Bu 3500 TL nin boşta kalma olayı standart mı herkes için marifetli hesapta ?
Printable View
Ben bu konuda bankanın genel merkezine yazdım. Evet 50000 üstü 3500 tl boşta kalıyor.
LG-K535 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
%4 lere doğru yelken açılmış...
https://pbs.twimg.com/media/DVBnnkNW4AAGh8i?format=jpg
merhaba, güncel döviz mevduat oranı alabilen var mı arkadaşlar?
Değerli forum üyeleri,
2-2-2018 tarihinde bazı bankalardan aldığım TL ve USD oranları aşağıdadır :
200.000 TL ve 50.000 USD için, vade : 32-45 gün
Turkish Bank : % 15,10 TL % 4,20 USD
Fiba : % 14,85 TL % 4,25 USD
T-Bank : % 14,95 TL % 4,00 USD
HSBC : % 14,00 TL % 4,00 USD
Halkbank : % 14,75 TL % 3,75 USD
Vakıfbank : % 14,60 TL % 3,60 USD
Bilgilerinize sunulur.
bende fibabank ile görüştüm dün,bana 500k için 14.50 verdi.bi şöyle 15 lerden baglayamadık paramızı yaw.
Vakifbank yeni paraya geçtiğimiz hafta 15 veriyordu yazmıştık burada..
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir arkadaşım 21 orandan bağlandığını biliyorum yazmış vade ve tutar bilgisi yok ama bol sıfırlı imiş hesap
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Odeabank'ın gecelik faiz oranı gerçekte
usd için %4,08
tl için %14,16 'ya denk geliyor.
--------------------------------------------------
bu arada
aktifbank kampanya yapmış;
sıfır lira sıfır kuruş vadesiz hesapta kalmak koşulu ile 500.000 TL'ye kadar gecelik %16,041 veriyor.
ilginç..
Nitelikli yatırımcıya verirler bu bonoları
Turkisbank hesap açılışı için mt adrese geliyormu bilgisi olan arkadaşımız varmı.Şube bana uzak kalıyor.
bu arada
aktifbank kampanya yapmış;
sıfır lira sıfır kuruş vadesiz hesapta kalmak koşulu ile 500.000 TL'ye kadar gecelik %16,041 veriyor.
ilginç..[/QUOTE]
Aktif iyi, güzel de ; Günlük eft limiti çok düşük. Aktifin bir şubesinden diğer şubesine 50 bin tl, başka bankaya 100 bin tl ile sınırlı. Döviz alım satım makası da çok açık. ( Müşteri temsilcileri eft ve döviz işinde çok samimi yardımcı oluyorlar ama çok fazla otokontrol yapıldığından işlem çok yavaş oluyor )
odea yerine vov hesap çok daha pratik. 500 bin tl. ye kadar 14,50 gecelik faiz var.
simdi baktım 90 gune cıkarmıs vov hesap ama dısarda para kalıyormu kalmıyormu bilgi yok en son bikac ay once aradıgımda mt 5000 tl dısarda kalıyor demisti yapılacksa onceden telefonla teyit almak lazım yoksa 5000 varsa hala nette 13.60 civarına gelir 100 k da ..gelelim dolara yılbasından hesaplarsak dolar alsaydım 3.795 ten simdi zararda olacaktım bugun itibariyle kazandıgım tl faizini ustune koyarsam doların bana esit olması icin 3.835 olması lazım. ( dolardan alınan faizle beraber )
Burgan oran alan varmı bugün?
Bu başlıkta genelde TL ve USD faizi konuşuluyor.
Euro faizi pek gündeme gelmiyor.
Euro faizi USD'ye göre çok düşük.
Aradaki fark USD ve Euro'daki enflasyon ile izah edilemeyecek kadar fazla.
Mesela Burgan usd için 4.25 önerirken Euro için 2.4 veriyor (hosgeldin)
Bu farkın sebebini bilen varsa paylaşabilir mi ...
Fed ile ECB faiz farkları.
https://www.ecb.europa.eu/stats/poli.../index.en.html
http://www.global-rates.com/interest...rest-rate.aspx
ABD - EU 10 yıllık tahvil faizleri farkı: 2,83 - 1,03 = %1,80
Enflasyondan ziyade, merkez bankalarının beklenen faiz kararları ve gelecekteki terminal seviyesi piyasayı etkiler. FED faizi arttırmaya devam ediyor ve duracağı nokta da ECB'den çok daha yukarıda olacak. (Bunun en iyi göstergesi tahvil faizleridir)
Ek olarak paraların likidite primi de aynı değil. Swapla; euro verip dolar borç almak isteyen birisi, standart libor oranlarının üzerine 70-80 baz puan ekstra faiz ödemek durumunda. Bu da her tür piyasada doların maliyetini ve dolayısıyla mevduat faizini yükseltir.
