japon ev kadınları hep kazandılar Türk ev kadınları da neden kazanmasın
Printable View
vob unu bilemem kurt ..bana göre değil çerezlik oynaşıyoruz işte
Seçim 2. tura kalırsa kaç gün sonra yeniden oy kullanılacak
bıst 5200 deneyecek gibi ..sonrası palanın insafında insiyatifinde
yaw sopa tamamda o son dokunuş montaj aşaması kötü :)))
pıst 100 fıbo %61 5193 üzeri kapanışa oynayacaksa banka yı yanına alırlar genel bir yükseliş olur ama şimdilik oyun hacim için indir bindir olarak gidiyor benim gördüğüm.
sıkıntı yok stoplos cebimizde geçen cuma ben tırla sen kamyonla belli tahtalarda mal aldık şimdilik bekleyecez:)
https://youtu.be/6ihAGpe83T8
Fışkırttırmak için gaza gelmemiz lazım
müzüğü açalım, ver volümü pala :he:
İş cepte sorunmu var girilmiyor
RNE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kuş sitesi ve gerek forumlarda ralli vs hedeflerden dolayı bana da beklentim soruluyor , düşüncemi ben 1 ay önce yazdım teknik olarak geçen hafta yukarki grafa göre oyuna girdim bu teknik bölüm.Temel hikaye olarakda 15-20 sinden sonra gelecek anketlerin önem arz edeceğini yazmıştım ozaman muhalefetin ilk turda bitireceği bir seçimi yabancı hızlı makinaların burada bir hoş geldin fiyatlaması yapacağını düşündüm.Başka elimizde katalizör yok temel anlamda madalyonun diğer yüzü seçimin 2. tura gitmesi o ek bir stres yaratabilir piyasaya bu yüzden temkinli stoplos lu oyunda kalıyorum elimdeki tahtalarda.Sonuçta belirsizlik hakim seçimden dolayı bu yüzden ralli vs diyemiyorum oyundaysam önümü gördüğüm şekilde hareket etmeye çalışıyorum.
Ayrıca yatırım ve bireysel fonlar 3-4 işlem günü satıştalar benim gördüğüm.
ekgyo teklemeye başladı :) bence
dram var orda elbette ..berbat bir durum ..içindekiler anlamamışlardır bile
esas izlyen aileleri gerçek ızdarıbı çekmişlerdir şüphesiz ..o işin önemli başka boyutu tabii
..kurt'a takılıyorum Tokat'lı arkadaşım:) gamyonu devirmesin
iki tır yüklenmiştim yeter bana ..:) 5200 önemli direnç ..üstünde cumaya kadar dayanırsa p.tesi iyi izlemek lazım
Piyasa yukarı gitmesine rağmen yatırım fonlarındaki yatırımcı sayısı azalmaya devam ediyor. Maliyeti kurtaran arkasına bakmadan çıkıp gidiyor heralde.
geçmiş zaman olur ki, hayali cihan değer. bu arkadaş da olayı güzel özetlemiş. korkanın çocuğu olmaz demeye getirmiş.Alıntı:
BU topiğe yakışan bir yazı oldugu için paylasmak istedim.
Eskiden insanlara çok kızardım.
Yaw nasıl herkes kaybediyor nasıl kazanamayan olmaz derdim.
Cunku bist 30 içinde hadi 15 tanesi çöp hisse de geçmişte batmış de kaybettirmiş de.
15 tanesıde full yukarı gıden hisseler.
Borsadaki insanların toplamı 1000 kişi olsa bunun 500 tanesı abuk subut bist 30 dışında hisse alsa ve batsa
500 tanesinin 250 tanesı bist 30 daki diğer kötü 15 hisseyi alsa kalan 250 tanesıde iyi gitmiş 15 hisseyi almış olsa hani ortalamaya vurmaya calısıyorum
borsaya girenlerin %25 i kesin kar ediyor diye bir istatistik çıkmalıydı.
Ama çevrene bakıyor ve soruyorsun sankş borsaya girenlerden kazananların sayısı %5
Hata onda bunda degil sizde diye kızıyordum... 4 kişiden 1 kişi mutlaka yüksek kar etmeliydi diye hep kızmıştım insanlara...
Ama aslında işin rengi hiçte grafiklerde görünenkadar pembe değilmiş...
İşin rengi neymiş biliyormusunuz bu pıskolojıyle krizlerle başa çıkabilmekteymiş.
Borsanın yarısından fazlası %75 i kesinlikle psikolojı insanlar kaybetmeye baslayınca anlıyor tutamayacagını
Bir şekilde beyninden sürekli satmak geçiyor. KEndini sürekli baskı altında hissediyorsun sanki birisi omuzlarının uzerınde sen sureklı onu taşıyormuşsun gibi artık omuzlarından kanlar akıyor. dayanacak gücün kalmıyor ben razıyım yaralı bile olsam omzumdaki yükü atacagım diyecek noktaya itiyor seni.
Satınca cok ciddi zararda bile olsan ohh rahatladım diyorsun hatırlamak istemiyorsun elbette acı verici ama kurtulmüş olmak o acıyı bastırıyor.
Bu yuzden insanlar hep yanlış yerde zorunlu sekılde spekilasyonun kurbanı oluyorlar.
Arkadaşımızın yaşadıgıda bunun benzeri
Ben uzun vadeli strateji anlayışım cok farklı biliyorsunuz.
