Namussuz spec hissesi...
Printable View
Namussuz spec hissesi...
kozalla makas hiç bu kadar artmamıştı....kozalı tutup koza ve ipekte eşitleme bekliyorum....sabah ola hayrola....
Kozal gösterip ipek satıyorlar cok nett..
Bence burada ters psikoloji uygulanıyor. Bizim insanımız yapısı itibari ile giden hisseye odaklanıyor , geride kalanı gözü pek görmüyor. Yanlış değerlendirmiyorsam kozalı gösterip onu satıyorlar , ipeke de satılan birşey yok. Sanırım önümüzdeki hafta ak koyun , kara koyun belli olur.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takasta bariz mal toplanıyor, ben 1 lot hisse satmam...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b263da5c25.jpg
LG-H930 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
13.70 üzeri güzel..13.33 altı üzer..
Bi gitmeyen bu kaldı. Artık zamanı geldi mi acaba..
ne kadar kastın ipek..ekürilerin coştu..
Ekürisinden 322 kademe geri kalmış, yazık, artık dön bebeğim kendi kumaşına , bas tavana...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7e097c4936.jpg
Kağıt o kadar güçsüz ki .. Azıcık endeks başını eğse hemen veriyorlar..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Toplanma evresinde malesef öyle , alta mal yazmayıp boş kadrmelere verip korku salıyorlar.Malı toplayınca da bu fiyata nasıl bu kadar alıcı var deyip şaşırıyoruz spek hisselerde.
Malı sat bugün 100 bin lot hemen alırlar 14 üstüne.
Bist çökerse ben o zaman görürüm ipek i...Bist neredeyse 160 bine geldi..
Zaman kaybı , bi müddet kaldırmalı ekrandan..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kasası para dolu,
koza % 52
Kozal %23 sahipliği olan hisseyi, sadece bu iki hissenin piyasa Değeri üzerinden pay sahipliği 1 milyar doları geçiyor. Kendi piyasa Değeri ne? 470 milyon dolar.
Nasrettin hocalık hikaye. Bu çiğeri bu kedi yediyse bu çiğer nerde? Yemediyse bizim kedi nerde.?
Borsanin %50 çiktıği şu donemde yerinde sayarsan ben sana ne diyeyim.
Bu mantıksız hesap sürüp gitmez, bu Hesabı bir akıllı Düzeltir.
Kozaa ve İpeke Kozal'in yancilaridir, holding yapılanmasi mantigi ile ancak bir değere ulaşan, kendilerine ait adamakıllı bir faaliyeti olmayan şirketlerdir bu bir... Bu iç içe şirketler yapılanması da piyasayı daha çok hortumlamaya yönelik bir fetö dönemi yapilanmasidir.
İstediğiniz kadar yirtinin, bu kağıdın o... çocuğu ama butun gruba hakim feto uşağı tahtacisi istemedikce de bu kâğıt gitmez bu da iki....
Tahtaya her gün bir ton adam atladikca da bu kâğıt gitmez bu da üç...
Olmaz olur mu var tabi, 100-150 tane falan... Varil varil petrol basıyor.... 1-2 milyar TL de ciro yapıyor bu varillerden... (Kinayedir, ciddiye alan birkaç akilli çıkar diye özellikle belirteyim)
Bi zahmet olmazsa ilgili finansal tablodan bakin, buraya yapistirin da ne kadarlik bir cirosu var petrolden, sonra konuşalım...
Diğer arkadaşın mesajına "Bilancoyu inceleyin istersiniz bir" diyerek sanki İpeke nin kayda değer bir petrol faaliyeti olduğu imasında bulunan sizsiniz. Sadece soru falan sormadiniz.
Ama sanirim ilgili finansal tabloyu buraya koyup yorumlayamayacak durumda değilsiniz zaten... Koyabilseniz, zaten İpeke nin kayda değer bir petrol faaliyeti olmadığı da ortaya çıkacak...
Daha fazla söze gerek yok...
31 Aralık 2018’de Türkiye Petrolleri ile bir operatörlük anlaşması imzalayan şirket, şu anda yalnızca kendisine ait 2 kuyu ve TPAO’nun 6 kuyusundan çıkan petrolün satışını gerçekleştiriyor. Anlaşma kapsamında toplam 8 kuyudan çıkan petrolden elde edilen gelirlerin %9,6’sını alan şirket, maliyetlere de ortak oluyor. Yeni kuyuların açılması ihtimalinde de maliyetlere payı oranında katılması halinde aynı oranda gelirden pay alabiliyor. 2018 yılında 8.091 varil petrol satan şirket bu satıştan 2.4 milyon TL’lik bir gelir elde etti. Anlaşmanın etkin olduğu 2019 yılında ise 10.124 varil petrol satıldı.
Tamam bilançoya göre devede kulak ama faaliyeti yok demek de olmaz.
Faaliyet beklentisi de var her halukarda gemilerimiz akdenizde sondaj yapıyor.TPOA kararlı devam ediyor.Karadenizde bulunan doğal gazın üretim ve işlenmesi için de kamulaştırma sonrası değerlendirilebilecek bir değerdir ipeke bence.
Şahsi fikirlerimdir beğenmeyen engellesin okumasın.
İpek 2021 de iyi takip edilecek hisse
Her sondaj haberinden ve altın hsberinden ilk önce etkilenecek hisse
Düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirip orta vade pörtföyde yer verecem
Hayırlısı
Ytd
Yabanci yatirimci akilli para olarak, herhalde, boyle guzel bir arbitraj olanagini karsiliksiz birakmayacaktir. Ederinin yarisina fiyatlanan her urun buyuk firsatlar sunar.