Bir para birimindeki faiz oranını o para biriminin sahibi olan merkez bankasının para politikasından bağımsız düşünemezsiniz. FED ben paranın faizini %1.5 olarak belirliyorum diyor vadeye ve diğer coğrafi ve politik etkenlere göre bunun üzerine bir marj konuluyor ve bu faiz %3-%4 aralığına geliyor Vade uzadıkça ve ülke risk primi arttıkça %5-6 lara kadar çıkıyor. ECB ise benim faizim %0 dır diyor bunun üzerine yine benzer marjlar ekleniyor ve piyasa faizi kısa vade ve Türkiye için %2.2-%2.4 aralığında dengeleniyor. Yani kısaca kök faizi merkez bankaları belirliyor üzerindeki marjı piyasa ayarlıyor ve sonuçta bir faiz değeri oluşuyor. Merkez bankalarının belirlediklerini ilk bakışta görüyoruz ve basit olarak inceleyebiliyoruz. Ancak bu temel eksen üzerine piyasanın çok çeşitli parametrelere göre koyduğu bu ek marjı hesaplamak çok daha karmaşık ve kaotik. Ama buna rağmen yine de bu ek marjlar ne kadar kaotik ve dalgalı olsalar da dünya ticaretinin akışının belirlediği ana trendi yok edecek kadar kuvvetli olamıyorlar. (buna en güzel örnek USD faizinin EURO faizinden neredeyse 2-3 puan fazla olmasına rağmen euro'nun değer kazanması). Sonuçta bu kaotik ve değişken parametrelerin içinde ticaret gücü, ekonomik dengeler ve performanslar gibi bir çok iç içe geçmiş ve yine birbirine bağlı dinamik var.
samimi söylüyorum varya ünişversiteden daha iyi bir eğitim olanağı sunuyor bu forum :)
Ben de çoğu detay bilgiyi zaman içinde Sn. Jondowes'tan öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. Evet bu forum ciddi anlamda bilgi paylaşımı içeriyor ve finansal okuryazarlık anlamında çok eğitici. Ancak tek bir sakıncalı yönü var, forumun yapısı gereği hep kendini geliştiren ve eğiten insanlar toplandığı için forum dışında karşılaştığımız günlük hayatımızdaki insanlardan da benzer bilinçte ve düzeyde bir seviye beklemeye başlıyoruz. Bunu bulmak ta epey zor oluyor zira burada bilinçli bir seçicilik varken normal hayatta hem rastgele hem de kısmen zorunlu bir düzen var. İnsan beyninin kendi gelişimi için gelecekte hem sosyal yaşamını hem de bu tür bir bilinçli seçiciliği bir araya getirecek ortak bir çözüm ve ilerleme kat edeceğine inanıyorum. O zamana kadar her iki dünyanın da kurallarına göre en iyi noktalarını harmanlamak yine insan aklının yaratıcılığına kalıyor.
Arkadaşlar,
TL faizi için ileriye dönük düşünceniz nedir.
2-4-6 ay sonra bugünkü seviyesinden yüksek mi olur yoksa düşer mi.
Bugün bağlayacağım paranın vadesinde kararsız kaldım.
Karar veremezsem bu üç vadeye böleceğim ana parayı....
enflasyonda katılık var.faizler 14-15 arasında olur.yılsonuna kadar.cok uzun baglamak stratejik olarak doğru olmayabilir.1-3 ay iyi gibi.likit kraldır.her zaman likit kalın.
Guncel TL faiz orani aldim ve temdit ledim (35gun %14)
Bugün Finans temdit vardı. 900K-İstanbul.
Finans: 1-45 gün 14,50 veya 46-90 gün 14,60 (46 gün temdit,pazarlıkla 14,70 alındı)
Halk : 90 güne kadar: 14,40
Burgan: 90 güne kadar 15,00 veya günlük 90 güne kadar 2000TL serbest kalmak kaydiyle 14,50.
Faydalı olmasını umar, iyi günler dilerim.