Fitch'e göre yatırım yapılabilir reytingi olan BBB- nin 3 kademe altındayız. Şu anki BB- den önce BB ye sonra BB+ ya sonra da BBB- ye çıkmak için 3 reyting artışı lazım. Allahın izniyle bunu başaracağız.
Printable View
Fitch'e göre yatırım yapılabilir reytingi olan BBB- nin 3 kademe altındayız. Şu anki BB- den önce BB ye sonra BB+ ya sonra da BBB- ye çıkmak için 3 reyting artışı lazım. Allahın izniyle bunu başaracağız.
Abi merhaba.
TH Abi bilir yatırımcı olamam, borsacı hiç olamam.
Kapasite meselesi.. :)
Akılsız, aptal trader-lık civarı bir şey benimki..
Manuel işlemlerimde çoğu zaman zarar pozisyonlarımı XTRET endeksine taşıdım.
Benim param değersiz.. TL :) İskontolu fiyattan yelkenli tekne bile alamıyorum..
Kimsenin yöntemine karşı çıkmam. Gereği yok.
Konuyla ilgili bir ton kitap sahibiyim, üç dönem okumuşluğum; aylarca dirsek çürütmüşlüğüm, pek çok vizesine ve final sınavına girmişliğim olsa da; ve sonrasında meslek hayatımda sıkça kullandığım "termodinamik" konusunda, TH Abini bahsettikleri tarafında hiç bir bilgim ve de fikrim yok.. çevrimler, kanunlar, entalpi, entropi, exerji konuları.. benim tarafımda farklı bilimler.. :ok:
İşkembedeki STP meselesi.. :kahkah:
TH Abim Türkçe kullanımı konusunda forumda Top One içinde, genel kültür ve bilgi dağarcığı konusunda ise 10 tane senaristin yazdığı yerli yabancı dizilerdeki ana karakterlerden de öte.. :yes: Tanımadığı kişi, kurum yok galiba. Yalnız sanat konusuna az değiniyor.. Açık sözlü, zerzevatlara karşı son derece nazik ve sabırlı.. Zenginliğini de biliyoruz zaten.
INVENTOR olarak; macit-mucit; Aptal Treydırlığı bırakmak istiyorum, artık yeter benim de yaşım geldi. Bugün 54 oldum kendime.. :cool:
Son iki aydır robot işlemlerine geçtim.. gibi.. Sabah 09:45 gibi robotu başlatıyorum, akşam 18:10:15 olunca "I'll Be Back" diye bağırıp kendini kapatıyor.
Oturdum yazdım C# ile, bir seneyi aştı, 10 binlerce satır.. bildiğim tüm hesaplamaları dahil ettim, uygulamanın MA'sını dahi kullanmayan bir kod bütünü oldu.. geliştirmeye çok açık anlaşılır olduğunu düşündüğüm bir tarz uyguladım. Resmen yazarak konuşuyorum robotla..
Değişkenlerden birinin ismi TRENDHOUNDun_KovalayanStopOranı
Hangi periyotta olursa olsun işlemlere değer katıyor. :ok:
Ve fakat sayın yelpaze'nin bahsettiği şeylerden anladığım kadarıyla.. seviyesi ne olursa olsun "patlatılmaya" her daim açık bir yöntem ve öyle. Özellikle testere dönemlerinde kimin neyi kovaladığı belli olmayabiliyor. Olası daha fazla kazancın önüne geçebiliyor.. algoritma sağlam değilse hissenin arkasında el sallamak kalıyor geriye..
Barların oransal değişimlerinin peak ve trough yaptığı noktalarda kullanıyorum takip eden (kovalayan) stop loss yöntemini. Barlar; modifiye ettiğim Heikin-Ashi gösterimleri şeklindeki barlar, kendileri; zaten giriş ve çıkış noktalarını gösteriyor. Bu yöntemle hiç bir hareketli ortalama hesaplamaya gerek görmüyorum, hiç bir momentum vb. güç göstergesine de başvurmuyorum artık.. ne de regresyon vb. hesaplamaları yok artık. Düştükçe düşüyorsa, çıktıkça çıkıyorsa.. gerekmiyor hesaplama.
Robotun adı TRob :he: Kız çocuğu gibi bir şey olduğunu hayal ediyorum. :cck:
Öncelikli görevi para yönetimi..
İşlem periyotları olarak ; Gün, Seans (14:00 öncesi ve sonrası), 120 dk, 60 dk.. daha alt periyotlara inmiyor.
Sadece hisse işlemleri yapıyor, vadeli, "kaldır aç" vb. işlemlerden hiç anlamaz. Açığa yok.. tek yön. Aşağıda hedef fiyat yok.. Yukarıda hedef fiyat yok.. Tahtanın soluğu nerede kesilirse.. Her daim fiyatların ensesinde.
Koy önüne 584 hisseyi, bir milyon lirayı, hepsini takip etsin, işlem limitlerini yönetsin, her bir kontrolünü ve işlemini raporlasın, gereken yerde sesli uyarılarda bulunsun.. 12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12700H 2.70 GHz 64,0 GB laptop ile şu an takibinde olan 210 hissenin bir cycle'ı ortalama 2500 ms sürüyor.
