Vatandaşın olduğu hisseleri almazlar onları seçim sonuçlanıncaya kadar kilitlerler bence.
GARAN'daki herif hisseye sahip çıkıyor diye şansımı ondan yana denedim en çok düşen o oldu gibi. Belki kredi işinin netleşmesini bekledi.
Printable View
Vatandaşın olduğu hisseleri almazlar onları seçim sonuçlanıncaya kadar kilitlerler bence.
GARAN'daki herif hisseye sahip çıkıyor diye şansımı ondan yana denedim en çok düşen o oldu gibi. Belki kredi işinin netleşmesini bekledi.
Geçen hafta 8 milyar usd
Merkezin rezervlerden yediği para..
İnanılmaz hızla gidiyoruz..
Haftalarımız kaldı, der.. Üstadlar..
Benzin kıtlığı, elektrik kesintisi, yurt dışı seyahat kısıtlama..
Bay Recebin gelmesini acilen bekliyorum..
Vob yapan yok, yazan çok
Pazartesi ve Salı 2 günde yabancı seçim sonuçlarına çok sert tepki göstermiş. 2 günde düşüş yüzde 6'yı aşmış. Çarşamba ve Perşembe de çıkış devam etmiştir diye düşünüyorum.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c39e039c6c.jpg
Mehmet GERZ
Bloomberg te..
USD
30 TL ye kadar gidecek..
Oradan 24..25 dengeleme olacak.. Der..
Bu oran daha çok yeni dipler yapar bence. Park etmek zorunda olan fonlar haricinde karşıt yatırım mantığıyla son bir umut kalanlar varsa onlar da kazıyıp çıkacak hazır kur düşükken.
Asıl balyoz Tr piyasası gelişmekte olan ülke kategorisinden frontier kısmına alınınca olacak gibi.
Akşam seansında toparlaması için bir sebep yok.. Eğer spotta satanın malını aldıysa, gün içi zaten short poz kapattıysa neden 3 günün riskine girsin ki? Pazartesi sabah götürür götürecekse...
Bu akşam seansının bir etkisi yok. Çoşkulu olduğu zaman bile ertesi güne etkisi olan bir durumu yok..
Onlarca yıl geçer de hiç bir şey olmaz, öyle bir hafta olur ki onlarca yıl içine sığar..demiş
Lenin
O haftalar içinde miyiz??
ekonomistler Ken Rogoff ve Carmen Reinhart,
800 yıl öncesine dayanan, iflas eden veya borçlarını ödeyemeyen ülkelere veya bazı durumlarda imparatorluklara bakarak uzun bir tarihsel araştırma yapmışlar.
Tehlike bölgesini borcun GSYİH'ya oranını %90 olarak belirlemişler.
%90'a ulaştığında, bir dönüm noktasının geldiğini görmüşler.
Şu anda ABD'nin borcu 31 trilyon doların üzerinde..
Yaklaşık 23 trilyon dolarlık bir ekonomi var, bu da borcun çok çok daha büyük olduğu anlamına geliyor.
ABD borç-GSYİH oranı yaklaşık %124.. (J.Rickards)
HDP'li Hasip Kaplan:
Sinan Oğan şişirilmiş bir balondur. İçi boştur, ona oy verenler arkasında yok.
Kılıçdaroğlu, bunu iyi değerlendirmeli. Kürt halkını kızdırmayın, küstürmeyin. Yanlış yapmayın.
Fuat Oktay: "Nakit avansın kaldırıldığı haberi gerçeği yansıtmıyor. Dar gelirli vatandaşları muaf tutuyoruz. Kredi kartlarından yoğun olarak çekim yapılıp altın alınıyordu." -Habertürk canlı yayın.
Ha ha döviz diyemiyor yine de. Altın' da dolarla fiyatlanıyor be Fuat kardeş...
kaynak: https://twitter.com/Haber/status/1659310488151289862
Erdoğan kazanırsa tüm bunları ve hatta daha fazlasını yaşayacağız.
Sadece 4 günde bile bunlar oldu[emoji116]
[emoji625]Kredi piyasası çöktü!
[emoji625]Kredi mevduat hesabı ve kredi kartından nakit çekimleri fiilen bitti! (15 bin lira ile sınırlandı)
[emoji625]Döviz rezervlerimiz tarihi dip seviyede!
[emoji625]CDS 700'e dayandı!
https://twitter.com/ProfBilgeYilmaz/...V2lXcqQjA&s=19
Bu ortada gezen milyar dolar borçlar, bütçe açıkları, cari açıklar vs doğruysa biz işin acı reçete boyutunu geçmişiz komalık olmuşuz direkt. Böyle bir döviz ihtiyacı için ya imf e borçlanırsın ya da arka kapıdan kayıtsız parayla kapatırsın(o da bulabilirsen, hadi buldun karşılığında ne verdiğin çok önemli)
İşin acı tarafı vatandaş bugün kredi musluğunun kesildiğini hissetmese bu rakamlar yine konuşulmayacaktı. Bugüne kadar bi şekilde borçları yüzdüren hükümet son düzlükte, seçimin sonlanmasına bir hafta kala vatandaşın olaya uyanmasına nasıl imkan verdi o da ilginç.
