Kar fena değil. Tüm ortaklara hayırlı olsun.
Baharda 55 krş temettü güzel olur.
YTD
Printable View
Kar fena değil. Tüm ortaklara hayırlı olsun.
Baharda 55 krş temettü güzel olur.
YTD
önemli dipnot;
14. RAPORLAMA DÖNEMİNDEN SONRAKİ OLAYLAR
6 Ekim 2018 tarihinde yürürlüğe giren Türk Parası Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin 32/51 nolu uygulama Tebliği doğrultusunda döviz cinsinden düzenlenen kira sözleşmelerinin kira bedellerinin Türk Lirası cinsinden belirlenmesi zorunlu hale gelmiştir. İlgili Tebliği 1 Kasım 2018 tarihi itibariyle geçerli olacak ve 1 AVRO = 5,4343 TL olacak şekilde sözleşmeler revize edilecektir. Kira bedellerindeki artış TÜFE aylık değişim oranları esas alınarak belirlenecek ve Kasım – Aralık ayları için %28 iskonto oranı kullanılacaktır.
Bu koşullarda 60 kuruş olan 2019 temettü tahminimi yukarı revize etmek isterdim, fakat kasadaki görece düşük nakit oranı (17 milyon) beni durduruyor. Eğer 2019 yılında 2018 yılında olduğu gibi iki kere temettü dağıtacak ise, hisse başına 60-70 kuruş arasında bir beklentim olur. Nedenlerine gelince, Ekim ayıda dahil olmak üzere Euro tavan fiyat uygulamasını 3,60 TL den 3,90 çekilmesi ve yıl sonuna kadar sürecek olup yıl sonunda yeni sisteme göre iskontonun azaltılması. Temettü tarihine kadar birikmiş paranın daha yüksek faizlerden nemalanması ve temettü tarihinde kasadaki bütüne yakın parayı dağıtmaları (burda 2019 da alına kiralarda dahil oluyor). Bu bağlamda 2020 hisse başına temettü beklentim, iskontonun kaldırılması vede belki enflasyon oranında artış ile 90 kuruşa kadar çıkıyor. Tabii doluluk oranında bir düşüş yaşanmazsa!
Siz siz olun lütfen burda yazdıklarımı yatırım tavsiyesi olarak almayın. kendi fikirlerimi sizlerle paylaşıyorum. Bu hissenin tahtası dar, ufak hareketlerle yüksek oranlı fiyat oynamaları yapılabiliyor, temettünüzü birim fiyatı inerkende çıkarkende kaptırmayın...
Saygılarımla...
yüksek faiz ortamı hisseyi baskılıyor...
Sesli düşüyorum sadece: Bence 2019 da 90 kuruş temettü fazla iyimser olur. Şirketteki nakit temettü miktarındaki artışı desteklemiyor o yüzden 2 taksit temettüye yönelindi ve hisse fiyatı desteklenmiş oldu. Ayrıca 2018 de patron satışları yapıldı. Bu sene de temettü yüksek tutularak 2019 kiralarından dağıtılabilir ya da temettü rakamı düşük tutulup şirkette nakit birikmesi sağlanabilir. İkinci durumda piyasa değeri düşük temettü yüzünden bir miktar aşağı gelecek. Bunların hangisinin olacağına patronlar karar vericek ama bezci 2018 deki satışlarını bunu düşünerek yaptıysa daha düşük fiyatlardan almak isteyebilir.
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selam Feridun_Bitir,
siz uzun zamandır bu hisseyi takip ediyorsunuz diye hatırlıyorum, şirket bir anda 2017 gibi 15 milyon gibi bir borç çıkartmıştı hatırlarmısınız, o rakamı ödedikleri için nakit sıkıntısı oldu ve iki taksitte temettüyü ödediler diye tahmin ediyorum.
Saygılarımla..
Evet hatılıyorum ancak 1 seneye yakın hisseden koptuğum için o rakam ödendi mi noldu onu takip edemedim.
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.