XBANK endeksi hisse olsaydı:
2.01.2024 tarihindeki değeri 8.829,6
31.01.2025 tarihindeki değeri 14.936,81
100 birim para 169 birim olmuş.
On binde 5,25 komisyon ödemesi yaparak ve işlem fiyatındaki kademe kaymasını da (endeks için 2,5TL adım alıyor) göz önünde bulundurarak:
Gün periyodunda; 15 alış - 15 satış sonrası; 100 birim para 246 birim olmuş
10 dakikalık periyotta; 864 alış - 864 satış sonrası; 100 birim para 800 birim olmuş
Borsada hisse senedi işlemlerinden; tecrübesiz bir treydır olarak; anladığım bu kadar, geçmişte neyse gelecekte de o.. değil fakat bu işin başka yöntemi de yok bence.
TH Abimin kovalayan stopu..
https://i.hizliresim.com/p0s20rv.png
XBANK Gün
https://i.hizliresim.com/78ostma.png
XBANK 10 dakika
https://i.hizliresim.com/2z47bst.png
KCHOL 120 dakika
https://i.hizliresim.com/ghfp2fl.png
Sınıf yapıları
https://i.hizliresim.com/bvgtgl7.png
INVENTOR, I am deeply impressed, hayran kaldım metodolojine. Alım kriterlerin neler acaba? Alım kararlarına nasıl ulaşıyorsun? Satış mevzusu basit, stoplar çalışıyor ve sana sat sinyali geliyor. Sana günlük veya çok kısa vadeli (1 haftayı aşmayan) işlemler için naçizane tavsiyem şu 2 tane teknik indikatörü devreye alman:
Hacim ağırlıklı ortalama fiyat (VWMA)
Doğrusal regresyon
Hacim ile destek ve direnç çizgileri çok çok önemli ama bunlar sende zaten mevcuttur.
Pozisyondan çıkmak için uygun zamanı hacim ağırlıklı ortalama fiyat sayesinde belirleyebilirsin. Back dated işlemler çok güzel getiriler sunmuş. Bundan sonraki performansını öğrenmek isterim.
Yatırım fonlarındakş meblağ 5 trilyon TL yi geçmiş, 150 milyar dolara yakın meblağ eder. Borsanın halka açık ve serbestçe alıp satılabilen kısmının değeri 100 milyar dolar etmiyor ve bunun 35 milyarı yabancılarda. Yatırım fonlarının borsadaki malların tümünü şimdiye kadar yalayıp tutması gerekiyordu.
1.5 trilyon dolara yakın yıllık GSMH'ye sahip bu ülkede borsanın halka açık kısmı çok çok ufak, %6 ancak ediyor. ABD Japonya İngiltere AB ülkelerinde bu oran %100 - %200 arasındadır. Gidilecek çok mesafe var TR'de.
Hocam ülkenin riskini değerlendirme konusunda fon yöneticileriyle senin aranda uçurum var:)
Kredi notu verenler tüm ülkeler için aynı metodolojiyi kullanmak zorundadır ve tamamen matematiksel bir modellemedir bu. Siyasi dengeler, toplumun ekonomik yükü çekip çekemeyeceği, varlık fiyatlarının gerçekçiliği, reisin çark etmesi, jeopolitik durumlara bağlı operasyonlar gibi faktörleri dikkate almazlar. Siz borsacı olarak siyasi dengeleri dışlayan bir anlayışa sahip olabilir misiniz? Anlaşılan fon yöneticileri olamıyor.
Bir de mudilerin fondan ani para çekişlerini hesaba katmak gerekiyor. Yukarıdaki risklere bağlı olarak ani bir bankaya hücum durumuna da hazır olmaları lazım ki bu tip durumlarda hisseler çöp muamelesi görür. Daha bunun şirket bonoları var, döviz hareketleri var...
Abi borsa uygulamaların tepside sunduğu yöntemleri kullanmayan;
benim gibi az buçuk kırık olanlar için;
her türlü taklayı atmak zor değil.
Biraz hesaplama yöntemlerine ilgi duyanlar grafikteki barlara bakınca şıp diye anlar,
Heikin-Ashi hesaplamasını standart yöntemlere göre değil de farklı oranlarla hesaplayıp siyah-beyaz renk dönüşümlerine göre al-sat yapan bir sistem;
ama..
(1) bar boylarına göre BuzDağı - BatıkGemi gibi seviyelendirme yapıp, bazı seviyelerde işleme girmeyen, bazı seviyelerde kovalayan değerlere göre işlem yapan
(2) Heikin-Ashi barların normal mum barlardan farklı seviyeler gösterdiğini de gözeterek gerçek kapanış değerinin Heikin-Ashi bar üzerindeki konumuna göre radyoaktivite - ışıma seviyeleri belirleyip.. :kahkah:
(3) Bir de HASAR seviyesi hesaplarsan.. (zarar görmüş, kırılmış vb. anlamdaki hasar değil ama..)
yani siyahtan beyaza, beyazdan siyaha hangi seviyede dönüş olacak..