Ancak ben harbiden UZUN VADECİ olacam diyorsan en bastan kendinizi kesinlikle motive etmelisiniz. KESİNLİKLE
Kötü günleri asla küçümsemeyin grafikte bakmakla olmuyor bu yaşayınca anlaşılıyor zorlugu.
Arkadaşımız krizde hisse alacam demiş bence alamayacak.
Kriz sonrası çıkışta yakalayabılırse iyi. Ama kriz zamanında alamayacak BENCEEE....
Grafiğe bakıp krizde alırım demekte basit görünüyor o günü yaşadıgında bütün aracı kurum bankalar batarken millet bankaların onunde parasını cekmeye calısırken sen yatırım hesabına paramı aktaracaksın ?
Gören deli der...
Zor işler imkansızmı degil ama cesaret gerek.
ben bu lafı çankırılı avcılardan çok duydum. ayı görürsen korkma derlerdi. kinaye değil. gerçekten öyle dediler.
yani öyle bir korkuyorsun ki, kısır kalıyorsun, çocuğun olmuyor.
https://haber.sol.org.tr/haber/petro...-vurgun-338185
ukrayna savaşı başladığından beri akdeniz rafineri marjları yükseldi, bu genel gerçek.. bir de özel bi gerçek var, türkiye rus petrolünü yüzde 30 kusür iskontolu olarak alıyor- savaşta tarafsız kaldığı, rusyaya ambargo uygulamadığı için.. perakende fiyatlamanın fikslendiği eşel-mobil sisteminde italyan piyasasındaki brent fiyatı baz alınıyor, oysa tüpraş ham petrol edinme maliyeti ciddi iskontolu.. hükümet rus petrolünün iskontolu girdiği gerçeği göz önüne çıkmasın diye bu mekanizmaya müdahale etmedi yada petrol ürünlerinden alınan ötv hasılatı düşmesin diye, yani bu işten karlı çıkan sadece koç ailesi oldu, tüpraş gösterdiği net kardan yüzde 20 kadarını temettü dağıtarak küçük ortaklara da küçük bi kemik attı
millet ittifakı kazanınca, batıya söz verdiği gibi rusya politikasını değiştirecekse, rusyaya ambargo uygulamaya başlayacaksa artık iskontolu rus petrolü gelemyecek demektir.. yani tüpraş geçen seneki karını bir daha asla kazanamaz, bir de akdeniz rafineri marjları historik ortalamlarına geri dönerse, tupraş hisse fiyatı yine 12-15 dolara geri döner
Aynı şeyleri farklı cümlelerle söylüyoruz işte Kurt'um ..belirlediğin hedefe vardığında mevcut şartlar değerlendirip tamam/devam diyeceksin kendi adıma bugün tercihimi tamamdan yana kullandım ..isabette ettirebilir çuvallayabilirsinde mecranın doğası gereği ..fırsatlar bitmez
ben spotta külliyetli alımlarla kısa vade vuruşları severim ...sonra park eder durumu izlerim
Bazı kağıtlar çok iyi trend yakalamış durumda endeksten bağımsız.
Her düşüşü daha büyük artıyla geri alıyorlar.
Endeks 1 giderse 2 gideni yakalamak lazım.
babonun bu önerilerine ilki hariç katılırım.. forumu okuyarak etkilenmek diye bi şeyi kendi adıma kabul etmem, forumda biri şöyle böyle yazmış diye ben etkilenmem, elbette görüşüne önem verdiğim az sayıda insan vardır, onların dediğini dinler kendi süzgecimden geçiririm, o başkaAlıntı:
..
1-Forumları okuyarak pozisyon alırsan bitersin.
2-Aldığın pozisyonları alenen yazarsan yine tırtıklanırsın.
3-Teknik analiz ya da Temel analiz veyahut da her 2 sini kullanarak pozisyonunu alacaksın. Bilgilerin sana ait olacak.
4-Bu bilgilerini uygularken etkilenmemek için ekonomi dergilerini ve forumları okumayacak, TV lerdeki sabah verilen "piyasa yorumlarını" (özellikle) dinlemiyeceksin!!
ama aslolan forumda yalnışı tutturanı bulmaktır, yanlışı tutturanın statistiki yüzdesi yüksektir, doğruyu tutturandan daha yüksektir, bazılarının amigdalası öyle çalışır ki, yalnışı her daim bulabilmektedir.. yani indikatör belleyip, dediğinin tersini yapmak daha kazandıran bi stratejidir.. diğer bi yöntem genel sentimenti görmek için izlenir forumlar, piyasanın yönü genel sentimentin tersine yürüyecektir
Mesela big abi dün ereğli sattı, onu keriz yerine koymak için hergün bi tık yükselmesi lazım
Bu işler böyledir dayu
Ben keriz değilim diye bağıran adam kesin keriz durumuna düşüyor burda işler çok denüşük çalışır
Masanın kerizini bilmiyorsan keriz sensin demektir die boşuna mı söylüyoruz :)
tamamı devammı portföy çapıyla,, prensiplerle de alakalı biraz
o da etkiliyor büyük ölçüde kararı
adamı tatmin etmişse koyduğu hedefe varmışsa ..
https://youtube.com/shorts/T2exlz1sr44?feature=share
vehbi koç anlatıyor.
ben şu memlekete 1 çivi çakan herkesten razıyım.
Bak yine Yımırtalı pide daveti .. adamı gözüm tutmadı Kurt sakın Yime pidesini !! :)))