Başka tefeciler yada mafya var sanırım Semih Kaya gibi parasını alan ölüm korkusu ile söyleyemiyor belki ilerde çıkar
Printable View
Tefeciler olmadan olmaz. Seçil in arkasında onu yöneten arka bir grup vardır muhakkak. Bakalım adaletimiz nasıl çözüm bulacak bu konulara? Ama çok sevindiğim bir gelişme. En azından toplumda kayıtdışı paranın ve dolaylı verginin yüksek olmasının ne gibi sonuçları olduğu nihayet konuşulmaya başladı.
Dolaylı verginin yüksek olduğu bütün muz cumhuriyetlerinde egemen güç Mafya ve Tefeci gruplarıdır.
iş dönüp dolaşıp yine aynı konuya geliyor. Bu tablo değişmedikçe sürekli bu vakaları konuşuruz, kalıcı çözüm sağlanamaz.
https://i.dunya.com/storage/files/im.../23/2-cxo1.jpg
Bu videoyu yapıştırmaktan usanmıyorum. Arada sırada hatırlamak lazım.
İslam bir kayıt dinidir. Herşeyin kayıtlı olması lazım. Kuranda çok net yazıyor, Peygamber de bunu açıkça söylemiş. Bu dünyada rahat etmek istiyorsanız herşeyi kayıtlı yapın, adaletli olun diye. Kayıt olmadan adalet olmaz.
https://youtu.be/qdxjXI6Bl-0
Bizi Avupa Birliğine neden almıyorlar? Bundan dolayı. Bu tabloyu düzeltin alalım diyorlar. Kasten bunu düzeltmiyoruz, onlar da almıyorlar. Başka bir sebebi yok.
https://pbs.twimg.com/media/EO_cqB4W4AgS-LN.jpg
Bugün konu bu Seçil olur, öbürgün Thodex, öbürgün ÇüftlikBank, öbürgün FETÖ, öbürgün JetFadıl, öbürgün Uyuşturucu sorunu, öbürgün Kaçak Mülteci sorunu, vs vs vs.
Hepsinin sebebi Dolaylı Verginin yüksek olması, dolayısı ile Kayıtdışı Ekonominin yüksek olması. Hepsi aynı sebepten.
Fesini silktiğim FETÖ cüler bu ülkede her istediğini yapabiliyorsa , dövizin ne zaman devalüe edileceğini de biliyordur. Aslında alfabenin harflerinin suçu yok lakin araç plakalarına bile bazı harfler verilemez oldu.
Sırtımda yumurta küfesi yok ! Ülkenin kalıcı bir temizliğe ihtiyacı var. Tertemiz insanlardan bir ekibe teslim edilerek tepeden ayağa kadar omo ile temizlettirmek lazım. Yoksa hergün bir olay... Hepsine bir kılıf , bir veya birkaç kurban ... dizi film gibi oyuncuları değişir ama yönetmeni, senaristi aynı kalır.
Masak müfettişleri hazırladıkları raporda , olaya karışanların zeka seviyeleriyle ilgili bir cümle kurmuş. Ben katılmıyorum. Bu işler zekayla olsaydı Üniversite sınavlarında ilk 1000 olanlar yıllarca akademik kariyer peşinde koşmazlar bir kaç yılda köşe olurlardı. Dolandırıcıların çoğunluğu nedense tahsili düşük ama dolandırılanların tahsili yüksek !
Topçuluk ~ 13 yaşlarında başlar 35-40 yaşlarında genelde biter, ne ara üniversite bitirecek?
https://pbs.twimg.com/media/DHLf_7wVwAAUyZK.jpg
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!!
https://pbs.twimg.com/media/F_rryIEXYAALwOt.jpg
:whistling:
44 Milyon dolar gayme, 4/1'ni kaçırabildiyse Allah bereket versin 3-5 beş sene sonra ver elini Saint-Tropez.:oleyo:
Alıntı:
Yeni torba yasa teklifindeki en önemli maddelerden bir tanesi; Geçici 67. Madde olarak bilinen ve paradan para kazananlara uygulanan %15’lik vergi tevkifatı oranında Cumhurbaşkanına %40’a kadar artırma yetkisi verilmesidir!