(HASAR : Heikin Ashi Stop And Reverse)
basit bir while döngüsüyle fiyat adımını kullanarak iteratif hesaplamayla HASAR seviyesini bulabilirsin.. o seviyeye biraz da barların geçmiş dönem High-Low / Gain-Loss ortalamalarını kullanarak regülasyon yapınca canlı bardaki işlemlerde; previous bar's HASAR seviyesini kullanarak; makasta bırakmayan marja sahip giriş çıkış seviyelerini belirleyebilirsin.
:oleyo:
Bu durumda henüz literatürde yer almasa bile; belki; pek yakında çoğu yerde benzerlerinin karşına çıkacağını düşündüğüm bu yöntem ile hiç bir indikatör, osilatör kullanmadan teknik analizsiz (!), hacim verisine ihtiyaç duymayan, sadece fiyat değişimlerine odaklanmış bir yöntem "mucittin etmiş oldum".. gibi.. :ok:
Hiç karışık değil, çok az parametresi var.. kuantum olayı yok, biraz radyasyona maruz kalabiliyorsun ama.. :he:
(Benim seksenlik ehtiyar kafayı bozdu kuantumla, piyasada ne kadar konuyla ilgili kitap varsa almış, eskiden kütüphanesinde Teneke Trampet, Yüzyıllık Yalnızlık, Geniş Geniş Bir Deniz, Türlerin Tarihi vb. kitaplar vardı.. şimdi ise o eskilerin tümü tozlu arka sıralara kaymış.. kuantum mekaniği - fiziği kitapları ön saflarda)..
https://i.hizliresim.com/76uzd6v.png
AKBNK için maks. getiri 30 - 60 dakikalık barlarda ama bir yıllık görüntünün daha iyi anlaşılması için S periyodundaki görüntünün uzak ve yakın çekimleri şu şekilde:
https://i.hizliresim.com/ioii59t.png
https://i.hizliresim.com/gw0gf0s.png
XU030 endeksine dahil en kötü örnek HEKTS:
All Time High (ATH) Tüm Zamanların En Yükseği - Bölünmüş bi şey olmuş fiyatla (18,43 @17.11.2022)
Şu anki fiyat 3,61
ATH tarihinde 100 paralık hissesi olanın bugün 20 paralık hissesi var.
Bu hisse tekrar yukarı gider mi?
Birileri bu iki senelik süreçte hisseden para kazanmış ise güçlü alımlarla tekrar uptrend yaparak yukarı gitmesinin .. ne bileyim pek olasılığı yok gibi.
https://i.hizliresim.com/rdznk79.png
https://i.hizliresim.com/p17wbcm.png
Ortalığı biraz boş bulunca gevezeliğim tuttu.. topiği yerli-yersiz meşgul ettim. Grafiklerin dosya boyutları büyük, internet hızı az olanlar için sorun yaratıyor olabilir.. bu durumlar için özür. Bir daha olmaz. :one: İyi pazarlar.
INVENTOR müthişsin, gevezeleğin hep tutsun hiç aksamasın. Senin yorumlarını okumak büyük zevk. Katılımın ve katkılarından dolayı sana minnettarım, senden çok şey öğreniyoruz. Bear Stearns'ün çöküşünü anlatan House of Cards'ı okuyordum mesajını gördüm. Babanın İngilizcesi varsa internetten indirebileceği dünya kadar quantum physics kitabı var. Çok güzel yapıyor, quantum dünyanın geleceğidir, küçük veya büyük her şey quantumdur. Bu teorinin son 50 yıldaki 1 nolu adamı Richard Feynman'ın kitaplarını okusun baban, bir de onun hayatını anlatan Genius kitabını. Takdir ettim babanı. Senin Heikin-Ashi indikatörünü duydum ama onunla ilgili hiç bilgi sahibi değilim. Bir bakacağım buna. Hacimi dikkate almadan teknik analiz yapmak bana çok garip geldi çünkü hacim çok önemli bir indikatör, bir nevi TAnın olmazsa olmazı. Hacmi dikkate almayan bir analiz bana göre void olur. Senin sadece fiyat değişimlerine odaklanmış yöntemin bana çok enteresan geldi. Daha önce böyle bir şeyle hiç karşılaşmadım. Ben eski kafalıyım, hep klasik TA modundayım ve şu 7 indikatörü kullanıyorum: Hacim, 10D ve 40D HOlar, 2SS Bollinger, VWMA, DM, MACD, RSI. Önümüzdeki günlerde performansının nasıl geliştiği hakkında bilgilendirirsin. Şunu da not edeyim: 100 den fazla hisse ile çalışıyorsun. Kanımca bu çok fazla. Sistemin performansına bakarak bu sayıyı çok daha aşağıya çekmene fayda var, 120 ile başlayıp uygunluk derecesine göre bunu önce 60 a sonra 30 a belki de 20 ye indirmende fayda var. Keep it simple & sunny. Well done, keep up the good work. 😊