Originally Posted by
ismettarhan
Emirhan Bey ya da diger arkadaslar oncelikle yazdiklarimdan dolayi herhangi bir incitme ya da kirilma oldu ise amasiz/fakatsiz oncelikle ozur dilerim. Bu sayfada gercekten kaliteli yorumlar oluyor. Agirlik BOGA olmasina ragmen bence AYI (BEAR)'larin da katkisi, elestirileri ile tezlerimiz daha saglam bir sekilde olusacaktir.
Konuyu sirkete pivot edecek olursak :)....
Emirhan Bey Brightstar konusunda ufak bir aciklama getirmek isterim. Sirket alimi yanlis oldu demek istemedim (daha dogrusu bunu demek icin daha erken). Sadece dikkati cekmek istedigim nokta satin alimdan beri sirket piyasa degerinin Brightstar kadar dustugu idi. Burda durum iki tarafli hocam. Birinci ihtimal ilk basta dedigim piyasanin "cacik olmaz" gorusu. Sirket satin alma ve birlesmeleri konusunda deger yok edilmesi konusunda genelde piyasa alici firmanin degerinden alinan firmaya odenen prim kadar degeri eksiye alirsa bu piyasanin birlesme hakkinda pek olumlu olmadigini gosteriyor. Ha eger Brighstar durumu boyle degil ise o zaman kaybolan 25mn dolarlik deger (yani birlesme oncesi piyasa degerinin %25i kadar bir meblag) neden gitti sorunsali ortaya cikiyor. Eger Brighstar net sifir ise o zaman piyasa sirketin geri kalan islerinin bozuldugunu fiyatliyor demek.
Tabi piyasa herseyi on gorebilir diye birsey yok. Fakat tam birlesme sonrasi olan bu tur deger kayiplarina ben suphe ile yaklasiyorum. Analitik dedektorlerimizi acik tutmak faydali olabilir.