Çehov’a atfedilen bir söz vardır;
“Tiyatronun birinci sahnesinde duvarda bir silah asılıysa o silah o oyunda mutlaka patlar!” diye, galiba bu daha birinci sahne…
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Çok tamahkar karıymış, 125 bin dolar gaymeciğe bile tenezzül etmiş.:notr:
Dolandırıcılığın bile bir şanı vardır, burası "Fatih Terim Donu" 1 milyon dolar gaymeden aşağı bu dona para koymuyoruz demesi lâzımdı.:kahkah:
Eğitim ve para bunlar bazen bir araya gelir bazen gelmez.Eğitimliler teorik olarak daha vasıflı işleri becerebildiklerinden daha fazla kazanmalılar diye düşünülür ve bu önerme istisnalar hariç bence doğru da olmalıdır.Ama misal sanatçı düzeyindeki bir fayans ustası sıradan bir doktordan fazla kazanmalı,çünkü işinin en iyisi en iyiler her meslekte para etmelidir.Ama bu ponzi işlerinde bilimsel ya da eğitimle kazanılan artı şeyler neyse pek para etmez.Nedeni de işlerin çığırından çıktığı ülkelerde imkansız olan pek çok şeyin olabildiğini hemen her gün gözlerseniz belki de bu bana sunulan fırsat da bunlardan biridir yanılsamasına düşebilirsiniz.Bu memlekette bir havaalanındaki usulsüzlükte sadece aracı olan adam 30 40 milyon dolar benim aracılık hakkım vardı,paramı vermediler diye nerdeyse dünyayı yakıyordu.Düşünün tanıdığınız iki adam arasında bir iş olsun diye görüşmeler ayarlıyorsunuz ve 30 40 milyon dolar parayı 6 ay gibi bir sürede cebe atıyorsunuz.E bunu seyreden biri ulan niye olmasın üç beş de ben kazanırım zaten fatih hocanın para da bu işin içindeymiş arkasında mehmet ağar derin devlet falan vardır katakullili bir işte belki de uçuk paralar kazanılıyordur ben de yolumu bulayım denmiş olabilir.Bu mantık iliklerimize kadar işlemiş durumda,yoksa işlerin yerli yerinde yürüdüğü bir sistemde elbet okumuşu okumamışı kimse bu yemi yutmaz.Ama maalesef değişik bir ülkede yaşıyoruz,neticede bu saçma sapan olayda bile fatih terim kardaymış ,semih kaya ve menejeri karı bırak bir de villa falan almış kendine.Neyse bu işler bize uymaz diyelim geçelim.Hani yeşil diyordu ya adama kustururlar diye bize kesin kustururlar böyle paraları ,yedirmezler:)))))))
Ha bu arada bu seçil hakan ateş konuyu biliyordu,sen bu işi tamamen üstüne al olay zimmetten çıksın dolandırıcılıktan bir kaç yıl yatar çıkarsın sana avukat da tutarız sonuna kadar kollarız da demiş.Kadının ifadesi böyle ,hem de banka içi geniş katılımlı bir toplantıda bu konu tartışılmış.Bu konu daha çok dallanır budaklanır.
Dikkat ettiniz mi kurumsal olarak denizbank akıllı insan böyle işe para koyar mı mealinde bir açıklama yaptı.Ama hakan ateş ten tek kelime yok,böyle aylarca süren bir konuyu duymadım görmedim bilmiyorum modunda.Sizce mümkün mü.
