şimdi.
yüz yüze bu lozan muhabbetini yapan ,yapan derken buna gerçekten 100 yıl sonra değişeceğine yürekten inanan insanlar tanıdım
lozanın 100 küsür maddesi vardır , gizlisi saklısı :) hepsi internette var açıp okuyan azdır
bu yetmiyor beyinlere ,diyorlar ki ,bizde petrol var ama egemen güçler çıkarttırmıyorlar ,reis bunu önümüzdeki yıllarda aşacak sözü
yemin ediyorum buna inanan sayısı az değil , 40 yıl önce bu tür hurafelere inanalar çok daha azdı çağ ilerliyor ama toplum iletişim çağına rağmen geriye gidiyor
Düşündürücü olan budur..
Çikolata matiz'in antidepreşen şarkısını dinleyince aklıma bizim yarı dahi alinur velidedeoğlu'nun bonibon reklam cıngılının* hit olması geldi. Yani basitlik çoğun pragmatizmi de içinde barındıran bir öge. O basitliğe vesile olanlar, bu süreçte pragmatist eylem içinde olduklarının farkında olmasalar bile. Nedir müzikte pragmatizm ? Kolaya kaçıp, halkın hemen benimseyeceği melodi şarkı sözünü , iyi bir armoni ile pekiştirip piyasaya margarinlemek**
**piyasaya sürmek
* jingle
Fakir fukara dedik, gönüllü köle dedik... Herkes sekuler değil, herkesin kafası çalışmaz, zeki degildir. Neden sonuç ilişkisi kuramaz. Et yemeyen insan zaten zeki olamaz. Hele bir de hacı hocalık, inanç sistemi devreye girdi mi tam akıl tutulmasi... yoksa beyin kanseri olan kişiye hacamat tedavisi, sülük tedavisi, bilmem ne süresi telkinleri ile tedavi peşinde koşmaz bazilari, doktor arar. Doktor dovmez.
Yoksa markette fiyat bakmam alır cikarim. Sadece ekstremin her ay arttığını görünce anlyorum.durumun fecaatini... Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yazıya ekleme yaptım sayfayı yenilerseniz ...
bu arada kor eriyince pok açığa çıkar ... borsada adım attığın yere dikkat edecen. ne kora basıp ayağını yakacan ne de poka basıp kayajan
germiyanı iyi germişler. sanırsam lozanın gizli maddeleri açıklanınca rahatlayacak.
2 saat kaldı germ kardeşim rahat ol. bak sana bile kardeşim dedim. 2023 iyi olacak.
Çok zeki ise bir yolunu bulabilir hayatına takla attirabilir. Olasılık dahilindedir ama şansı bu kadar düşürmek için çabalamak ta ısrar eden siyasiler çok talep görüyor. Buna da yapacak birşey yok. Daha iyi bir sistem yok demokrasi haricinde. "Bizdeki değil tabii ki*
Misal yüzbin kişiye vasat eğitim vereceğine onbin kişiye iyi eğitim vermek bana göre evladir. Mardin liyi Nobel aldırmayın yolu bana göre böyle olur başkasına göre yol başkadır bilemem.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
850 bin görüntülenmiş. Muhtemelen ritm insana uyuyor.
https://youtu.be/8aTG96Bqn0c
Undercarriage view @ 100 km/h (62 mph) with track ****ts sound
Noel in ayın 26 sı olması iyi oldu. Gündüzlerin uzadığını artık tekrar tekrar hesap etmeye gerek kalmadı. Say 365 i bitir işi.