Memleketi yönetenlerin acizliğine bak...yazık çok yazık bu memlekete...
Printable View
Memleketi yönetenlerin acizliğine bak...yazık çok yazık bu memlekete...
Silver öldü cumadan sonra rahmetliye dua edelim nasipse
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İzfaş ve beyaz bile silverdan daha az düşüş yaşadı spekülatif adi kağıtlar bizden daha insaflı durdu Açılışta stop bile olamadık
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Panikle işlem yapmamak lazım. Döviz bu kadar yükselmişken düşüş mantıklı değil. Zaten düne göre %10 daha ucuz $ olarak.
MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.37 bunada şükreder olduk.
Vizyonsuz şirket sahipleri. Orda burda şöyle yapcaz böyle yapcaz demekle olmuyor LACİN efendi....
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba Arkadaşlar,
Bilançoya baktım. 2018 yılının 1.ve 2. Çeyreklerini kıyasladığımız zaman bariz bir düzelme söz konusu. Brüt kar ikiye katlamış. (%4.4 den %8.6 ya yükselmiş) Bu çok önemli bir veri. Silvercan'ı bırakmama neden olan Brüt kar marjı azalması sona ermiş. Bardağın bu tarafından bakıldığında güzel. Fakat diğer tarafından bakıldığında; Bilindiği üzere tüm şirketlerde olan Silvercan'a da olmuş. Dövizin yükselmesi işleri olumsuz etkilemiş. Giderleri arttırmış.
Yukarıda iki önemli veriyi paylaştım. Birincisi Silvercan'ın iç dinamikleri ile ilgili olan kısmı, yani brüt kar marjı olayı. Burada sorun görünmediği gibi ciddi bir iyileşme söz konusu. İkincisi ise tüm şirketleri ilgilendiren döviz artışının verdiği sorun, doğal olarak burada da yaşanıyor.
Sonuç olarak; Bilançoyu beğendim arkadaşlar. Piyasaların objektif kimyası bozuk olduğu halde, Silvercan'ın spesifik kimyasını iyi buldum. Ayrıca yukarıdaki bilgilere ilave olarak Ciro artışını da, dönemler itibariyle olumlu buluyorum. Mevcut bu ciroya %39 boş kapasite var halen. Bu boş kapasitenin ileride yeni ürün yatırımları ile ciroyu uçurmak için uygun olduğu görünüyor. Sonuç itibariyle; Silvercan Devletten büyük bir yatırım teşvik aldı. Şirket için bu iyi bir hikayedir. Nerelere götürür, sınıf atlatır mı, bunlar ileride ortaya çıkacaktır. Ayrıca Şirkette mali bir sıkıntı görünmüyor. Mali yönden Bilançoyu tetkik ettiğimizde Dönen varlıkların (bir yıl içinde paraya çevrilebilir varlıkların) tüm borçları (hem kısa, hem de uzun tüm borçları) ödeyebilme kabiliyetine sahip olduğu görünüyor. Finansal borçlar halen düşük seviyede (toplam: kısa ve uzun: 18.6 MilyonTL) Şu bilanço analizinde Şirketin batma riski kesinlikle bulunmamaktadır.
Selamlar ve Saygılarımla,
Bırak yükselsin işte ne sokuyorsun devre kesiciyi anası satayım... Zaten piyasa kötü, giren girmiş bir de devre kesici nedir? Ha bu arada Sarı Kafalı Trump seni, *****, avradını 7 sulaleni, ceddini soyunu sopunu önce TURKLER( başta ben) sonra da tüm dünya ( Önce Zenciler) ....iksin.....
1,32-1,33-1,34 te toplam 400 bin lot koymuşlar....
Ya ortaklar Allah rızası için biri bana bu devre kesiciyi anlatsın.Bugünümü buldunuz arkadaş ya kağıt anasının nikahını görmüş tam toparlamaya çalışıyor gümmmm. El insaf.
Sasa %16 eksiden %3 eksiye döndü devre kesici girmiyor da silverline’a uyguluyorsun.Sılverline’nın sahipleri hisseyi bu hale getirenler esas sizlersiniz...
Doğru söze ne söylenir ortak inşallah buralari okuyorlardirda
Yaklaşık 1 yıldır anlayamadigim bir insan firmasının piyasa değerinin artmasını istemezmi
Hisse açılış fiyatından %10 düşerse devre kesici uygulamasına geçiliyor. Uygulama günü birbirinden bağımsız iki farklı seans olarak kabul ediyor. (saatler: 09.55 ve 13.55) Örneğin: Hisse saat 13.55' de 1.33 fiyatından işlem görmeye başladı. Seans içinde %10 değer yitirirse 1.20 fiyatında devre kesici uygulamasına geçilmiş oluyor.
Arkadaşlar, Bu hissede olmayanı kesinlikle mutlu biri olarak görmeyin. Diğer hisseler de paçavra gibi düşüyor. Emin olun. Ha falanca hisse düşmedi filan. O bir istisnadır. İstisnalar da, bildiğiniz gibi kaideyi bozmaz arkadaşlar.
Haklısınız. Sabah 1.34 ten hisseden tamamen çıkıp başka bir hisseye girdim o da tabana kadar gitti. Sonumuz hayrolsun.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/mehmetakifozen/s...080539648?s=19
Tşk.sn.izci aslında devre kesiciye isyanım sonucu öyle bir cümle kurdum ha kesilmeseydi açıldığı fiyatlara gelir miydi oda muamma.Sizinde geçmişte yapmış olduğunuz paylaşımlardada belirttiğimiz gibi bize ky.dostu patron lazım.Ornekmi ibrahim erdemoğlu sasa nin topuğunda herkes minnettar kendisine.