Yorum yapmaması lazım. Dava süreci devam ediyor. Zaten BDDK ve hakimler ne derse o olacak. Bankanın yorum yapmaması lazım. Ancak kayıtlı bir durum varsa ve denetimde de görünüyorsa, banka bunu kayıtlı olduğu halde ihmal etmişse o zaman başı ağrır. Tüm para alışverişi kayıtdışı ise şirketler personelinin şahsi işlediği suçlardan sorumlu tutulamazlar.
https://resmim.net/cdn/2023/11/25/ZwEul1.jpg
Fatih Terim para koymadım diyor ama, burada 700 bin dolar yatırıp 1.5 milyon dolarla elini yıkayıp çıkmş.
Sn kastırsef dava süreci devam ederken dava hakkında yorum yapılmamalı olayı bizim seviyemizdeki bir ülkede artık çok lüks kalmış bir hukuk kuralı.Bu davada kurum elbet gerekeni hakan ateş ten bağımsız yapar yapmalı.Ama hakan ateş artık olayla alakalı,seçil hanım ifadesinde direk haberi vardı demiş.Madem hukuk var bu adam hala nasıl o koltukta oturuyor,o koltuktan bu dava bitene kadar el çektirilmeli delillerden uzak tutulmalı.Bu bankaya insanlar para yatırıyor.Ha hiç alakan yoksa madem seni görevden almıyorlar sen çık söyle bu konuyla zerre alakam ve bilgim yok de.Doğrusu bu değil mi.Ya kamera kayıtları ifadeler şunlar bunlar,hepsini etkilerse.
Banka başka hakan ateş başka,hakan ateş artık bence şüpheli durumdadır.
https://resmim.net/cdn/2023/11/25/ZwHZmn.jpg
Orada bir paraf var ama, parafın hukuki geçerliliği yoktur.
Bu ülkede artık dava devam ederken yorum yapılmamalı kuralını geçtim ,sonuçlanmış mahkeme kararları uygulanmayabiliyor.Fetö nün yaptığı en büyük kötülük bu oldu.Senin yargın benim yargım olayını sıradanlaştırdı.Artık hukuk güçlünün elinde silah gibi bir şey oldu.Bunlar ortadayken ersan şen gibi şu şu şu nedenle şu olmalı bu olmalı falan.Sadece acı acı gülebiliyorum maalesef:))))))) O işler bitti.
Yoksa sonuç şimdiden belli,bu olay kapatılır,seçil bir kaç yıl yatar çıkar.Paralar da gittiği yerde kalır.Maalesef bizim ülke böyle
Bu işin piri demiyeyim de pirlerinden biri madoff,bu de niro nun madoff u oynadığı filmi seyredin ,adamı ne hale getiriyorlar,oğlu bile baskılara dayanamayıp intihar ediyor.Amerikada bu işler çok acımasız seyrediyor.Bizde bir şey olmaz.
Sayın Batman ve Sayın kastirsef
Çok büyük bir beğeni ile takip ediyorum :)
https://www.youtube.com/watch?v=NyaNRxLau98
Merhaba, Sizinle daha önce Gürcistan Batum daki ilanımız ile görüşmüştük, Buraya Gürcistan Batum dan ilan yüklemek çok zorlaştı, Arkadaşlarımız, sadece Gürcistan Batum ile ilgili bir sita yaptılar, Sitanin adı sahibindenbatum , eğer Gürcistan Batum ile ilgili iseniz, inceleyebilirsiniz, İyi Günler
Ilgilenen arkadaslara duyurulur.
O değil de, excel dosyası ile para dökümü göndermek nedir?
Aç yeni bir Excel dosyası şu kadar paran var diye bildir. Yaz yapabildiğin kadar. Resmî belge değil bir şey değil.
SZC TV’debu dolandırıcılık olayı ele alınıyor.
zimmet suçu oluşabilmesi için paranın bankanın kasasına(hesabına) girdikten sonra kayıt dışı alınması eylemidir.
Televizyondaki gazeteci kız sallıyor nasıl olsa sigorta karşılıyormuş banka ödeseymiş, para banka hesaplarına geçmemiş ki..