-
Demir-çelik, petrol, ağır sanayi ve madencilik sektörleri 2015'de çok ağır bir kriz atlatmıştı. Benim için çok ilginç bir deneyimdi zira tarihe kriz olarak geçmeyen hatta pek umursanmayan krizin Türkiye'ye yansıması ancak 2018'de gerçekleşmişti, şu Rahip Brunson olayıyla.
Üzerinden nerdeyse 10 yıl geçti ve ben sektörü çok daha sağlam, dayanıklı görüyorum. Cevher fiyatlarından da korkmuyorum. Dikkat edilmesi gereken tek şey hissedarların durumu. Şirket yöneticileri süreçleri iyi yönetebilse inanın Ereğli'nin korkacak bir şeyi yok. Demir cevheri üretimi kısmıyla ilgili yorum yapmak zor zira madencilik zor ve pahalı bir iş, uzun vadede olumlu olacağına şüphem yok ama başlangıçta planlar biraz sapabilir. TL değerinde meydana gelebilecek düşüşlerin de şirketi olumlu etkilemesini bekliyorum. Değerli katkılarınız için çok teşekkürler
-
Cevherin fiyatinin düşmesi tek başına Ereğli için kötü bir veri değildir aslında. Cevherin neden düştüğü daha önemlidir.
Twitter'da gezinirken Çinli panel üreticilerinin kapasitelerinin arşa çıktığı ve kısmen zarar etmeye başladıkları haberini okudum. Bir zamanlar Ereğli için şu kadar trilyar dolar panel yatırımı yapması lazım filan deniyordu. O günden bugüne panel fiyatları çok ciddi düştü. Muhtemelen yapılması gereken yatırımın maliyeti ciddi ölçüde azalmıştır.
-
Memleketin cılkı çıkmış ve hâlâ sektörden konuşuyoruz. Bayılıyorum umutlu yaşamaya [emoji23][emoji23][emoji23]
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
-
ne dedisem o.oyaka dikkat.ereğliyi fena çarpırtırdılar.tukaş beleş satışı ki öncesi yıllarca zarar bilanço bedelliler falan .sonra okullulara satışı .bu arada işfinans operasyonu aynı sürelerde oda manidar.araştırılmalı.% 35 pay değişimi gene okullular.sırada hektaş mı var .aynı tukaşlama gibi .ardından ereğliyi mi hazırlıyorlar oyak maaşlı memurlar yönetiminde kurumsal değil ne yazıkki.işfinansta öyleydi ne halde hala.birde bu okulluarın zeytin işi halka açılmış .el attıkları şirket hisselerine bakınca akibet şimdiden belli.bu arada tabi teknik analizi temel analizle yorumlamak lazım . 9700 ne diyor 11 binin ters bayrak flaması.ne demek araştırsın bilmeyenler.teknik temel analizle yorumlanır.teknikte 2 yol vardır ya aşağı ya yukarı destek direnç falan kim tesit eder temel analiz yukarı veya aşağı.memleketin haline bakın şirketlerin laçkalığına bakın yorumlayın temel analizi.karanlık yayıldıkça borsa çöker.borsa boşa çökmez yok fiç not artırmış ayakları tam tersi pozitifi durağan yapıyor kafa buluyorlar.ovp tam trajedi kimse ne olduğunu anlamadı.eskiden eknoomi başında tek kişi olurdu .özal , derviş gibi şimdi ovp ye bakıyoruz 8 kişi falan vardı .altın ve arsa mı ? nasıl olur acaba araştırmak lazım.
-
TVF mevcut fizibilite aşamasındaki sahalarını üretimden çok satışla sonuçlandırmayı düşünecektir. Ellerinde üretim aşamasında olan bir maden yok. Ek olarak yurtdışına kote olmayı düşünebilir TVF. Londra da bu yılın başlarında yatırımcılarla bir toplantı düzenlemişti.
Eregli özelinde sizlerin yazdıklarını okuyorum, teşekkür ederim. Erdemir'e destek olabilecekleri tek konu muhtemel madencilik izinleri konusudur. Onda da ÇED onaylarını çabuk alırlar. Ben 4 senedir çed verilmeyen maden üretim aşamasında olan sahaları biliyorum.
-
EREGL eşleşme takası, Tacirler Yatırım satış baskısıyla bugün hiç görmediği en alt fiyattan eşleşti! halbuki çok diri görünüyordu, şaka gibi!
https://i.hizliresim.com/rnvhz1u.PNG
-
EREGL günlük, Viop30 a gelen satış baskısıyla bu da kötü kapattı, halbuki takası çok güzel görünüyor!
https://i.hizliresim.com/k8cl6b7.PNG
-
46 son durak,kırarsa 41 e kadar yolu var.