Mustafa laçin en son açıklamasında yurtdışı satışlar %55 yurtiçi satışlar %45 oranında demişti...
Yurtiçi satışlar 67 milyon ikinci 3 aylıkta..
Ee Silverline A.Ş pazarlama şirketine 2,5 milyon+kdv olmak kaydıyla fatura kesiyor,%10 marka bedeli adı altında... o zaman 30 milyon civarı bir mal üretiyor sikverline pazarlama şirketine...
Eğer ki yurtiçi satışlar 67 milyon ise yurtdışı satışların 75 milyona yakın bir rakam olması gerekir...
Burada 2 ihtimal ortaya çıkıyor;
-ihracattan %150 kar ediyor ki bu imkansız...
-75 milyonluk satışı gizliyor ve düşük gösterip yatırımcıların zarar etmesine sebebiyet veriyorlar...
Burada açık bir yolsuzluk var aleyhimize...
Lütfen beraber hareket edip baskı uygulayalım...
Sadece ikinci çeyrek satışları: (Tek çeyrek)
Silvercan Cirosu: 67 Milyon TL
-Tamamı yurt içi
Silverpazarlama Cirosu: 105 Milyon TL
-Silvercan dan alınan 67 Milyon TL nin yaklaşık satışı: 80 Milyon TL
-Fason olarak piyasadan alınıp satılan ürünlerin satışı: 25 Milyon TL
Not: Silverpazarlama Ciro dağılımı: %45 yurtiçi+%55 yurtdışı
-Yurt içi: 47 Milyon TL
-Yurt dışı: 58 Milyon TL
-------------
TOPLAM: 105 Milyon TL
Silvercan tek çeyrekte 67 Milyon TL Ciro yaptığı halde, Ceo basın açıklamasında yukarıdaki durumdan dolayı Grubun Cirosunu 105 Milyon TL olarak açıklar. Ayrıca açıklamasına %18 kdv de koyar. Rakam: 105 Milyon TL*%18+= 124 Milyon TL ciro yaptık der. Tek çeyrekte.
Sonuç: Silvercan Cirosu: 67 Milyon TL
Ceo'nun açıkladığı Ciro: 124 Milyon TL olur tek çeyrekte.
Ee peki 2,5 milyon kesilen fatura düşük kalmıyor mu bu durumda?
İzci üstadın da dediği gibi bu şirketin agresif büyümesi şart. üç beş magazayla olacak iş değil bu! Her mahalleye bir mağaza açacaksın ki gör bak nasıl büyüyor şirket.e tabi sihirli değnek yok o kadar para da yok elinizde biliyoruz ama agresif büyümeyi gösterecek olan projeniz de yok sanki.patates değil ki bu toprağa ekesin de kendi kendine çoğalsin demi yani!? Harekete geçmek gerek sayın silverline yönetimi ve en önce karar lazım.
ister misiniz bir tane yerli yada yabancı ortak gelsin silverline ya da biri satın alsın silviri.sen yapamadın belki elin oğlu yapar asıl büyümeyi.
Neden silverline da bir Vestel yada Arçelik olmasın.hep böyle emekleyip durucaz mi?!
Silvercan gelecekte marka olabilmesi zor bir olay değil. Faaliyet konusunu Beyaz eşya olarak değil de, Ankastre olarak bakmak lazım. Sn. Akwater'in dediği gibi agresif mağazalaşırsa ürünlerini satar ve popüler olabilir. Ama elini çabuk tutması lazım. Pazar henüz aç ve gelecek vaad ediyor. Örneğin evimde ankastre henüz yok. En geç 2-3 yıla kadar olmuş olabilir. Daha sonra bu konuda bir ihtiyacım kalmaz.
Ana şirket yani Silvercan, yani biz, pazarlamanın daha çok ürün satmasını bekliyoruz, Pazarlama sattıkça, bizden ürün talep ediyor. O büyüdükçe biz de büyüyoruz. İşte sıkıntı burada. Önce biz büyümeliyiz. Daha doğrusu pazarlamayı ortadan kaldırmalıyız. Şu andaki mevcut sistemde beraber büyümemiz gerekiyor. Üretiyoruz, bir sürü masrafa giriyoruz, yatırım yapıyoruz filan, sonra kar olarak kayda değer bir şey kalmıyor.
Bilançoyu beğendim, önemli olan işin bu kısmı. Bir türlü genel konjonktürde taşlar oturmadı. Haliyle etkileniyor şirketler. Sular durulur, herkes işine bakarsa ilk tepkiyi verenlerin başında olur. Ankastre işi yapan, finansal borcu olmayan, teknolojik yeni nesil ürünler için yatırıma giden bir firmanın fiyatı bu olmamalı.
Buradan yöneticilere sesleniyorum. Lütfen pazarlamayla birleşiniz. Bereketiniz artar, vizyonunuz genişler, kurumsallaşmanız gerçekleşir.
Patron kağıt yapıcı ve asıl işle değilde borsada lot saymayla uğraşırsa daha çok ky soyulur bu ve bunun gibi kağıtta ky olarak bu ve bunun gibi kağıtlara kumar gözüyle bakarım kurumsallığını tamamlamış kağıtlar varken bunlara para aktaranlar fazlada sızlanmamalı kumar oynadın kaybettin gözüyle bakacaksın bir ara dikkatimi çekti önce izledim sonra araştırdım baktım kurumsallık adına birşey yok olay patronun ky ezmesi üzerine kurulduğunu görünce uzak durmak gerekli diye düşündüm...