Burada mahkeme surecinin onemsiz oldugu KOZAL'in son donemdeki ziplamasiyla ispatlanmistir.
Onumuzde bir sabir sureci vardir, tahtaci kucuk yatirimciyi ham etmeye calismaktadir ancak bu surec Turkiye'ye yonelen yabanci ilgisi olursa da, tahtaciya cok pahaliya malolacaktir. Bunun da olasiligi hayli yuksek gozukuyor. Saniyorum cogumuzda tahtaciya atilacak tokati dort gozle bekliyoruz.
Bu forumda yazdığım yazılar yatırım tavsiyesi içermemektedir, ozetle yukarida yazdiklarim kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir, kendi bildiginiz den sasmayin.
Arbitrajı sen ben görüyoruz keza koskoca fonlar para babaları da görüyordur herhalde ama oyun büyüük diye şimdilik elleri tetikte bekliyorlar 20-25 tl üzeri alıcı tarafı daha renkli göreceğizdir belki de...
KOZAL , IPEKE nin fiyatini belirleyen temel faktor, bu konuda hemfikiriz.
KOZAL'in F/K si uluslarasi benzerlerine gore dusuk, uretim maliyeti de dusuk, onumuzde ki bilanconun da hayli iyi gelmesiyle, o daha da iskonto yiyecek. Bunuda gozune alinca su an ki KOZAL degerlemeside gercekci degil.
O zaman, 20-25 lira araligi sadece yukselisin tabani olur orta uzun vade icin.
Bu forumda yazdığım yazılar yatırım tavsiyesi içermemektedir, ozetle yukarida yazdiklarim kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir, kendi bildiginiz den sasmayin.
Malı alsalar üsküdarı geçecekler de mal bulamıyorlar, bence tavan tavan gezseler anca bulurlar , bist 150 bin üstünde, kozal 120 tl olmuş, ipek hala 90bin bist fiyatında patinaj,bekledikçe mal kaybet pala abi...
Hektaş'ı ve Kords'u defaten denemiş ancak çıkışını yakalayamamış, son kertede de borsaya eli gitmediği için treni kaçırmış bir yatırımcı olarak, IPEKE'ye aylar süren yatay trendini kıracağı düşüncesiyle bugün ben de bir miktar girdim. Kendini ikiye katlayabilecek grafiğe sahip gibi de görünüyor ancak benim (borsanın inmesini beklemeksizin) zamanlamadaki yegane sebebim, geçen yılki %100 artıştan sonra dar bir bant aralığında bıktıracak denli salınım yapması. Bir Ulker gibi uyuza bağlamayacağını düşünüyorum. Zaten son 2 ayda patlamamış hisse artık bir elin parmağını zor buluyorken, riski en az hisselerden biri IPEKE. Bakalım önümüzdeki 1-2 hafta neler gösterecek.
O yorumu yazdığımdan bugüne kadar Bist %40'a yakın yükselmiş, koza da %40'a yakın, kozal ise %60 civarı yükselmiş. İpek kozalın sayesinde anca %20 yükselebilmiş. Durum ortada, olması gereken oluyor zaten. Diğer iki şirket faaliyeti olan şirket. İpek gibi tabela şirketi değil, zaten borsada olması gerektiği gibi fiyatlıyor. Önümüzdeki günlerde fark daha da hızlı şekilde açılacaktır bana göre. Tabi elinde İpek hissesi olanlar burda olumlu yazılar görmek ister ama gerçekler de bu şekilde İpek tamamen tabela şirketi.
Tabela sirketi icinde hic bir deger (asset) barindirmayan sirketler icin kullanilan bir tanimlamadir. Ipek daha cok bir semsiye sirket veya holding gibi yapilanma.
Icinde, %23.5 KOZAL ve %52.5 KOZAA hissesi barindiriyor. Ayrica holding yapisina benzer sekilde ek faaliyetleri de vardir.
Elinde bu hisseyi bulunduran biri olarak olumlu yazidan ziyade, nesnel degerlendirmeleri gormeyi tercih ederim.
Bu forumda yazdiklarim kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir, kendi bildiginizden sasmayin.
beyler kafalarınız karışmış elinde hem kozaa ve hem kozal payı yok
kozal ın %45 kozaa nın.. kozaa nın %52 si ipek in.. (kozaa nın payından kaynaklı kozal payı var.. heleki ortaklıkları 1 milyar dolar eder diyenler iyice uçmuş.. )
kozal 18 milyar piyasa değerinde ise kozaldan gelen pay a göre piyasa değeri 4.1 milyar yapmalı şuan 3.5 milyar piyada değerinde.
kısaca dünkü kozal kapanışa göre.
kozaa 20.80 ipekte 15.92
en düşük olması gereken yerlerdir.. kozal yükseldikçe bu fiyatlarda artacaktır ve kendi işleri için artı piyasa değerleri hesaba katılmadı.
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne yükselişle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin +7,59 ortalama tahmin ise +8,34 puan oldu.
Foreks'in 28 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +16,86 puan olurken, en düşük beklenti ise +1,96 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 28 analistin tamamı pozitif açılış tahmininde
bulundu.
BIST 100 Endeksi, dün günü 32,28 puan artışla 1556,77 puandan
tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
Medyan : +7,59
Ortalama : +8,34
Maksimum : +16,86
Minimum : +1,96
Katılımcı: 28[(+)28(-)0]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(19/01/2021 - 09:17:02)