Müthiş bir belirsizlik var.
BIST100 ters grafik. Bazen böyle bakmak da iyi oluyor. 200 günlüğü kır ve bana gel diyor 4000, sonrası çanak 3500 tertemiz olur.
https://i.hizliresim.com/tw0gt4f.jpg
Zavallı HDP, kürt halkını temsil ettiğini düşünüyor. Güya birilerini tehdit ediyor.
Iyi parti de güya Türk milliyetçisi. HDPnin ve PKK'nın açıklamalarına bir şey demiyor. Mesele koltuk olunca sus pus.
Halk herkese ders verdi hala akıllanmadılar. Tüm siyasilere.
S.Ogan, Apo ve Demirtaş serbest kalacak, Pkklıları özgürleştireceğiz, 14 Mayıstan sonra cezaevlerinin kapılarını kırıp hiç bir Pkk lı ıçerde kalmayacak diyenlere yüz verirse çoğu desteklemez.
Yehditler başlamış. Böyle giderse, Chp hem Hdp den hem de Oğan destekçilerinin çoğundan oy alamaz.
Oğan tarafsız kalırsa ilerde oyunu yükseltir diye düşünüyorum.
Okuyunca gözümde şöyle bir sahne canlandı. Halk oturmuş bir sofranın etrafına, ortada soğan ekmek başka hiçbir şey yok, hep bir ağızdan "ama derslerini iyi verdik haaaa" diyor.
Halk dersini vermiş gibi hisseder siyasiler de dersini almış gibi yapar. Eski tas eski hamam devam eder her şey kaldığı yerden.
Bir çok şeyi bir araya getiriyorsun yemek yapıyorsun, salata, güveç, çorba vs yapılıyor.
Menülerde bazen bir şey oluyor yanında mutlaka ona uyan bir şey oluyor.
Öte yandan bazı şeyler yan yana gelemiyor. Gelse de tutmuyor ya da marjinal kalıyor. Hamsinin turşusu da yapıldı diye haber vardı. Hamsiyi seven turşusunu da sever ama turşu seven hamsi turşusunu sevmeyebilir.
Geçen hazır düğün çorbası yapıyordum sonra şuna süt de katayım dedim sonra galiba Yahudilikte et ve süt beraber olmuyordu diye bir şey aklıma geldi, kendi kendime zehirlenmeyeyim diye koymadım. Şimdi baktım o tip bir şey varmış.
emtiadan oluşan sepet yapmak istenilse bist100 den hangi seçersiniz ?
sana dost tavsiyesi ikilemde kalıp endişelerin artıyorsa forum veya sosyal medyadan uzak dur.
şu var ki borsa yatırımından çok fazla bilgi sahibi değil isen her ikisinide sıkı takip etmen gerekli en azından kendi adına eğitim gibi düşünmeli kararlarını kesinlikle birilerin söylediklerine bakarak yapmanı tavsiye etmem.
kredi kartı kmh lerde eski sisteme dönüldü
tahditler kalktı
Bırakın TL veya döviz kredi çekmeyi kendi dövizimize bile ulaşamıyoruz.
Bankalar günlük 5 bin dolarlık sınır getirdiler. Kendi hesaplarımızdaki paramızı çekemiyoruz,
ödemelerimizi yapamıyoruz, hem ithalat yaparken hem de ihracat yaparken elimiz kolumuz bağlanıyor.
Biz de döviz ihtiyacımızı dışarıdan karşılamak zorunda kalıyoruz.
https://www.dunya.com/ekonomi/is-dun...-haberi-694114
Ya pqzartesiye satmasan malı çaksalar zopayı monteleseler gene pişman olmazmısın.forumdakiler demişti karamsarlar demiştim dinlemedim çok pişmanım demezmisin.forumu okuyup süzgeçten geçiremiyon mu
Kendi kararını verip foruma suç atma psikolojisinden kurtulamayacqksan okuma forumu. Burada herkes düşünxwsini yazar.
Günün şartlarına göre forum ya karamsar olur ya iyimser.
Bugün karamsar gününe denk gelmişsin.
Pazartesi ekonominin durumuna göre belki uçacağız modu gelir
O zamanda forum uçacağız diyor ama göçeceğiz mi diyeceksin.
Forumun günlük çiçeği hangi kulağına taktığına göre hareket etme.
Bir gün sola takar bir gün sağa
Merkez Bankasından geri adım.
TCMB: Kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacak… #TCMB
öpülen öpüldüğüyle kaldıı...
Kafaları estikçe genelge yayınlıyorlar O arada oluşan zararların, güvensizliğin sorumluluğunu da almıyorlar...!